Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
boitano

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od boitano »

Obrázek

pri takomto zapojeni anaconda slape bez jedineho vypnutia signalu. Akonahle pripojim viac drotikov signal zmizne... Co by to mohlo byt?

takze asi po 30min sa stratil signal aj tu...

Teplota vonku 0°C
dallas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dallas »

Mas to urcite v IN zasunute,ked to dobre vidím.....to je ok!
Na tom obrazku vidim ze na tom strednom drote mas nieco... dufam ze nie je to kus /vlakna vonkajsieho dratu/ potom to máš skrat mozes stim nieco aj pokazit/LNB.../
Normalne to daj na F konektort,aby stredny drot nestretol stym vomkajšim inac potom to budeš mať skrat....
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

Myslím, že je to na servis prijmača lebo druhý prijmač ti ide. Keby bol problém v kably alebo v LMB tak by ti nešiel ani druhy prijmač keď ho tam dáš. Ešte ho skús u niekoho ineho kto ma satelit či to bude robit aj u neho.
porim
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od porim »

ak maš dlhý stredový kábel(drot),môže skratovať vnútry konektora.Skráť na dľžku F konektora
dallas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dallas »

Potrebujem pomoc!
dostal som dnes,aby som mohol vyskusat na 2 dní od /cardsharetv/TEST .... vraj mam pouzit CCCAM:neviem dojst nato preco to nefunguje,kde robim chybu !

server: b322.sytes.net port :23334 user: XXX pass :04122012
server: b322.sytes.net port :23332 user :XXX pass: 04122012

ked nastavim xcamconfig: cccam je tam aj caid,mask,socket.....???
Podla vas co mi poslali je napisane pre protokol cccam??? alebo pre nieco ine?preco mi napisali 2 riadky?
diky za radu!
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

cez ftp programom RCC vo var/etc/protect/ je subor cardclient.conf a v nom mas pripady ako konfigurvovat klientom cccam v Xcame. Staci zapisat do neho to co ti poslali a zapnut xcam...

napr.
cccam:hostname:port:emm/caid/mask:socket
alebo
cccam2:hostname:port:0/0/0:username:pass (tvoj pripad zapis server cize hostname, port,meno a heslo len udajmi co ti poslali !!!Ostatne nechaj tak )

2 riadky udajov mas preto lebo to mas pre 2 porty !!!

Samozrejmostou je mat nainstalovany najnovsi xcam client !!!

Inak tu na fore je sekcia Alternativny prijem a tam sa taketo problemy riesia...
Zgemma H9 Combo, + WDC WD64 640 gb Scorpio Blue Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v7.4,OpenPLI 9.1,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + JVC LT-65VAQ8235 a 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek
boitano

Příspěvek od boitano »

Noro C píše:Myslím, že je to na servis prijmača lebo druhý prijmač ti ide. Keby bol problém v kably alebo v LMB tak by ti nešiel ani druhy prijmač keď ho tam dáš. Ešte ho skús u niekoho ineho kto ma satelit či to bude robit aj u neho.
dnes sa chystam kamosovi skusit na dvoch roznych tanieroch a LNB
uvidime...
boitano

Příspěvek od boitano »

porim píše:ak maš dlhý stredový kábel(drot),môže skratovať vnútry konektora.Skráť na dľžku F konektora
Skusal som aj dlhsi aj kratsi... bezvysledne
boitano

Příspěvek od boitano »

dallas píše:Mas to urcite v IN zasunute,ked to dobre vidím.....to je ok!
Na tom obrazku vidim ze na tom strednom drote mas nieco... dufam ze nie je to kus /vlakna vonkajsieho dratu/ potom to máš skrat mozes stim nieco aj pokazit/LNB.../
Normalne to daj na F konektort,aby stredny drot nestretol stym vomkajšim inac potom to budeš mať skrat....
drot je cisty, skusal som 3 rozne konektory... Proste nejde ani jeden ale v starom STB idu vsetky. Mam silny pocit ze to bude vo vonkajsej teplote. Nejaka vysoka citlivost na LNB. Akonahle je vonku pod 2 stupne nemam signal.
peter1971
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od peter1971 »

Máte niekto problém s jazykovými mutáciami ? Na History, Viasat Explorer a všetkých Discovery mi nejde čeština resp. slovenčina. Jednoducho je to nemé. Ide iba maďarsky resp. anglicky. Pritom na nezávislom Opticum-e ide všetko v pohode. Mám UPC a najnovší fw. 07. Nie je to tým fw ? V menu jazykov som nastavenia skúšal a nič.
boitano

