Telekom VDSL a router ADB VV3212 = katastrofa :(

Pokud má někdo touhu napsat něco na toto fórum a přitom to svým obsahem sem napatří, tak tady je to vhodné místo.
Odpovědět
mucko2000
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Telekom VDSL a router ADB VV3212 = katastrofa :(

Příspěvek od mucko2000 »

Steiner píše:Skúšali ste aj pri "Advanced mode" ? Ja to nemám ako vyskúšať lebo mi to ide furt, ale napr. v tom istom riadku "Settings" mám neklikateľný, ale keď prepnem do "Advanced mode" tak už je v tom istom riadku klikateľný.
Prípadne tento link so správnou IP routra samozrejme nie je "odpáliteľný" ?
http://192.168.0.1/ui/dboard/settings/dhcpsrv?pool=1
Samozrejme som skúšal aj "Advanced mode", je to stále neklikateľné. BASIC mode je totožný s ADVANCED.
A ten link (adresu) som si všimol v predchádzajúcich príspevkoch, ale nedá sa do tých nastavení dostať ani takto.

"Telekóma, zažime to spolu!"
AB Cryptobox 700HD, 750HD, 752HD
zbojnik

Příspěvek od zbojnik »

roman1224 píše:
005jon píše:Povolit FTP :smoke:
/ (ROOT folder)
adb-web-root.jpg
Ahojte FTP som povolil ale telnetom sa neviem pripojit, viete pomoct ako na to?

Vdaka.
Ahojte, viete mi prosim poradit ako rozbehnut to ftp na root priecinok? Asi so m blby lebo mne sa to nedari, vsetky navody tu su uz az nasledne co treba upravovat.... len pokial sa nedostanem ktym suborom tak nemam ako...

Dakujem
chico69

Příspěvek od chico69 »

Ahojte,
mám pravdepodobne podobný problém s ADB VV3212.
Telekom mi ho dal ako router k magio TV + internet. (VDSL 20Mbit/s)
Ja som si doňho pripojil ešte ďalšie zariadenia : smart TV + LAN HDD.
Stáva sa mi však to, že po určitom čase klesne rýchlosť netu na cca 3-6Mb/s.
(pričom by som mal mať 20Mb/s). Keď reštartujem router, tak sa mi rýchlosť upraví na 20.
Teda predpokladám, že chyba routra.
Technik z Telekomu mi už vymenil kus za kus, čo ale asi nie je riešenie..
Odkedy mám tento router sa mi stáva to, že sa neviem zo smart TV pripojiť na internet - hlási že nie je pripojený k sieti. Taktiež keď si niečo prehrávam z LAN HDD na TV, tak ma tiež často preruší s hlásením, aby som si skontroloval pripojenie. Teda predpokladám, že toto všetko má na svedomí router - odpája resp. nevie pripojiť zariadenia.
Predtým som mal "D link DSL-2641r" so slabším ADSL internetom (5Mb/s) a všetko šlapalo OK - internet, smart TV a prehrávanie z LAN HDD na TV.

Je možné skombinovať tieto dva routre tak ako sa tu písalo ?
teda že ADB by bol ako router - teda asi z neho by som išiel do Magio TV a Internet.
A zaňho by som pripojil "D link DSL-2641r" pre domácu sieť a do D link by som pripojil TV a LAN HDD. Mohlo by to takto fungovať ? s tým, že asi by som musel nastaviť routre viď citácia nižšie ?
"D link DSL-2641r" nemá WAN port. Vadí to ?
Prípadne ak by nebola dobrá táto kombinácia, viete mi poradiť nejaký iný router/switch, ktorý by som pripojil za ADB, tak aby to dobre fungovalo.. (dobrý pomer cena/výkon)

Tiež sa písalo o ASUS DSL-N66U.. vedel by som ADB nahradiť týmto asusom ?
alebo ak mám Magio TV, tak proste potrebujem to ADB ?

Ďakujem za odpovede
Steiner píše:Napr.:
do ADB nastavíš IP: 192.168.0.1
do XXX nastavíš IP: 192.168.1.1 na LAN strane , a na WAN strane 192.168.0.2
kábel dáš z ADB LAN1 do XXX WAN/modem
do XXX LANx dáš zariadenia domácej siete ktorá bude bežať v rozsahu 192.168.1.x
v ADB v nastavení NAT Port Mapping preložíš vnútornú IP/Local Host/: 192.168.0.2 port 80 na vonkajší port napr. 90 , zvonka potom na router XXX sa dostaneš: http://ip_adresa:90
aj veškerý iný Port Mapping /ostatné zariadenia v sieti/ sa potom von prekladajú cez 192.168.0.2
z PC napr. v XXX LANx sa na ADB dostaneš samozrejme cez 192.168.0.1 a na XXX cez 192.168.1.1
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

