Bez signálu

Odpovědět
Stanleyp

Bez signálu

Příspěvek od Stanleyp »

Po spuštění přijímače mi nejde signál z paraboly, ale když vytáhnu kabel a znovu zastrčím rozjede se mi program který je zrovna nastavený. Stačí ale přepnout na jiný kanál a už to až do znovuvytažení kabelu od paraboly nejde. Co s tím?
Nejspíš servis.
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: Bez signálu

Příspěvek od VTronik »

Stanleyp píše:Po spuštění přijímače mi nejde signál z paraboly, ale když vytáhnu kabel a znovu zastrčím rozjede se mi program který je zrovna nastavený. Stačí ale přepnout na jiný kanál a už to až do znovuvytažení kabelu od paraboly nejde. Co s tím?
Nejspíš servis.
Používáš DiSEqC přepínač nebo monoblok? Máš příjem z více satelitních pozic? Nehrál si někdo s konfigurací tuneru (nastavení DiSEqC pozice)?
Když budu mít příjem přes DiSEqC z pozice A, ale v konfiguraci tuneru to nastavím (třeba omylem) jinam, bude se to chovat přesně tak jak píšeš.
Naposledy upravil(a) VTronik dne 31.červenec 2023 - 14:19, celkem upraveno 2 x.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

sky59 píše:Skus si urobit este testy, ako to zavisi od polarizacie (velkost napatia) a od oscilatora (frekvencie programov)
Alebo neprechadza 22khz alebo pri vytiahnuti kablu sa zmensi odber, stupne napatie a mozno to staci na prepnutie LNB
Cize vyskusaj nieco horizontalne, vertikalne, nejaku nizku frekvenciu a vysoku a ich kombinacie
Hlavně je potřeba mít správně seřízenou parabolu včetně LNB. Ostatní jsou jen spekulace, které odvádějí od problému.
MAX T90, Skylink
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

To není všelék, ale naprostý základ toho, aby dávalo nějaký smysl hledat chybu jinde.
Je vidět, že sám si se vůbec z vlastních chyb nepoučil.
MAX T90, Skylink
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

BINGO...
MAX T90, Skylink
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

peter54 píše:Ty si dáš operovať srdce, aby si sa dozvedel, že máš triesku v prste.
Peťo to si trafil presne. Tento exot v každom jeho príspevku sa takto správa :good:
VU+ DUO 4K SE, Qiart Lunix 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV
nalimabfor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od nalimabfor »

Len tak pre uplnost,preverit zdroj by nezaskodilo
Stanleyp

Příspěvek od Stanleyp »

Prabola funguje i na druhý přijímač a zdroj je v pořádku zkoušel jsem stejný půjčený a žádná změna.
VTronik měl pravdu, chyba byla v DiSEqC přepínači.

Všem děkuji.
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Hlavně, že se chyba našla, a že jsi nám sdělil v čem to bylo. Může to být užitečné i pro ostatní.
MAX T90, Skylink
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Pokud bys se ve tvém případě správně řídil radou o správném seřízení paraboly, tak by nemuselo vzniknout několik zcela zbytečných stran na fóru. Stejně se nakonec ukázalo, že nebyla pravda, že seřízení paraboly je OK, jak jsi dlouho tvrdil a hledal chyby všude jinde. Proto jsem psal výše, že si se nepoučil ani sám na svém příkladu a znovu tu točíš pitomosti o testech s napětím a polarizacemi. Jen tím sviníš diskuzi.
MAX T90, Skylink
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

sky59 píše:Zamysli sa nad tym, ze u mna bol problem slaby signal. Do uvahy prichadzal logicky ako prvy kabel pretoze uz raz v zemi zlyhal. Antena nebola posunuta, posunul sa zahradny mur na ktorom je upevnena. A fora su na to aby sa pouzivali, cize o nejakom zbytocnom pouzivani je chore pisat. A ten tip bol spravny, podla vsetkeho disecq nereagoval na "hladke" prepinanie ale tvrde pripojenie napatia skokom ho presvedcilo
A o "svineni" diskusie mozem smelo povedat aj ja, ked si napisal ze treba nastavit parabolu, nepisal o slabom signale
1. Pokud mám slabý signál, každý gramotný jedinec začne kontrolou od zdroje signálu, to je parabola a LNB. Radu jsi dostal, ale nepoužil.
2. Přendáním paraboly na jinou zeď (a je jedno jestli jde jen o její posunutí) je samo o sobě dost pádný důvod pro nové seřízení paraboly. Nebo myslíš, že zedníci pracují s milimetrovou přeností? Rozumný člověk si to nemyslí.
3. Fóra jsou od toho, aby se mohli lidi v něčem zdokonalit nebo něco dozvědět. Jenže pokud někdo neustále píše hlouposti, tak se z toho stává nepřehledný "guláš" a hlavně to neznalé tazatele svádí na hledání nesmyslného problému. Prostě tam, kde není. Pomoc na fóru by měla směřovat k vyřešení problému a ne odvádět pozornost úplně jinam do nesmyslna.
4. Evidentně vůbec netušíš, proč jsem mu napověděl, že je pravděpodobně problém v DiSEqC. Konkrétně v nastavení. Co je "hladké" přepnutí víš asi jen ty, ani tvůrce systému DiSEqC to netuší.
5. Z výše uvedeného plyne, že bys se měl spíš hodně věcí doučit a přestat radit tam, kde vůbec nevíš, která bije.
6. Pokud někdo tvrdí (a já to nebyl), že roky používaný SW Enigma je nepřehledný paskvil a je potřeba ho přepsat, ideálně v textovém editoru, tak to samo o sobě něco jasného říká.
7. A nepiš mi svou obvyklou frázi, že mám číst s porozuměním. To je pouze blábol zakrývající právě jen tvou neznalost.
MAX T90, Skylink
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

To opravdu nemáme, protože tu jen šermuješ pojmy, kterým nerozumíš, byť si myslíš opak. To je bohužel smutný fakt.
MAX T90, Skylink
lazosk

Příspěvek od lazosk »

sky59 píše:A co je dU/dt to tusite?
po vložení do boxu už to mám OK :o

Kód: Vybrat vše

Let U(x,y,z) = xyz, x = e-t, y = e-t cos t, z = sin t, t ∈ R. Find dU/dt
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

sky59 no tak toto ma už odrovnalo, podľa Teba problém nebol v nastavení paraboly, ale "Antena nebola posunuta, posunul sa zahradny mur na ktorom je upevnena". Húha s Tebou niečo nie je v poriadku. :D Vyhľadaj si odbornú pomoc. A hladké prepínanie, haha. Zas vymýšlaš svoje pojmy? Ako s twin LNB, že sú to dvojičky a prepísať enigma2 v textovom editore?
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Najdi si to sám
"je to velmi slusny hw len skoda ze je ta e2 tak odflaknuta, je dost komplikovane vyrobit subory pre programy(userbukety, lamadb atd) v textovom editore, ocakaval som este pred kupou ze to bude viacej " straight forward"
Odpovědět

Zpět na „Octagon SF8008 4K UHD“