mgcamd pre newnigma

ctiforum
Odborník
Odborník

Re: mgcamd pre newnigma

Příspěvek od ctiforum »

Ako hovorí staré slovenské príslovie: Nehádž flintu do žida... :D

Nemáš na to zlý vplyv, akurát si iba "neznalý veci"... hlavne príkazového riadku linuxu a všetko na to nadväzujúce. Samotná diagnostika by už potom nemala byť veľkým problémom...

Keďže si písal, že binárky "mas tunaka: /usr/UCM_CamSrv_bin/mgcamd135 ",
tak som ti napísal (aj ENOSAT), aby si spustil binárku (alebo tzv.EXÁČ) mgcamd135 ..

Tu si vliezol do adresára "/usr/UCM_CamSrv_bin" cez "cd /usr/UCM_CamSrv_bin", to je ok
Ale potom si nespustil mgcamd135 "./mgcamd135" ...lebo ti vypísalo " No such file or directory" .... nenájdený súbor alebo adresár "mgcamd135" .
Tu by si jednoducho cez príkaz "ls" zistil, aké tam maš súbory a možno by si ten nešťastný "mgcamd135" konečne spustil... (keby si tam mal adresár s rovnakým názvom, takúto hlášku by ti nevypísalo...myslím keby bola fullpath takto "/usr/UCM_CamSrv_bin/mgcamd135/mgcamd135"

Potom si v tom adresári spustil "./mgcamd138"., čo ti napísalo "cannot execute binary file: Exec format error"
to znamená Corrupted Binary (pošahaná binárka), Wrong File Type (nie je to exekuovateľný typ súboru) alebo Architecture Mismatch (binárka pre inú architektúru napr. mipsel, aarch64,sh4, x86_64 atď )

Takže buď si pozri základnú prácu v bashi alebo to daj niekomu znalému pozrieť/urobiť/nastaviť... Takto na diaľku je to ako vysvetľovať trojitý integrál prvákovi zo ZŠ... Myslím to úprimne, nie ako urážku. Každý sme takto začínali...
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

Andrej_BS píše: 12.duben 2026 - 16:53Tento by mal byť OK..., tuším je to pre ARM arch...
vyzaduje /lib/ld-linux.so.3 alebo aspon symlink na neho
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
ctiforum
Odborník
Odborník

Příspěvek od ctiforum »

EnoSat píše: 12.duben 2026 - 19:51 135 asi nevidi kvoli ld-linux kniznici , 138 nie je urceny pre arm
Nemám tu žiadnu 920, ale keď do tej binárky mgcamd135 teraz pozerám, možno by pomohlo

ln -s /lib/ld-linux-armhf.so.3 /lib/ld-linux.so.3

len to by chcelo pozrieť rovno, aký image má v tej DM920 ...Takto sa tu trápime a chalan má vôbec problém s bashom a adresárovou štruktúrou a putty/ssh/terminal atď... takým tempom a pri jeho znalostiach by sme to doriešili niekedy koncom mája.... :D (nebrať to ako vysmievanie/výčitku, ale ako fakt :D )
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
Andrej_BS
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Andrej_BS »

Dopĺňal som spomínané knižnice, nie všetky som našiel v zálohách. Nakoniec som nakopíroval libcrypto.so.1.0.0.. ale s inou veľkosťou. Teraz len bliká RED LED.... ](*,) ](*,) ](*,) ... musím zohnať servisný kábel a opraviť to. Nejde pripojiť cez wifi, že by som dal pôvodný súbor :twisted: Takže pauza...
Andrej_BS
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Andrej_BS »

ctiforum píše: 12.duben 2026 - 19:52 Ako hovorí staré slovenské príslovie: Nehádž flintu do žida... :D

Nemáš na to zlý vplyv, akurát si iba "neznalý veci"... hlavne príkazového riadku linuxu a všetko na to nadväzujúce. Samotná diagnostika by už potom nemala byť veľkým problémom...

Keďže si písal, že binárky "mas tunaka: /usr/UCM_CamSrv_bin/mgcamd135 ",
tak som ti napísal (aj ENOSAT), aby si spustil binárku (alebo tzv.EXÁČ) mgcamd135 ..