chico69 píše:Tiež sa písalo o ASUS DSL-N66U.. vedel by som ADB nahradiť týmto asusom ?
alebo ak mám Magio TV, tak proste potrebujem to ADB ?
B je správne, ak je Magio TV alebo pevná linka tak treba to ADB
chico69 píše:"D link DSL-2641r" nemá WAN port. Vadí to ?
Potrebuješ router s WAN portom, druhý router len ako switch /LAN-LAN pripojenie/ by tvoj problém s odpájaním zariadení v sieti atď. nevyriešil - to by DHCP muselo ostať v ADB a ty potrebuješ druhý router nastaviť ako DHCP server.
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Zmena,
Práve sa mi dostavili informácie o tom že Magio TV sa dá oné ...
Podmienkou je ale ten ASUS DSL N66U, čo tiež nie je lacná záležitosť.
Ale ide Magio TV na routri plne pod tvojou kontrolou. :)
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
chico69

Příspěvek od chico69 »

čiže by stačil aj úplný základ ? napr. TP-LINK TL-R402M ? či toto radšej neriešiť ?
potom som ešte rozmýšľal nad TP-LINK TL-R470T +.
Ten ASUS je cenovo už niekde inde.. a tam predpokladám, že by som musel toho asi aj viac nastavovať, prípadne aj v spolupráci s Telekomom.

ku smart TV - momentálne by som mal mať 20Mb/s - TV nech si "odkrojí" 10Mb..
zvyšok by mal podľa mňa postačovať na nejaký youtube cez smart TV.
Predtým som mal 5Mbit a išlo v pohode (ale bez magia).
Problém je v tom, že u mňa sa TV správa ako keby ani nebola pripojená.
chico69

Příspěvek od chico69 »

meral som..
pri zapnutom magio boxe, ak všetko šlape ako má, tak od 13-20Mb.
Ak sa "to" dodr*e, tak ide iba 3-5Mb - ale keď reštartujem ten ADB, tak sa rýchlosť upraví na cca 20.
kosacka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kosacka »

chico69 píše: momentálne by som mal mať 20Mb/s - TV nech si "odkrojí" 10Mb..
zvyšok by mal podľa mňa postačovať na nejaký youtube cez smart TV.
Predtým som mal 5Mbit a išlo v pohode (ale bez magia).
Já nevim, ale pokud bych si platil 20Mb linku + Magio, tak bych si nenechal nic krájet ze zaplacený kapacity. Jednou si něco platím, tak to taky chci mít, za své peníze.
Jak jede magio, mě nezajímá. Ať třebas tahá ze vzduchu.
chico69

Příspěvek od chico69 »

ono je tá ponuka od Telekomu trochu zavádzajúca..
ponúknu ti síce 20Mb, ale to že magio si odkrojí xy Mbit, ti len tak nepovedia.
Možno je to niekde popísané miniatúrnymi písmenami..

No ja som sa na toto pýtal už pred zriadením služby, takže som bol s tým už uzrozumený - ale ak by mi išiel internet aj 10-15Mb, tak mávnem rukou.
Ale keď mi to klesne na 3-5Mb a nejde poriadne ani mágio tv ani internet, tak to už je moc.
Smutné je, že takéto "prešľapy" musím riešiť ja kde-kade na fórach a poskytovateľ služby na to kašle..
chico69

Příspěvek od chico69 »

Steiner píše:Podmienkou je ale ten ASUS DSL N66U, čo tiež nie je lacná záležitosť.
a nejakým cenovo dostupnejším zariadením to nejde ? napr.: Zyxel VMG1312-B.
čím je ten ASUS taký jedninečný ?
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

nie, s iným to nejde,
je jedinečný novým ("beta testovacím") firmware :) , so štandardným firmware to tiež nejde ani na ňom
„Cross of Iron“
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Pokial viem nikde nepisu, ze ta rychlost je garantovana a logika veci je, ze sa deli na objednane sluzby. Druha vec je, ze jo o nicom........ ale nikto nikoho do toho nenuti...
Ani pri vodovode nepisu, ze potecie viac vody ako je kapacita rury...
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
samulo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od samulo »

