AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Dreambox DM920UHD, TBS5925

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od Radovan111 »

Já teď nahrávám tu Markízu HD a Novu HD a zdechlo mě to- seklo se to, ale to asi proto že jsem zároveň chtěl box připojit přes openWebif- chtěl jsem udělat obrázek. Tak jsem to zapnul znovu
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Podla mojich skusenosti 2 HD fta kanaly na Astre 19.2 vzdy isli naraz bez problemov, problem je, ked je aspon jeden z HD kanalov kodovany, potom to stvorcekuje alebo sekne aj ked zapnem ako druhy kanal napr. fta STV1 HD na dvb-t tuneri.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Ale mě to zatím nezdechlo a nahrávám dva kodované HD programy- Markízu HD a Novu HD na Astře 23.5- tak uvidím jak dlouho to půjde a jestli se na to bude dát dívat

A to se ještě dívám na Primu HD, ale tu nenahrávám- mám ji zkusit nahrávat?
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Teď se to potvora seklo :( , a zase za tak 30 sekund začalo znova asi nahrávat, ale je to asi nanic potvora jedna :(

Takže nejde to zase se to seklo a zůstalo to seklé nereaguje to na nic ani na žádný z tlačítek na Dálkovém ovladačí, to teď se to zase samo rozběhlo, není to ale vůbec dobré
Semjon

Příspěvek od Semjon »

pekne vas tu zdravim.
Uz som v koncoch , vlastnim amiko alien 2 a pouzivam vyhradne spark.
Uz asi mesiac bojujem s vypadavanim programov "kanal je kodovany alebo nefunguje"
Cvilku to ide a znicoho nic programy vypadnu a nejde to uz vobec ani restarty ani nic nepomaha. som zufaly.
vdaka.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

repas zdroja , alebo lepsie nastavit parabolu , skontrolovat instalaciu - parabola/ prijimac.
Semjon

Příspěvek od Semjon »

vdaka za rychlu odpoved, no parabola je ok, dokonca mi aj ukazuje silu signalu na danych programoch ibaze obraz je cierny so spomenutym napisom. Dokonca aj titulky nacita a idu hned pod oznamenim na telke, co je zaujimave.
Reset do tovarenskych som urobil , potom to slo asi tyzden no pred dvoma dnami opet problem.
Mam aj strong primac s modulom na kartu a tam mi vsetko slape.
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

"kanal je kodovany alebo nefunguje"

To znamená že není dekódován , nemáš kartu nebo zápísí na ní popřípadě ti blbne net
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

[quote="Radovan111"]Představ si to snad není ani možné teď jsem nainstaloval do druhého mého Amika image E2 vix4 a novou bez ničeho a taky to dělá- z ničeho nic přeskočil ten čas zase na nesmysl, takže se asi pos--ly ty vyj--ané boxy- já už si to nedovedu vysvětlit

Prostě se asi oba dva podělaly nějakou aktualizací :cry:

To prostě zdechlo podle mého mínění, oba dva ty boxy

Takže dnes doplňuji a oznamuji že mám box zapojený od rána, zaktualizoval jsem software online a už ty nesmysly s časem se zatím neobjevily.[/quote]

Ještě k tomu času, už jsem myslel že oba dva ty boxy vyhodím a zlikviduju, jak jsem byl naštvaný až dnes jsem konečně přišel co dělá ten nepořádek s těmi hodinami a snad to je na 100%

Prostě to dělalo nastavení ve Sparku/ :( :( to by mě nenapadlo Spark nepoužívám/ prostě ve Sparku musí být nastavené aktualizace času /DRUŽICE!!!!!/ Jak je tam síť tak to dělá bordel!!!!

Tak konečně se mě to podařilo najít tu závadu- tak pro ostatní :)
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

No, ale hlavne mas pouzivat cas z druzice i v enigme, to co jsi psal o "NTP server pool.ntp.org" tak to je cas ze serveru z internetu! Ten nezapinej, asi se to mlati s casem z druzice.

Jestli budes dal mit potize s tim casem, mohl bys odpojit internet a snad by se to po restartu boxu melo vratit na spravny cas. Ted jsem se dival a v ty enigme Eurosat nemuzu zadne nastavovani casu najit, nejspis si to bere cas ze satelitu.

