Zdroj DUO4K SE

Všetko o prijímači VU+ Duo 4K - diskusia
Stosun
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+Uno 4k
Kontaktovat uživatele:

Re: Zdroj DUO4K SE

Příspěvek od Stosun »

Eee jo ty máš quad sem si teď všiml.Tak to potom jo ten to má obráceně já mám twin. Omluva
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Jestli je Quad nebo Twin je pro tento problém irelevantní. Stejně tak, zda je uchycený za levý nebo pravý krk. To ovlivňuje jiné parametry.
Rozhodně bych dal u nastavení "Poslat DiSEqC pouze při změně družice" na NE, nikoliv ANO.
A pořád jsem přesvědčen, že při použití rozšířeného nastavení a jeho správné konfigurace to bude fungovat jak má.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Na různých satelitech jsem dosud za posledních 6 let neměl s tímto nastavením vůbec žádný problém, ale klidně to nastavím dle tebe, můžeš prosím ve tvém SAT nasimulovat takové nastavení a dát ho sem? Byl bych ti moc vděčný. Případně stačí jen pro Astru 23,5.
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Já používám nastavení v režimu DiSEqC 1.1, protože tam mám relé s osmi vstupy. Ale ve tvém případě, bych to nastavil na první pokus podle obrázků níže. Můžeš si ještě vyhrát s nastavením Force Legacy.
Snímek obrazovky pořízený 2021-02-20 20-02-15.png
Snímek obrazovky pořízený 2021-02-20 20-02-49.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MAX T90, Skylink
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Dík, zítra to vyzkouším.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

VTronik píše:Já používám nastavení v režimu DiSEqC 1.1, protože tam mám relé s osmi vstupy. Ale ve tvém případě, bych to nastavil na první pokus podle obrázků níže. Můžeš si ještě vyhrát s nastavením Force Legacy.
Snímek obrazovky pořízený 2021-02-20 20-02-15.png
Snímek obrazovky pořízený 2021-02-20 20-02-49.png
Prohledával jsem podobná nastavení, jako jsi mi poslal a všude mají u volby "Opakovat sekvenci" nastaveno na "NE", k čemu to je a proč ji máš na "ANO" ?
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Klidně to zkus i pro nastavení bez opakování. Pokud je instalace a komponenty v pořádku, mělo by to fungovat pro obě nastavení. Vyzkoušej a dej vědět.
PS: Předpokládám, že nepoužíváš plugin typu DiSEqCcontrol, kterým se dá změnit mnoho parametrů pro řídící povely. Je potřeba zachovávat standard. Jinak si komponenty nemusí "rozumět".
MAX T90, Skylink
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Tak jsem to zkusil nastavit dle tvého návodu a nechovalo se to jinak než při tom původním nastavení. Dokonce se hned po nastavení choval i stejně špatně. Na předvolbách naladěných na ČT1, ČT2 i ČT24 hrála stejná německá stanice v UHD. Po restartu tam už byly zpět stanice ČT...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Chování je zvláštní hlavně z toho důvodu, že se ti to přepíná přes DiSEqC na port B, což nedává smysl. Zkus úplně vypnout DiSEqC v nastaveních. Potom by měla jít pouze Astra 23.5E, protože relé nebude dostávat žádné povely k přepnutí. Po zapnutí napájení musí z LNB naskočit port A.
MAX T90, Skylink
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

To jsem právě udělal hned jako první při prvním spuštění ještě s originální image a nehrála ani CT24 a ani ty němci (ještě jsem tam neměl oscam), což mě zarazilo. Tak jsem tam dal hned OpenATV 6.4 a taky při jednoduchém nastavení nehrála ani ČT24...Po restartu to však už šlo, ale pak se tam z neznámých příčin opět objevili Němci a po restartu zase ČT. Prostě to vidím na problém tuneru - občas nepřepíná LNB. Nikdy jsem se s podobným problémem nesetkal...
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Předpokládám, že máš přímý kabel od LNB přímo do tuneru receiveru, zapojený pro příjem v tuneru A. To znamená, že kabel není nikde jinde připojený nebo rozbočený nebo prosmyčkovaný.
Předpokládám, že máš nakonfigurovaný pouze tuner A pro sat příjem dle obrázku výše. Další nenakonfigurováno (to je default pozice).
Pokud máš za těchto podmínek vypnutý DiSEqC povel, nemůže se po připojení LNB samovolně přepnout na příjem z portu B!!! Kde jsou ti Němci. Po připojení napájení je ve výchozí pozici na portu A a tam je Astra 23.5E. Alespoň dle tvých informací. Je třeba odhalit, co způsobuje to přepnutí na port B, což bez DiSEqC povelu nejde.
Pokud by se ti to nepřepínalo právě na port B, ale drželo by to stále na A, to by smysl dávalo. Ale obráceně???
Mám pořád dojem, že nějaká informace chybí...
MAX T90, Skylink
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Mám to přesně jak píšeš a obávám se, že k tomu přepínání dochází samovolně - bohužel mám na vadné zboží pech.
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Jak se to tedy chová, když úplně vypneš povely DiSEqC??? Něco musí to přepnutí generovat, ne? Z tebe aby to člověk tahal jak z chlupaté deky.
MAX T90, Skylink
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Jak se to chová? Dokud nedojde k samovolné změně, tak jsou programy tak, jak jsem je naladil. Jinak se na některých předvolbách objeví Německý program z pozice Astra 19.2.
grund
Odborník
Odborník

Příspěvek od grund »

pokud tomu zmatku rozumím tak diseq nepřepíná respektive jak se tomu chce , bud vadný diseq
nebo přijímač nedává povely , nejhorší situace že ti něco leze do svodu , ale asi vadný diseq
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Aj ja si myslím, že diseqc neprepína, možno vonku doňho natieklo a navlhol?.? Bolo by vhodné vyskúšať prijímač napriamo a prepínať v rámci 1 družice napr. 23.5° či to bude blbnúť...
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Ešte som zabudol dodať, že takto by sa určilo čo je vadné, či STB alebo diseqc.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Vzhledem k tomu, že vedle DUO4K SE mám GigaBlue UHD QUAD 4K a ten funguje bez problémů, tak to asi bude skutečně ten přijímač. Samozřejmě jsem zkusil prohodit kabely od LNB mezi přijímači a vždy měl problém pouze ten DUO4K SE.
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

grund píše:pokud tomu zmatku rozumím tak diseq nepřepíná respektive jak se tomu chce , bud vadný diseq
nebo přijímač nedává povely , nejhorší situace že ti něco leze do svodu , ale asi vadný diseq
Chyba lávky. Právěže mu DiSEqC přepne na port B a on neví proč. Netvrdím, že DiSEqC nemůže být vadný, ale když tvrdí, že s jiným přijímačem mu to chodí normálně, tak to asi v relé nebude. Nejsem ale věštec, kloudných informací je zoufale málo. Co je například "samovolná změna" ani netuším a hádat to nechci. Protože žádné samovolné změny se nedějí, vše má svou příčinu.
MAX T90, Skylink
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ Duo 4K“