Vu Solo2 diskusia

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
mk1980

Re: Vu Solo2 diskusia

Příspěvek od mk1980 »

jope píše:Dobrý večer !
Dnes mi došiel Solo2 z El..no a mám problém z HDMI-CEC.Nejako mi nechce fungovať.Pri zapnutí boxu by mal zapnúť
aj TV,pri vypnutí TV by mal vypnúť aj Solo2,takto mi to fungovalo v Xtrende 9200 a aj v VU+ Zero.Vyskúšal som všetky dostupné image a aj všetky možné nastavenia HDMI-CEC.Nemal niekto podobný problém ?TV je staršie LG.
Neviem,či to je na reklamáciu.Momentálne nemám možnosť vyskúšať na inom TV.Ďakujem.
mne to ako problem nepripada ale Solo2 z Elana mi ne-funguje taktiez tymto sposobom ale tato funkcia mi vobec nechyba :P
mk1980

Příspěvek od mk1980 »

Akva aj Efendy55 vdaka za odpovede :) hovorim Solo2 ma velmi dobry obraz a hlavne som si isty ze naj je na 1080i 50hz kde kvalitna TV si deinterlacing a ine srandy porobi sama , moja to robi na jednotku obraz je velmi ostry a hlboky, ale zavisi od relacie / filmu, najkvalitnejsie filmy serialy a show vyzeraju uzasne aj na 60" povedal by som ze vdaka tej uhlopriecke este lepsie, SD programy vyzeraju velmi fajn , mal som doma Gigablue Quad na ukazku a SD na Sole2 vyzeraju ovela ostrejsie , je to naozaj o nastaveni urcite, ale taka 60" telka ukaze kazdy nedostatok ci kvalitu stroja. Nenadarmo mam na blu ray filmy Sony bdp s6200 jeden z naj prehravacov blu ray , velky rozdiel oproti mojim starsim pristrojom, skratka velka uhlopriecka tu kvalitu Velmi vyrazne ukaze... je to aj navyhoda zaroven pri nekvalite mnohych vysielani a pod.

Efendy vies prosim checknut solo2 aj na mnou spominanom nastaveni , resp 1080i 50hz a so znizenym jasom na 124 v rozsirenych nastaveniach ? ten znizeny jas vracia pestru skalu farieb do obrazu a sytost farieb velmi vyrazne, vyzera ako keby solo2 malo nastaveny mierne vyssi jas ako je treba :) Este ma zaujimalo v com si Xtrend 10000 hodnotil ako lepsi aj vo farbach, aj v detailoch ostrosti obrazu a nerozmazavani rychlych pohybov? Zaujimalo by ma ci celkovo vsetko sa ti zdalo na Xtrend lepsie ci ako to je ? :) Predstavujem ze hlavny rozdiel v obraze bude v kvalitnejsej cistote obrazu na Xtrend, ostatne je subjektne hej? :) len na vacsiu vzdialenost kvalitu navyse uz ani nebadat. ako hovoris ze 10000ka je istejsia volba aj ked xtrend 8000 by mal byt obrazovo to iste, hmm :) co sa mi na Sole 2 paci je strasne svizny bezproblemovy chod a Qwerty ovladac k nemu je tiez top kvalitka, navyse som Solo2 nikdy nepocul absolutne bez zvuku, ako je na tom s hlucnostou Xtrend je tam daky ventilator co je pocut v et10000? Pocul som ze u Xtrend taktiez stupa v poslednej dobe mnozstvo technickych problemov, cital som aj o tvojom zazitku s 10000kou hmm :)

A este moj poznatok kostickovanie avi filmu na Sole2 v nizkom rozliseni je drvive, na HD sa kocky zmenisia a su menej viditelne, ak toto zvlada Xtrend lepsie to moze byt tipujem jeden z hlavnych rozdielov ktore si je pri pohybe mozno vsimnut.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Podla mna cela fama o strasnom obraze VU bola vypustena ako "Mein Kampf" z dielne Xtrendu, ale nech si to preberie kazdy sam. Hlavne sa to sirilo tusim ked prislo na trh prve solo, ale to som nemal v ruke, sa m pouzivam uz roky uno a necitim potrebu ho menit zatial, nakolko obraz aj vykon mi sedia. Pouzivam ako satelit a prehravac,hdd a NAS.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
jope
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jope »

Mal som Xtrend 9200,teraz Solo2 a myslím,že Solo2 má obraz porovnateľný s Xtrendom najmä v HD(Open BlackHole,VTI 8.2.1).Výkon u Solo2 je už ale iné kafe.
Zero 4K
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

nahodil som img BH 2.1.6.1 a nejak sa mi nechce rozbehnut dvb-t evolve mars. treba nieco specialne doinstalovat?
predtym som mal asi rok 2.0.9 a tam to islo. vratane toho, ze v usb porte mam usb pasivny rozbocovac a v nom pripojeny externy disk a tento dvb-t tuner. vobec mi ho teraz neukaze v systeme. predtym som ho mal ako tuner C.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
mk1980

