Zdroj DUO4K SE

Všetko o prijímači VU+ Duo 4K - diskusia
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Zdroj DUO4K SE

Příspěvek od dipol100 »

Koupil jsem si DUO4K SE a zjistil jsem, že mi na zdroji nesvítí dioda - tedy pokud je to dioda. Může mi některý majitel stejného zdroje naspat, jestli svítí ten oválek, který je na obrázku v příloze označen?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
maverick17
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Zdroj DUO4K SE

Příspěvek od maverick17 »

mám podobný na vu uno4k SE, je tam výlisek, ale není dioda
Vu+ Solo2, OpenPLi » Nightly builds, oscam
Vu+ UNO 4K SE, OpenPLi 9, oscam
PULSe 4K, OpenPLi 8.3, oscam
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Já mám taky podobný a dioda svítí zeleně, má někdo stejný jako je na obrázku?
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Že by nějaký nový typ zdroje, který mám jenom já?
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

U mého zdroje k VU Duo 4K SE je jen prolis v pouzdru, ale žádná dioda tam není, takže nemá co svítit. Asi tak jak tu již psal výše maverick17.
Tobě ten zdroj nefunguje nebo proč se ptáš??? I kdyby LED nesvítila a zdroj je funkční, tak to přeci nemá žádný podstatný význam.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Dík za info. Zdroj funguje, ale DUO4K SE se chová divně. Už při zapnutí ještě s originální Image nefungovalo naladění SAT kanálů, nefungovali ani freeair CT24 apod. programy. Ani po instalaci OpenATV 6.4 nefungovalo naladění satelitních kanálů. Nefungovalo ani automatické naladění družic na žádném LNB. Pak se to najednou chytlo, ale po nějaké době a zkoušení jiných věcí se na naladěných kanálech CT1 a CT2 byl nějaký německý UHD program a nešlo to nijak přeladit. Po restart najednou CT1 a CT2 fungovalo. Po restartu byly CT1 a CT2 zpět. Žádný jiny přijímač mi takové věci nikdy nedělal, Má někdo podobné zkušenosti, nebo je to kusová vada?
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Chyba nemusí být zrovna ve zdroji. Budeš muset postupovat vylučovací metodou. Bylo by ideální, pokud můžeš vyzkoušet napájet VU jiným zdrojem. Originál má 12V, 5A. Určitě lze použít bez obav jiný, který je rovněž stabilizovaný a má srovnatelné parametry. Je třeba dodržet bez výjimky těch 12V!!! Co se týká proudu, určitě se to rozběhne se zdrojem od 4A nahoru pokud tam nemáš připojený HDD a pokud je receiver v pořádku.
Pokud bude závada trvat, není ve zdroji, ale jinde. Potom musíš vyloučit vadu na trase od paraboly do recevieru. Jestliže uniká frekvence, může to dělat LNB. Rozhodně bys nebyl první. Pokud máš možnost vyzkoušet ve stejné době kdy VU zlobí jiný přijímač na stejném svodu, udělej to. Uvidíš, zda bude fungovat bez problémů. Podotýkám, že v takovém případě předpokládám, že máš dobře udělané F konektory. Není zlomený kabel nebo přetrhané opletení, kdy mohou vznikat nahodilé nespojitosti a z toho plynoucí výpadky napájení z tuneru do LNB. Problémy dělá i zatečení do kabelu, po mrazech a oblevě také obvyklá závada, povolená F-ka u LNB a pod.
VU můžeš i se zdrojem vyzkoušet na jiném místě, kde je příjem s jiným přijímačem zcela v pořádku a dlouhodobě stabilní. VU má určitě tuner dostatečně citlivý, aby to proti jinému přijímači nemělo vliv.
MAX T90, Skylink
vikino
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vikino »

Ani mne nic na zdroji nesvieti. Prijimac funguje od zaciatku super, bez zavad. Vyskusal som niekolko imgs od open Pli cez VTi a skoncil som na Open ATV 6.4, koli tomu, ze sa da lepsie doladit obraz.
Kazdy img ma svoje muchy, v kazdom sa najde nieco co mi vadi. V Open ATV mi nefunguje HbbTV, vo VTi, kde HbbTV funguje sa zase divne sprava nastavenie tunerov s usals, kde mi zbytocne toci motor ked nemusi, Open PLi zase displej na boxe nedava info v ECM, a tak... Myslim ale ze prijimac je to dobry, relativne novy, takze nejake tie chybicky krasy sa urcite este casom doladia.
Octagon SF8008 4k twin, Open ATV 7.X
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

