Vypnutie virtualnych tunerov GigaBlue UHD Quad 4k pro

Forum o prijímači GigaBlue UHD Quad 4k Pro - diskusia a download
Odpovědět
škero62

Vypnutie virtualnych tunerov GigaBlue UHD Quad 4k pro

Příspěvek od škero62 »

Ahojte - mám tento prijímač pár týždňov a problem mi robií to že pri zdieľani mi na druhom zapnutom prijímači sekajú programy / na ASTRE 23.5 /hoc je GigaBlue vypnuté - musim vytiahnuť LAN kábel . Ako to poriešiť : Tunery /virtualne/ som nastavil ako nenakonfigurovane a ešte som prestavil aj družice na HOTBIRD 13E . Ale nepomohlo to , vie mi niekto niečo poradiť ? Vopred ĎAKUJEM .
Wozi
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ DUO4K SE
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypnutie virtualnych tunerov GigaBlue UHD Quad 4k pro

Příspěvek od Wozi »

Virtuální tunery se sdílením nemají nic společného, hledej problém v nastavení oscamu a ip adres.
VU+ DUO4K SE (S2X FBC), VU+UNO4K SE (S2X FBC) + VU+ext.USB tuner (T2)...VTi, Zgemma4K H9 combo….OpenATV, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET CZ/SK
škero62

Příspěvek od škero62 »

Dakujem za odpoveď , ja som zabudol napisať - zdiľanie je prijimačom AB-cryptobox 800 /zdieľanie je z vonku /a ten ma svoju ip adresu , ten oscam - vieš byť trocha konkretnejší ? Dakujem .
Wozi
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Vůbec nechápu s tvého dotazu jak to tedy máš, kde se programy sekají na Gigablue? Nebo jak zde píšeš …….. problem mi robií to že pri zdieľani mi na druhom zapnutom prijímači sekajú programy, a ze kterého přístroje musíš vytáhniut lan kabel a co se tím vyřeší? A ten cryptobox je tedy jako server? A mimo bydliště?
Máš to popsané velice zmateně.
VU+ DUO4K SE (S2X FBC), VU+UNO4K SE (S2X FBC) + VU+ext.USB tuner (T2)...VTi, Zgemma4K H9 combo….OpenATV, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET CZ/SK
škero62

Příspěvek od škero62 »

Wozi píše: 23.únor 2026 - 18:18 Vůbec nechápu s tvého dotazu jak to tedy máš, kde se programy sekají na Gigablue? Nebo jak zde píšeš …….. problem mi robií to že pri zdieľani mi na druhom zapnutom prijímači sekajú programy, a ze kterého přístroje musíš vytáhniut lan kabel a co se tím vyřeší? A ten cryptobox je tedy jako server? A mimo bydliště?
Máš to popsané velice zmateně.
No je to share z vonku GiGa v obyvaku a AB -spalna , jeden učet - dopozeram v obyvaku a vypnem s diaľkovým a idem do spalne a tam to seka pokiaľ nevytiahnem z vypnuteho GiGa lan kabel .
Wozi
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Myslím že toto je nastavené na straně poskytovatele, připojení pouze jednoho přístroje, pokud je sice gigablue vypnutý ve standby tak ale ip adresav síti je stále aktivní, proto se druhy box seká, protože poskytovatel tvého share vidí připojené dva přístroje.
škero62

Příspěvek od škero62 »

Wozi píše: 23.únor 2026 - 19:22 Myslím že toto je nastavené na straně poskytovatele, připojení pouze jednoho přístroje, pokud je sice gigablue vypnutý ve standby tak ale ip adresav síti je stále aktivní, proto se druhy box seká, protože poskytovatel tvého share vidí připojené dva přístroje.
No keď boli 2x AB- Cryptobox tak nebol problém keď bol jeden vypnutý druhý bežal bez problémov. Problém je niekde v GiGaBlue - kde ??? Som bezradný- neznalý .
Wozi
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Domnívá se že Ab cryptobox po vypnutí vypne i síťovou kartu ale u satelitních přijímačů Gigablue (s Linuxem/Enigma2) je naprosto běžné že síťová karta zůstává pod napětím pro funkce jako „Wake-on-LAN“, síťové sdílení nebo pro plánované nahrávání (Deep Standby vs. Standby). Pokud chceš, aby se síť vypnula úplně, musíš nastavit režim "Deep Standby" nebo přístroj vypnout kolébkovým vypínačem vzadu. Jinak je připojení živé a proto poskytovatel tvého share pak duplicitní připojení blokoje. To je myslím můj názor.
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Ved si sprav z Gigablue server a pripajaj sa tym ABckom nan a nie na vzdialeny.
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
škero62