Tu si vliezol do adresára "/usr/UCM_CamSrv_bin" cez "cd /usr/UCM_CamSrv_bin", to je ok
Ale potom si nespustil mgcamd135 "./mgcamd135" ...lebo ti vypísalo " No such file or directory" .... nenájdený súbor alebo adresár "mgcamd135" .
Tu by si jednoducho cez príkaz "ls" zistil, aké tam maš súbory a možno by si ten nešťastný "mgcamd135" konečne spustil... (keby si tam mal adresár s rovnakým názvom, takúto hlášku by ti nevypísalo...myslím keby bola fullpath takto "/usr/UCM_CamSrv_bin/mgcamd135/mgcamd135"

Potom si v tom adresári spustil "./mgcamd138"., čo ti napísalo "cannot execute binary file: Exec format error"
to znamená Corrupted Binary (pošahaná binárka), Wrong File Type (nie je to exekuovateľný typ súboru) alebo Architecture Mismatch (binárka pre inú architektúru napr. mipsel, aarch64,sh4, x86_64 atď )

Takže buď si pozri základnú prácu v bashi alebo to daj niekomu znalému pozrieť/urobiť/nastaviť... Takto na diaľku je to ako vysvetľovať trojitý integrál prvákovi zo ZŠ... Myslím to úprimne, nie ako urážku. Každý sme takto začínali...
Ja sa vôbec nemienim vzdať, na to sú nejaké PC, linux boxy a podobné AI šmatlaniny prikrátke. Len potrebujem na opravu viaaaaac času. A ako som písal na začiatku.... rozbehal som si postupne akýkoľvek, samozrejme lúskaním z netu a aj tem mgcamd išiel... a viem že pôjde :)
A ano, binárky mám asi aj zlé..., len to som pri bežnom spustení nevidel, inak zobrazí inú chybu. Postupne si doplním znalosti, tak ako teraz po 5 rokoch ... prvý krát bliká RED LED... Návod mám... vďaka AB-FORUM-u :)
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

Andrej_BS píše: 13.duben 2026 - 16:46 Dopĺňal som spomínané knižnice, nie všetky som našiel v zálohách. Nakoniec som nakopíroval libcrypto.so.1.0.0.. ale s inou veľkosťou. Teraz len bliká RED LED.... ](*,) ](*,) ](*,) ... musím zohnať servisný kábel a opraviť to. Nejde pripojiť cez wifi, že by som dal pôvodný súbor :twisted: Takže pauza...
nejaky rozumny dovod preco si doplnal kniznice o ktore ta prijmac vobec neziadal ?
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
slax78
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od slax78 »

ale vsak na feedu NewNigma2 sa mgcamd nenachadza?Dlho som toto image nemal v dreame.

Inak neviem ci mas infoi ,ale programy s h265 ti s mgcamd nepojdu.Fix uz nikto neurobi.

Preto by som uz odrazu isiel cestou Oscam/Ncam,nech pri Antik ta neprekvapi ze programy v h265 mas tmu ked budes pouzivat mgcamd.
Andrej_BS
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Andrej_BS »

Tam isto nebude, inak som našiel tento newnigma2-plugin-camd-mgcamd_1.45a_all.deb. Samozrejme bez záruky že pôjde na DM920. Zatiaľ som bez kábla..., pauza :)
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 15.duben 2026 - 4:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
slax78
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od slax78 »

a zachranu rescue cez USB kluc si skusal?navody najdes tu alebo na inych forach.

Ja som sa cez vikend bavil s mojou DM900,ze som na skusku odpojil cely front panel a opat pripojil a od vtedy box skace uz len do RESCUE modu.Nahram soft cez web ale po reboot stale len RESCUE mod.

Skusal som kde ake finty nahratia,aj bez panelu ako sa opisuje na https://jb8a8f8.com/ ,ale nic nepomoha.

Sorry,ze som odbocil od mgcamd temy.
Odpovědět

Zpět na „DM-9XX UHD“