VU+ ZERO

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
robis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ ZERO

Re: VU+ ZERO

Příspěvek od robis »

Zdravím keď už sa bavíme o ladení a usporiadaní staníc mohol by mi niekto vysvetliť na čo slúži
" Zoznam predvolených staníc"
mne tam ponúka len Astra 19,2 a voľbu nie/áno
K čomu toto slúži?
Ono ma to doteraz nejako veľmi nezaujímalo, ale otec má tiež Zero a za jeden večer dokázal poprehadzovať stanice tak, že všetky arabské z Hotbirdov mal od jednotky a naše začínali niekde od 6xx. U neho je v zozname predvolených staníc aj Hotbird na 13.
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

robis píše:Zdravím keď už sa bavíme o ladení a usporiadaní staníc mohol by mi niekto vysvetliť na čo slúži
" Zoznam predvolených staníc"
mne tam ponúka len Astra 19,2 a voľbu nie/áno
K čomu toto slúži?
Ono ma to doteraz nejako veľmi nezaujímalo, ale otec má tiež Zero a za jeden večer dokázal poprehadzovať stanice tak, že všetky arabské z Hotbirdov mal od jednotky a naše začínali niekde od 6xx. U neho je v zozname predvolených staníc aj Hotbird na 13.
zoznam stanic (setting) v den skompilovania image usporiadane tvorcami
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
ptacko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

VU zero - mipsel, mipsel32, ... vysvetlenie rozdielov

Příspěvek od ptacko »

ahojte, prosim o vysvetlenie. mam novy zero, firmware od vyrobcu a potrebujem tam dat oscam, resp cccam. prvy problem - neviem aky hladat, pretoze co som sa docital, na vu zero s enigmou2 ide mipsel32. ked dam do googla oscam mipsel32, alebo cccam mipsel32 (skusal som googlit rozne obmeny), najde mi len pre alternativne firmware (napr. vti, open, ....), alebo doscam (ten nechcem). ja mam ale firmware od vyrobcu. takze som uuz naozaj v koncoch. firmware by som nerad menil, aspon na zaciatok nie, kym zistim ci som s boxom spokojny a ci ho nevratim... prosim teda o radu, co konkretne mam hladat, najdem si to hadam uz aj sam...
cakam reakcie typu je tu toho plno, staci hladat. ja som ale naozaj hladal. a dost dlho
dakujem moc za odpovede
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Re: VU zero - mipsel, mipsel32, ... vysvetlenie rozdielov

Příspěvek od petersk »

Aký tam máš image? Dá sa stiahnúť cez pluginy imagu.
VU+ DUO 4K SE, Qiart Lunix 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV
loop12
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od loop12 »

Vsak so daj pluginy download sofcam a si stiahmi osscam alebo co chces
ptacko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ptacko »

mam tam firmware ktory je od vyrobcu. nic som nemenil. a v doplnkoch neviem najst ani softcam ani oscam plugin na nainstalovanie.
VU+ Zero 4K, VTi 13, OScam
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Tak si to pozri v menu prijímača. Alebo keď sa štartuje čo vypisuje. Je to dosť dôležité. Výrobca dáva aj viaceré image.
EnoSat
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EnoSat »

ptacko píše:mam tam firmware ktory je od vyrobcu. nic som nemenil. a v doplnkoch neviem najst ani softcam ani oscam plugin na nainstalovanie.
original nepodporuje softcam u ziadneho seriozneho vyrobcu
mozes spustat z konzoly/telnetu alebo upravit startovaci script
ROVER TAB900+ , Televes H30 FLEX
Gibertini OP100LN /85E-53W/
WaveFrontier T90 /51E-39E-36E-33E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W/
Edision MIO+ 4K, Octagon SF8008, Mutant HD51, QVIART Lunix, Ustym 4K S2 OTT, VU Solo4K, Dreambox 900UHD/7020HD/500HD, TBS-5925/5530/5220
ptacko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ptacko »

Version: 2014-11-17.vuplus_experimental_factory
Image: Experimental 2014-11-17
Verzia prontprocesora: 0
Tunery: ... blabla
ptacko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ptacko »

jj, je to original. to by asi aj vysvetlovalo preco to nemozem najst
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Nahoď tam odtiaľto OpenATV 5.1. Potom nainštaluj softcam feed pre mipsel. A v pluginoch potom už najdeš softcamy.
http://images.mynonpublic.com/openatv/n ... pen=vuzero
ptacko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ptacko »

softcam feed je co?
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Ak sa to nainštaluje môžeš si cez menu prijímača sťahovať softcamy zo servera OpenATV.
ptacko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ptacko »

musim na postu, potom idem na to :) uz sa tesim. dik za pomoc, hadam to uz zvladnem
Duboiz

