Telekom VDSL a router ADB VV3212 = katastrofa :(

Pokud má někdo touhu napsat něco na toto fórum a přitom to svým obsahem sem napatří, tak tady je to vhodné místo.
Odpovědět
mullah

Re: Telekom VDSL a router ADB VV3212 = katastrofa :(

Příspěvek od mullah »

lamarr3008 píše:
mullah píše:Ja som na to medzicasom prisiel - treba ten kluc vybrat :)
ked ho vynerem neprihlasim sa cez ftp bodol by neaky podrobnejsi navod pre nas menej chapavych :P
A kua :( Na novom firmware tiez mam can't load library 'libcap.so.2'...
Ale na starom nastavil som to tak, ze spusil som FTP server pri vlozenom kluci (Storage->FTP Server->Enable FTP server), nasledne som kluc vybral a restartol router. Odvtedy som mal Starting folder ROOT.
vaanja
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Ultimo4k

Příspěvek od vaanja »

hmm. takze ani onania s technikom od telekomu k nicomu nepovedie, ze? ak to uz absolvujem a vysledkom bude akoze vymena routera za novy kus a novy tiez nebude mat funkcne FTP, tak potom mozem volat kazdy den toho 9,90E technika, nech mi uz konecne daju nejaky funkcny router...
cierny kasel na nich...

P.S. Tak som dnes opat volal telekom, slecne som nadiktoval presny typ routera a nazov aktualneho firmware, nasledne sa na 5min odmlcala (asi konzultovala) a potom mi zahlasila, ze s tymto firmware nie su ziadne problemy s FTP. No zajtra volam priatela na telefon za 9,90.

P.S.2 Priatel na telefon ani nezacal a zahlasil, ze FTP nefunguje, mam pouzivat networks share. Ked som mu vravel, ze to nie je FTP, tak len ze sorry...
Idem asi do toho ASUS DSL-N66U, lebo toto nie je mozne...
Vu+ Ultimo4k VTI 15.0.0, Vu+ Solo2 VTI 15.0.0, XPEED LX3 OpenATV 6.4, Vu+ Zero4k OpenATV 6.4
igi_bat

Příspěvek od igi_bat »

alfsvk píše:MAC nebude mat s VoIP nic, ta ak sa kontroluje voci accountu tak pri nadvazovani VDSL spojenia.
Hruby nacrt:
V ADB je SIP klient, ten sa na registracny server pripojuje nielen nazvom accountu, menom, heslom
a je potrebne mat nastavene viacere parametre, pristup je kontrolovany cez ich proxy.
Takze ja by som zadat nielen "SIP server" ale aj "Outbound Proxy".
Nie vsetky parametre v ADB su viditelne aj cez advanced WEB rozhranie.!!
Podobnym sposobom sa zabezpecuju VoIP ustredne aby sa predislo utokom zo sveta.
A na proxy sa da lahko nastavit ake IP bude akceptovat a posuvat dalej na registraciu.

PS:
Poskytovatel moze napr. pri zriadovani VoIP spojenia komparovat IP registracie
s aktualnou IP routra na ktorom to je u neho zaevidovane, atd.
Podarilo sa mi zaregistrovat SIP na Siemens Gigaset. Na obrazku nizsie, ako mi to funguje.
Uz len okamzite vytocenie je pre mna prinosom + ostatne funkcie digitalneho telefonu.
Na IPhone pre aplikaciu iSIP (platena) sa mi to nepodarilo. Telefon je za origo T-Com routrom, na nom som registraciu SIP nevypol, teraz je na servri registracia 2x, ale vypnem ju a necham len Gigaset.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) igi_bat dne 08.červenec 2015 - 19:44, celkem upraveno 1 x.
2 x DM800HD original s Visiosat Multisat 1W, 13E, 19.2E, 23,5E 4 MS, na chalupe 4 x Samsung s DVB-S2 a CI+ a VU+ UNO 4K a Toroidal 90, 1W, 13E, 19.2E, 23,5E a 6 Skylink kariet.
samulo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od samulo »

Je to vyborna sprava, len este vzdy tam je to porazene adb. Mne technik od telekomu povedal ze kazdy kus adb je naviazany na tel. cislo. Ine adb nebude fungovat kym neda seriove cislo do systemu.
igi_bat

Příspěvek od igi_bat »