Ohledne toho skrolovani na displeji, to mam v [Menu] [Setup] [Video-Audio-Ods Settings-Display] [Display Settings].
Za prve to mam v Anglictine, Cestinu nepouzivam, za druhe to ma snad kazda enigma nekde trochu jinde, ja pouzivam Eurosat enigmu a ta to nastaveni skrolovani ma tady v te ceste.
-------------------------------------------------------
Zajimava vec, mozna jen nahoda, ale me enigma rozbiji disky, usb klice. USB disk, ktery jsem leta pozival ve Sparku me ted odesel v enigme, formatovany na ext3. Prijde me to, ze jak dam klici nebo disku ten linuxovy format, je to jen otazka casu, kdy odejde. Uz me to prestava bavit a mam podezreni na enigmu, potazmo linuxovy format. Behem nahravani poradu jsem zjistil, ze sice porad, ktery nahravam a zaroven se na nej divam, dal bezi, ale ovladani boxu zamrzlo, po dodivani jsem musel kolibkou vzadu restartovat prijimac a od te doby se disk nechyta, ani v PC se nechce objevit, i kdyz v ext2fsd mu priradim pismeno, coz probehne, ale objevi se jako genericky disk a po kliknuti na nej se objevi hlaska, jestli ho chci zformatovat... hadam, ze to je hrbitov, jeste zkusim nejaky ten 'recovery' program abych z neho aspon stahnul nejake ty nahravky.

Mimochodem nepouzivam timeshift, jen jsem ho parkrat na chvili zkousel, jestli funguje, rekl bych ze nic moc, se Sparkem se to neda srovnat ve vsech ohledech, tam jsem ho mel zapnuty porad, v enigme jsem z toho mel pocit, ze by me to moc zpomalovalo prijimac ve vsech ohledech.
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Mozem potvrdit opakovane problemy s USB diskom, o ktorych pise vinov. Predtym som mal hyperion3, a filesystem sa poskodil cca raz za 2 mesiace. Teraz mam asi 8 mesiacov hyperion4.5 a opravovat filesystem som musel tusim len raz. Timeshift vobec nepouzivam, raz za par dni nieco na disk nahravam. Je to asi nejaky problem s driverom na USB v enigme, pretoze linuxovy format ext2/ext3/ext4 bezi na milionoch pocitacov na svete a funguje bez najmensich problemov. To, ze disk nejde primontovat, neznamena, ze je nenavratne poskodeny - linux ma standardny program na opravu filesystemu a vzdy sa mi to podarilo opravit bez straty nahravok. Treba sa pripojit na aliena cez telnet a napisat napr.

fsck.ext3 /dev/sda1

pripadne zmenit particiu, ak sa nepouziva ta prva. Oprava moze trvat aj hodinu (pri mojom 1 TB disku) a ked to dobehne, tak bude disk v poriadku. V ziadnom pripade nie je nutne ho pri kazdej chybe znovu formatovat.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

trgtrhty2 Moc dekuji, zachranil jsi mou viru v tyhle veci, i kdyz zpocatku to tak nevypadalo, vysvetlim to.

Zadal jsem v enigme ten tvuj prikaz (v PuttY programu) a probehlo nasledujici:

Kód: Vybrat vše

root@amikoalien:~# fsck.ext3 /dev/sda1
e2fsck 1.42.9 (28-Dec-2013)
ext2fs_open2: Bad magic number in super-block
fsck.ext3: Superblock invalid, trying backup blocks...
/dev/sda1: clean, 11/7331840 files, 460155/29304560 blocks
root@amikoalien:~#
Mimochodem, neznamena to nejakou zapisovou chybu na povrchu disku? Je pravda ze uz nejaky ten rok provozu videl v nejakem laptopu, ted ho v Alienu pouzivam pro nahravky filmu, ma jen 120GB a tady je jeste k pouziti.

Po teto operaci sice 'jakoby neco bylo' na sda1 (coz verim je linuxovy mount point), kdyz jsem zmacknul Folder tlacitko na DO tak se objevil i direktorar sda1/movie, ale tam nic nebylo a velikost dole to ukazovalo 64KB...

Tak jsem nasledne pres modre spustil MountManagera a tam byl ten disk videt, ale ne mounted, tak jsem zkusil modre tlacitko (mount), ale neslo to (uz si nepamatuji co presne to odmitlo). Tak jsem sel do Setup Mounts (zelene) a tam ten muj usb hdd byl jako jedina polozka, nebylo tam tedy co delat leda to zase zelenym potvrdit a pak myslim ze uz byl disk pripojeny, nebo mozna jsem ho tim modrym tlacitkem konecne pripojil. Pak slo ten disk na /mnt/sda1/ normalne nastavit pro nahravani a svete div se vsechny nahravky tam jsou jako drive. :good:

