Vu Solo2 diskusia

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
forsajd
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU-MUTANT

Re: Vu Solo2 diskusia

Příspěvek od forsajd »

no niekde mas problem mne to ide aj v DTS samozrejme ze cez AV
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008
matoz

Cierne pozadie

Příspěvek od matoz »

Po instalacii posledneho BH ma stve jedna vec - ked prehliadam fotografie, vzdy je na pozadi posledny scan obrazu a presvita cez fotky ktore si chcem prezerat , podobne aj pri webprehliadaci mam zaujem pozerat len na to co je na web stranke a nie to co je nahodou v pozadi...v starsom BH zostal po prepnuti na kanal ktory neviem dekodovat cierny obraz, teraz vsak zostava posledny stav obrazu pred prepnutim. Nepozna niekto fintu ako toto obist?Zmenit priehladnost, nastavit black pozadie...
Dakujem.
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Chod do pluginov, vyber zappingModeSelection
a skus prehodit z pridrzania na stlmenie
RastiT

Příspěvek od RastiT »

Prosím....ako sa zbavim tejto hlasky Gstreamer plugin AC-3 (ATSC A/52) decoder not available! Robi mi to od aktualizacie openPli na Vu+ solo2. Vobec mi uz neprehrava avi filmy...:(
matoz

Příspěvek od matoz »

alfsvk píše:Chod do pluginov, vyber zappingModeSelection
a skus prehodit z pridrzania na stlmenie
Ano pomohlo, dakujem pekne za radu.
real madrid

Příspěvek od real madrid »

Dobrý den,
na svém vu+ solo2 se přihodil tento problém. Nechal jsem provést automatickou aktualizaci přes net, po aktualizaci a následném startu box neustále dokola botoval. přehrál jsem image přes usb, používám OpenPli. Po přehrání, jsem box nastavil, jak potřebuji až na to, když jsem stáhnul plugin hbbtv, tak box pořád dokola botoval a nešlo sním nic dělat, jenom znovu přehrát image. Ještě ve skinu PD1loi-hd přestalo zobrazovat počasí. Je nějakej problém s pluginem hbbtv, nebo je to jenom problém mého boxu? Může někdo poradit co tím a jak znovu rozchodit počasí ve skinu.
Předem děkuji za radu i postřehy.
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Začal bych tím, že bych vyhodil HbbTV, pak budeš vidět, jestli se spraví počasí ve skinu.
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
real madrid

Příspěvek od real madrid »

HbbTV v boxu stažený nemám, to by box nenabotoval. Počasí se ve skinu se stále neobjevuje, i když jsem veškeré soubory stáhl z druného Vu boxu a doplnil do solo2. To bude zřejmě problém ještě někde jinde. Přesto děkuji za ochotu pomoct.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Nepotrebuje ten skin este plugin na pocasie ?
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
alibababa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alibababa »

Ahoj, stava se Vam taky, ze kdyz zapnete/vypnete PiP nebo chcete streamovat (pres Open WebIf), tak mi obraz na satelitu (VU+ Solo2 VTi 8.0.0) vzdy zakostickuje?
Alex9
satelitni prijimac: VU+ solo2SE

Příspěvek od Alex9 »

Zdravim, hladam sposob nastavenia priority tunera na VU solo2. Vstup A je pevna parabola s viac LNB cez Diseq, na B je druha parabola - motor. Slabsie programy z A - 28,2 su casto na hrane/vypadavaju, kym motor - vstup B ide s dobrym signalom. Spravidla mi tuner zapne vstup A (pevna parabola) a signal nikde. Ako nastavit u slabeho programu trvalo prioritu motora - Tuner B ? Vantage mal 2 settingy zvlast priradene ku kazdemu vstupu, takze nebol problem, mal som u slabych programov navoleny vstup z B-motora. Trvalo nastavit motor ako prioritny vzdy, zase sposobi dlhsie cakanie pri prepinani medzi satelitmi na natocenie, co u pevnej paraboly na A ide hned.

