Vu Solo2 diskusia

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Re: Vu Solo2 diskusia

Příspěvek od revis »

Obmedzenie CI+ . SKus pohladat v nastaveni CI dual decode , alebo pouzi iny typ modulu.
sat400
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ UNO4K SE

Re: RE: Re: Vu Solo2 diskusia

Příspěvek od sat400 »

Mopky píše:Ahojte vsetci,

Mam po viac ako 2,5 roku problem s HDMI. Zapol som Solo2 nabehlo vsetko obraz fajn a pochvilke zmizol obraz a Ziadny signal. Tak som skusil ostatne HDMI v telke, stale to iste. Skusil som dalsie 3 kable akoby HDMI vystup na Sole2 zdochol. Skusil som dat aj novsi image, mal som VTI 6.0.8. dal som posledny VTI 8.2.1 a chova sa to rovnako.

TV mam Samsung (Plazma) PS50B550. Druhe Vu+Solo SE kde mam UPC kabel ide bez problemov v kazdom HDMI porte v TV. Aj s kablami s ktorymi som skusal Solo2..

Preto usudzujem ze je asi kaput HDMI vystup. Alebo mohlo by to byt v niecom inom? Stretol sa niekdo z Vas s podobnym problemom? Myslite, ze je to pomaly odchod Vu-cka?

Dodatok : Cez HDMI sa to teraz sprava tak, ze ked je v Deep Standby a zapnem ho a na displeji vypise Starting, vtedy nabehne logo VU+ Team, a rozlisenie je 720x480, akonahle prejde dalej, malo by nabehnut VTI Loading, tak uz ostane cierna obrazovka, po case na displeji vidim, ze aky kanal mam naladeny.. Obraz nic.. Cez Scart/S-Video obraz ide..
Mal som niečo podobné. Pomohlo odpojenie tv z elektriny, vytiahnutim zo zasuvky na pár minút.

Odoslané z ME173X pomocou Tapatalku
Vu+ Uno 4K Se Openatv 6.1;
VU+ Uno Twin, BH 2.1.2; Dm 500hd;
Amiko Alien 2 triple, zatial Spark
Mopky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Solo2 a Vu+ SoloSE

Re: RE: Re: Vu Solo2 diskusia

Příspěvek od Mopky »

Ahoj Sat400.
Dakujem za tip. Vyskusal som TV odpojit z elektriny asi 15min som ju nechal tak, (aj Solo2 bolo mimo elektriny) zapol a stale sa to chova rovnako :(
Zaujimave ale je, ze ked nabehne na displeji "Starting..." a vidim to logo VTi tak obraz posobi akoby mierne rozsireny mimo obrazovku,lebo na spodu je web adresa a ta je useknuta (rozlisenie da 720x480 60p) a dalej uz nic ked prejde dalej - skonci "ziadny signal". Nic to, tak bude fungovat ako "nahravatko" :)

Naozaj netusim co ine by to mohlio byt. (zrejme asi odislo nieco v cipe co to riadi HDMI??)
Este uvazujem ze asi to testnem aj na inej telke..

Zatial vdaka za rady, keby Vas este nieco napadlo, kazda rada je vitana :) :poklona:
Vu+ Solo2 = UPC Direct (freeSAT) 0,8W
VU+ SoloSE = UPC kabel BA
akva
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od akva »

ja bych teda ještě zkusil tovární nastavení a instalaci buď nového čistého image, nebo zálohovaného, když to ještě šlo, jestli jsi toto už neudělal
Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/VTI 14.0.6,Neoboot + 8 image,DVB_T2/T_dual); VU+ solo4k (VTI 14.0.5,Noboot-PurE2,Open Pli,openEsi. VU+ solo2 (PuE2 6.3),Full HD Glass17, hdd 1750Gb,1x 1000Gb, 2x 650GB, 1.par.- LBN na 23,5E,19E,13E, 2.par.0.8E + 3.par. motor 53°E-30°W,
eltonCL
satelitni prijimac: VU+ Solo2

Příspěvek od eltonCL »

Děkuju revis, neměl bys nějaký typ modulu, který bych mohl použít.
Mopky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Solo2 a Vu+ SoloSE

Příspěvek od Mopky »

akva -- Zatial som skusal len cisty image. OK, vyskusam teda este dat origos FW od VU+ uvidim co to tam porobi, potom VTI zo zalohy, pripadne cisty..
Vu+ Solo2 = UPC Direct (freeSAT) 0,8W
VU+ SoloSE = UPC kabel BA
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Prosím o informaci, zda je možné přehrávat v SOLO2 videa přes síť umístěná třeba v PC. Zkoušel jsem namapovat cesta na PC disk, ale pokud pustím SOLO2 dřív, než PC, tak už cesta platná není. Jde se tedy dostat na PC disk i po tom, co je PC nastartováno později, než SOLO2? Něco na způsob, že si vyberu na síti zařízení, pak jeho disk, na něm adresář a v něm si spustím video? Předem dík za info, jestli to jde a případně jak.
100karel

