Golden Interstar Xpeed LX3

Odpovědět
flubertn
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Golden Interstar Xpeed LX3

Příspěvek od flubertn »

Tak zatial pre mňa španielska dedina :o do rána 4:30 som sa trápil s rozbehaním pripojenia na domac server aby som vobec dostal obraz. nie ze by som tomu nerozumel co nastaviť , IP, port, hesla a tak ale skor je pre mna porblem kde sa co nachadza. :x

Aktualne si neviem rady s formatovanim HDD
Na disku som mal NTSF ktoru mi citalo ale neslo nahravanie tak som dal disk inicializovať čo spravilo fat EXT3 a nasledne som spravil prevod na EXT4 ale disk sa javi ako plny keď spustim nahravanie napise ze nieje miesto.

PIP ide iba cez jeden tuner a nevyuziva druhy. - keď zapnem pip a prepnem programy tak mi psti iba niektore rsp zmrzne obraz.

Tunery mám nastavene takto.
A - samostatny
B - samostatny
C - naviazany na A -prepojeny cez LOOP
D - naviazany na B - prepojeni cez loop
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

Začni tím že nam sděl co tam máš za image
Octagon 8008, různé image v multibootu
Zgemma H7.S image openATV
flubertn
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od flubertn »

zatial základny od ellana :-) este som sa nepustil do zmeny ale uz sa tomu blizim.
Najprv chcem poriadne rozbehat tento potom spraviť zálohu a následne mozem skusat iné image.

Pomali som sa dostal dalej. Spravil som este raz inicializaciu HDD uz som nerobil zmenu na EXT4 a nahravanie zrazu ide :-)

Takisto som rozchodil tunery, neviem ci to je spravne ale ked som mal nastavene prepojenie tak to pip neslo, rovnako ani nahravanie a pozeranie ineho programu.

nastavil som kazdy tuner Samostatne a uz to beha tak ako ma.
A - jednoduchy
B - jednoduchy
C - jednoduchy
D jednoduchy

Este rovnako sa to sprava ked nastavim
a - jednoduchy
B - jednoduchy
C - rovnaky ako a
D - rovnaky ako B

Prepojene mam A+C a B+D cez loop kabel tak neviem ktore z tych dvoch nastaveni je spravne.

Teraz má čaká naladenie a roztriedenie všetkých programov FreesatHD plus - balík - Ako to spraviť čo najednoduchšie?
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

program DreamboxEdit
Vu+ Uno 4K SE [E2 - ATV], lcd4linux - SAMSUNG SPF-107H
auto update picons, ASUS router OSCam, enigma2 OSCam
flubertn
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od flubertn »

Tak, uz som sa s tým vyslovene hral :-P programy zoradené teraz budem pár dni skušať daný image a potom skúsim ten egamiboot a nahram aj nejaky ini.

Zatial max spokojnosť, je to pekna mašina.
Akuram ma hneva pomale prepinanie HD programov a že keď dam nahravať viacej veci tak mi nie vždy označi všetky nespustitelne programy. - nahravam napr. 3 programy e ešte sa napr CTHD tvari ako ze by sa mala dať zapnuť ale obraz nenabehne. keď to dam nahravať tak sa tvary ze nahrava a nic sa nenahra. Ale keď prepnem napr JojHD ta ide tak dam nahravať aj tu ako 4 program a až potom zacne oznacovať časť programov ako nedostupnu. Neviem preco niektore programi pocas nahravania neoznaci ako nedostupne keď uz ich dalsi tuner nema ako naladiť keď su prepojene iba cez loop.

Zrejme to bude este nieco s tym nastavenim tunerov.

No a este neviem kde je nastavenie ventilatora - niekde v Menu som to vydel ale uz sa mi to nedari 2x najisť. Zatial som ho sviňu jednu nevide točiť akosi sa ulieva. - Ako pozriem aktualne teploty?
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Golden Interstar Xpeed LX3

Příspěvek od dufoq3 »

podla mna je to chybou toho loopu. Ja pouzivam 3 tunery (ku kazdemu samostatny kabel) a ukazuje mi to spravne

Co znamena pomale prepinanie? Ja ani velmi nespozorujem ci prepnem na SD alebo HD
Vu+ Uno 4K SE [E2 - ATV], lcd4linux - SAMSUNG SPF-107H
auto update picons, ASUS router OSCam, enigma2 OSCam
flubertn
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od flubertn »

Noo hlavne Sa to prejavuje pri listovani programamy. Prepnem na Hd a v pravom rohu sa toci koliesko a nepusti Ta peep it tak 5-8 sec. Niekedy to ide hned.
Ohladne Toho nahravania je teda otazne ci ma zmysel mat zapojeny ten loop ci tak e tunery vobec vedia naladit nieco ako tuner A a B. Neviem ako to realne funguje ked je spustene nahravanie a nieco ine pozeras na jednom tuneri. Vs na dvoch tuneroch cez loop. Ci je skladba spustitelnych program rozdielna.
Tabi
Odborník
Odborník

