AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
H8me

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od H8me »

muzu koukat pri nahravani jen na nektere programy (at uz volne nebo kodovane), u ostatnich je jen cerna obrazovka
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

človeče s teba to lezie ako s chlpatej deky . s tým si nám veru nepomohol ,takže ťažko ti niekto poradí . [-X ale spýtam sa ťa aby reč nestála máš do každého tuneru zvlášť kábel s lnb ?? máš správne nastavené a preskenované oba tunery v boxe ??? ak som ťa správne pochopil tak chceš pozerať s jedného tp a nahrávať s druhého ??? píšeš že v sparku ti to ide .takže skús si poriadne nastaviť oba tunery + to čo ti píšem . :poklona:
Všetko 4K
H8me

Příspěvek od H8me »

Sorry, prd se v tom vyznam, mám twin monoblock s dvěma výstupy a dvěma koaxama do dvou tunerů. Zkusím tedy proskenovat oba tunery. No a chci jeden kanál nahrávat a na jakejkoliv druhej se dívat. :) jeste mam problem s namapovanim NAS disku, ale to tu ted resit nebudu :)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

skontroluj si teda na oboch tuneroch aj disec prepínač či máš správne nastavený . ked ti jeden tuner funguje správne tak si podla neho nastav aj druhý tuner .
Všetko 4K
H8me

Příspěvek od H8me »

Tak to bylo spatnym nastavenim tuneru, diky moc za radu Efendy. Tak jestli mas naladu a cas, tak bych jeste potreboval poradit s NAS diskem. Mam ho nalezenej, nastavenej, je aktivni jako CIFS, ale nelze mi ho prochazet. Jinak vsechno jede jak svycarsky hodinky a s Open ATV jsem spokojenej!
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

NAS nepoužívam , s tým ti ja neporadím lebo ja mám v každom satelite interný hdd a nazdielané boxy medzi sebou . ked som mal aliena doma tak som si nastavil všetko timeshift a rec. na hdd v dreamboxe a fungovalo to bezvadne . dal som prehladať sieť v openatv ,ked mi našlo dm nastavil som HDD pripojil som sa a v menu som nastavil použiť ako náhradu HDD a ked svietil na zeleno tak tak je to ok.
Všetko 4K
H8me

Příspěvek od H8me »

mrknu na to, kazdopadne ted jsem si vsiml, ze u vsech HD i SD programu se mi kazdou cca 1 vterinu lehce trhne obraz, vsiml jsem si toho u nahraneho programu, ale dela to i u ziveho vysilani, SD, setkal se s tim nekdo?
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fanatix »

Môže mi niekto poradiť ako najjednoduchšie v oscame nastavím čítačku tak, aby mi čítala iba programy zo základného balíka Skylink Digital HD a ostané ignorovala? Zbytok mi ide zo vzdialeného servera a vidím v logu, že sa to medzi sebou "bije" a čítačka sa snaží dekódovať aj platené programy a zbytočne robí ECM NOK. Používam oscam 1.20-unstable_svn Build: r9963 Compiler: sh4-streamboard-linux-gnu-libusb pod Open ATV 4.2.
Illusion M2S, Showbox S300 Platrinum, Opticum 4050CX, Ferguson Ariva 100, Ferguson Ariva 100E, Amiko Mini HD SE, Amiko Alien2 Hyperion 5.1
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

v configu nastaviť preferovanie lokalnej karty ,alebo prefiltrovať si to cez services . :good:
Všetko 4K
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fanatix »

No v configu mám preferlocalcard = 1, lenže tým pádom sa mi to snaží dekódovať aj prémiové programy. Cez services to urobím ako? Nemáš náhodou už takto pripravený súbor?
Illusion M2S, Showbox S300 Platrinum, Opticum 4050CX, Ferguson Ariva 100, Ferguson Ariva 100E, Amiko Mini HD SE, Amiko Alien2 Hyperion 5.1
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

Rozděl to pomocí Services
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fanatix »

avatar99 píše:Rozděl to pomocí Services
Ale ako sa to presne robí? Pozeral som na základné nastavenia oscamu na tomto fóre, tam je to ale nejak komplikovane rozpísané a skôr services pre userov a o to mi nejde, ja chcem nadefinovať len čítačku.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

však som ti to poslal v ss .
Všetko 4K
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fanatix »

efendy55 píše:však som ti to poslal v ss .
Všimol som si neskôr, veľká vďaka!
danny10
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zero 4K

Příspěvek od danny10 »

Tak se mi vrátil alien z opravy.Vyměnili základní desku.Enigma naběhla okamžitě.Takže pro ty,kterým nechodí dualboot ani podle návodu miry.cz,nebojte se to reklamovat..
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fanatix »

Vie mi niekto poradiť presný postup, ako nainštalujem v openATV 4.2 oscam s príponou tar.gz inštaláciou cez USB alebo pomocou telnetu, nie len skopírovaním binárky do záložky bin.
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fanatix »

danny10 píše:Tak se mi vrátil alien z opravy.Vyměnili základní desku.Enigma naběhla okamžitě.Takže pro ty,kterým nechodí dualboot ani podle návodu miry.cz,nebojte se to reklamovat..
Čo ti to presne robilo? Mne sa akurát sekol openatv 4.2, vypol som to zadným vypínačom a už to nechce nabehnúť. Pri boote nabehne len úvodné logo openatv a potom už len čierna tma. Nejde ani preflashovanie pomocou USB, ktoré mi predtým v pohode fungovalo, teraz vypisuje iba T TO. Spark funguje normálne. Je ešte nejaká možnosť záchrany alebo je to na reklamáciu? Kde nájdem ten návod na záchranu od miry.cz?
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Môžeš image Enigmy2 nainštalovať zo Sparku cez plugin_E2upgrade.
Ak skúšaš inštalovať z kľúča, máš tie dva súbory v adresári Enigma2 a kľúč dávaš do zadného USB vstupu? Takto by to na staršom (do 8GB) kľúči malo ísť :!:
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fanatix »

Inštaloval som to cez USB, predtým som to už robil, išlo to v pohode s tým istým USB kľúčom, teraz keď mi enigma "zdochla" to už takto nejde, ale skúsim to ešte cez ten spark a ak to nepôjde, tak mi asi ostane len tá reklamácia.
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fanatix »

logan píše:Môžeš image Enigmy2 nainštalovať zo Sparku cez plugin_E2upgrade.
Ak skúšaš inštalovať z kľúča, máš tie dva súbory v adresári Enigma2 a kľúč dávaš do zadného USB vstupu? Takto by to na staršom (do 8GB) kľúči malo ísť :!:
Veľká vďaka kámo! Tá záchrana cez E2upgrade v sparku by ma ani nenapadla, podľa všetkého to pomohlo, nahodil som tam nejaký starší image, všetko beží, teraz to už môžem dať do pôvodného stavu s novým openatv.
BTW aké máte skúsenosti s inými image? Ja mám prijímač iba mesiac, týždeň mi trvalo, kým som vôbec pochopil nejaké základné princípy linuxového prijímača (nastavenie oscamu...), zatiaľ som nemal čas skúšať iné image ako openatv a z časti hyperion3, ktorý tam bol predinštalovaný od predávajúceho. Mne sa zdá, že openatv je dosť pomalé v tomto prijímači a má aj dosť nedostatkov (veľmi zle funguje timeshift, plugin archívy czsk mi "zhadzuje prijímač, seká sa...), ale páči sa mi na ňom GUI.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“