Antik-po prechode na H265 problém s prepínaním kanálov

Okraj1

Antik-po prechode na H265 problém s prepínaním kanálov

Příspěvek od Okraj1 »

Popis poruchy:
Prijímač po prepínaní medzi jednotlivými kanálmi stratí obraz stanice ale zvuk ide v poriadku. Po plnom reštarte prijímača obraz znovu funguje. Robí to živelne stačí prepnúť 5 až 15 krát. Včera som to testoval a nechal som bežať „STV1“ asi dve hodiny - satelit fungoval, potom som prechádzal stanicami a asi pri deviatej sa obraz stratil a už na žiadnej inej stanici nenabehol ale zvuky sa prepínali normálne. Jediné čo pomohlo bol plný reštart. Celé menu prijímača funguje v poriadku aj keď nejde obraz staníc. Pritom je úplne jedno či je obraz kódovaný alebo nie (robí to aj na ČT24 ktorá nie je kódovaná) preto predpokladám že oscamom to tiež nebude. Preflashoval som prijímač 2 krát. Raz image „openatv 6.4“ najnovší a potom som skúsil aj staršiu verziu image zo začiatku 2021 ktorá mi fungovala na tomto prijímači ale výsledok je rovnaký. TV na ktorom je pripojený je 4K. Najprv to robilo iba na pár staniciach ale teraz už na všetkých kde došlo k zmene. V stave keď nešiel obraz staníc, som skúsil spustiť prehrávanie pôvodne nahraných programov z disku a tie prehral bez problémov takže videokarta (výstup HDMI) zrejme tiež funguje normálne. Mám 2 prijímače Vusolo4k a gigabluex34k oba používajú ARM chipset a sú dostatočne výkonné aby zvládali H265.

Pzn. Začalo to robiť keď Antik hromadne prešiel v polovici januára na viacerých staniciach na kódovanie H265. Kodekov H265 je viacero výrobcov záleží na cene, aký nasadili v Antiku to neviem. Ich nano s3 pracuje na chipsete HiSilicon na ktorom sa toto nedeje to mám odskúšané, takže sa obávam že testovanie robili iba na svojich prijímačoch.
Zatiaľ neviem čo s tým, má niekto s týmto nejaké skúsenosti alebo nejaké riešenie?
marci70
Pokročilý
Pokročilý

Re: Antik-po prechode na H265 problém s prepínaním kanálov

Příspěvek od marci70 »

ja mam Ultimo 4K, OpenATV 6.4 posledny update a vsetko slape bez chyby od datumu zmeny, kedy som preskakal frekvencie. Ide vsetko OK. Ani naznak ze by sa nechytal. Tak neviem kde moze byt chyba. Pisem len pre info .
Obrázek
kratke_pole
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od kratke_pole »

Mozes skusit cisty seting ci to bude robit.
Mne to na BH v Solo 4k ide v pohode, ani nepoznam ze nieco menili.
Len som preladil celu 16 ku s vymazanim.
Do r. 2015 ako alfsvk
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: v podpise

Příspěvek od 9000peter »

OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
TV Panasonic TX-58GX810E
AU Yamaha + Magnat + Koda

KukajseM
slovaky22
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Ultimo 4K

Příspěvek od slovaky22 »

Ahojte
O mňa je všetko v poriadku.
Vu+ Ultimo4K Black hole & Open Black hole 5., bez akýchkoľvek problém.
S oscam server aj s antik karta v čítačke.

Máš vyskúšať OBH 5. na tvoje solo4K
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Teraz mi to už nerobí, ale pred zadaním vypnutia crc kontroly mi to robievalo bez ohladu na hevc/avc a mal som pocit, že to posobilo prepínanie medzi antikom a skylinkom. Vypadávali len kódované antiksat programy a pritom to ťahalo zo servra kódy len obraz čiernota a väčšinou stačilo reštartnúť oscam na klientovi.
Dialo sa to na openpli tak raz až dvakrát za deň a nepomohlo prehrať zálohu z prijímača, ktorý to nerobil.
Duce
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: zopár ich mám

Příspěvek od Duce »

u mňa v poriadku
Okraj1

Příspěvek od Okraj1 »