SF80084k, VU solo2, Vantage HD8000, Humax 5400, Tuner A: E-90 28-23-19-13; Tuner B: Motor 90-SG2100
magavie
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od magavie »

1, Každý tuner ladíš osobitne. Na "A" nenalaď slabé transpondery a máš to.
2, V "OPENPLI4" System-upraviť-preferovaný tuner
Alex9

Příspěvek od Alex9 »

Tvoje riesenie som skusil - nefunguje.
Vymazal som z 28,2E movies4men (z A nejde, z B-motor ano). Naskenoval som ho nasledne na B, ale pri nastaveni na tuner priorita:auto zase preplo na A vstup - tma (slaby signal-skulenie).
Prepnutim priority tunerov na B to sice zapne, ale potom ide zase vzdy motor ako prvy, takze ak pozeram BBC na 27W a prepnem na spravy STV, mozem ist varit kavu (kym to natoci 50 stupnov), hoci na A je druha parabola cez 4xDiseq priamo na 23. Chyba mi moznost priradit program ku vstupu B/A, ako ma Vantage.

SF80084k, VU solo2, Vantage HD8000, Humax 5400, Tuner A: E-90 28-23-19-13; Tuner B: Motor 90-SG2100
tommix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od tommix »

Jediné čo ti pomôže je zrušiť v nastavení DiSEqC Astru 28,2
VU+ DUO2 Twin-DVB-S2, DVB-T, BH-aktuálny, inter. HDD1TB+DVD mechanika, LCD SPF-107H
VU+ Ultimo 2x DVB-S2, 1x DVB-T, BH-aktuálny, inter. HDD1TB
HD-box FS-9200 PVR+exter.HDD 500GB
Samsung UE40ES6300
Tuner A : Toroidal T90: 28,2E–23,5E–19,2E–13E-9E-5E–1W–4W–5W
Tuner B : motor SG 2100
Tuner C : DVB-T
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Příspěvek od havana »

:D Opravdu velmi elegantní a jednoduché řešení tommix...
To se mi líbí :poklona:
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
Alex9

Příspěvek od Alex9 »

Vdaka za radu Tommix. Skoda ze nie je mozne pevne priradenie programu. Ako som pisal, stary Vantage 8000 to vedel...

toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Tomu se říká pokrok. ;)
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

tommix píše:Jediné čo ti pomôže je zrušiť v nastavení DiSEqC Astru 28,2
Zásadně nedávám družice které ručně točím na disegC . Myslím že jsem tu nebo někde psal jednalo se o DM . Asi 4 Roky stáry příspěvek .
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Příspěvek od havana »

emilsat píše: Zásadně nedávám družice které ručně točím na disegC
To je ovšem v případě použití vícetunerových přijímačů dost nesmyslné - omezíš si tím možnost nahrávání více programů z jedné družice (rozdílných TP)...
Rada od tommix v tomto specifickém případě, kdy je pozice 28,2°E oslabena (asi z důvodu krajní pozice na multifeed) je dost dobrá, ale spíše bych doporučil takovou pozici na parabole úplně zrušit a uvolněné místo na přepínači použít pro příjem jiné družice s kvalitním signálem (ať už změnou na multifeed, nebo instalací další paraboly)..

:poklona:
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
Alex9

Příspěvek od Alex9 »

Slaby signal na 28 mam ako Havana uhadol preto, lebo skulim so stredom na 13. Je to z cias , ked tam este 1 LNB bolo pre 0,8W na opacnej strane. To uz nepouzivam, len sa mi nechcelo tie bastlene vyladene okuliare rozoberat, ale mozno sa rozhupem a stred pojde na 19, potom bude lepsi signal na i na 28. Ale ten TP s movies4men je slabsi, pri silnom dazdi/snehu by moznost vstupu z motora bola vitana. Co uz - pokrok (sakra) nezastavis :D Hoci pri slabom/prahovom signale by mohol soft v pripade motora prepnut tam kde je motor automaticky... Robil som to na Vantagi - 2 identicke settingy A,B, pri burke ked signal zmizol ci vypadaval som prepinal na motor, kde nebol problem so signalom.
Dalsie riesenie je pomocou PIP - kedy z programu z Disequ (napr. 23e) idem cez PIP na druhy (slabsi na 28), ktory uz potom enigma ladi na motore. Vysvetlit tento postup zvysku zenskej casti domacnosti ... uf uf :D

Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“