VTI vs. OpenPLI aj.

Všetko o prijímači VU+ SOLO 4K - diskusia
Odpovědět
Jantars
Pokročilý
Pokročilý

VTI vs. OpenPLI aj.

Příspěvek od Jantars »

Zdravím,
historicky jsem zvyklý na openpli. S pořízením VU+ mi byl doporučen VTI. Principielně problém s VTI nemám ale neskousl jsem to jak to uživatelsky vypadá. Netuším jak hluboko může jít skin proto se zeptám - existuje nějaký skin na VTI který by zobrazoval tak jednoduše jako to dělají defaultní skiny na OpenPLI?

Openpli na SOLO4K mám několik týdnů, vcelku šlape (hlavně to vypadá že to nemrzne a nepadá) ale mám tam pár problémů které se mi nedaří vyřešit (např. převíjení nahrávek - po převinutí o kousek dál rychlostí ccy vyšší než 4x obraz zpravidla zamrzne a řešení je trochu jinam převinout případně stop+play atd.).

Také jsem potkal nepříjemný problém s tím že obraz začal nepravidelně na několik vteřin mrznout a to jak ve sledovaném programu tak i ve všech nahrávkách z toho samého času. Myslel jsem že OSCAM ale restart oscamu ani enigmy nepomohl, vždy pomohl až restart celého boxu. Dodatečně jsem ale zjistil že Oscam musí být konkrétně konfigurován tak jsem tam tu řádnou konfiguraci nalil, uvidím jestli to pomůže........
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: VTI vs. OpenPLI aj.

Příspěvek od emilsat »

skus se pohrát :
openBH 0.4​
openspa-5.0.006-vusolo4k-20160318
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
Jantars
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jantars »

nejsem si jistý jestli je to správná odpověď na můj dotaz. Jistě je lákavé zkoušet všemožné věci v tom je E2 řešení úžasné, na druhou stranu mé znalosti nejsou překotné ale hlavně jsem si dva roky odtrpěl s klonem, takže to co teď hledám je stabilní image, doladění detailů a pak pouze používat.......

Nicméně k tomu abych mohl zkoušet různé image mi chybí:
- vědět jaké image jsou s VU+ a konkrétně SOLO4K kompatibilní
- znalost jak přesně fungují skiny a jak jdou hluboko do systému (neboli zpátky k mé otázce: vím že mi to jak se např. VTI zobrazuje nevyhovuje ale už nevím co je záležitost image a co pouze skinu.)

Samozřejmě ale není zásadní problém stáhnout si některý z doporučených image, prdnout ho na flešku, nahrát do boxu, proklikat default a ihned říct vyhovuje/nevyhovuje............
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Jantars píše: - vědět jaké image jsou s VU+ a konkrétně SOLO4K kompatibilní
- znalost jak přesně fungují skiny a jak jdou hluboko do systému (neboli zpátky k mé otázce: vím že mi to jak se např. VTI zobrazuje nevyhovuje ale už nevím co je záležitost image a co pouze skinu.)
- to je dané tím co jde stáhnout :unknown:
- skiny jsou uzpůsobené pro daný image. Pokud chceš aby VTI vypadalo jako OpenPLi ,tak někdo musí udělat funkční modifikaci. Pokud najdeš možnost instalovat takový skin přímo z menu boxu tak by měl fungovat. I tak můžeš narazit na nějaký nedostatek v modifikaci skinu kdy nemusí fungovat na 100%.
brkulin

Příspěvek od brkulin »

Skiny pro VTI můžeš stahovat ze stránek VTI týmu zde: https://www.vuplus-support.org/wbb4/ind ... daa8ef0a8e
(chce to ale registraci).
Tady si snad nějaký vhodný vybereš.
ganco39
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu Solo 4k

Příspěvek od ganco39 »

Jantars píše:Zdravím,
historicky jsem zvyklý na openpli. S pořízením VU+ mi byl doporučen VTI. Principielně problém s VTI nemám ale neskousl jsem to jak to uživatelsky vypadá. Netuším jak hluboko může jít skin proto se zeptám - existuje nějaký skin na VTI který by zobrazoval tak jednoduše jako to dělají defaultní skiny na OpenPLI?

