Obraz

ivanpav

Obraz

Příspěvek od ivanpav »

Dobry den, chcel by som sa opytat na obraz HD kanalov cez hdmi. Pri nastaveni 1080i na mojom Sony LCD TV zobrazuje na prelome farieb cervena/biela neprijemny tien (cerveny vlavo). Je to normalne alebo nie? Je to len ak napriklad ma niekto cervene tricko a stoji pred biekou stenou. Vlavo je okraj tricka rozmazany do stratena. Na predchadzjuzom HD STB bolo vsetko ok. Dik.
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Re: Obraz

Příspěvek od EmbreOnyx »

Normalni to rozhodne neni, zkus kousek nahrat a hodit to nekam na web a omrkni si to v PC jak se to tvari na pocitacovem monitoru.
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Všetko je o nastavení tak TV, aj sat.prijímača.Každý iný pripojený TV je treba prispôsobiť pripojenín cez HDMI a hlavne ak má takýto LCD TV, viacero vstupov HDMI.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

vlado.ucho píše:Všetko je o nastavení tak TV, aj sat.prijímača.Každý iný pripojený TV je treba prispôsobiť pripojenín cez HDMI a hlavne ak má takýto LCD TV, viacero vstupov HDMI.

Co program to jiné barevné podání to bych musel u každého pořadu nastavovat pokaždé znovu a znovu - zlatý střed v tomhle s tebou nesouhlasím.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

So mnou súhlasiť nemusíš,ale je to fakt a overený,žiadny zlatý stred neexistuje.Potom nie je divu, že sa ľudia sťažujú na nekvalitný obraz,nekvalitné prepojenie prijímača sat. k TV.Ale kto chce kam,pomôžme mu tam.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
Foolproof
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Foolproof »

Pokud televizi vyráběla alespoň poloopice a pokusila se dodržovat normy, tak HDMI vstup se automaticky přizpůsobí zdroji.

Podle popisu závady to já odhaduji na zasraný nebo nedotlačený kontakt u spojovacího kabelu.
8)
VU+ Solo4K a VTI 14, parabola Nokia Sathunter 146x120, rotátor ze Sovětského Svazu na 36 V z roku 1992, pozicioner Nokia, Dune BDPrime, Yamaha media receiver, Evolveo H8+LibreElec, plasma Panasonic 165 cm a spousta dalšího bordelu 8)
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Foolproof píše:Pokud televizi vyráběla alespoň poloopice a pokusila se dodržovat normy, tak HDMI vstup se automaticky přizpůsobí zdroji.

Podle popisu závady to já odhaduji na zasraný nebo nedotlačený kontakt u spojovacího kabelu.
8)
Nie žiadny zobrazovač sa automaticky neprispôsobí k nejakému zdroju a ani zdroj k TV,to je laický názor na danú problematiku.Je potrebné každý vstup zo zdroja prispôsobiť v stupu zobrazovača-TV,či je to CRT,LCD,alebo Plazma cez,Skart,S-Video,Komponent,alebo HDMI a tých má modetné TV viacej.Ja mám 3 HDMI vstupy a pri ich inom pripojení je potrebné upraviť obrazové nastavenie,ako i Skart,S-Video,Komponent.Ľutujem chudákov nickov, ktorý sa spoliehajú na automatické pripojenie,alebo základné, pri kúpe.
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

to ivanpav
na tvojom mieste ak by som tu moznost mal tak idem na to vylucovacou metodou a to vymena kablu, skuska na inom zobrazovaci s hdmi.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
MarekO
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od MarekO »

Konečně.
Já jsem si na obraz nikdy nestěžoval,a že mám s čím porovnávat a tak jak jsem již někde uváděl měli na PL stránkách nastavení pro Samsungy a opravdu to podle toho funguje.Tím končím.
pucmeloun
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od pucmeloun »

nechapu to tema ,co zde resite ja mam obraz v pohode
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Keď nechápeš tak sa nezapájaj,teba sa téma netýka.
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