Příspěvek od Tabi »

flubertn píše:No a este neviem kde je nastavenie ventilatora - niekde v Menu som to vydel ale uz sa mi to nedari 2x najisť. Zatial som ho sviňu jednu nevide točiť akosi sa ulieva. - Ako pozriem aktualne teploty?
LX3 nemá čidlo teploty. A ventilátor se nastavuje buď ZAP, AUTO, VYP a je to v FAN Control
VU+ Uno 4K SE / Turbo USB tuner DVB-T2 / SSD 120GB /mechanika DVD Dell
iNEOS ZX4 / AB WiFi dongle 5dB
Toroidal T55 (28E, 23E, 19E, 13E, 9E, 4,8E, 1W, 5W)
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

@flubertn já bych zazálohoval image z Ellana a nahrál bych nový čistý, bez zbytečností. Nastavil bych tunery (pokud nemáš ke každému samostatný koax jsou 4 opravdu zbytečný) Dal bych setting, zprovoznil čtečky a pak bych zkoušel. Uvidíš že to půjde svižněji. Teprve potom bych dohrál pluginy které chceš používat
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ta funkcia auto sa riadi podla coho bez cidla? Myslim to vazne, mozno auto vobec nefunguje, testoval to niekto?
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Tabi
Odborník
Odborník

Příspěvek od Tabi »

Podle ničeho.
Vyp = ventilátor je vypnutý
Auto = když STB je ON ventilátor jede, když je STB ve Standby ventilátor je vypnutý
Zap = ventilátor jede stále
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

ok toto som potreboval, dik....
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
flubertn
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od flubertn »

Tak nastavenie fanu som našiel samozrejme že bol vypnutý. Dal som na zapnuty a je pokoj uź frčí :D

Mám poznatok ohladne 4 tunerov a ich zbytočnosti zapojenia cez loop keď mam dotiahnute iba 2 káble. - zdroj prijmu vyhradne Freesat

Zbytočnosť to nie je správa sa to ako 3 nezavisle tunery bez obmedzenia toho čo pozerate + keď chcete pustiť 4 program začinaju prve obmedzenia. Pri samostatnych 2 tuneroch bez 3 a 4 cez loop by boly obmedzenia uź pri 3 programe.

vysvetlenie: chyba zo zlym spravanim bola u mńa v zapojeni nakolko som fizicky prepojil A+D a B+C a bol som v tom že som prepojil A+C a B+D prehodil som teda kable zmenil nastavenia a frči to tak ako má.

Aktualne zapojenie:
A -1 kabel LNB - nastavene ako "jednoduchy"
B -2 kábel z LNB nastavene - "rovnaky ako A"
C - loop z A - nastavenei "prepojiť s A"
D - loop z B - nastavenie "prepojiť s B"

Keďźe Freesat vysiela všetky programy vyhradne v hornom pásme značne to vylepšuje funkciu LOOP a keď dáte nahravať akekolvek dva programy mate istotu źe C+D tuner daju dokopy vžy komplet celu ponuku nakolko sa na 100 % prenesie H aj V polariacia. Keď dám nahravať z V polarizacie obsadi sa 1 tuner. Keď dam nahravať 2 program z H polarizacie obsadi sa druhy tuner.

A tu nastava moźnosť pozrieť akykolvek iny program nakolko cez loop ide do dalšich dvoch tunerov komplet cela ponuka Freesat lebo do C ide V polarizacia a do D H polarizacia obe z horneho pasma keďźe ine programy dolneho pasma nemam nie som obmedzeny vyberom =D>

Aź keď sa da nahravať 3 program napr z C tunera - V polarizacia - obmedzi to pozeranie dalšich programov aj to iba čiastočne: Dostupne su všetky programy z H polarizacie nakolko D tuner je stale volny + všetky programy z V polarizacie z rovnakych TP ake su aktualne naladene na A a C tunery

Vo výsledku si dovolím tvrdiť že 4 tunery zapojene 2 samostatnym kablom a 2 cez loop su lepšie ako 3 tunery so samostatnym kablom.
Keď dam nahravať 3 programy budem mať pri danych zapojeniach nadalej dostupne taketo moźnosti pozerania:

4tunery - dostupne budu všetky programy jednej celej polarizacie + programy z dvoch TP opačnej polarizacie
3Tunery - dostupne budu iba programy z 3 TP
Do poćtu 3 programov su zapojenia identicke bez akychkolvek obmedzeni.

