Re: VTi Vu+ SOLO 4k Team Image v. 9.0.x Diskusia

Všetko o prijímači VU+ SOLO 4K - diskusia
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chocholousek »

Pletes se, v urcite kombinaci hold oscam selze a chova se tak jak popisuje kolega dxsi. Nema to VUBEC nic s images nebo jeho kombinaci (VTI nepouzivam). Vim nebo spis mam vyzkousene pokud puzivas jen zaklad (u skl) neni s poslednim oscamem problema, zalezi jake karty nebo jejich kombinace pouzivas, pak muze dojit k popisovanemu jevu.
Paradox je, ze pokud pouzijes build mensi nez 11246 vcetne, popisovany jev nenastane...
vlastoj

Příspěvek od vlastoj »

emilsat píše:vlastoj :.
Menu / VTI /Aktualizace softwaru ( myslím že tam je 5.10.2016 )
Ďakujem za odpovede, akurát, že ja som sa chcel vyskúšať "maximálne" aktualizovanú, ale iba verziu 9.0.2.
Ved prevziať všetky aktualizácie a prejsť na najnovšiu verziu - 9.0.3 momentálne z 5.10. je jednoduché,
akurát, že táto poriadne nefunguje a to ani s vypnutým FCC.
Lebo po prepnutí na iný kanál je niekedy iba zvuk, inokedy zmrzne obraz, niekedy sa časť rozpadne,...
VTI 9.0.3 mám teraz "čistú inštaláciu a Oscam som skúšal som 1.20 r.11233, momentálne mám 1.20 r.11211.
Moje prímače - Ultimo, Zero, Solo2, všetky majú s VTI dáke drobulinké mušky, ale zatiaľ silno vedie Solo 4K.
Dúfam, že sa to aktualizáciami zlepší a to v dohľadnom čase.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

vlastoj píše:
emilsat píše:vlastoj :.
Menu / VTI /Aktualizace softwaru ( myslím že tam je 5.10.2016 )
Ďakujem za odpovede, akurát, že ja som sa chcel vyskúšať "maximálne" aktualizovanú, ale iba verziu 9.0.2.
Ved prevziať všetky aktualizácie a prejsť na najnovšiu verziu - 9.0.3 momentálne z 5.10. je jednoduché,
akurát, že táto poriadne nefunguje a to ani s vypnutým FCC.
Lebo po prepnutí na iný kanál je niekedy iba zvuk, inokedy zmrzne obraz, niekedy sa časť rozpadne,...
VTI 9.0.3 mám teraz "čistú inštaláciu a Oscam som skúšal som 1.20 r.11233, momentálne mám 1.20 r.11211.
Moje prímače - Ultimo, Zero, Solo2, všetky majú s VTI dáke drobulinké mušky, ale zatiaľ silno vedie Solo 4K.
Dúfam, že sa to aktualizáciami zlepší a to v dohľadnom čase.

nikdy som nebol zastanca VTi image, ale len tak zo srandy som dobre predal dm7080 a kupil solo4K.
skusal najskor openpli ale to malo problem pochopit moje zapojenie 2 parabol, kde jedna je 75 east to 5 east a na tunery b od 3east po 53 west a dalej chybalo mi tam hbbtv. nahodil som teda vti v tej dobe 9.02 , zaktualizoval na 9.03. prve co islo do prdele bol FCU, dalej kraviny okolo epg. jedine co mozem vytknut VTi je to ze nema v menu prepracovany language priority plugin, ten cice ide doinstralovat ale nefunguje jak ma. inak po vyhadzani blbosti stabilne, rychle ... samozrejme mam vlastny oscam len z najnutnejsimi vecami a protokolmi.
vlastoj

Příspěvek od vlastoj »

Po včerajšom upgrade a nahodení Oscam 11277 zatiaľ ide všetko ako hodinky! Jupííí!
Akurát sú v slovenskom menu stále preklepy, ale viac mi chýba v "Softvérových nástrojoch-Záloha a obnova image VTI"
položka "OBNOVA IMAGE". Prečo už tam asi nie je?
I keď urobím zálohu a cez "Zvoliť umiestnenie zálohy" nastavím správnu cestu, tak ju tam nenájdem, pritom na HDD je na obvyklom mieste.
Podobne mi to nejde urobiť ani cez "Experné zálohovanie/obnova".
A aby to bolo úplné, tak mi predtým zazálohované image nešlo obnoviť ani cez USB, zmrzlo to, musel som ísť zase cez čistú inštaláciu. Teraz neviem, či by to už išlo. Ale cez menu to bolo pohodlnejšie.
Ďakujem za konštruktívne podnety:-)
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

vlastoj píše:Po včerajšom upgrade a nahodení Oscam 11277 zatiaľ ide všetko ako hodinky! Jupííí!
Akurát sú v slovenskom menu stále preklepy, ale viac mi chýba v "Softvérových nástrojoch-Záloha a obnova image VTI"
položka "OBNOVA IMAGE". Prečo už tam asi nie je?
I keď urobím zálohu a cez "Zvoliť umiestnenie zálohy" nastavím správnu cestu, tak ju tam nenájdem, pritom na HDD je na obvyklom mieste.
Podobne mi to nejde urobiť ani cez "Experné zálohovanie/obnova".
A aby to bolo úplné, tak mi predtým zazálohované image nešlo obnoviť ani cez USB, zmrzlo to, musel som ísť zase cez čistú inštaláciu. Teraz neviem, či by to už išlo. Ale cez menu to bolo pohodlnejšie.
Ďakujem za konštruktívne podnety:-)
a potrebujes robit zalohu kazdy den ? moja forma zalohy spociva iba vo vykopirovani cardserverov a konfigurakov k nim.. a vzdy ked sa nieco poserie volim cistu instalaciu
vlastoj

