AMIKO HD 8150

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
sicko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AMIKO HD 8150

Příspěvek od sicko »

Vdaka za info,

len to ze na ten Amiko 8150 nie je iny softver, len ten 2.0.65 bud mcas alebo emu...som myslel kebi bol nejaky iny tak skusim ten tam dat, ci to nahravanie cez Casovac ci to pojde...ak niekoho nieco napadne, vdaka
k.o.h.u.t.
Odborník
Odborník

Příspěvek od k.o.h.u.t. »

halixo píše:Zdravím,mam otázku k tejto téme:
U mňa beží zdielanie 2x8150 cez wifi router bez problémov.
No u kolegu,tieto dva prijímače,adekvátne nastavenia popisované vyššie a nič- klient sa nespojí so serverom,router prideluje zvláštne IP adresy(010.020.000.039).
Všeobecne-ovplyvnuje router nejako zdielanie cez Homecamd ?.
Vopred vďaka za každú radu...
Nedavno jsem taky znamemu instaloval 2x Amiko 8150 HD v ramci jedne domacnosti, sdileni po LAN pres skrizeny kabel. Pred instalaci jsem si neco malo nacetl, neco skonzultoval s uzivatelem mmiriboy, ale nakonec jsme se zasekl cca na 2 hodiny v mrtvem bode. Prijimac jako server i jako klient byly nastaveny korektne. Cely problem byl v tom, ze Amiko z nejakeho duvodu nedovedlo "pracovat", pokud konec IP adresy byl nizsi nez 100. Priklad: 192.168.1.2 (rozsah 2-99) = nefunkcni pro domaci sdileni po LAN. Naopak rozsah IP 192.168.1.100 (rozsah 100 a vyse) uz byl v pohode. Jednalo se o verzi 2.0.65 MCAS. Pomohla mi az tato rada od uzivatele radogr.
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
Gigablue Trio UHD, openATV
VU+ ZERO 4K, openATV
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------
dvbt
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dvbt »

v dowloade je nový FW 2.2.03 tak skúšajte.
hajata

Příspěvek od hajata »

k.o.h.u.t. píše:
halixo píše:Zdravím,mam otázku k tejto téme:
U mňa beží zdielanie 2x8150 cez wifi router bez problémov.
No u kolegu,tieto dva prijímače,adekvátne nastavenia popisované vyššie a nič- klient sa nespojí so serverom,router prideluje zvláštne IP adresy(010.020.000.039).
Všeobecne-ovplyvnuje router nejako zdielanie cez Homecamd ?.
Vopred vďaka za každú radu...
Nedavno jsem taky znamemu instaloval 2x Amiko 8150 HD v ramci jedne domacnosti, sdileni po LAN pres skrizeny kabel. Pred instalaci jsem si neco malo nacetl, neco skonzultoval s uzivatelem mmiriboy, ale nakonec jsme se zasekl cca na 2 hodiny v mrtvem bode. Prijimac jako server i jako klient byly nastaveny korektne. Cely problem byl v tom, ze Amiko z nejakeho duvodu nedovedlo "pracovat", pokud konec IP adresy byl nizsi nez 100. Priklad: 192.168.1.2 (rozsah 2-99) = nefunkcni pro domaci sdileni po LAN. Naopak rozsah IP 192.168.1.100 (rozsah 100 a vyse) uz byl v pohode. Jednalo se o verzi 2.0.65 MCAS. Pomohla mi az tato rada od uzivatele radogr.
POZNAMKA: pri rucnim psani IP adresy a predrazenim nul nemusi fungovat. Napr. 192.168.1.10 neni stejne jako 192.168.1.010 !!! Pripadne se muze chovat i obracene.
balint

Příspěvek od balint »

Nazdar chlapy, skusal uz niekto z Vás posledny sw 2.2.03 pre sat. amiko 8150? Ake máte skusenosti?
Dakujem.
hajata

Příspěvek od hajata »

AMIKO_HD8150_2.2.03_emu se chova stejne, cuka se pri dekodovani z alternativnich zdroju ...
Jde Youtube, ale nejdou chranena videa, takze vlastne k nicemu.
Resite nekdo YouTube pres nejakou Proxy nebo jinak ?
Dekuji
mafi525
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mafi525 »

zdravim. dostalo sa ku mne amiko 8150
...zaujimalo by ma ci je mozne na tomto prijimaci pouzivat ako zdroj namiesto karty (napriklad skylink) signal z internetu... neviem ako sa to presne vola, ale proste na mojom Edisione argus mini ip nepouzivam skylink kartu, ale proste si nastavim cccam, server, meno, heslo...pripojima sa tak k jednemu serveru a normalne pozeram tv s tade...
Je toto mozne nastavit i na amiku 8150? ...nemozem nikde najst kde by bolo mozne tieto polozky nastavit.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