Zdravím, asi som to nie moc presne napísal všetko sa to deje na prijímači gigablue. Na vusolo prepínanie funguje. Mne to vychádza na firmware gigablue. Volal som na podporu Ellano oni to tiež skúsili na nejakom GB - výsledok rovnaký. Sľúbili že oslovia Antik kôli špecifikácii a potom to posunú k výrobcovi GigaBlue pre opravu software. Takže asi len čakať a dúfať že moc nezostarnem. Zatiaľ díky všetkým za ochotu pomôcť.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

s oscamom to nemá nič spoločné borci ...... [-X toto sa deje od na ARM procesoroch u gigablue a octagon-4008 od samého začiatku . asi 3-4-roky späť mali tento problém aj VU+ s HEVC-265 u antiku ,ale na polských staniciach s HEVC-265 žiadny problém. :good: kedysi som o tomto probléme písal aj na openatv forum a dokonca aj Gigablue-de aj octagon som na to upozornil ,ale odpovede som sa dočkal len od octagonu ......tam sa už venuju viac 8008-ke a 4008 už nie je ich priorita.
Hisilicon a MIPS procesor tento problém s antikom a HEVC-265 nebol, konkrétne s F4-Turbo a DM-520 a 525.
takže bud nám antik púšťa formát HEVC s ktorým si nevedia spomínané bazmeky poradiť . Antik Vám odporučí si kúpiť ich bazmek ktorý má Hisilicon procesor kde tento problém nie je. :D
takže lovu zdar a HEVC-265 u antiku zvlášť. :poklona:
Všetko 4K
virgille
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od virgille »

efendy55, mmiriboy
no ono to asi aj sedí... TRIO by mal byť HiSilicon a UHD UE a UHD Quad su ARM... a čul buc múdry.. práve kvôli Atiku riešim čím nahradím Quad plus a rád by som ostal pri Gigablue... s UHD Quad si teda zrejme veľmi nepomôžem...
VU+ Duo4K SE - ATV 7.6
VU+ Ultimo4K - ATV 7.6
E-85: 9e, 13e, 16e, 19e, 23.5e, 28e
skylink, antiksat
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

ak chceš gigablue a antik tak určite Hisilicon ,alebo informovať dovozcu že je s jedným našim providerom problém s HEVC-265..... :cry: a modliť sa aby s tým niečo urobili ked pokial viem tak VU+a DM -9XX si stým poradili.
Všetko 4K
Okraj1

Příspěvek od Okraj1 »

Takže, asi mám typ na možný problém. Skúsil som na VuSolo4k kde to funguje bez problémov nahrať h265 záznam (stv1) a následne cez emc prehrať na gigablue a výsledok je že sa obraz stráca aj tam pri prepínaní medzi 264 a265 (pri prepnutí na záznam v H264 obraz normálne nabehne). To by mohlo znamenať že antik svoje h265 púšťa do sveta s nejakom šuntovom kodeku. Záleží ako kvalitný MPG nasadili (cena) a predpokladám že ho testovali iba na ich prijímačoch nano s3. Takže otázka znie, či sa dá kodek upgradovať niekde z fedu alebo nejak cez usb, alebo je nutné čakať až na official update od výrobcu (ak ho vôbec vydajú).
mmiriboy: áno kým mal antik iba pár programov v h265 a ostatné v h264 tak sa na to neprišlo (slov. české boli 264). Ale ak budeš mať čas mohol by si skúsiť prepínať (viacnásobne) na tvojom boxe iba kanály s h265, samého by ma to zaujímalo ako dopadneš.
ďakujem za ochotu poradiť.
grund
Odborník
Odborník

Příspěvek od grund »

