AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
vinov
Odborník
Odborník

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od vinov »

Radovan111 píše:Ano, dľkuju, , už mľ to napadlo, už je to dobré
To jako ze muzes do Opendroidu stahovat pluginy? Chtel bych aspon moznost stahnout do teto enigmy nejaky ten skin. Nevim jestli jde nejak dostat ven (ftp) skin instalovany v jine enigme a jestli je nejaka nadeje, ze by fungoval v jine enigme...
Instaloval jsem ten "softcam-feed-sh4_1.0_sh4.ipk" ale to se asi tyka jen softcamu, i tak nevim kde v tehle enigme to neco prida, nejake linky ke stahovani treba toho softcamu, kdyz uz nic jineho. Ja bohuzel nejsem expert v teto oblasti, jako vetsina lidi tady a nekdy potrebuju vic nez jen postrcit, jako spis nakopnout :unknown:

Jak jsem si stezoval na pomalost enigmy, tak mluvim o prijmu z DVB-T tuneru, S tunery bezi svizne (a myslim ze vetsina lidi tady T tuner nepouziva a tak si mysli, jak jsou enigmy rychlejsi nez Spark), ale na T tuneru cekam az tri vteriny, nez se me objevi infobar. Kdyz nahravam, tak oznaceni cervenou teckou v infobaru jakoby zapasilo s tim, objevit se a blikat. Taky ve vyberu programu z T tuneru obcas dochazi az k docasnemu zamrznuti, ktere trva radu vterin (3-5, nekdy i delsi). Zatim je to v tom prijmu z T tuneru trochu pomalejsi, nez Eurosat image a kdyz k tomu pridam nemoznost stahovani pluginu z internetu, tak myslim ze se vratim k tomu Eurosatu, tam ten T tuner bezi pomerne rychle, i kdyz ani tam to neni zadna slava, ale aspon se to obcas beznadejne nezakopava (nezamrzava) jako v Opendroidu.

Napriklad nastavuji v kazde enigme, aby se me pri prepnuti programu neukazoval infobar, protoze ten vsechno dost zpomaluje, ale i tak kdyz program (obraz i zvuk) prepne svizne, tak se i potom objevi ten kursor (tady ty presipaci hodiny ve 3D grafice) a kolikrat i dvakrat kratce za sebou, dve az tri vteriny se otaci, proste tam neco 'pod povrchem' ztuha pracuje, o tom neni pochyby, proste mizerne programovani.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Dreambox DM920UHD, TBS5925

Příspěvek od Radovan111 »

Dám tu ten sofcam feed už to tu bylo, a i skin HD Glass 16, nejnovější 10.30
já jsem ho instaloval přes instalovat místní rozšíření
dál jsem si tam taktéž stáhnul HD Glass 16 taktéž přes istalovat místní rozšíření

Divím se že nejdou u této E2 stáhnout online třeba nějaké pluginy, ani aktualizace softwaru, to jsem se u jiných E2 nesetkal.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

Po precitani vasich dojmov a skusenosti asi predsa ostanem pri Hyperione :)
Vu+ Uno 4k, Skylink 23.5, Motor Stab HH90, Parabola 90cm
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

mihu84 píše:Po precitani vasich dojmov a skusenosti asi predsa ostanem pri Hyperione :)
mihu84 no já jsem měl ten Hyperion 4.5 a i 5.1 a jak prosím řešíš mountnutí HDDisků a flešek, když ty Mount Managery nefungují- nebo už fungují? :wink:

Aspoň mě nefungovaly- a když jsem moutnul HDD a Flešku třeba přes PuTy telnet- tak se mountly a vypnul jsem box a zas se ztratily- nenačetly se
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Diky Radovane, ten softcam_feed... tento jsem uz vcera instaloval ale po restartu se me v pluginech nic neobjevilo ani zelene tlacitko nic (jen ze feeds nejsou online), ted prave jsem to znovu, uz ponekolikate, zase zkusil (zelene tlacitko v panelu plugins) a ty softcamy se tam najednou objevily.

