Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od vlado.ucho »

JozoM píše:dnes som opäť aktivoval novo zaregistrovanú kartu v openboxe môjmu šéfovi. ten ju mal v bigsate odvčera do 15:00 tohoto dňa a nič. pichol som ju do openboxa a do pol hodiny všetko bežalo. zlaté stroje. škoda, že im končí podpora. tie 403-ky čo mám doma ma len rozčuľujú. inak by to bol fajn prijímač za tie peniaze. závidím vladovi.uchovi, že mu sľapú bez problémov. ja už som vyskúšal všetky jeho rady a obidve mrznú a mrznú a mrznú...či ráno, či večer, niekedy pol dňa nič a potom celý večer.... ](*,)
Neviem čo na to odpovedať a čo si mám o týchto príspevkoch myslieť.Niečo je medzi ovládačom a daným STB,alebo TV,niečo, nejaké médium, čo robí kúzla, s týmito STB a tie potom stvárajú psie kúsky.Nemôžem sa pochváliť tým, že som STB nemal nikdy žiadne problémy.Ale tie boli zapríčinené na 99% mnou a nie chybou STB,alebo TV.Neznalosť a nesprávne postupy pri danom STB je vecou mnohých chýb a potom nevyspytateľného sa správania daných zariadení.Viem že mnohí nickova, čo sem chodia po rady a spásu, si nedajú ani len námahu preštudovať manuál,nie to ešte, aby čítali príspevky na danú tému ,ktorá sa tu pravidelne opakuje.Postupy ako naflashovať STB,ako ho nastaviť,čo treba po naflashovaní robiť,je tu popísané na niekoľkých stránkach,pre všetky typy, sú viac menej zhodné,ale Bohužial ich málokto dodržuje a potom plakanie a sťažnosti na to, aký je daný výrobok kazový,nevydarený a pod. ](*,) :book:
Naposledy upravil(a) vlado.ucho dne 13.listopad 2010 - 21:54, celkem upraveno 1 x.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
kenny69
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ ...

Příspěvek od kenny69 »

JozoM píše:dnes som opäť aktivoval novo zaregistrovanú kartu v openboxe môjmu šéfovi. ten ju mal v bigsate odvčera do 15:00 tohoto dňa a nič. pichol som ju do openboxa a do pol hodiny všetko bežalo. zlaté stroje. škoda, že im končí podpora. tie 403-ky čo mám doma ma len rozčuľujú. inak by to bol fajn prijímač za tie peniaze. závidím vladovi.uchovi, že mu sľapú bez problémov. ja už som vyskúšal všetky jeho rady a obidve mrznú a mrznú a mrznú...či ráno, či večer, niekedy pol dňa nič a potom celý večer.... ](*,)
slapu nielen jemu 403p :) ... koniec openboxom ... hmmm .. skoda ako skoda
VU+ duo - CCcam 2.3.0
Opticum 9500HD
AMIKO MINI HD
1W, 13E, 19.2E, 23.5E, 28E
mat

Příspěvek od mat »

ver tomu,čo píše vlado",v stb nie je chyba //jedine vadný kus//, to už som sa poučil aj ja, ked som spravil nejakú hlúposť....treba len :book: :book: :book: a potom použiť vedomosti \:D/,je tu toho dosť popísaneho... =D>
snakan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snakan »

Ja som tento rok nainstalovak okolo stovky x402 alebo x 403 a ni jeden nemrzne - okrem par kusov co sli na reklamaciu.

Zrejme nemas skusenosti so stelitnymi prijimacmi a vytvaras si nazor podla zrejme chybnych co mas doma. Reklamuj ich u doavatela!
hiero
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hiero »

Ahojte! Potrebujem poradit! Karta Skylink, UPC, CS link este neviem 3 krat 402dvojka, ktory soft doporucujete na zdielacku? :?: Popripade inu kombinaciu. 4060ky som v poho rozchodil ale s vyssou radou nemam skusenost. :roll: Jaaaj a este akym loaderom tlacite softy do tychto masiniek 8)
glajdo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od glajdo »

moze byt satelita 2000 HD ako server a x403p ako klient bude to fungovat cez LAN? nebude sa x403p zahrievat?
jtinko

Příspěvek od jtinko »

Chcel by som sa spytat skusenych ludi.