Je to asi tak, ze sa nedá obísť origo ADB router. Dal som nový router FRITZ!Box 7490 a telefon sa odmietol prihlásiť. Internet O.K., vsetko super rýchle ale SIP na Gigasete neprihlásené. Ak niekoho niečo napadne, budem vďačný.
igi_bat píše:
alfsvk píše:MAC nebude mat s VoIP nic, ta ak sa kontroluje voci accountu tak pri nadvazovani VDSL spojenia.
Hruby nacrt:
V ADB je SIP klient, ten sa na registracny server pripojuje nielen nazvom accountu, menom, heslom
a je potrebne mat nastavene viacere parametre, pristup je kontrolovany cez ich proxy.
Takze ja by som zadat nielen "SIP server" ale aj "Outbound Proxy".
Nie vsetky parametre v ADB su viditelne aj cez advanced WEB rozhranie.!!
Podobnym sposobom sa zabezpecuju VoIP ustredne aby sa predislo utokom zo sveta.
A na proxy sa da lahko nastavit ake IP bude akceptovat a posuvat dalej na registraciu.

PS:
Poskytovatel moze napr. pri zriadovani VoIP spojenia komparovat IP registracie
s aktualnou IP routra na ktorom to je u neho zaevidovane, atd.
Podarilo sa mi zaregistrovat SIP na Siemens Gigaset. Na obrazku nizsie, ako mi to funguje.
Uz len okamzite vytocenie je pre mna prinosom + ostatne funkcie digitalneho telefonu.
Na IPhone pre aplikaciu iSIP (platena) sa mi to nepodarilo. Telefon je za origo T-Com routrom, na nom som registraciu SIP nevypol, teraz je na servri registracia 2x, ale vypnem ju a necham len Gigaset.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
2 x DM800HD original s Visiosat Multisat 1W, 13E, 19.2E, 23,5E 4 MS, na chalupe 4 x Samsung s DVB-S2 a CI+ a VU+ UNO 4K a Toroidal 90, 1W, 13E, 19.2E, 23,5E a 6 Skylink kariet.
ferdomravec

Příspěvek od ferdomravec »

Ten router ma vypadky spojenia vzdy, alebo to zalezi na linke a dalsich veciach?

Nam totiz dnes router prisiel aj so zmluvami na podpisanie VDSL XL a zvazujeme, ci to vobec podpiseme. Doteraz sme mali ADSL Turbo 4. Nam by (aspon zatial) stacilo aj zostat na ADSL a pouzivat stary router, len aby to slo stabilne.

Neviete, ci na zaciatku dalsieho mesiaca nam ADSL vypnu a budem musiet zapojit tento prekliaty ADB?

P.S. potrebujeme aj telefonnu linku
Cryptobox 400 HD Mini, Anysee E30 S2 Plus, Optibox Koala HD
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

1. Telefónnu linku už budeš musieť zapojiť do ADB, nie do splitera ako predtým /iný VDSL router sa nedá použiť/.
2. Hlavný rozdiel medzi ADSL a VDSL je samozrejme v rýchlosti. To čo som cez ADSL streamovať nemohol teraz cez VDSL už môžem. Treba zvážiť.
3. Mne prišiel router až po podpísaní zmluvy na centre, kuriérom. Po pár dňoch prišla SMS - "Vaše služby, bla, bla, boli aktivované ..." - a do hodinky nastal frmol - všetko prestalo ísť, aj internet, aj pevná. To že pevnú treba už ťahať z ADB som zistil až potom z dodatočne priloženého "letáčiku" , v návode ktorý som si preštudoval už predtým na nete to samozrejme bolo ešte po starom - cez spliter. %)
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
ferdomravec

Dakujem za odpoved.

To ze telefon sa zapaja cez router a nie cez splitter viem. Viem aj, ze VDSL ma vacsiu rychlost, hlavne upload.

Nam prisiel router este pred podpisanim, objednavali sme to cez web so zlavou. Cize teraz uz mi je jasne, ze ked to posleme podpisane, do niekolkych dni nam deaktivuju ADSL a budem musiet zapojit ADB.

Este chcem ale vediet, ze ci tie vypadky budeme mat urcite aj my, alebo to zalezi od kvality kablov resp. vzdialenosti od ustredne atd. Ja si vypadky nemozem dovolit, v tom pripade zrusime T-Com. (ADSL nam islo prbl. 16Mb/s drzalo super).
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ked ti to nevedia povedat telekomaci, tu asi nikto nevie aka je situacia v tvojej lokalite...
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Aj stabilita všetkých ostatných providerov - ak vravíme o ADSL,VDSL - /Slovanet, .../ závisí od T-Comu, všetci idú cez tie isté linky a ústredne. Ak si mal stabilitu pri ADSL tak by to mohlo byť OK aj pri VDSL.
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
ferdomravec

Tak snad to pojde.