Vypada to, ze mozna pluginy odtud

Kód: Vybrat vše

http://forum.techneteuweb.eu/viewforum.php?f=311
by mohly fungovat, lze stahovat bez prihlaseni na foru.

Diky za skin, hned ho vyzkousim, ten zakladni v opendroidu je takovy nic moc, jak uz to se zakladnim skinem byva. Jeste zkusim instalovat coolepg, ten epg co je v zakladni instalaci nestoji vubec za nic. Jestli toho Opendroida dokopu aspon v techto par bodech, bude lepsi nez eurosat, tam musi zapracovat na vsem kolem nahravani, nejak to zlidstit. Ovsem Opendroid ma taky plno nedostatku. Nechapu tu indikaci v infobaru, ze se 'neco' nahrava, kdyz to blika uplne stejne i kdyz se prepne nekam uplne jinam a navic to cloveku nerekne, jestli se nahrava jeden nebo dva programy (nastesti pro vyvojare a pro me, ze Alien toho vic nestiha).

--- Tak ten HD Glass 16 skin je o dost pomalejsi, mam snad deseti patnacti vterinove zahrabani do medu, jednou uz jsem v zoufalosti vypnul krabici ze zdi, uz jsem na to nemohl cekat. Je to sice pekny skin, ale pro geeky, ukazuje moc technikalii ktere jen trochu normalni clovek nepotrebuje a urcite ne pri kazdem zobrazeni menu. Zkusim najit neco jineho. Instaloval jsem nejnovejsi CoolTV guide and vypada o hodne lepe, ale to je aspon zcasti tim HD skinem. Po navratu k puvodnimu skinu uz to neni ono, to zpomaleni na DVB-T tuneru to uplne neresi.
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

Radovan, ci uz na 4.5 alebo na 5.1, stale mi funguje mount diskov. Pouzivam 2,5" USB disk, moutujem cez Bluepanel/ HDD, hned prva ikonka, tam si vyberiem sda5, dole je cosi automount a je to vypnute, tak davam zapnut, dam mount a potom si dam show devices. Vidim ze je tam a uz slape. Presne to mi vadi, ze sem tam sa stava, ze ho nenacita a nemountne.
Ale inac v pohode, mozno to zalezi od disku, aky pouzivas, alebo co.
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fanatix »

mihu84 píše:Po precitani vasich dojmov a skusenosti asi predsa ostanem pri Hyperione :)
Máš pravdu, ja som Hyperion 5.1 skúsil a neľutujem, s Defaultným skinom je ten bazmek celkom použiteľný. S pôvodným OpenATV 5.2 to bolo strašne pomalé a reštart bol potrebný minimálne raz denne, nehovoriac, že prehrať nejaké 1080 mkv-čko z hdd bol len sen, ktorý v Hyperione perfektne funguje. Skúšam aj skin HD Glass, ale ten už dáva bazmegu zabrať, tie staré STi už na to nemajú.
Illusion M2S, Showbox S300 Platrinum, Opticum 4050CX, Ferguson Ariva 100, Ferguson Ariva 100E, Amiko Mini HD SE, Amiko Alien2 Hyperion 5.1
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Já tam musím taky dát ten Hyperion- nevíte prosím vyšla aj 5.3? Nebo je jen 5.2? Musím tu najít nékde ten download na ten Hyperion :book: jsem si ho blbec neuložil a nezazálohoval
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Tak jsem zkusil tuto openpli, co je zde na foru- ale jak tam zprovozním oscam? jsou tam pouze dva nějaké camd3 a to nefunguje- nebo nevím jak? Nevíe prosím někdo jak zprovoznit ten oscam?

http://ulozto.sk/xYW3d2Bz/openpli-enigm ... 62-usb-zip

a jak tam mountout ty HDD a Flešky když tam není žádný mount manager? :thankyou:
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

mihu84 píše:Radovan, ci uz na 4.5 alebo na 5.1, stale mi funguje mount diskov. Pouzivam 2,5" USB disk, moutujem cez Bluepanel/ HDD, hned prva ikonka, tam si vyberiem sda5, dole je cosi automount a je to vypnute, tak davam zapnut, dam mount a potom si dam show devices. Vidim ze je tam a uz slape. Presne to mi vadi, ze sem tam sa stava, ze ho nenacita a nemountne.
Ale inac v pohode, mozno to zalezi od disku, aky pouzivas, alebo co.