Moje duvera je ovsem trochu otresena, prvni co udelam je ze zkopiruju obsah disku do pocitace pres webif a disk zformatuji. Musim jeste dodat, ze pred timto vsim jsem disk pripojil k PC (mam instalovany ext2fsd) a tam i v okenkovem spravci disku byl disk videt jen jako genericky disk potrebujici formatovat, aby sel pouzit. Slo mu sice priradit 'pismeno' a objevil se v exploreru, ovsem zase jen jako genericky disk bez formatu.
Pak jsem tedy na ten disk pustil program "EaseUS Data Recovery Wizard v9.9" a ten po nejake pulhodine na linuxovem oddilu 'raw' vubec nic nenasel, nasel jen nejake stare nahravky na FAT32 oddilu, ktery ovsem byl predchudce toho linuxoveho formatu.
Dale jsem nastartoval pocitac z usb klice do 'live linuxu' Ubuntu a tam se tento disk vubec neukazal, ani stopa po nem, i kdyz jsem restartoval aby ten disk byl od zacatku pripojeny pri startu Ubuntu OS... V tomto bode uz jsem prestal doufat, ale pak jsem prece jen zkusil tvuj recept a to fungovalo, tisicere diky. Ne ze bych bez tech asi 70 GB filmu nemohl byt, spis slo o tu duveru, abych se nebal dal provozovat tu enigmu a nevratil se ke Sparku.
:thankyou:
Naposledy upravil(a) vinov dne 16.únor 2016 - 13:30, celkem upraveno 2 x.
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Som rad, ze to fungovalo. Inac fsck je normalna vec na linuxoch a obvykle sa automaticky a periodicky robi bud napr. raz za 30 bootov, alebo raz za 180 dni, apod. Nemyslim si, ze ide o hardwarovy problem disku, aj ked to nemozno vylucit. V mojom pripade to robil uplne novy disk.
Semjon

Příspěvek od Semjon »

zdrevim, mal niekto zaujem o primac amiko alien 2? Mam s nim stale problem , prejavuje sa to ze nevie nacitat kartu, niekedy funguje dlho a z nicoho nic prestanu ist programy a neskor opat funguje.
na cene sa vieme dohodnut.
prosim kontaktujete ma na email : kubovciak@gmail.com
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

tebou popisovany problem sa da lahko vyriesit. staci spravny image, configy a urcite bude bezat jak vino. s amikami robim uz nejaky ten rok, a co sa tyka obrazu su na tom ovela lepsie ako kadejake to vuo, extrend a xy ich klonov
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Já taky jsem ty Amika Alien2 už chtěl vyhodit- taky se to sekalo v E2 Hyperionu jak 4.5, tak i tuším v 5.1 verzi, disky v této E2 polské vůbec nešly mountnout, a před cca dvěma roky co už ty Amika mám tak jsem začal používat E2 OpenATV 4.2- tam se to taky sekalo, byla samá zelená obrazovka, vyzkoušel jsem i E2 HDMU- ta je výborná, tam to bylo dobré. A až teď tak půl roku to je jsem přešel znovu na E2 open ATV 5.1- tady je odkaz na stažení:

http://images.mynonpublic.com/openatv/c ... amikoalien :)

A zatím mě to nezdechlo, akorát tak před asi čtrnácti dny jsem tu řešil nastavování času, ale už je to v pohodě. Doporučil bych tu E2 openATV 5.1, už asi vyšla i veze 5.2
Semjon

Příspěvek od Semjon »

hmn, ibaze ja pouzivam iba spark, enigmu som skusil raz, hdmu ale ani tam to neslo, mne proste znicoho nic vypadnu programy vypise kanal je kodovany alebo nefunguje, nieje nic horsie ako nasrana manzelka , preto som sa rozhodol pre VU+ Zero za cenu 90€ nove s fakturou.
Preto ak by mal volakto zaujem o toho aliena predam ho za 40€.
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

@ Semjon ty máš tu verzi 2 dvb-s2 bez dvb-t ??
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
Semjon

Příspěvek od Semjon »

boli dve amika Alien 2 a Alien 2 triple, ja mam ten prvy

Edit: je to dvoj tunerovy amiko
Semjon

Příspěvek od Semjon »

tak , amiko sa mi vratilo od "odbornikov" ze nevedia kde je pricina.
Dnes som skusil nahodit Open Pli a nastavil som si vsetko potrebne, dal scan a hla vsetko ide, ZATIAL!
takze ponuka stale plati o predaj za danu cenu nakolko uz vlastnim VU+ Zero.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“