řek bych , že kodeky jsou v hardware na pevno , tak soft asi ne
Okraj1

Příspěvek od Okraj1 »

mmiriboy
No teraz neviem či si ma potešil alebo nie ale aj tak ďakujem za ochotu. Už ma napadá potom len hardware. Keď ma predajca informoval že to robí aj na u nich novom stroji Gigablue Quad 4K som si povedal dobre, počkám na upgrade ale teraz som na pochybách. Možno skúsiť ísť k predajcovi osobne nech to odskúšajú a ukázať čo to robí za paseku, ale to je dosť odo mňa (kúpa cez internet).
zatiaľ díky.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

však tento bazmek Gigablue Quad 4K mám aj ja a robí to od začiatku ako každý ARM procesor akurát VU+ to opravilo,ale ako som písal nefunguje to ani na 4008-ke do dnes ale polské HEVC-265 fungoval .
orange skončil na satelite a antik to vrátil späť na HEVC-265 tak ako pred tým :x a vraj formát budúcnosti .... :D
aj VU+ som kedysi riešil priamo s AB-Com ohladne Antik-HEVC-265 ,ale to ž bolo dávno ale došlo k náprave. :good:
takže treba kontaktovať dovozcu ,alebo priamo Gigablue-de , nech sa už konečne tým začnú zaoberať . :poklona:
Všetko 4K
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

mmiriboy:
ty máš Hisilicon procesor na tom gigablue , ale on má ARM. :D
Všetko 4K
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

JJ..... oba to samozrejme zvládnu ......ale nesmieš prepínať HEVC-265 na antiku na tom gigablue. :D
to gigablue má lepší procesor ako VU+Solo4K ,ale ako som písal VU+ to už opravilo.
takže kým gigablue na tom nepopracuje tak mu nepomôže ani svätená voda .
ak má na d.o. tlačítko HDMI -IN tak ho treba stlačiť ked sa stratí obraz a potom späť a na pár prepnutí to pomôže.... :ROFL: ale problém to nerieši, akurát nie je potrebný tvrdý reštart bazmeku. :ROFL:
Všetko 4K
Okraj1

Příspěvek od Okraj1 »

Takže nový stav, čím dlhšie beží tým viac to blbne. Po cca 2och hod. chodu už nejdú ani nahraté záznamy h265. H 264 záznamy fungujú. Teda aby som bol presný záznam sa spustí ok ale pri pretáčaní zmizne obraz a už aj zvuk a celý systém zamrzne. pomôže až úplnný reštart. Ale pokiaľ neprepnem ide ok. Asi pôjde na reklamáciu, má iba rok. Uvidím ako uspejem u predajcu.
Robí to na aj po preflashovaní image (čisté bez plugins) skúšal som 3 rôzne.
zatiaľ díky všetkým.
Okraj1

Příspěvek od Okraj1 »

Ano, tiež si myslím že je problém v kodekoch zatiaľ ešte neviem ako to budem riešiť. Nepozeral som aký cpu má "mmriboy" na GigaBlue Trio 4k ale ak má arm tak asi to bude na reklamáciu.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

Okraj1 píše:Takže nový stav, čím dlhšie beží tým viac to blbne. Po cca 2och hod. chodu už nejdú ani nahraté záznamy h265. H 264 záznamy fungujú. Teda aby som bol presný záznam sa spustí ok ale pri pretáčaní zmizne obraz a už aj zvuk a celý systém zamrzne. pomôže až úplnný reštart. Ale pokiaľ neprepnem ide ok. Asi pôjde na reklamáciu, má iba rok. Uvidím ako uspejem u predajcu.
Robí to na aj po preflashovaní image (čisté bez plugins) skúšal som 3 rôzne.
zatiaľ díky všetkým.
ach bože..... borci nič v zlom ,ale to čo vám tu píšem asi nečítate vôbec.... :D
v tom Gigablue ti nepomôže nič ...... okrem opravy driverov u gigablue-de a kludne skúšaj dalej všetky image .....ja som ich skúšal asi 14 a trt s toho ani po nedávnej aktualizácii ......tak isto to platí aj pre HBBTV na nova a prima a neporovnávajte už gigablue s Hisilicon procesorom kde to funguje.
nič nové si neobjavil........ [-o< takto to funguje od samého začiatku a či ti pomôže reklamacia u predajcu po roku k tomu sa vyjadrovať nebudem.
keby si čítal pozorne tak by si prišiel na to ako s toho vyklučkovať bez reštartu bazmeku..... :poklona:
takže píšte na openatv ,dovozcovi aj gigablue.de.
Všetko 4K
Odpovědět

Zpět na „Antik Sat, Antik IPTV“