Raspberry + oscam

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
juraj1036
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Linuxové prijmače
Kontaktovat uživatele:

Re: Banana Pi

Příspěvek od juraj1036 »

ano mam a maju vsetko CCccam aj na maline aj na banane som mal,terazky bezim ale na maline,banan je odlozeny...... na banane mam "Raspbian_For_BPI_V3.1for bananapi"
Vu+duo 4K se,OpenPli_Oscam/Vu+zero4K ,OpenPli_Oscam/T90 9xLNB,39E-5W/FUBA DDA110 AL-36E,LNB circular ...
http://www.vhannibal.net/autosetting.php
xxxmisko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od xxxmisko »

Zmenil som protokol na mouse a citacka zatial cita bez chyby, aj ked pomalsie
juraj1036
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juraj1036 »

xxxmisko píše:Zmenil som protokol na mouse a citacka zatial cita bez chyby, aj ked pomalsie
no jako? drzi to stale, nepada to? casy mas ake?
Vu+duo 4K se,OpenPli_Oscam/Vu+zero4K ,OpenPli_Oscam/T90 9xLNB,39E-5W/FUBA DDA110 AL-36E,LNB circular ...
xxxmisko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od xxxmisko »

ide to v pohode, zatiaľ tam mám jednoho klienta a reshare pre asi 15-tich a drží v pohode. časy 180ms v takejto konfigurácii
juraj1036
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juraj1036 »

ok, zajtra vytahnem banan, a skusim to aj ja takto,uvidime........ ,dam potom vediet_dik.
xxxmisko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od xxxmisko »

ok, daj vedieť
pobox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pobox »

sice neviem co presne riesite, ale ak napr. stabilitu OScam-u (OScam pre Raspberry Pi) na BAnana Pi,
tak to bezi uplne v pohode.

napr. ja to mam odsusane hlavne s image (SW) "Open Media Vault" (aj s 2TB 2,5'' HDD ako NAS)

odzvy z karty 0D96 som mal okolo cca 80-90 ms (pri 6MHz)
DM5XX & Original image + GP3 plugin - skin Kerni HD1 (by Gemini & advanced conf)
VuZero & Hyperion image
juraj1036
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juraj1036 »

xxxmisko píše:Zmenil som protokol na mouse a citacka zatial cita bez chyby, aj ked pomalsie
no, mne to neukaze takto ani kartu,takze neviem.Ale ako pisem karta ICE od UPC drzi v pohode nevypadava........,vracam sa spat na malinu :wink:
xxxmisko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od xxxmisko »

Zmen nastavenia, restartuj banana a zatial zastrc citacku do ineho slotu
pobox
Pokročilý
Pokročilý

Re: Raspberry PI model B (oscam?)

Příspěvek od pobox »

Raspberry Pi má nový výrazne výkonnejší model, za rovnakú cenu

DSL.sk, 2.2.2015
http://www.dsl.sk/article.php?article=16620

Nadácia Raspberry Pi, ktorá stojí za populárnym rovnomenným miniatúrnym počítačom, má dnes uviesť nový model Raspberry Pi 2 Model B. Tento model je výrazne výkonnejší, keď namiesto jednojadrového 700 MHz ARM11 ARMv6 procesora je postavený až na štvorjadrovom 900 MHz Cortex-A7 procesore. Zvýšilo sa tiež množstvo RAM, z 512 MB na 1 GB.

Britská nadácia Raspberry Pi, ktorá stojí za populárnym rovnomenným miniatúrnym počítačom, má dnes uviesť nový výrazne výkonnejší model Raspberry Pi 2 Model B.

Nadácia, ktorej pôvodný Raspberry Pi bol prvým masovo populárnym miniatúrnym počítačom a naštartoval túto kategóriu, zatiaľ o novom produkte neinformovala, na základe informácií jej predstaviteľov naň ale upozornil britský The Register.

Nový model má vychádzať z Modelu B+ predstaveného v lete a má mať rovnakú podobu a rozhrania.

Podstatnou zmenou je použitie nového SoC ARM procesora. Namiesto 700 MHz ARM11 ARMv6 procesora Broadcom BCM2835 s integrovanými 512 MB RAM je použitý nový model Broadcom BCM2836, ktorý je postavený až na štyroch výkonnejších 900 MHz jadrách ARMv7 Cortex-A7.

Procesor je navyše integrovaný s 1 GB RAM.

Podľa Ebena Uptona z Raspberry Pi je nový model približne šesťkrát výkonnejší ako Model B+ a má dostatočný výkon pre použitie ako osobný počítač.

Nový model bol už aktuálne oficiálne predstavený. Raspberry Pi u neho avizuje kompletnú kompatibilitu s prvou generáciou. V prípade linuxovej distribúcie Raspbian je potrebná nová verzia obsahujúca aj jadro s modulmi pre ARMv7, ostatný softvér v distribúcii je ale nezmenený oproti prvej generácii a prekompilovaný pre ARMv6. Fungovať na Pi 2 by tak zrejme mal aj ostatný existujúci softvér.