Příspěvek od Duboiz »

lahr píše:Mám trochu obavy, zda to nebude tím USB diskem...
lahr & efendy55 :good: Vďaka chalani, tušili ste správne. Včera večer som otestoval nahrávanie na podstatne rýchlejší USB kľúč TEAM C101 8GB. Výsledok bol oveľa lepší. V 15-minútovom zázname sa až na záver objavili 3 drobné chybičky v obraze. Žiadne frames však nevypadli, zvukové stopy bez kazov. Test to bol slušný, veď nahrávka má celkový bitrate 12,0 Mbps, video 1280x720 pix, FPS 50 + 4 audiostopy (údaje z programu MediaInfo).
Duboiz pôvodne píše:Rozmýšľam, aký disk teda zvoliť. Naozaj rýchlych USB kľúčov veľa nie je. A pri kapacite 64 GB a vyššej sú už takmer na cenovej úrovni USB diskov. To už radšej rovno zobrať USB disk. Pozdáva sa mi táto Toshiba Canvio Basics. Dúfam, že tú poznámku o súborovom systéme nemyslia vážne a pôjde sformátovať aj na ext3 alebo ext4. Aj systémové požiadavky sú pri VU+ Zero "na hrane"...
//edit: Odpoviem si sám. Pre bezchybné HD nahrávky nestačí ani rýchly USB disk. Skúšal som nahrávať na Intenso Memory Home a v nahrávkach sa vždy vyskytlo niekoľko drobných chybičiek v obraze, alebo aj krátky výpadok.

Keď som tento disk pripojil k PC cez USB 3.0 port a dal naň nahrávať zo Sat-TV karty, výsledná HD nahrávka (s priemerným bitrate 12,0 Mbps) bola bez jedinej chybičky.
Takže pri VU+ je jednoznačne limitom USB 2.0 rozhranie. Zaujímavým zistením pre mňa bolo, že VU+ dokáže nahrávať na USB disk sformátovaný na NTFS.

Musel som urobiť to, čo mi nepriamo poradil efendy55: rozbehať nahrávanie na sieťový disk. K tomu mi dobre poslúžil môj starý DreamBox DM800 HD PVR. Vypožičal som si SATA 2,5" HDD z notebooku. Vytvoril som na ňom ext3 partíciu, vložil ho do DreamBoxu a cez sambaserver rozbehal jeho zdieľanie v domácej sieti. Teraz mi konečne robí bezchybné HD nahrávky aj VU+ Zero. \:D/
Duboiz pôvodne píše:Natrafil som na ďaľší problém: keď si nastavím časované nahrávanie a prepnem VU+ do pohotovostného režimu, tak sa VU+ "nezobudí" a nič nenahrá. Ale keď ho ponechám zapnuté, časované nahrávanie sa spustí. Robím niečo zle ja, alebo je chyba v image? Nesúvisí s tým nejako to, že mi prestala svietiť LEDka? Spočiatku svietila keď bolo VU+ zapnuté, aj keď bolo v pohotovostnom režime. Teraz len 1x blikne, keď VU+ zapínam/uspávam a potom zhasne.
//edit: Opäť si odpoviem sám: keď chcem, aby sa VU+ "zobudilo" a spustilo časované nahrávanie, musím dať voľbu nie pohotovostný (stanby) režim, ale vypnúť. Kuriózne, ale je to tak (image VTi 9.0.2).

A s LEDkou je to trochu inak - tak po bulharsky... :D Keď je VU+ v režime "Vypnúť", LEDka svieti. Keď je VU+ zapnuté alebo v pohotovostnom režime, LEDka je vypnutá.
Neferfox

VU ZERO nahrávání na hdd

Příspěvek od Neferfox »

Ahoj, potřebuji radu, mám VU ZERO chci nahrávat na hdd WD po stisknutí rec píše hlášku, hdd nenalezen nebo nebyl inicializován, zkoušel jsem vše možné bohužel stále to samé, můžete mi prosím poradit jak nastavit a rozchodit nahrávání. Dále bych prosil s pomocí jak najít VU ZERO v domácí síti. Moc děkuji Jirka
vlastvs499
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K

