nefunkcny Iqon force2 plus

Diskusia a download pre prijimače IQON Force s OS Enigma2
Odpovědět
vensan
Odborník
Odborník

nefunkcny Iqon force2 plus

Příspěvek od vensan »

Na prijimaci svieti po zapnuti len pociatocne logo 4D dimension tak som ho dostal od rodicov ktorym roky spolahlivo sluzil neviem si s nim rady luto mi je ho vyhodit mam aj nejake stare zalohy no nejak nic nechce zobrat.
Jezis kristus z hrobu vstal na vianoce mi Qviarta dal
Warder
Administrátor
Administrátor

Re: nefunkcny Iqon force2 plus

Příspěvek od Warder »

skus iny zdroj, pozri do vnutra na kondiky ci nie je niektory napr. "nafuknuty" ..... , skus mu nainstalovat novy, cisty image napr. OpenATV, tu mas odkaz na posledne verzie 7.6 - https://images.mynonpublic.com/openatv/ ... force2plus
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

dik za rady zdroj bol prva vec co som vymenil len uz si nepamatam ci si image natiahne po zapnuti do siete sam neviem presny postup preto len laborujem box ma len jedno tlacidlo OFF-ON kluc na FAT32 image tak ako ho stiahnem? naposledy som vsetko robil cec Backup suite.
Skoda toho prijimaca prepinal rychlo obraz pekny ako klient bezchybne sluzil.
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Myslim ze ked nahras image na kluc tak sa ma pristroj vypnut, pripojit kluc, stlacit a drzat tlacitko napajania/zapnutia az kym sa nezobrazi na displeji text ze nasiel aktualizaciu alebo take nieco. Niektorym to blblo a pomohlo az fyzicke odpojenie z elektrickej siete (zo zastrcky).
Co sa tyka formatu zapisu na kluc tak to si ani ja veru nepametam a znacka Iqon nebola nejaky moj favorit, skusil by som stiahnut zip s firmware, rozpakovat a jeho obsah tak ako je nakopcit na kluc.
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

tak som skusil aj iny USB kluc rozbalil to posledne image z odkazu no stale to iste nabehne obrazovka s nadpismi a tot vse displej ten zmrd nema takze vizualna vazba je len cez telku mozno don kuknem na kondiky no ked nabehuje zakladna obrazovka tak to asi nepomoze ci?
asi sa poobzeram po niecom inom otec ma teraz nudzovo nelinuxove amiko no hovori ze ten obraz nie je co byval :)
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Teraz ma napadlo (tiez ma to mohlo aj skor) skus napisat do ellana. Oni by ti mohli ozaj vediet poradit ohladom aj toho nahratia noveho image, co a ako.
Ako sa vravi, za opytanie nic nedas. :wink:
------------------

------------------
Nosce te ipsum.
ctiforum
Odborník
Odborník

Příspěvek od ctiforum »

1. Mas 100% istotu, ze to je "Iqon force2 plus" ? (A nie Iqon force2 , Iqon force2 SE, alebo nejaky prekrytovany LUNIX .... mari sa mi, ze to je podobny board/smejd)

2. podla typu su FW v roznych adresaroch...
FORCE2: \update\force2solid\cfe\
FORCE2NANO: \update\force2nano\cfe\
FORCE2PLUS: \update\force2plus\cfe\
FORCE2SE: \update\force2se\cfe\

3. skus rozne kluce (hlavne do nejakych 2GB alebo 4GB). Sa mi zda, ze primarny loader u tychto iqon/lunix haraburd je aj tak vo vnutri v nejakej Winbond 25Q64(preto vidis to prve logo) a az potom je zavadzany dalsi bootloader z nand-flash (co moze znamenat, ze moze mat odidenu nand-flash).

Ked zapnes prijimac, ma tvoj pripojeny USB kluc LEDku, ktora preblikne (mozny pokus o citanie z USB)??? Lebo mozes mat aj posahane piny na USB porte....a preto ti nenatiahne FW

P.S. teraz strelim od pasa: skus aj nerozbalovat FW a nechaj ho na USB ako zbaleny ZIP. Niektore enigma2 lacne krabice "nebrali/sa neflashovali" z rozbaleneho FW na USB, ale priamo si z USB natahovali ZIP..... ale neviem presne, u ktorych prijimacov to bolo (sa mi mari, ze tie co mali primarny loader vo winbonde...tiez som kukal, ze co tam robi winbond 25Q64...a to primary loader)
splash1.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

je to Iqon force 2 + ako som pisal zabralo rozbalit od polozky UPDATE na starom USB kluci.
Image natiahlo no zmenilo sa len to ze teraz je tam uvitacia obrazovka OPEN ATV ale to je vsetko na dialkove nereaguje a tlacidlom na prijimaci len preblikne zelena ledka asi je to v keli.
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Vravis ze iny zdroj si skusal, ze sa ti podarilo aj prehrat novy soft ale aj tak nenabootuje a tak ti zostava asi uz len pokus dat ho pozriet nejakemu sikovnemu elektrikarovi/technikovi nech ho ozaj cely skontroluje, v akej kondicii su kondenzatory a podobne veci.
Inak potom zostava asi uz len ten kontajner elektroodpadu.
------------------

------------------
Nosce te ipsum.
ctiforum
Odborník
Odborník

Příspěvek od ctiforum »

Skus dat starsie OpenATV, nie tie nove somarinami natrieskane baliky ...OATV 6.1 ma 77MB, OATV 6.3 ma 91 MB, OATV 7.5.1 ma 118 MB

https://images.mynonpublic.com/openatv/ ... force2plus

A po flashnuti a nastartovani to nechaj aspon 5-10 minut, ci sa neobzivne.
Ja som teraz daval do VU ZERO Open PLI 9.1 (predtym tam bolo OATV 7.5) a trvalo to OpenPLI 9.1 na zaciatku cca 4-5 minut, dokial sa rozbehol PRVOTNY INICIALIZACNY WIZARD . Stale iba svietilo bootlogo bez "presypacich hodin/kolecka". Potom to uz slape svizne aj po restarte.
########################
########################

########################
########################

########################
########################

Ukroruina = state "404"
Из России-матушки
Вдаль глядят Сарматушки
На Соединённые Штатушки!
vensan
Odborník
Odborník

Příspěvek od vensan »

tak dakujem dvom zucastnenym za snahu no uz som to vzdal box je v pivnici a asi skonci v elektroodpade nechal som ho niekolko hodin zapnuty ci si to nerozmysli a nenabotuje no bezvysledne.
Odpovědět

Zpět na „IQON Force“