chico69: Chyba je v adb routry, ma slaby "koncak" a ked si daleko alebo dalej od ustredne tak sa zvykne tak spravat, mne to vyriesilo kupu poriadneho noveho routra, kup si zyxel p-2812hnu-f3 od telekomu za 99€ on je na tom podstatne lepsie, alebo ten asus N66U a toto ze ti pada rychlost uz nezazijes :).
Mam oba routre, nieje na zahodenie ani jeden, asus ovlada tracha viacej ale stabilita linky sa neda porovnat oproti ADB, byvam 1km od ustredne a linku 50/5, ADB sa nevedel ani pripojit a ked sa pripojil tak za chvilu spadlo spojenie, so zyxelom alebo asusom mam spojenie paradne. Adb routre kvoli tomu som mal vystriedane jak topanky, vsetky sa spravali rovnako, po restarte ide na plno a potom to pada, uz mi chceli zrusit vdsl linku ze to nevedia zabezpecit. Keby mali poriadne koncove zariadenia a nie sity tak by to aj inac vyzeralo.

PS: v robote mam este ten sit ADB (kvoli pevnej linke, inac by uz letel) a musim snim bojovat, nevie si zapamatat 3 staticke adresy, pri tretej zamrzne, musel som to riesit dalsim routrom za nim. Prave studujem ako ho trosku "crack-nem".Len ten porazeny telnet mi nechce ist. pise: Invalid command,musim sa obratit o pomoc na 005jon-a.
chico69

Příspěvek od chico69 »

samulo píše: kup si zyxel p-2812hnu-f3 od telekomu za 99€ on je na tom podstatne lepsie, .
o tomto routri som ani nevedel, že ho majú v ponuke..
Pýtal som sa v telekome a tam mi povedali, že k VDSL majú iba ten ADB.

Otázka teraz je, či sa tým výpadkom a poklesom rýchlosti vyhnem tým, že za tento ADB pripojím ďalší router, tak ako sa píše na predošlej stránke.
To odpájanie zariadení by som tím asi vyriešil.. ale tieto výpadky a poklesy sú otázne..
inak ja som tiež asi tak 1km od ústredne..
maza21

Příspěvek od maza21 »

Ja som riesil obdobne problemy na ADBcko som napojil TP link ktory obsluhuje klientov na sieti (IP a trafic) a obmedzil celkovy download na 15mbit. Problemy s magiom uz od vtedy nemam (aspon nie tak casto) ...
samulo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od samulo »

Ked napojis za ADB dalsi router vypadkom sa nevyhnes, budu tak ci tak, priame napojenie a linku drzi ADB nie router za nim.

https://www.telekom.sk/katalog-zariaden ... 2812hnu-f3

Tu je zyxel od telekomu, prd vedia vobec co predavaju. Len v tom pripade nesmies mat pevnu linku.

PS: ked si 1 km od ustredne bud rad ze ti este vdsl nezrusili pri tvojich reklamaciach. Ja si osobne myslim ze ti nic nepomoze len kupa poriadneho vdsl routra, ked tu kolegovia pisu ze asus n66u ide na magio ani by som nevahal. Neviem ako je to zo zyxelom s magiom, v tom ti poradit neviem, nemam magio.
MarekMM
Odborník
Odborník

Re: Telekom internet srandisti

Příspěvek od MarekMM »

nuž nečudo že im to nefunguje ale zmysel pre humor majú
teo-anim3.gif
Teo odháňa zákazníkov alebo mušky ... :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Jj, ja som ich neodohnal ani s patchnutým routrom. :D
„Cross of Iron“
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

- treba zistiť ako zabrániť nepovoleným aktualizáciám
- ako po nedobrovoľných aktualizáciách urobiť rollback
:D
005jon, máš to za domácu úlohu :lol:

Kua, toto fórum číta asika ozaj každý, prdneš si tu a už to vie aj T-com. :shock:
„Cross of Iron“
zbojnik

Příspěvek od zbojnik »

005jon to riesil na mojom routri a tam sa zakazdym /tmp/cfg/main prepisal,
najskor som si myslel ze tou zmenou, ale je tam nejaky watchdog ktory to kazdych 15s prepisuje ci je zmena alebo nieje zmena...
potom som to trosku oklamal... a router prijal zmeny za svoje...

planujem zabezpecit aby ti-coc.i nemali pristup do routra...

budem vytacat pppoe na inom zariadeni, tym padom adb nebude mat verejnu ip a bude fungovat len ako modem....

edit:
tak som sa v tom trosku vrtal lebo casto sa mi stane ze adb router odpoji pripojene zariadenie - nema ani link, teda striedavo ma nema.... status na eth je odpojeny sietovy kabel pripojeny odpojeny pripojeny...... niekedy pomoze restart pripojeneho zariadenia niekedy restart adb, alebo prehodenie do ineho portu v adb...
hladal som nejaky log alebo nieco a nasiel som
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Mimo mísu“