Openpli na SOLO4K mám několik týdnů, vcelku šlape (hlavně to vypadá že to nemrzne a nepadá) ale mám tam pár problémů které se mi nedaří vyřešit (např. převíjení nahrávek - po převinutí o kousek dál rychlostí ccy vyšší než 4x obraz zpravidla zamrzne a řešení je trochu jinam převinout případně stop+play atd.).

Také jsem potkal nepříjemný problém s tím že obraz začal nepravidelně na několik vteřin mrznout a to jak ve sledovaném programu tak i ve všech nahrávkách z toho samého času. Myslel jsem že OSCAM ale restart oscamu ani enigmy nepomohl, vždy pomohl až restart celého boxu. Dodatečně jsem ale zjistil že Oscam musí být konkrétně konfigurován tak jsem tam tu řádnou konfiguraci nalil, uvidím jestli to pomůže........
No ja som skusal niekolko image, ale stale som sa vratil k Vti...aj ked je pravda, ze tiez nie je stopercentne ako vsetky ostatne.
Vu Solo 4k, 1°; 13°; 19,2°; 23,5°; 28°, PHILIPS 55PUS7354/12 , parabola Maximum E-85 multifocus - LNB Inverto Black Premium Single - DiSEqC prepínač Maximum 4/1
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Osobne preferujem OpenPli a ako prehravac MediaPlayer2 + SubsSupport, ale mam niekolko kusov aj na VTi ci BlackHole s HDGlass nakolko kazdemu dam po com mu jeho srdce pisti. :wink:
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
digmore

Příspěvek od digmore »

testujem VU4K s OpenPLI aj s VTI , podla mna su porovnatelne , vti ma vyhodu youtube prehravaca , nesekaju archivy markizy, viac sa vsak treba pohrat s nadstavením oscamu ( v OpenPLI stacilo zadat readerov a vsetko slapalo ako malo) pre VTI tazko najst skin ktory sa podoba pli- najviac mi asi vyhovuje PinguTM - v aktualnej verzii pre VTI sa daju vybrat rozne moznosti a potom sa da dosiahnut aj stav ked sa to podoba jednoduchym Openpli skinom... , archiv czsk vo VTI dost chybovy - funkcna je verzia 0.72 beta 8 s vypnutymi aktualizaciami, 0.73 nefunkcne nadstavenia pri pokuse nieco nadstavit ihned zamrzne image, 0,74 Pre-release tiez pri niektorych funkciach zamrzne a pomoze iba restart, v OpenPLi vsetky verzie idu ako maju ( rychlejsi star tiez zabezpeci vypnutie aktualizacii)
moje(subjektivne) zhrnutie :
VTI - super youtube, lepsie skiny , treba lepsie nadstavit oscam, problem sa archivami czsk
OpenPLi - lepsie funguje oscam ( resp menej treba nadstavovat), horsi vyber skinov, horsi youtube, lepsí archiv czsk

P.S kamosovi som dal do jeho 4K open pli, u mna doma mam na test Vti, kamos mi hlasil jedno skolabovanie systemu - po intenzivnom pouzivania archivov czsk asi za 2 tyzdne box uplne spomalil zacal sekat obraz aj zvuk a pomohlo mu iba vytiahnutie zo zasuvky ...
Naposledy upravil(a) digmore dne 19.listopad 2016 - 14:30, celkem upraveno 1 x.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Čo to znamená, že lepšie nastaviť oscam?
VU+ DUO 4K SE, Qiart Lunix 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV
digmore

Příspěvek od digmore »

nadstavenie oscamu je asi ine vlakno... v mojom prispevku som popisal skusenost aku som mal s oscamom v openpli a vo vti- openpli stacilo doplnit readerov v oscam.server a islo mi co som potreboval, vo vti verzie oscamu to chcelo viac ( nastudovat si cele vlakno s oscamom a doplnit minimalne oscam.dvbapi)
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ SOLO 4K“