Doteraz pouzivam X403p prijimace aj ako server a aj ako klientov na homecamd2 protokole. (fw 39). Nasledne teraz som zakupil TV samsung so vstavanym DVB-S2 prijimacom. Riesim situaciu ako zdielat kody aj do televizora. Napadla ma verzia Diablo Wifi CAM ako klient v tv. Problem nastava v tom, ze x403p nevie robit server pre nic ine ako homecamd1 a homecamd2. Ani jeden z tychto protokol podla mojich zisteni zas nevie Diablo.

Viete mi poradit nejaky fw na x403p, ktory vie serverovat aj ine protokoly ako homecamd1,2 ? Najlepsie tie co zerie Diablo :) alebo resp nejaky opticum prijimac, ktory ma LAN port, bezi na linuxe, ktory by vedel robit server pre diablo v rezime klient a tak isto pre x403p ktore budu v rezime klient ?

Dakujem velmi peknucko za vzacne rady.... :)
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Petr-II píše:
Petr-II píše:Tak nakonec zabrala rada od "vlado.ucho". Dal jsem tam FW.1.2.87. a ihned se rozbehly vsechny programy CT, STV, Markyza, JOJ a par jinych. Jeste cekam na Nova, Prima Cool, HBO, tak doufam ze i ty se rozbehnou.

Tak jsem trochu rozcarovan. Doted se dalsi programy neaktivovaly. Divnej pristroj.
Tak dodnes se neaktivovaly vsechny programy. Provedl jsem teda reset do tovarniho nastaveni, nechal jsem provest autoinstalaci a vysledek porad stejny. Vypada to, ze budu teda muset nekoho prudit, kdo ma satelit a doufat, ze se u nej karta aktivuje full.
riso1122

Příspěvek od riso1122 »

Kdo mi vie poradit prosim - skusam preinstalovat soft na 403 ke a neustale mi zamrzne komunikacia - proste zastavi to raz na 6%..skusim znova, zastavi na 40% - neviem to dotiahnut a pristroj mi nejde. Mate nejaku radu ako si s tym poradit. Dakujem
kenny69
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Vu+ ...

Příspěvek od kenny69 »

riso1122 píše:Kdo mi vie poradit prosim - skusam preinstalovat soft na 403 ke a neustale mi zamrzne komunikacia - proste zastavi to raz na 6%..skusim znova, zastavi na 40% - neviem to dotiahnut a pristroj mi nejde. Mate nejaku radu ako si s tym poradit. Dakujem

nieje zname ci to robis cez USB aleko RS kabel .... ak to robis cez USB

jednoznacne to skus cez RS kabel .. a ak to robis cez RS kabel
skus iny soft na nahravanie ... a skus aj iny soft popripade origo
VU+ duo - CCcam 2.3.0
Opticum 9500HD
AMIKO MINI HD
1W, 13E, 19.2E, 23.5E, 28E
riso1122

Příspěvek od riso1122 »

Robim to cez RS232 a vyskusal som uz niekolko verzii ale stale zamrzne na roznych percentach.. update cez usb nejde, lebo nemam obraz vobec, na stroji blika ON a nic s tym neviem urobit..co s tym? dakujem za radu
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

riso1122 píše:Robim to cez RS232 a vyskusal som uz niekolko verzii ale stale zamrzne na roznych percentach.. update cez usb nejde, lebo nemam obraz vobec, na stroji blika ON a nic s tym neviem urobit..co s tym? dakujem za radu
Čo si s ním stváral,keď ti takto hapruje?nenahral si náhodou nesprávny FW.cez USB a teraz stvára psie kúsky.Vy ste jednoducho nepoučiteľný,môžeme niektorý radiť a vypisovať,ale nikto nepočúva a ani nečíta.Napíš mi na SZ,skúsime to nejako poriešiť.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Tak, co poradite ted? Protoze se karta ani po x-dnech cela neaktivovala vcetne nekolika telefonatu na Skylink a reaktivaci karty, tak jsem ji dal do pristroje Topfield co ma kamos, jak jste radili. Po chvilce se vse rozbehlo vcetne balicku na 2 mesice zdarma. Vitezne jsem kartu odnesl domu, vlozil do pristroje a ... Opet jsem tam kde jsem byl, tzn. ze vsechny programy nejedou. V pristroji je FW 1.2.87. a provedl jsem reset do tovarniho nastaveni. Co poradite ted? Dekuji.
vador
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vador »

skús CW modul a kartu tam alebo jednoducho ak si nevieš už rady a si si istý že je to na reklamáciu - reklamuj u svojho dodávateľa...