Příspěvek od mk1980 »

jope píše:Mal som Xtrend 9200,teraz Solo2 a myslím,že Solo2 má obraz porovnateľný s Xtrendom najmä v HD(Open BlackHole,VTI 8.2.1).Výkon u Solo2 je už ale iné kafe.
vdaka vsetkym za info a porovnanie ;) obraz sa na Sole2 s novym softom naozaj daa.
mk1980

Příspěvek od mk1980 »

ahojte mate nejaky typ pre mna so Solom2 ? updatol som vti 8.2.1. od ellan cez internet na 8.2.2 a ano nejde mi skylink nepomohlo prehodit tuner na astru 23,5e ani nastavenie obrazu zial to nejde, po nahodeni nanovo 8.2.1 od ellana mi to aj tak prestalo fungovat, skratka nejde mi obraz. pise mi ze stanica nebola najdena SID nenajdeny v PAT a potom ze ziadne data na transpondery, mate nejaky typ na skylink co vsetko sa mohlo rozhasit ze to nepusti obraz? signal mi ukazuje pri prepinani detekovany ako silny ale nic nejde. vdaka za tipy, mozno pri preinstalovani a opetovnom nahrani systemu ste narazili na podobny problem. bolo by naj cely stroj zmazat na cisto a potom nahrat tam image od ellana ktory fungoval nanovo ? ako sa to prosim robi? vdaka
freee

Příspěvek od freee »

ja som to mal na freesat-e,druzicu ukazovalo ako 0,9W..ale stacilo nahrat satellite.xml a vsetko ok..etc/tuxbox..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+Solo2,DM800SE Meoboot 0.94,DM7020S,DM500,Gibertini 85 AL,Invacom twin, motor SG2100,Satfinder SF-30
Prisaham pán sudca ze HBO mi naskocilo len náhodou!
mk1980

Příspěvek od mk1980 »

freee píše:ja som to mal na freesat-e,druzicu ukazovalo ako 0,9W..ale stacilo nahrat satellite.xml a vsetko ok..etc/tuxbox..
vdaka za tip urobil som to nepomohlo, stale neukaze rozlisenie v info liste kanala skylinku ponuka tam figuruje aj signal ukaze ale obraz nejde.. zvlastne... nastavena je astra 23,5e... ako by som mohol vymazat solo2 nacisto a potom nahrat ellano image do cisteho stroja ? nieco pri opatovnej reinstalacii sa uchovalo a robi to neplechu :)
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

TA3 nebo CT24 ti taky nejdou ?
Octagon 8008, různé image v multibootu
Zgemma H7.S image openATV
freee

Příspěvek od freee »

aha tak u teba bude iny problem..mne to hlasilo,zkontrolujte nastavenia tuneru..ja by som na tvojom mieste skusil preskenovat nanovo druzicu,alebo nahrat svoj setting ak mas..cistu instalaciu urobis normalne cez predne usb,stiahni FW,priecinok vuplus na usb a do predneho usb,potom v zadu vypni zapni a urob co pise na displayi..
VU+Solo2,DM800SE Meoboot 0.94,DM7020S,DM500,Gibertini 85 AL,Invacom twin, motor SG2100,Satfinder SF-30
Prisaham pán sudca ze HBO mi naskocilo len náhodou!
mk1980

Příspěvek od mk1980 »

freee píše:aha tak u teba bude iny problem..mne to hlasilo,zkontrolujte nastavenia tuneru..ja by som na tvojom mieste skusil preskenovat nanovo druzicu,alebo nahrat svoj setting ak mas..cistu instalaciu urobis normalne cez predne usb,stiahni FW,priecinok vuplus na usb a do predneho usb,potom v zadu vypni zapni a urob co pise na displayi..
ok pomohlo nastavenie tunerov z mojho vu duo klonu staruckeho :P vsetko ide akurat mi nefunguje teraz posielanie settingov cez dreambox edit pise to konflikt so suborom satellites.xml ktory si mi poslal :D a ja som si ako vzdy zvyknem neulozil zalohu suboru, mozno to nechce komunikovat s vu solo2 za 8.2.2ku VTI ale skor za ten prepisany subor, btw po aktualizacii na 8.2.2. sa preinstaluje aj tento subor satellites.xml? :P viete mi ho dakto poslat z vti 8.2.1ky originalny? ten mi spolu s vti 8.2.1 nahraval setting do solo2 bezproblemov a bezchyby. nahral som aj subor s popisom problemu :) hlavne ze mi teraz ide okrem Doma HD takmer cela ponuka skylinku, toto uz dako poriesim :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
mk1980

Příspěvek od mk1980 »

aj napriek tej hlaske o subore satttellites.xml vsetko teraz funguje bezchyby aj novy setting po 2hom restarte naskocil :) a bezi 8.2.2. s najnovsim settingom a najnovsimi piconami, takzee este si nechat pre istotu subor satellites.xml z 8.2.1 original ak mi niekto posle aby mi dreambox edit nestrajkoval nabuduce pri novom settingu :) vdaka.
sponn

