Svítí jen červená dioda

majklisek

Svítí jen červená dioda

Příspěvek od majklisek »

Zdarec. Večer fungoval, ráno svítí jen červená dioda a na nic nereaguje. Vytáhl jsem ho z elektriky, odpojil antenu, vytáhl kartu, ale pořád nic...jen to červené světlo :unknown: nemáte někdo radu? nebo jen poslat na opravu?
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Re: Svítí jen červená dioda

Příspěvek od vlado.ucho »

Tak z tohoto popisu sa nikto nedozvie nič,aby mohol fundovane poradiť.Nereaguje na nič,ani na diaľkové a pod.?Pri pripojenií na sieť by mal po zapnutí začať bootovať.Ak toto posledné nerobí tak pravdepodobne odišiel zdroj napájania,čo je na reklamáciu,alebo servis.
Naposledy upravil(a) vlado.ucho dne 06.leden 2010 - 17:19, celkem upraveno 1 x.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
majklisek

Příspěvek od majklisek »

Nereaguje ani na DO ani na tlačítka na panelu. hned po zapnutí do sítě se rozsvítí červená kontrolka a dál nic. na displeji se nic neukáže
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Tak reklamuj.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
majklisek

Příspěvek od majklisek »

to už nejde. nemám to v záruce :(
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Tak si najdi nejakého schopného servisáka nablízku,bude chyba v zdroji a nemusí byť náročná.Pár nafuknutých,alebo prerazených kondíkov,spínací tranzistor,prípadne stabilizátor,ale možno iba poistka.
333ondrej

Příspěvek od 333ondrej »

Ještě bych zkusil zapnutí síťového spínače s podržením jednoho z tlačítek na panelu, těch, co jsou vpravo v kolečku kolem tlačítka "menu". Mne ten můj Oct. dělá to, že v případě výpadku proudu apod. ho prostě nezapnu a musím udělat právě tuto opraci, někdy i opakovaně. Bohužel se mi ještě nepovedlo vychytat, které to tlačítko opravu pomůže, je to metoda pokus-omyl. Ale zatím jsem ho vždy nahodil.
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

skus do neho naladovat cez GisOct FW mne sa tiez takto podobne choval a reinstall pomohol. Ak ani toto nepomoze tak potom ozaj odisiel do nebicka.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

333ondrej píše:Ještě bych zkusil zapnutí síťového spínače s podržením jednoho z tlačítek na panelu, těch, co jsou vpravo v kolečku kolem tlačítka "menu". Mne ten můj Oct. dělá to, že v případě výpadku proudu apod. ho prostě nezapnu a musím udělat právě tuto opraci, někdy i opakovaně. Bohužel se mi ještě nepovedlo vychytat, které to tlačítko opravu pomůže, je to metoda pokus-omyl. Ale zatím jsem ho vždy nahodil.
//////
Väčšiu kravinu som nepočul,ale všetko je možné.To ja by som musel denne štartovať takto prijímač mnohokrát,lebo ja ho natvrdo vypínam zo siete,takže tam chyba nebude.Octagony sa občas prejavú poruchami zdrojov,preto predpokladám skôr takúto závadu,než spomínané debiliny,čo tu niektorý prezentujú,ale robte ako myslíte.
majklisek

Příspěvek od majklisek »

Taky bych tipoval zdroj. logika 5V jde, ale 12V (nebo 24V?) asi ne. Jsem ho rozdělal a jeden kondík vypadá nafoukle. Zítra ho zkusím vyměnit a uvidím. Snad to bude jen taková drobnost
misut
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon,918HD

Příspěvek od misut »

Pokud se ti to nepovede opravit sám napiš mi SZ odkážu tě na opraváře,jednoho ze dvou nej..v ČR,jinak má reklamu na Parabole vlevo dole
:poklona:
Octagon918 HD,CCCAm 2.0.11,Newcamd 5.25,95x100 Al Emme Motor BigSat SG2100BS,Diavolo 0,1 dB singl LNB,Přepínač EMP E112E 12V,95x100 Al Emme ,Multifeed Emme Esse 4,4xGolden Interstar GI 201 Singl LNB,DiSEqC Maximum 1216,
333ondrej

Příspěvek od 333ondrej »

vlado.ucho píše:
333ondrej píše:Ještě bych zkusil zapnutí síťového spínače s podržením jednoho z tlačítek na panelu, těch, co jsou vpravo v kolečku kolem tlačítka "menu". Mne ten můj Oct. dělá to, že v případě výpadku proudu apod. ho prostě nezapnu a musím udělat právě tuto opraci, někdy i opakovaně. Bohužel se mi ještě nepovedlo vychytat, které to tlačítko opravu pomůže, je to metoda pokus-omyl. Ale zatím jsem ho vždy nahodil.
//////
Väčšiu kravinu som nepočul,ale všetko je možné.To ja by som musel denne štartovať takto prijímač mnohokrát,lebo ja ho natvrdo vypínam zo siete,takže tam chyba nebude.Octagony sa občas prejavú poruchami zdrojov,preto predpokladám skôr takúto závadu,než spomínané debiliny,čo tu niektorý prezentujú,ale robte ako myslíte.
Že to není v pořádku, to jsem pochopil i při své debilitě. Bohužel to nemůžu reklamovat, je to z německa a obchod už nefunguje. Zdroj mne napadl taky, ale to, co píšu nahoře, je rada z nějakýho německýho fóra, kde tuhle vadu popisovali jako problém zavaděče softwaru. Nicméně mi to funguje, čímž samozřejmě netvrdím, že je to obecně správně.
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Zavedenie iného FW.je takýmto postupom možné,lebo ja som ho musel robiť, keď som naládoval do Octagonu FW.z GoldenInterstar a chcel som naspäť pôvodný FW.Ale táto porucha svedčí, že je v zdrojovej časti.
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

Poslat Zorbasovy je v Česku jednička. :good: :good:
majklisek

Příspěvek od majklisek »

Tak kondenzátorem to nebylo, tak jsem to nechal tady v servisu v Prostějově. Zatím mi opravili všechno co jsem jim tam nechal. Ve středu by to mělo být. Pak dám vědět jak to dopadlo
majklisek

Příspěvek od majklisek »

Tak opraveno. byl to zdroj. 800,- oprava. no hlavne že zas jede. díky za rady
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Nemáš za čo,poradíme,poslúžime,na to sme tu.
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

majklisek píše:Tak opraveno. byl to zdroj. 800,- oprava. no hlavne že zas jede. díky za rady
Ja mam Octagona v servisu uz mesic a nic, me pro zmenu cervena dioda jenom blikala. Je jeste v zaruce, tak jsem zvedavej jak to dopadne, kdyz tam je neoficialni FW.
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

no ak je to viac ako mesiac tak je tu dovod na odstupenie od zmluvy v zmysle OZ.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
sporty
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od sporty »

ale asi ne, kdyz uz je rok stary, mezitim byly Vanoce a je tam neoficialni FW...
Formuler F1 OpenNFR, D-Cube R2 OpenATV 5.1, Opticum HD AX-ODin-E2 OpenATV 5.3, Octagon SF 1008 HD, Triax 80 cm, Rotor Sat HH-100
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“