Inak fw tam mam stary 3.1.0.0012, stacilo nakopcit cez ftp Management.xml + atributy bez zloziteho haluzenia s telnetom, vypol som agenta tr-069, aby mi nechodili fw updaty.

Perlicka na zaver: t-comaci si zabudli v krabici od routra orezavatko...
ferdomravec

Teraz ma este napadlo, ze aj oni (T-c*m) sa mi teraz mozu dostat do ADB cez telnet a ftp. Takze aj to musim uplne vypnut.

Preto sa chcem este spytat:

Co mam v ADB vsetko povypinat (okrem agenta tr-069, telnetu a ftp), aby som zamedzil nezelanemu pristupu ruzovych zvonku?

Nechcem, aby mi znova zablokovali pristup do rozsireneho menu, updatovali fw, hrabali sa mi v routri atd. (Na ADB som samozrejme zakazal wifi a dhcp, nastavil ddns a port-forwardom vsetko presmeroval na moj vnutorny router.)
Naposledy upravil(a) ferdomravec dne 18.srpen 2015 - 8:06, celkem upraveno 1 x.
ferdomravec

Steiner píše:Aj stabilita všetkých ostatných providerov - ak vravíme o ADSL,VDSL - /Slovanet, .../ závisí od T-Comu, všetci idú cez tie isté linky a ústredne. Ak si mal stabilitu pri ADSL tak by to mohlo byť OK aj pri VDSL.
Mal som na mysli router. Vela ludi sa tu stazovalo, ze s ADB im to pada a ked tam vymenia iny router, tak to ide stabilne. Proste ide mi o to, ze ked nam sla stabilne ADSL Turbo 4, ci po nasadeni ADB bude VDSL XL urcite mrznut, alebo je sanca, ze pri dobrej linke to bude stabilne.

Kvoli pripadnym restartom sa chcem este spytat, co mam nastavit na vnutornom routri, aby som sa z LAN dostal cez web na ADB? ADB mam na 192.168.1.1, WAN port vnutorneho routra na 192.168.1.2 a LAN port vnutorneho routra na 192.168.2.1. Treba nastavit nejake routovanie, aby som otvoril z LAN stranku 192.168.1.1?
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

1. je sanca, ze pri dobrej linke to bude stabilne.
2. netreba nič iné nastaviť, z LAN stranku 192.168.1.1 otvoríš
„Cross of Iron“
ferdomravec

Steiner píše:1. je sanca, ze pri dobrej linke to bude stabilne.
2. netreba nič iné nastaviť, z LAN stranku 192.168.1.1 otvoríš
diky moc za rady, a este mi snad niekto odpovie na predoslu otazku, co treeba vsetko povypinat pred nezelanym pristupom t-c*mu do routra okrem spomenutych veci
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

To nerieš, čo nechcú aby si vypol tak to nevypneš.
Napr. vo Win10 parameter na vypnutie určitých vecí aj máš, ale "čistou náhodou" je nefunkčný. :lol:
A v tvojom prípade ADB slúži iba ako VDSL modem a spliter pevnej linky, na domácu sieť máš svoj router, tak je to jedno, druhý router si už nastavíš ako chceš.
„Cross of Iron“
ferdomravec

tak nam to dnes aktivovali, internet nabehol hned, telefon nesiel

pozapinal som prednastavene voip lines a profiles od t-c*mu, dodatocne zapol VoIP IMS profil
po restarte registrovalo cislo telefonu a linka bezi tiez

ide mi to 36/3,2 Mb/s
teraz 14 dni mame na testovanie, som zvedavy, ako to pojde...
ferdomravec

ked pripojim komp priamo do adb, ide to 36/3,2, ale ked ho pichnem do druheho routra, tak len 16/2,2

na druhom routri mam vo wan nastavene static ip, ale je tam aj MTU Size (in bytes): 1500 - moze to zdrzovat to?
marecek29
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od marecek29 »

MTU size ethernetu je 1500.
Jestly ti router fragmentuje pakety zjistis treba prikazem ping www.seznam.cz -f -l 1472 (projde nebo ne).
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum
ferdomravec

marecek29 píše:MTU size ethernetu je 1500.
Jestly ti router fragmentuje pakety zjistis treba prikazem ping http://www.seznam.cz -f -l 1472 (projde nebo ne).
nepresiel
zajtra skusim iny router
Odpovědět

Zpět na „Mimo mísu“