Ja do 403 dávam aj 1.2.87 a idú .
VU+ SOLO2 /Openpli 8.3-release/
1x 90 + monoblok Quad
1x M85 + 0,8W-5E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

CW modul nemam a kupovat ...? To se radeji tohoto krapu zbavim. Pochopil bych, kdyby nejel zadny z placenych programu. Proc ale nektery jde a nektery ne od stejneho providera? To je dost divne.
ivankicin
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: DM800SE,DM800SE V2....

Příspěvek od ivankicin »

Neda mi aby som neprispel. Mam 403p a spokojnosť 100%, vratane kariet, share, ovladania nahravania SW.
Takisto mi nešla karta Skylink /nechcela sa aktivovat/ sprevadzkoval som ju v original Criptoworks STB. Všetko šlape ako ma . Vysledok kvality obrazu /HDMI- porovnateľné alebo aj lepšie ako napr DM 800HD PVR. SW 1.2.87 lemontre-HDMI.
K tomu Skylink - sú tam naladené všetky transpondéry? /frekvencie/ Je správne pootočený konvertor?/ nešla mi frekv. kde je CT 1 a ostatné prog. na tejto frekv./
Fakt 403p - 100% spokojnosť.
pepe-flash
satelitni prijimac: DM500, IP9900,PRISMCUBE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepe-flash »

Ja mám tiež dobré skúsenosti s Opticum X403 a vlastne zo všetkými druhmi Opticumov. Zatial som Skylink a UPC karty rozbehal vo všetkých optiicumoch, čo sa mi dostali do ruky.

Treba nájsť iba vhodný a bezproblémový software. Moja skúsenosť je taká,že rovnaký soft nie vždy funguje rovnako na rovnakých prijímačoch. Na jednej X403 funguje napr. FW.1.2.87 a na druhej X403 napr. FW.1.2.39.
toroid T90 (4,8W-1W-4E-9E-13E-19,2E-23,5E-28,2E)
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Ja Vam to verim panove ale me se chova pristroj proste takhle. Naladene - nastavene to snad je dobre. Vidim vsechny programy v menu. Kvalita signalu kolem 80%. Je velmi divne, ze se aktivuji jen nektere programy. Pokud by ctecka nekomunikovala korektne s kartou, tak se snad neaktivuje nic? Proc se aktivuji jen nektere programy a nektere ne? Navic jsem si myslel, ze po aktivaci programu se tato info ulozi na kartu a zustane tam. Proto jsem nechal kartu aktivovat v tom Topfieldu jak jste radili. Tam se vse rozbehlo ihned. Ale v mem pristroji to uz nebezi. Zkusim to jeste s tim FW.1.2.39.. Jsou v sekci Download overene FW? Ten FW.1.2.87 jsem stahnul odsud s fora. Muzete dat link na Vami overene FW? Omlouvam se ale tohle je muj prvni satelit. Dik.

Jeste se zeptam, je mozne prehravat FW z vyssiho na nizsi?
Pajan
satelitni prijimac: E2

Příspěvek od Pajan »

ivankicin píše:Neda mi aby som neprispel. Mam 403p a spokojnosť 100%, vratane kariet, share, ovladania nahravania SW.
Takisto mi nešla karta Skylink /nechcela sa aktivovat/ sprevadzkoval som ju v original Criptoworks STB. Všetko šlape ako ma . Vysledok kvality obrazu /HDMI- porovnateľné alebo aj lepšie ako napr DM 800HD PVR. SW 1.2.87 lemontre-HDMI.
K tomu Skylink - sú tam naladené všetky transpondéry? /frekvencie/ Je správne pootočený konvertor?/ nešla mi frekv. kde je CT 1 a ostatné prog. na tejto frekv./
Fakt 403p - 100% spokojnosť.
Taky mi nejde naladit čt 1 a ostatním na tom TP ve vertikálu. Jak si to vyřešil? Parabula je na motoru. Chytá celý orbit ale ty čt prostě nejdou. Pootočit LNB údajně zkoušel, nebyl jsem u toho. U mě na mé parabole na které jedou 9500hd, GI 8700, DM 500s bez problémů. Na 403p ty čt-čka taky nejely. LNB zkoušel 2ks, jedno GI ,druhé inverto black ultra.
Dreambox 920 UHD s - dreamElite -,Dreambox 820HD-OponATV- 115cm Mascom, Motor BigSat, Inverto Black Ultra atd.
Petr-II
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Petr-II »

Umoznuje tento prijimac rucni naladeni "chybejicich" programu? Poradite jak? Dik.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“