Příspěvek od vlastvs499 »

Pro OpenATV:
Nejdřív stlač modré tlačítko a na posledním řádku uvidíš položku Pevný disk. Zinicializuj ho, položku najdeš vedle vpravo. Budeš vyzván k naformátování, udělej ho.
Pak jdi do Menu/Nastavení/Recording & Timeshift/Nastavení nahrávání a v prvních třech řádcích zadej cestu ke složce nebo disku, na který chceš nahrávat. Na každém řádku dej OK a uvidíš další okno.
Cestu ke složce dej vždy do záložek do spodního okna modrým tlačítkem "Přidat záložku" tak, abys tam měl vždy jen jednu cestu (bude u všech tří řádků stejná).
Případné neplatné cesty v dolním okně smaž červeným po najetí na ně.
To určitě udělej, jinak to nepůjde uložit a bude to hlásit, že do zadaného umístění nelze nahrávat.
Přepínání mezi dolním a horním oknem dosáhneš na ovladači tlačítky na přepínání programů.
Všechno ulož, vrať se na ty řádky a zkontroluj ještě jednou ty záložky, jestli je tam opravdu jen to, co jsi zadal (důležité!), vyjeď ven a zkus nahrávání.

Nejen pro OpenATV:
V počítači najeď na Start/počítač a dej připojit síťovou jednotku. Proklikej se sítí k disku a dej ho připojit.

K systémovým složkám přijímače i k HDD se dostaneš i přes FTP. Nainstaluj si třeba Total Commander, v horní liště uvidíš tlačítko FTP. Klikni na něj a vyplň Nové připojení. Jméno je root, heslo openatv (u jiných img si heslo zjisti na netu). Ulož.
Pak dej znovu tlačítko FTP, klikni na tu položku, co jsi právě vyplnil - uvidíš všechny složky stroje, v /media najdeš i ten Tvůj disk.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) vlastvs499 dne 19.únor 2016 - 21:26, celkem upraveno 2 x.
Zero, DM7080HD, DM920
ludmila

Příspěvek od ludmila »

ptacko píše:ahojte, prosim o vysvetlenie. mam novy zero, firmware od vyrobcu a potrebujem tam dat oscam, resp cccam. prvy problem - neviem aky hladat, pretoze co som sa docital, na vu zero s enigmou2 ide mipsel32. ked dam do googla oscam mipsel32, alebo cccam mipsel32 (skusal som googlit rozne obmeny), najde mi len pre alternativne firmware (napr. vti, open, ....), alebo doscam (ten nechcem). ja mam ale firmware od vyrobcu. takze som uuz naozaj v koncoch. firmware by som nerad menil, aspon na zaciatok nie, kym zistim ci som s boxom spokojny a ci ho nevratim... prosim teda o radu, co konkretne mam hladat, najdem si to hadam uz aj sam...
cakam reakcie typu je tu toho plno, staci hladat. ja som ale naozaj hladal. a dost dlho
dakujem moc za odpovede
Musiš tam prepaliť: openpli alebo openblack hole. tam maš v pluginoch sofcam a tam si možeš vibrať bud Cccam alebo Oscam.
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od VTronik »

"Musiš tam prepaliť: openpli alebo openblack hole. tam maš v pluginoch sofcam a tam si možeš vibrať bud Cccam alebo Oscam."

Přehrávat FW nemusí. Stačí když si do originálního FW dohraje přes ipk balíček Glass System Utility a tam si také přes Cam manager může stáhnout softcamy, které potřebuje. Rovněž tam jsou k dispozici nějaké configy a automatické spouštění softcamu po bootu přijímače (včetně možnosti ručního vypnutí nebo restartu softcamu).
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
kukol

Příspěvek od kukol »

Zdravim, presel jsem z IPboxu 250 na VU+ Zero, openpli 4 a Cccam2.3.0. a jelikoz jsem nemel driv moznost sledovat HD programy, tak jsem to neresil ale koupil jsem HD pristroj a nejak mi nektere nejdou. Napr. nejde HD Nova, HD Novasport,NGWild. Nektere HD programi jdou... Mam cardshara.tv a jsem spokojen az na tohle.. Nevite nahodou cim to muze byt? OSkam neumin nastavit, snazil jsem se o to ale neuspel jsem. Muze to byt CCCAmem2.3.0.? dekuji za odpoved
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“