Příspěvek od 100karel »

Musíš nastavit pevnou adresu počítače. Asi ti router vždy nastaví jinou adresu pc
VU+Solo², 1T HDD, OpenPLi 8.3, OScam 1.20 #last, VU+Zero, OpenPLi 8.3, OScam 1.20 #last, VU+Zero 4K, VTI 15.0.0, OScam 1.20 #last
Motor STAB HH90 (65E-65W) USALS, Parabola 100, LNB Quad GI-204S
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Pevnou adresu tam mám, ale jak jsem psal, když vše nadefinuju, funguje to až do doby, než nastartuju Solo2 v době, kdy ještě není na síti PC s disky, které jsou nadefinované v Solo2 ke sdílení. Pak musím udělat jedině restart Solo2, ale i tak už ty nadefinované disky většinou zmizí. Něco na způsob, aktualizace sítě, pak si vybrat na síti zařízení, pak jeho disk, v něm adresář a v něm si spustím video, to by bylo ideální, ale jestli to nějak lze, to netuším.
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Ak ide len o prehravanie mohol by pomoct UPNP klient v Solo2,
samo ze treba spustit UPNP aj na PC.
Za skusku nic nedas. 8)
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

V enigmě v nastavení sítě je přece procházet síť a najde ti to ne?
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Jo v nastavení sítě mi procházení sitě najde PC, tam pak musím "namapovat" adresář atd...Trochu složité a pak o to právě po restartu přijdu... Navíc teď bojuju s tím, že mi právě Solo2 nechce zobrazit nasdílené složky z Notebooku v němž mám Win8 a ty jsou právě asi ten problém, z ostatních PC adresáře k nasdílení vidím, ale z Win8 prostě ne a nevím proč...
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Už se to tu řešilo několikrát.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Hledal jsem to, ale nikde jsem řešení nenašel, můžeš prosím nahodit odkaz?
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

dipol100 píše:Jo v nastavení sítě mi procházení sitě najde PC, tam pak musím "namapovat" adresář atd...Trochu složité a pak o to právě po restartu přijdu... Navíc teď bojuju s tím, že mi právě Solo2 nechce zobrazit nasdílené složky z Notebooku v němž mám Win8 a ty jsou právě asi ten problém, z ostatních PC adresáře k nasdílení vidím, ale z Win8 prostě ne a nevím proč...
Ve win8 je třeba mít nejen jméno uživatele, ale i heslo. Pokud máš tedy start bez hesla, musíš heslo zadat.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Jde to i bez hesla, ale opravdu jsem to nenašel kde se to tu už řešilo. Zkusím teda nějaké info co si pamatuju, ale otestovat si musí každý sám.
Rozdíl je mezi win xp a win 7 . Na těch jsem to zkoušel. win xp je úplně bez problémů a stačí se proklikat enigmou po prohledání sítě. U win 7 si pamatuju že jsem měnil domácí síť na firemní, pak přihlášení bez hesla a nějaká práva pro quest (nevím přesně) a ve finále enigma sice žádný adresář nenašla (jako u win xp), ale po vytvoření přípojného bodu ručně se adresář z pc připojil. Je teda nutné znát IP serveru a cestu k adresáři.
Možná že si to už přesně nepamatuju a stejně to nepomůže. Zkus pohledat ještě na netu.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

No já to mám vyřešené ve Win 8.1 i win 10, že mám zadáno jméno a heslo a ke sdíleným souborům přistupuju jak z stb Enigma2, tak i z tabletu nebo mobilu Android. Pokud tě obtěžuje zadávat opakovaně heslo, tak to lze obejít tím, že zadáš Win+R – zadáš netplwiz – nezaškrtnout před použitím PC musí uživatel zadat jméno a heslo - OK – zadat jméno a heslo.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Těch možností je asi víc jak to nastavit. Mě původně zajímalo jak nastavit win, když se při instalaci heslo vůbec nezadá.
Další varianta je vytvořit nového uživatele "vu" s heslem "vu" a adresáře sdílet přes něj. Takhle se to i často popisuje na jiných fórech.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

11chloe: Udělal jsem to přesně jak píšeš, účet VU a heslo VU a už to fachá.
mzahalka: S tím Win+R je to super nápad.

Ten disk máte připojen pomocí FSTAB (mount as boot), Enigma2, Enigma2 (starší způsob Linux), nebo AUTOFS (mount as needed)? Já ho mám jako AUTOFS, ale někdy se nechce "chytit". Jde o to, že pokud je PC spuštěn později, než Solo2, tak o něm Solo2 neví a nespojuje se s HDD. Proto hledám nejlepší řešení.

Díky moc všem
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

http://forums.openpli.org/topic/31374-m ... -synology/

Možností jak nastavit bude víc. Já zkoušel to přes autofs.
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“