Příspěvek od sponn »

Zdravím
Mám dotaz na na místní odbornou komunitu. Na mém VU+ solo2 ( OpenPli ), po nedávném výpadku elektřiny, začala blbnou sítovka a to tak, že po zapnutí vu+ normálně běží, po pár minutách se zasekne obraz a následně celý přijímač. Následuje vypnutí a zapnutí vu+ normálně naběhne ale sít ne. Dokonce se nezobrazuje v menu ( nestavení /systém / sít). Musím vu+ vypnout na delší dobu ( cca 5min.) pak po zapnutí naběhne i sítovka, a normálně funguje, ale bohužel pouze několik minut a vše se opakuje. Ještě poznámka, vu+ se zasekne pouze v případě, že přes síť začnu tahat data (FTP, sdílení, atd..) jinak ne. Netušíte někdo jestli odešel hardware, tedy ta síťová karta, nebo má smysl přeinstalovávat nový image, tedy, že chyba bude v software. Díky.
zilizila

Příspěvek od zilizila »

V každom prípade preinštaluj image nanovo.
sponn

Příspěvek od sponn »

asi to vyzkouším, než vyrazím do servisu. Ještě dotaz, nešly by třeba jenom přeinstalovat ovladače té síťové karty ?
sponn

Příspěvek od sponn »

Takže pokud někoho zajímá, uvedu jak to celé dopadlo. Bohužel pře instalace image nepomohla, takže následoval servis. ( bohužel 2 měsíce po záruce ). Výsledek servisu: výměna celé desky, tedy cenově jako nákup nového přístroje. Řešením ( levnějším ) je použitím USB wifi . :( :( Co mě ale nejvíc zaráží je , že po návratu ze servisu jsem zapojil přijímač včetně sítě ( lan ), no a sít běžela téměř celý den, než se zase objevil výše popsaný problém.
kapro

Příspěvek od kapro »

Zdravím,

používam image VTi 8.0.0, kde mi všetko šlape tak ako má - karta v CI module i Mgcamd+newcamd. Avšak pri flashnutí na VTi 8.2.3 mi síce tak isto funguje karta v CI module i Mgcamd+newcamd, ale len u SD kanálov. U HD kanálov sa mi obraz rozpadáva a seká zvuk, pričom na 8.0.0 je to OK. V prípade nekódovaných HD kanálov je to OK. Skúšal som aj CCCam, ale stále rovnaký problém. No predpokladám, že to bude nejaký problém s dekódovaním. Stretol sa s tým niekto?
Mopky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Solo2 a Vu+ SoloSE

Příspěvek od Mopky »

Ahojte vsetci,

Mam po viac ako 2,5 roku problem s HDMI. Zapol som Solo2 nabehlo vsetko obraz fajn a pochvilke zmizol obraz a Ziadny signal. Tak som skusil ostatne HDMI v telke, stale to iste. Skusil som dalsie 3 kable akoby HDMI vystup na Sole2 zdochol. Skusil som dat aj novsi image, mal som VTI 6.0.8. dal som posledny VTI 8.2.1 a chova sa to rovnako.

TV mam Samsung (Plazma) PS50B550. Druhe Vu+Solo SE kde mam UPC kabel ide bez problemov v kazdom HDMI porte v TV. Aj s kablami s ktorymi som skusal Solo2..

Preto usudzujem ze je asi kaput HDMI vystup. Alebo mohlo by to byt v niecom inom? Stretol sa niekdo z Vas s podobnym problemom? Myslite, ze je to pomaly odchod Vu-cka?

Dodatok : Cez HDMI sa to teraz sprava tak, ze ked je v Deep Standby a zapnem ho a na displeji vypise Starting, vtedy nabehne logo VU+ Team, a rozlisenie je 720x480, akonahle prejde dalej, malo by nabehnut VTI Loading, tak uz ostane cierna obrazovka, po case na displeji vidim, ze aky kanal mam naladeny.. Obraz nic.. Cez Scart/S-Video obraz ide..
Vu+ Solo2 = UPC Direct (freeSAT) 0,8W
VU+ SoloSE = UPC kabel BA
eltonCL
satelitni prijimac: VU+ Solo2

Vu Solo2 - Irdeto (Skylink)

Příspěvek od eltonCL »

Jsem čerstvým majitelem VU+ Solo2 a používám IRDETO CI+ 1.3 s kartou Skylink. Všechno celkem šlape, ale problém je při PIP a nahrávání. PIP funguje pouze když 1 z programů je nekodovaný. Při nahrávání na HDD (externí) nelze zobrazit a tudíž na něj ani nahrávat jiný kodovaný program (např. nahrávám Prima HD a při přepínání kanálu se objeví pouze ČT24, Očko atd. - u ostatních je černá obrazovka). Tunery jsou nakonfigurovány správně. Zřejmě se jedná o záležitost dekodovacího modulu.
Dá se to nějak obejít nebo je problém někde jinde. Děkuji
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“