Vśeto sa samozrejme vstahuje aj na Skylink keďže aj ten vysiela iba v hornom pásme + obsadenie tunerov som ratal ako najextremnejsiu moznost nahravania vzdy z ineho TP.

uff moźno to niekomu pomôźe :-) sry za pravopis....
už som spokojny teraz ostava vyriešiť pomale prepinanie zmenou IMG. Aź bude čas spravim zalohu a skusim sa s tym pohrať.
baranček
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+SOLO4k,Octagon sf8008 mini

Příspěvek od baranček »

Skúsil som ATV 5.1 z Ellana,ktorú mám v multiboote a nezdá sa mi,žeby bolo prepínanie medzi programami pomalšie oproti Egami 7.2.6 ktorú mám vo flashi.
konečne mám čas na koníčky :book:
VU+solo 4k image Open Black Hole 5.2 a Openmultiboot :)
Octagon sf8008 mini image Egami 10.3-R 5 a Egami Multboot
ET-4000 image Openpli 7.3
Tabi
Odborník
Odborník

Příspěvek od Tabi »

Dnes jsem přidával do LX3 DVB-S2 tuner. A narazil jsem na anomálii v podobě chybějících kmitočtů při použití DiseqC přepínačů. Chtěl jsem použít přidaný tuner na DiseqC 8x + DiseqC 2x z důvodu vyšší citlivosti (+ cca 0,5 db). Pokud ho napojím na přímo tak je vše O.K. Ale pokud jede přes DiseqC tak se určité kmitočty ztratí / zeslabí :unknown:

Musel jsem to zapojit následovně.
Tuner A - Astra 23°E
Tuner B - 28°E až 5W°
Tuner C - Astra 23°
Tuner D - pozemka

Ztratily se např. 19°E - 11361, 11493 H
28°E - 11223, 11552 H, 11895V

Projel jsem většinu družic přes tuner C a vše bez problémů funguje, ale pokud připojím DiseqC je konec.
A ještě jedna věc - pokud nastavím prioritu na tuner C tak se tuner neprobudí ze Standby.
Pomůže přepnout na jakýkoliv jiný tuner a pak funguje.
Pokud je priorita tuneru na A nebo B tak C jede bez problémů. ( PiP / nahrávání)

DiseqC mám 8x a 2x od EMP - Centauri a image ATV 5.3 ( asi se budu muset vrátit na Egami :)

Editováno 1: Tak potvrzeno - výměnný tuner DVB-S2 pro LX3 nefunguje korektně s DiseqC S8/1PCP-W2
Editováno 2: Tak tuner C se už ze Standby probudí - stačí nastavit Upřednostnit tuner pro nahrávání na Auto
Naposledy upravil(a) Tabi dne 14.červenec 2016 - 16:56, celkem upraveno 2 x.
flubertn
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od flubertn »

Spravil som video kde je vydieť rýchlosť prepínania, niekedy prepne hneď a niekedy to čaká na povodnom kanály a v pravom hornom rohu sa krúti koliesko a prijimač čaka na boźie spasenie viď video https://www.youtube.com/watch?v=Iki03Xe ... e=youtu.be

S image od ellana som inak spokojny ani by som ho nemenil nemam za potreby laborovať a skušať stale novy a novy image len neviem kde je problem a zrejme sa výmene nevyhnem.

Aky image použivate najčastejšie? Su dizajnovo a nastavenim rozne image veľmi rozdielne? ATV sa mi celkom pači.
virgille
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od virgille »

HDMU (ale aj ine image) toto robi ak je neaktivne pripojenie na internet...
VU+ Duo4K SE - ATV 7.6
VU+ Ultimo4K - ATV 7.6
E-85: 9e, 13e, 16e, 19e, 23.5e, 28e
skylink, antiksat
baranček
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+SOLO4k,Octagon sf8008 mini

Příspěvek od baranček »

@flubertn-pozrel som si to video a musím konštatovať,že som sa s takýmto problémom nikdy nestretol u môjho LX3,ale ani u žiadnych iných STB čo som v minulosti vlastnil.Určite kontaktuj Ellano.Na posledný dotaz som Ti aj ja už odpovedal.Tú ATV určite vyskúšaj,ale čistú aspoň sa presvedčíš,či Ti to bude robiť aj ona.Chyba môže byť aj v Image ATV od Ellana.
konečne mám čas na koníčky :book:
VU+solo 4k image Open Black Hole 5.2 a Openmultiboot :)
Octagon sf8008 mini image Egami 10.3-R 5 a Egami Multboot
ET-4000 image Openpli 7.3
Tabi
Odborník
Odborník

Příspěvek od Tabi »

Tak na tenhle problém jsem narazil na stanici Das Erste HD. Po přepnutí na Das Erste HD se načítala HBBTV. Program sice běžel, ale nešlo po dobu 4-5s přepnout jinam.

@flubertn prostě LX3 přeinstaluj. S ATV 5.3 nebo Egami 7.2.6 nic nezkazíš.
Zkoušel jsi to bez toho LOOP?
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

Zajímavý, vyzkoušel jsem to ve všech image v egamibotu co mám nainstalovaný HBBTv ale nikde jsem to nepozoroval
Odpovědět

Zpět na „Golden Interstar“