Externy zdroj Amiko Mini

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
sicko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Externy zdroj Amiko Mini

Příspěvek od sicko »

Dobry,

Kto by vedel poradit ako opravit externy zdroj Amiko Mini? Viem ze pre niekoho to nie je polozka, ale origy od Amika stoja 10eur, ale ja ich uz mam tu asi 5ks teda 50eur. Ta ista vyroba a vsetky sa rovnako spravaju. Osciluje napatie medzi 11.76-12.16 na vsetkych rovnako, tak asi na vsetkych odisla ta ista suciastka. Vydute kondenzatori som vymenil ale nepomohlo. Ak by vedel niekto poradit, budem velmi povdacny.
Vopred velka vdaka.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Re: Externy zdroj Amiko Mini

Příspěvek od jopo33 »

skontroloval si aj kondenzatory ktore vydute niesu? takisto to može robit optočlen (optocoupler) – často PC817 alebo

TL431 (referenčný regulátor) skontroloval by som aj studene spoje do klesanie napetia robi pod zaťažou alebo bez nej? Inač to klsajuce napetie nieje velke podla mna ešte v norme.
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
Vlastimilek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: UNO4KSE,GIGABLUE,OCTAGON

Příspěvek od Vlastimilek »

Po zkušenostech s těmito pseudo-zdroji - nepoužívat . Zásadně používám zdroje od iFi . Jiná liga.
sicko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od sicko »

Dakujem za info. Mam normalny merac ale nie som vyuceny v elektronike, tak kondenzatori len vyzualne viem posudit. Taky optoclen skusim kupit v radioamateri, vymenim ci to bude chyba. To napatie osciluje hore dole bez zataze, na funkcnom neosciluje, je stabilnych 12.15v

Srdecna vdaka za Vas cas.
Kasr
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od Kasr »

Bez záťaže bežne impulzne zdroje nedávajú konštantné napätie na výstupe. To není žiadna chyba. Záleží na spôsobe zapojenia. Takže zdroj je ok.
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

Na testovanie kondenzatorou potrebuješ tester tc1 ktory ti ukaže kapacitu aj esr kondenzatora pred tym ako vložiš kondenzator do testera treba ho vybit skratovanim nožičiek .Kondenzator ma nožičku + a minus nesmieš ho dat opačne minus je tam kde je čiarka ale to su zakladi to asi vieš.Tester kupiš bud od činanou alebo na slovensku ak chceš opravovat elektroniku zijde sa ti.https://www.elektrolab.eu/blog/tc1-test ... r-drobnych Prikladam aj tabulku aby si vedel odlišit dobry od zleho kondenzatora.
ESRTable1.jpg
2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

Kasr píše: 21.březen 2026 - 9:38 Bez záťaže bežne impulzne zdroje nedávajú konštantné napätie na výstupe. To není žiadna chyba. Záleží na spôsobe zapojenia. Takže zdroj je ok.
Suhlasim s kasrom a skušal si ten zdroj zapojit na prijimač či znim prijimač pojde?
sicko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od sicko »

Dobry, chcel by som sa opytat ci niekto neopravuje zdroje na Amiko 8150, 8140, 8000. Mam par kusov, boxi idu v pohode. Ak by bolo za rozumnu cenu, najlepsie na vychode. Vdaka.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“