DUO4K SE stojí vedle GigaBlue UHD 4K, odtud jsem si půjčil kabely LNB. GigaBlue funguje bez problémů se signálem, takže kabelem to nebude, spíš to vidím na ten přijímač, ale zkusím proměřit i ten zdroj.
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Ještě jsem mrknul na lyngsat a z toho plyne, že pokud ti místo programů ČT ze Skylinku naskočil německý UHD program, tak ti nepřepnul DiSEqC přepínač mezi pozicemi pro družice (pravděpodobně A a B). UHD QVC Zwei je na stejné frekvenci 12344H na Astře 19.2E jako jsou ČT na Astře 23.5E. Takže vyvstává nová otázka, jak máš vlastně nastavené ladění včetně DiSEqC povelů? Protože podle toho VU ladí na TP správně...
MAX T90, Skylink
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Přesně to jsem si myslel, ale ve stavovém řádku dole i na horní liště byla při obraze UHD QVC Zwei zobrazována družice 23.5E. I při ručním ladění s Astrou na 23.5E to našlo jen UHD QVC Zwei. Přitom byl pořád aktivní "Poslat DiSEqC". Nastavil jsem ji "jednoduchý" režim jen s Astrou na 23.5E včetně "Poslat DiSEqC", a výsledek byl stejný. Po restartu už to šlo normálně. Tato to fungovalo s originál Image i OpenATV 6.4. Zřejmě má někdy HW problém se signálem DiSEqC. Pokud by to bylo jen na OpenATV 6.4, tak bych věřil chybě v Image, ale když to samé dělala i originál Image, tak spíš vidím problém v tom HW...
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

dipol100 píše:Přesně to jsem si myslel, ale ve stavovém řádku dole i na horní liště byla při obraze UHD QVC Zwei zobrazována družice 23.5E.
Družici, která se zobrazuje v liště to neidentifikuje podle skutečně přijímaného signálu, ale podle tabulky z ladění.
dipol100 píše:I při ručním ladění s Astrou na 23.5E to našlo jen UHD QVC Zwei. Přitom byl pořád aktivní "Poslat DiSEqC". Nastavil jsem ji "jednoduchý" režim jen s Astrou na 23.5E včetně "Poslat DiSEqC", a výsledek byl stejný.
Podle mne je stále ve hře to, že děláš nevědomky nějakou chybu v ladění a jeho nastavení ty sám.
dipol100 píše:Po restartu už to šlo normálně. Tato to fungovalo s originál Image i OpenATV 6.4. Zřejmě má někdy HW problém se signálem DiSEqC. Pokud by to bylo jen na OpenATV 6.4, tak bych věřil chybě v Image, ale když to samé dělala i originál Image, tak spíš vidím problém v tom HW...
To spíše potvrzuje domněnku, že chyba není v HW. To by podle mne nešlo ani po restartu. Povely DiSEqC posílá tvůj přijímač po kabelu nahoru směrem k LNB.

Bylo by fajn, abys sem dal konkrétnější údaje jak to máš vlastně zapojené a jaké komponenty máš použité včetně LNB (monoblok, DiSEqC relé, jaké typy).

Jako vhodnější se mi hlavně jeví nastavit si družice a ladění na mód rozšířený a tam si to správně nakonfigurovat. Již se to tu probíralo opakovaně. Zkus zde pohledat, případně se zeptej. Ale poradit ti lze pouze tehdy, když uvedeš také výše uvedené komponenty.

Něco k rozšířenému nastavení máš třeba ZDE
Jsou tam přímo obrázky, podle toho se to dá celkem dobře pochopit i nastavit.
MAX T90, Skylink
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Je to asi 50tej satelit, který ladím, a jak jsem již psal, kabely jsem jenom přepojil o 60cm vlevo a fungovalo to jak píšu. Ještě takové upřesnění. ČT hrála na předvolbě č. 1, pak jsem nastavoval nahrávání a jiná přednastavení nesouvisející s laděním programů a po následném přepnutí zpět z pozemního DVB-T2 na DVB-S2 tam najednou hráli Němci v UHD - viz výše, anešlo s tím nic dělat a naladit nic jiného. Po restartu tam bylo zpět ČT1...
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

Já se s tebou přeci nijak nepřu. Snažím se najít příčinu potíží. Křišťálovou kouli nemám. Já mohu čerpat pouze z toho, co ty sám zde uvedeš. Je jen na tobě, které informace sem dáš a které z rad jak použiješ. Dotaz si začal zdrojem a až posléze z toho leze, že problémy jsou zejména s laděním...
MAX T90, Skylink
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Já to nemyslel nějak zle, jsem rád, že se mi tak detailně snažíš pomoct. Nahoře mám Parabolu 85 Al Fuba, LNB Inverto BLACK Monoblock 4.3° Quad 0,2dB. K přijímači pak vedou dva kabely a další dva do dvou TV v patře. Nastavené to mám dle obrázku...
Stosun
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+Uno 4k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stosun »

Máš opačně porty 19.2 na A /23.5 na B
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Nemám, takto opačně je má i ten Monoblock...
Stosun
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stosun »

Zajímavý mám taky tento monoblock Vu+ mam taky a vždy jsem nastavoval 19.2 na A /23.5 na B.
Zkusils to prohodit? A proladit znovu?

Na formuleru F4 to mám taky tak.
Naposledy upravil(a) Stosun dne 20.únor 2021 - 16:42, celkem upraveno 2 x.
Stosun
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stosun »

Na parabole mám chycený za pravej krk z pohledu za parabolou.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Asi stejný nemáš, taky ho mám uchycený za pravý krk z pohledu za parabolou, ale Astra 23.5 je jako A a 19.2 je B. Viz popis, obráceně mi to samozřejmě nefunguje...
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ Duo 4K“