mafi525 píše:zdravim. dostalo sa ku mne amiko 8150
...zaujimalo by ma ci je mozne na tomto prijimaci pouzivat ako zdroj namiesto karty (napriklad skylink) signal z internetu... neviem ako sa to presne vola, ale proste na mojom Edisione argus mini ip nepouzivam skylink kartu, ale proste si nastavim cccam, server, meno, heslo...pripojima sa tak k jednemu serveru a normalne pozeram tv s tade...
Je toto mozne nastavit i na amiku 8150? ...nemozem nikde najst kde by bolo mozne tieto polozky nastavit.
Nahoď si odtiaľto FW a potom si nastav klienta.
http://sat-support.tv/?a=downloads&dir=162
VU+ DUO 4K SE, Qiart Lunix 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Ak chce len c riadok, tak mu stačí aj mcas. Emu ho bude len mýliť.
VU+ DUO 4K SE, Qiart Lunix 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV
mafi525
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mafi525 »

Vdaka za rady, tak som tam hodil AMIKO_HD8150_2.2.03_emu a uýz tam bola moznost nastavit to :)
...zatial sa zda, ze mi to zdiela v pohode i na edision argus (client)

S cim mam problem, je ze ked nieco nahram, tak mi to nejde prehrat v PC co mi z edisiona normalne ide... v com moze byt problem?
mafi525
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mafi525 »

..aha.... s tym som sa uz stretol aj pri novsich edisionoch... skoda :(
mafi525
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mafi525 »

...tak objavil sa mi dalsi problem... zdielanie chvilu funguje, ale po case sa zdielanie karty z nastavenia "home server" prepna na "none"
...viem sa to tu uz niekdo spominal, ale nejak som sa nedopatral k tomu ako to vyriesit.
stoprvni

Příspěvek od stoprvni »

Dobrý den, chtěl bych Vás znovu požádat o radu. Mám tohle Amiko a v něm kartu od freesat. Preladili ale některé programy (trávil channel, nať geo...) jak preladim na nové frekvence? V nastavení konkrétního programu si v menu najdu frekvence, které jsou původní (travel Ch. například) a když zadám ručně nové frekvence, dole na ukazateli úrovně a kvality signálu vidím že přístroj něco našel. Jen nevím jak nové nastavení uložit. Můžete mi poradit? Děkuji a omlouvám se, určitě to je triviální problém
maiden

Příspěvek od maiden »

A čo tak použiť funkciu fastscan?
V+Zero,Amico MiniHD SE,Samsung LE40C650
stoprvni

Příspěvek od stoprvni »

Reakce na maiden:Zas až tak moc blbý nejsem (aspon doufám :D). Mám nastavené oblíbené programy. Ty jsem si zálohoval na flashku. Potom jsem přes fastscan našel všechny programy, včetně nových frekvencí těch které nešli. Jenže když chci zpátky seznam oblíbených programu, který si nactu z flashku, obnoví se asi zpátky i staré frekvence. Tak jsem doufal že je nějak naladit i jednotlivý program, ne jen všechny najednou.

Díky mmiriboy, jdu zkoušet
viking0

Příspěvek od viking0 »

čau, po zakoupení amiko hd8150 jsem naladil programy, ale nešlo youtube, tak jsem se rozhodl pro aktualizaci firmware..
teď mi to nenačte kartu (skylink irdeto) ale ani USB disk(při odpojování se ukáže, že byl odpojen, ale používat nejde.(vůbec nejde otevřít záložka media)). Zkusil jsem vrátit zpět tovární nastavení, ale to vrátí jenom nastavení po poslední aktualizaci.. Domnívám se, že někde nastala chyba, ale nevím, jak tam nahodit zpět ten správný soft, když jsem to předtím dělal přes flash disk, který teď nejde. Youtube jde, ale aktualizace přes amiko servery nejdou( ani přes lan ftp).
Co teď? zakoupit rs232 nebo reklamace ? (rs232 nemám)
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

Do prijimaca je potrebne nahrat neof. sw , inak je citacka Conax a to ti kartu neprecita.
drazad
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od drazad »

V některých obchodech je nabízen HD-8150 a v některých SHD-8150. Chci se zeptat jestli je v tom nějaký rozdíl nebo to je špatně popsané? Na všech fotografiích je pouze HD-8150. Co znamená označení CXE? A ještě jaký to má S/PDIF, digitální nebo koaxiální? Viděl jsem fotky s obojím. Děkuji za vysvětlení
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

SPDIF je len digital. Rozdiel je len v tom ci sa prepojenie riesi pomocou optickeho alebo koaxialneho kabla.
Co tak si to trochu nastudovat. Dnes je uz na internete kopec informacii ako v cestine tak aj v slovencine.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

hehe , ja len doplním ,kto nevie čítať tak odporúčam použiť youtube :good: tam nájdeš všetky bazmeky ako sa nastavujú aj fleshujú . :Yahoo!: =D> a kto už ani to nepochopí tak nech to zanesie borcovi ktorí to vie . :ROFL: to by ste neverili kolko som sa ja naučil s toho youtube o satelitoch ,kde čo a ako nastaviť ...... :smoke:
Všetko 4K
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“