Prosím mihu84 Tobě teda fakt funguje ty mounty těch disků, mě to teda nefunguje, aspoň když vypnu box hlubohé vypnutí a pak ho za určitou dobu zapnu tak to načte pouze HDD ale flešku už to nenačte- a na flešce mám skin HD Glass takže to poznám tak že to nenačetlo že se mě nezobrazují picony- prostě při hlubokém vypnutí a zapnutí tak to prostě nefunguje- ten mount manager bohužel u mě aspoň ne :shock: ach jo :( a když dám kontrolu přes telnet tak je tam
media/HDD
a media/sda1
a media/sdb1
ale žádný media/usb
a když zadám v telnetu mount /dev/sdb1 /media/usb tak to mountne, ale jak zas vypnu box a zapnu tak to můžu dělat znovu
jeden kamarád tady na AB foru- už nevím na něho kontakt to řešlil tak že do toho Hyperionu stáhnul plugin Script Executor a nahrál ho do boxu, a to udělal i mě, akorát ten plugin mám ale nevím kam ho mám nahrát- zálohu jsem si blbec neudělal- nevíš prosím jak to mám udělat?
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

Ja tam fleshku nemam pripojenu, len HDD. A keby si ulozil skin na HDD?
zukon

Příspěvek od zukon »

Add name to disks and mount by label: in mount manager left-right search name of disk.

To change name use command in telnet:

e2label /dev/sda1 RECORD

e2label /dev/sdb1 USB
Polish Koders Team

IPBOX 99xx | HYPERCUBE | XPEED LX | XPEED PRO | UFS910 | NBOX - HYPERION v5.4
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Thank :thankyou: zukon, but even this is not me, I'm either stupid or do not know. I'll probably have to move to another E2
zukon

Příspěvek od zukon »

Probably busybox in this version not have e2label. Use Hyperion 4.5 or other software to change disk label this command.
Polish Koders Team

IPBOX 99xx | HYPERCUBE | XPEED LX | XPEED PRO | UFS910 | NBOX - HYPERION v5.4
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

In any case you can set the volume label when you format the partition, e.g.

mkfs.ext3 -L RECORD /dev/sda1
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fanatix »

Vie niekto ako v Hyperione 5.1 mountnem disk z PC? Vôbec sa mi to nedarí tak ako v OpenATV. V prehliadači siete síce PC vidím, ale keď dám OK, tak sa pýta, či chcem zadať heslo, dám nie a ono to len dlho "rozmýšľa" a potom ma vyhodí naspäť do prehliadača siete a PC stále nemám "rozbalené" na zdieľané disky. Je tam ešte nejaká finta? Na disk druhého prijímača sa dostanem v pohode, ale ani na jedno PC.
Illusion M2S, Showbox S300 Platrinum, Opticum 4050CX, Ferguson Ariva 100, Ferguson Ariva 100E, Amiko Mini HD SE, Amiko Alien2 Hyperion 5.1
luvannor
satelitni prijimac: amiko alien 2+

Příspěvek od luvannor »

ahojte, vyuziva niekto v amiku funkciu web tv ? snazim sa ju rozchodit a hodit si tam par streamov ale bez uspesne...
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

luvannor píše:... web tv ?
To bude nejspis ve Sparku a tam co jsem to zkusil me to nefungovalo. Ani bych nevedel, jak s tim neco delat. Myslim, ze to musi byt 'rozbite', mozna to kdysi fungovalo a ted to ceka na znovu-zprovozneni, ktere ovsem muze trvat veky?
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fanatix »

logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Pred dvoma dňami som ho nahodil. Nejaký rozdiel s 5.2 nevidím. Myslel som, že už odstránili bug, keď pri prehrávaní videa ktoré mu nesedí, sa zacyklí a treba STB vypnúť zadným spínačom... Bohužiaľ. :(
Používam pri prehrávaní videa Dream Explorer.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“