Příspěvek od vlastoj »

pre: dlhe_pole

Samozrejme, že nepotrebujem robiť zálohu každý deň, ale je výhodne mať kompletku poruke, trebárs pri experimentoch,
alebo keď má niekto z okolia rovnaký prijímač, ľahšie sa mi to upraví, ako znova celá konfigurácia urobí a nastaví.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

vlastoj píše:pre: dlhe_pole

Samozrejme, že nepotrebujem robiť zálohu každý deň, ale je výhodne mať kompletku poruke, trebárs pri experimentoch,
alebo keď má niekto z okolia rovnaký prijímač, ľahšie sa mi to upraví, ako znova celá konfigurácia urobí a nastaví.
satelit neni na hranie... ja skor myslim ze prevazuje ten 2 dovod.. cize komercialny :D
vlastoj

Příspěvek od vlastoj »

pre: dlhe_pole

"satelit neni na hranie... ja skor myslim ze prevazuje ten 2 dovod.. cize komercialny :D"

No tak ja sa i so SAT celkom rád hrám-väčšinou metódou pokus/omyl, doma by vedeli rozprávať:-)
Ten druhý dovod bohužiaľ? nie.
Tak či onak, prečo ta obnova image v tom menu už nie je? :-D
Respektíve ako tú obnovu urobiť inak?
Ďakujem.
vlastoj

Příspěvek od vlastoj »

Tak a po aktualizácii z 20.10., systém vykazuje podobné chyby ako pred tým:-(
Má niekto podobnú skúsenosť?
Lebo zas tam súdruhovia z NDR kutili niečo s FCC...
Tak som sa vrátil k verzii 9.0.3 s aktualizáciami do 18.10. a funguje to zase ako má:-)
ludmila

Příspěvek od ludmila »

Chlapci aby som vas uviedol na správnu mieru,satelit nieje na hranie ale Linuxové mašiny su na hranie.Ked chceš len pozerať a neexperimentovať,tak si kup nejaky obyčajny črep,ako ma skylink a možeš len pozerať.
rakrak
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K

Příspěvek od rakrak »

Chci se zeptat, dal jsem poslední aktualizaci 20.10. a nechtějí mi chodit Archívy czsk. Zkusil jsem přeinstalovat a stále nic. Díky za možnou radu.
VU SOLO 4K s VTI 15.0.0 a USALS
pepe2shark

Příspěvek od pepe2shark »

Caute. Dnes som na Solo 4K s VTI 9.0.3 spravil online aktualizaciu pluginov LCD4Linux, OpenWebif a Subssupport. Po aktualizacii vyhodil chybovu hlasku, ze sa pluginy nainstalovali s 1 chybou. Po restarte mi vypisal, ze niektore pluginy nie su dostupne a vypisal pri vsetkych troch aktualizovanych pluginoch popis chyby. LCD4Linux a Subssupport maju chybu "cannot import name itervalues" a pri OpenWebif vypise chybu "cannot import name escape". Mate niekto s niecim podobnym skusenost? Mate navrh na nejake riesenie? Samozrejme by to vyriesila obnova zo zalohy, ale zaujima ma, ci nie je aj nejake jednoduchsie riesenie. Budem vdacny za akukolvek radu. :)
VU+ Solo 4K s E2 VTI, VU+Uno s E2 BlackHole, Amiko Alien 2 Twin s E2 HDMU, Optibox Anaconda HD s USB flash E2 HDMU, TV 55" Samsung, 42" Philips, 32" Philips.
Warder
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Warder »

Skusim len tak strelit naslepo od boku. Aktualizoval si si pluginy a ich kniznice ale napr. taky Python a ine mas verziu staru.
------------------
Pýtajte sa na fóre a nie v súkromných správach, nech z toho majú prospech všetci.

------------------
Nosce te ipsum.
pepe2shark

Příspěvek od pepe2shark »

Uz som to vyriesil. Na VTI fore som nasiel odpoved. Treba urobit mini update. Ak je teda nainstalovana posledna verzia img treba ist do VTI-Center <modrym>, potom na Novinky <zelenym> a dalsim <zelenym> nainstalovat posledny Software update. Mal som sice trochu obavy, ci neklakne cely image (ako sa mi uz parkrat stalo), ale nastastie vsetko prebehlo bez problemov a po restarte box v pohodicke nabehol. Vsetko slape jak ma a pri pluginoch ziadne pindy.
VU+ Solo 4K s E2 VTI, VU+Uno s E2 BlackHole, Amiko Alien 2 Twin s E2 HDMU, Optibox Anaconda HD s USB flash E2 HDMU, TV 55" Samsung, 42" Philips, 32" Philips.
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ SOLO 4K“