Příspěvek od boitano »

boitano píše:
Noro C píše:Myslím, že je to na servis prijmača lebo druhý prijmač ti ide. Keby bol problém v kably alebo v LMB tak by ti nešiel ani druhy prijmač keď ho tam dáš. Ešte ho skús u niekoho ineho kto ma satelit či to bude robit aj u neho.
dnes sa chystam kamosovi skusit na dvoch roznych tanieroch a LNB
uvidime...
Takze rovnaky problem ako u mna... pri zatiahnuti konektora sa strati signal. Ak je konektor len jemne prilozeny tak je signal. Skusane na dvoch roznych tanieroch a LNB...
Noro C
Odborník
Odborník

Příspěvek od Noro C »

Tak že to vypada na vadný tuner alebo jeho napájanie, ked sa zaťaží lmbčkom tak sa zrejme stratí napajanie môže to byť studený spoj vhodné do servisu tam ti to povedia presne.
nhnh

Příspěvek od nhnh »

ahojte,mam problem,precistil som box cez hyperterminal a po nahrati fw cez usb mi vyhadzuje chybu err90.drzal som aj sipku hore,nahraval som dvojkovy FW tak ako tam aj bol.Da sa to aj inym sposob ako cez porter,lebo nemam koncovku na pc rs232,ide mi iba redukcia usb na rs232.
dik
už je to vyriešené,dostal som radu...problém bol v klúčiku,prestal fungovať,box ho nevidel
maximus111003

Příspěvek od maximus111003 »

Mam problem..Nemozem zadat meno a heslo v xcamconfigure..Zadam vsetko,ale ked pridem na polozku User name a Password,tak ma nepusti pisat..Konkretne nastavujem newcamd..poradte..predtym to fungovalo,ale ked som zmenil soft,tak to nejde..
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

maximus111003 píše:Mam problem..Nemozem zadat meno a heslo v xcamconfigure..Zadam vsetko,ale ked pridem na polozku User name a Password,tak ma nepusti pisat..Konkretne nastavujem newcamd..poradte..predtym to fungovalo,ale ked som zmenil soft,tak to nejde..

Stacilo zalohovat subor cardclient.conf... Stiahni si novy xcam client... A cez RCC pozri v subore vo var/etc/protect/cardclient.conf ako je to zapisane... Ak je potrebne tak si to oprav a prepis. Je tam aj priklad syntaxu
newcamd:127.0.0.1:32000:0/caid/mask:username:password:cfgKey
cize
newcamd:192.168.10.107:32000:0/0000/0000:dummy:dummy:0102030405060708091011121314
Zgemma H9 Combo, + WDC WD64 640 gb Scorpio Blue Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v7.4,OpenPLI 9.1,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + JVC LT-65VAQ8235 a 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek
maximus111003

co je to RCC ako sa tam dostanem..Dakujem.
orionban
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Gekko HD, fw.2.10.29

Příspěvek od orionban »

maximus111003 píše:co je to RCC ako sa tam dostanem..Dakujem.
Mozes pouzit:
1. software, napr. putty, kde si nastavis IP adresu svojho satelitneho prijimaca, port 23 (telnet). Pripojis sa a vojdes do adresara /var/etc/protect a otvoris si subor cardclient.conf a nastavis potrebne parametre. Na editovanie pouzijes editor vi. hlavne si nastuduj ako sa v nom edituje, pre zaciatocnika v linuxe dost komplikovany editor, ale neviem v com inom sa tam da editovat :)
2. otvoris si total commander, kliknes na FTP > nove spojenie > zadas IP stroja a potvrdis OK. preklikas sa do cesty /var/etc/protect a otvoris si subor cardclient.conf pomocou F4, upravis a ulozis.

Asi vsetko, hodne zdaru :)
maximus111003

Dakujem za pomoc..Ale uz som to spravil,stacilo podrzat "0" a dostal som sa tam..Zadal som meno,heslo a vsetko fuguje ako ma..Este raz vam dakujem..
dallas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dallas »

Pomoc!Jedna sa o Gekko hd!mam doma uz tyzden prijmac,pri nahravani noveho softu cez usb kluc... po restarte uz len blika dioda,zelenym a cervením asi 30sek potom len zelenym....obraz ostane cierny!
skusal som aj iny soft cez usb,nereaguje!rs232 porter tiez nic!dialkovy ovladac reaguje....napady?/pisal som aj do fora gekko,ale marne/
Dakujem!!!
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

už aj bez karty
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“