Příspěvek od škero62 »

Wozi píše: 24.únor 2026 - 15:36 Domnívá se že Ab cryptobox po vypnutí vypne i síťovou kartu ale u satelitních přijímačů Gigablue (s Linuxem/Enigma2) je naprosto běžné že síťová karta zůstává pod napětím pro funkce jako „Wake-on-LAN“, síťové sdílení nebo pro plánované nahrávání (Deep Standby vs. Standby). Pokud chceš, aby se síť vypnula úplně, musíš nastavit režim "Deep Standby" nebo přístroj vypnout kolébkovým vypínačem vzadu. Jinak je připojení živé a proto poskytovatel tvého share pak duplicitní připojení blokoje. To je myslím můj názor.
Ďakujem za každú radu- odporúčanie, kde sa dá nastaviť to "Deep Standby " ???
škero62

Příspěvek od škero62 »

Warder píše: 24.únor 2026 - 15:42 Ved si sprav z Gigablue server a pripajaj sa tym ABckom nan a nie na vzdialeny.
Ďakujem pekne za odpoveď , ale ja ten vzdialený server potrebujem . Pokiaľ by som to spravil tak ako hovoríš poskytovatel by ma vypol - zase by boli zapnuté 2- sieťové karty a väčší objem dát a zase nerád by som podvádzal. Pokiaľ je jeden účet nech ide jeden prijímač .
Wozi
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wozi »

Deep Standby aktivuješ dlouhým podržením tlačítka POWER
– drž POWER cca 3 sekundy → přijímač přejde z běžného standby do Deep Standby.

Alternativní způsob (menu)
- Některé modely Gigablue v OSD menu nabízí možnost přechodu do Deep Standby přes:
→ Menu → Standby / Restart → zvol Off / Deep Standby a potvrď OK.
– Tím se uloží nastavení a zařízení jde do Deep Standby.

Box Gigablue nemám, toto vygenerovala AI, tak zkus a uvidíš.
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

škero62 píše: 24.únor 2026 - 16:00 Ďakujem pekne za odpoveď , ale ja ten vzdialený server potrebujem . Pokiaľ by som to spravil tak ako hovoríš poskytovatel by ma vypol - zase by boli zapnuté 2- sieťové karty a väčší objem dát a zase nerád by som podvádzal. Pokiaľ je jeden účet nech ide jeden prijímač .
Tvoj poskytovatel vidi stale len JEDNU "sietovu kartu" cize jednu IP ale akorat 2 pripojenia z nej a preto ti to aj seka pri zapnuty oboch.

Ved ten vzdialeny server by ti zostal, pripojil by sa nan Gigablue. Tvojmu poskytovatelovi by sa javil len jeden pripojeny prijmac a len jedna sietova karta a to Gigablue. AB-com by si bral ECMka len z Gigablue a kedze ako som vyrozumel z tvojich informacii tak mas v rovnaky cas zapnuty na sledovanie programov len jeden pristroj tak by si nemal mat ziaden problem. Duplom ked vadsina poskytovatelov ma predsa aj tak podporu pre masiny s dualnym tunerom . :wink:

Co sa tyka podvadzania, podvadzas ho teraz lebo mas zaplateny jeden ucet a ten prevadzkujes na 2 samostatnych zariadeniach.