No, teď jsem otestoval svůj Philips, který má 4 HDMI vstupy. Postupně jsem do nich připojoval výstup z téhož přijímače. Obraz naprosto stejný ve všech vstupech. Z Toho mi vychází, že buď:
1. vlado.ucho píše hlouposti, nebo
2. vlado.ucho vychází ze zkušeností s telvizí, kterou vyráběla čtvrtopice
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Aldo píše:No, teď jsem otestoval svůj Philips, který má 4 HDMI vstupy. Postupně jsem do nich připojoval výstup z téhož přijímače. Obraz naprosto stejný ve všech vstupech. Z Toho mi vychází, že buď:
1. vlado.ucho píše hlouposti, nebo
2. vlado.ucho vychází ze zkušeností s telvizí, kterou vyráběla čtvrtopice
Ja mám Samsung LCD 82 cm a mám 3 HDMI vstupy,mám 2 Skart,1 S-Video a 1 Komponent.Ak si v sat.prijímači nastavím jedno rozlíšenie,je jedno aké,tak mi to TV na každom inom vstupe inak zobrazuje.Je to dané vlastnosťami a možnosťami úpravy obrazu na TV,veľká výhoda pre mňa,lebo mám možnosť nastavenia všetkých parametrov.Že tieto možnosti nemajú niektoré zobrazovače je na škodu ich užívateľov,lebo si nemôžu upraviť obraz podľa svojho gusta.Viem, že podobne auto prepínanie vstupov má aj Plazma Panasonic Viera 107 cm,ale to už je o niečom inom.Keď som kupoval tento Samsung,dobre som si prezrel všetky druhy rôznych výrobcov,Philips,Sony,LG,Panasonic,Samsung a pod.Rozhodol som sa pre tento,pre tieto jeho vlastnosti,ale sú zákazníci ktorý si nevedia nastaviť ani pračku,alebo mikrovlnku,takým vyhovuje auto pripojenie do každého konektora.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Aha, tak Aldo i já jsme omezenci, kteří si koupili televizi pro blbce a vlado si koupil televizi pro fajnšmekry.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Dobre vieš, že takto som to nemyslel a ani nemal v úmysle povedať.Každý má iné požiadavky,iné nároky a iné oči.Niekomu sa páči zafarbenie do zelena,do hneda,do modra a pod.niekto preferuje plazmu,iný LCD a je veľa ľudí čo má len CRT.Vykašli sa na to.Nemám záujem už ďalej rozpitvávať túto tému s takými odborníkmi.
misut
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon,918HD

Příspěvek od misut »

Nevím,ale dle TV-,kterou mám Panasonic plazmu - 42S 10E patřím taky mezi fajnšmekry,protože mám tři přístroje na HDMI/všechny sat./ a každý HDMI jsem si musel upravit dle sebe zvlášť :good: /myslím obrazové nastavení - mod,kontrast,jas,ostrost,ECO... a dalších xx položek/ abych to měl optimální.Protože když jsou u všech stejné hodnoty,prioritní pro jeden přístroj ostatní se nedají dívat,proto ta možnost nastavení každého HDMI zvlášť tam je :book: stejné je to i u scartu
Octagon918 HD,CCCAm 2.0.11,Newcamd 5.25,95x100 Al Emme Motor BigSat SG2100BS,Diavolo 0,1 dB singl LNB,Přepínač EMP E112E 12V,95x100 Al Emme ,Multifeed Emme Esse 4,4xGolden Interstar GI 201 Singl LNB,DiSEqC Maximum 1216,
Antonin.23
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Dreambox TWO UHD BT
Kontaktovat uživatele:

Re: MarekO

Příspěvek od Antonin.23 »

Prosímtě,napiš,kde jsi to nastavení našel.Se s tím nemůžu domluvit už rok :roll: . :thankyou:
Dreambox TWO UHD BT,Parabola 100 cm.
Motor SG 2100.TV SONY OLED XR55A83K.
SKYLINK Kombi,Disney+
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

Taky mam Sama a nikde zadne nastaveni v menu nehledej, je to tak ze si proste pamatuje co je nastavene na kazdem vstupu, takze prepnes na SAT nastavis co potrebujes, prepnes na DVD nastavis, prepnes na PC nastavis atd..., nezarucuju ovsem, ze to takto fungovalo i na "Ackovych" radach.
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Misut,má pravdu a vtom je podstata diskusie,že nie každý prístroj má možnosť aj individuálneho nastavenia a ten ktorý to má,tak užívateľ ani nevi, že tam sú taléto možnosti.Ale to ešte nikoho nedegraduje za neznalca,nie fajšmekra pod.Jednoducho ho nemá overený,neprečítal so pozorne manuál k nastaveniam.
TKM
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: octagon SF 918 HD

Příspěvek od TKM »

Ahoj som nový člen fóra a mám na Vás pár otázok ohľadne prijímača
Octagon HD SF-918 , ktorý by som si chcel kúpiť a preto potrebujem odpovede na pár otázok .

1. aký obraz má tento prijímač na SD cez HDMI a aj cez scart
(prosím porovnanie z Technisatom HD 8 S , ak máte skúsenosti )

2. čítal som niekde , že občas seká obraz pri prepínani na niektoré HD programy

3. zatial budem pozerať ešte na staršom CRT TV , pokial nekúpim nový , preto informácia SD cez scart

4.spolupráca z motormi a nakoniec , spolahlivost a poruchovost

Ďakujem za nejaké odpovede hlavne o tom obraze SD cez HDMI a cez scart :)
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“