A na zaver, poradil som ti a kedze zjavne hadzem hrach na stenu tak si rob ako chces. :poklona:
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

škero62 píše: 23.únor 2026 - 15:14 Ahojte - mám tento prijímač pár týždňov a problem mi robií to že pri zdieľani mi na druhom zapnutom prijímači sekajú programy / na ASTRE 23.5 /hoc je GigaBlue vypnuté - musim vytiahnuť LAN kábel . Ako to poriešiť : Tunery /virtualne/ som nastavil ako nenakonfigurovane a ešte som prestavil aj družice na HOTBIRD 13E . Ale nepomohlo to , vie mi niekto niečo poradiť ? Vopred ĎAKUJEM .
Podívej se na nastravení EPG refresh. Pokud je to nastavené tak, že po vypnutí přijímače se cca za 10 minut spustí načítání EPG na pozadí, potom přijímač postupně skenuje stanice. Může to potom způsobovat zmiňované potíže, protože přijímač samozřejmě používá i připojení na server, byť ho pro načtení EPG nepotřebuje.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
škero62

Příspěvek od škero62 »

VTronik píše: 24.únor 2026 - 17:20
škero62 píše: 23.únor 2026 - 15:14 Ahojte - mám tento prijímač pár týždňov a problem mi robií to že pri zdieľani mi na druhom zapnutom prijímači sekajú programy / na ASTRE 23.5 /hoc je GigaBlue vypnuté - musim vytiahnuť LAN kábel . Ako to poriešiť : Tunery /virtualne/ som nastavil ako nenakonfigurovane a ešte som prestavil aj družice na HOTBIRD 13E . Ale nepomohlo to , vie mi niekto niečo poradiť ? Vopred ĎAKUJEM .
Podívej se na nastravení EPG refresh. Pokud je to nastavené tak, že po vypnutí přijímače se cca za 10 minut spustí načítání EPG na pozadí, potom přijímač postupně skenuje stanice. Může to potom způsobovat zmiňované potíže, protože přijímač samozřejmě používá i připojení na server, byť ho pro načtení EPG nepotřebuje.
Ahoj a ďakujem za Tvoju odpoveď- názor ktorý bude asi najpravdepodobnejšie a to mi bude robiť ten problém sekanie. Ešte raz ďakujem .
škero62

Příspěvek od škero62 »

Warder píše: 24.únor 2026 - 16:42
škero62 píše: 24.únor 2026 - 16:00 Ďakujem pekne za odpoveď , ale ja ten vzdialený server potrebujem . Pokiaľ by som to spravil tak ako hovoríš poskytovatel by ma vypol - zase by boli zapnuté 2- sieťové karty a väčší objem dát a zase nerád by som podvádzal. Pokiaľ je jeden účet nech ide jeden prijímač .
Tvoj poskytovatel vidi stale len JEDNU "sietovu kartu" cize jednu IP ale akorat 2 pripojenia z nej a preto ti to aj seka pri zapnuty oboch.

Ved ten vzdialeny server by ti zostal, pripojil by sa nan Gigablue. Tvojmu poskytovatelovi by sa javil len jeden pripojeny prijmac a len jedna sietova karta a to Gigablue. AB-com by si bral ECMka len z Gigablue a kedze ako som vyrozumel z tvojich informacii tak mas v rovnaky cas zapnuty na sledovanie programov len jeden pristroj tak by si nemal mat ziaden problem. Duplom ked vadsina poskytovatelov ma predsa aj tak podporu pre masiny s dualnym tunerom . :wink:

Co sa tyka podvadzania, podvadzas ho teraz lebo mas zaplateny jeden ucet a ten prevadzkujes na 2 samostatnych zariadeniach.

A na zaver, poradil som ti a kedze zjavne hadzem hrach na stenu tak si rob ako chces. :poklona:
Ahoj a vďaka za odpoveď , no nemyslím že podvadzam - nikdy ale nikdy nepozerám tak že mám zapnuté 2- prijímače .
Len som kúpil druhý aby som nemusel pendlovať- odpájať a pripájať jeden prijímač . To Tvoje nastavenie budem musieť poštudovať a skúsim nakonfigurovať - ešte raz ďakujem .
škero62

Příspěvek od škero62 »

Pani pozdravujem Vás , som tu opäť po nejakej dobe a niekoľkých 10-siatok hodin stravených pri PC a sat.prijímači . Bolo mi odporučené spraviť - nastaviť GIGABLUE ako server pre domáce zdieľanie skušal som - čítal - špekuloval - radil sa s AI a ChatGPT , no stále neúspešne . Ab-čko server vidi aj zahlasi že je pripojené no stale kodovane . Viete mi s tým pomôcť - popripade ma usmerniť ???? Dakujem za každú radu .
Odpovědět

Zpět na „GigaBlue UHD Quad 4k Pro“