Prechod na ARMv7 platformu zároveň umožnil podporu štandardných distribúcií pre ARMv7, štandardného Debianu a Ubuntu vrátane nového Snappy Ubuntu Core. K dispozícii bude aj Windows 10.

Ďalšie parametre a napríklad spotreba zatiaľ nie sú známe. Doterajší Model B+ ale disponuje štyrmi USB 2.0 portami, slotom pre microSD kartu, HDMI výstupom, 100 Mbps Ethernet portom, 40-pinovým GPIO rozhraním a jeho spotreba sa pohybuje na úrovni 3 Wattov.

Raspberry Pi 2 Model B má identické porty a ostatnú funkčnosť okrem upgradnutého SoC procesora. Podľa dostupných informácií má spotreba nového modelu dosahovať 4 Watty.

Cena nového modelu je rovnaká ako cena doterajšieho Model B+, teda 35 dolárov.

Uvedením Raspberry Pi 2 Model B doterajší Model B+ nekončí a nadácia ho bude vyrábať a ponúkať naďalej. Preferovaný môže byť napríklad pri niektorých použitiach, kde bude jeho výhodou predpokladane nižšia spotreba.

Pre Raspberry Pi 2 bude k dispozícii Windows 10 (ARM !), zadarmo

Spoločnosť Microsoft sprístupní pre nový dnes predstavený miniatúrny počítač Raspberry Pi 2 Model B svoj operačný systém Windows 10.

Windows 10 bude sprístupnený v rámci podpory platforiem Internetu vecí prostredníctvom programu pre vývojárov pre tieto platformy, pričom bude podľa oznámenia pre Raspberry Pi komunitu zadarmo.

Na Windows 10 na Raspberry Pi 2 Model B, ktorý je ARM počítačom, samozrejme nebude možné spúšťať x86 aplikácie pre klasické desktopové prostredie Windows. Akú dostupnú funkčnosť bude ponúkať Windows 10 na tejto platforme nie je zatiaľ známe, Microsoft plánuje bližšie informácie zverejniť v nasledujúcich mesiacoch.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
DM5XX & Original image + GP3 plugin - skin Kerni HD1 (by Gemini & advanced conf)
VuZero & Hyperion image
juraj1036
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juraj1036 »

skusim este tak ako pises,ale az v noci.Vidim to ale skor nato,ze kupim nejake ine citacky.S ktorymi to mate najlepsie odskusane,co bezi na 100% co by ste doporucili? Potrebujem min na 4 karty.

Dakujem
xxxmisko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od xxxmisko »

dnes mi dojde smartreader v2, tak uvidíme.
inak smartreader v1 cez mouse mi ide zatiaľ úplne v pohode
juraj1036
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juraj1036 »

jj, daj potom vediet, ale je to divne ze ta karta ktora je tiez ICE od 0D97 ide na tom banane bez vypadku,to je na tom to divne....... :unknown:
Jirka 76
satelitni prijimac: AZBox Premium HD

Příspěvek od Jirka 76 »

Nějak na tom Pi 2 nevidím SATA konektor.
pobox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pobox »

Jirka 76 píše:Nějak na tom Pi 2 nevidím SATA konektor.
veru ano - nie je tam SATA - zial ani 1Gbit LAN to nema - takze asi aj tak onicom (s pohladu toho SATA)
VuZero & Hyperion image
Surtep
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Surtep »

+ 900MHz quad-core ARM Cortex-A7 CPU (~6x performance)
+ 1GB LPDDR2 SDRAM (2x memory)
+ Complete compatibility with Raspberry Pi 1

To je paráda konečně to bude běhat RYCHLE :D

SATA a 1Gbit = není podstatné nato tu máme přece Banana Pi.
pobox
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od pobox »

no mna by napr. dost potesilo keby to malo aj SATA s 1Gbit LAN (+ 4x USB a stvorjadro)

najblizsie k tomu za este prijatelnu cenu je asi skor Orange Pi (teda az na to stvorjadro)
Banana Pi napr. nema 4x USB (v kombinacii s SATA)
VuZero & Hyperion image
bufo

Příspěvek od bufo »

Ahojte, mám taký problém s oscamom. Stáva sa vám niekedy že v prime time mávate odozvy okolo 400-600 dokonca aj z cache? Ráno alebo pri nižšej záťaži pohodička ale večer je to hrôza a neviem či robím chybu niekde ja alebo čo.
Duce
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: zopár ich mám

Příspěvek od Duce »

bufo píše:Ahojte, mám taký problém s oscamom. Stáva sa vám niekedy že v prime time mávate odozvy okolo 400-600 dokonca aj z cache? Ráno alebo pri nižšej záťaži pohodička ale večer je to hrôza a neviem či robím chybu niekde ja alebo čo.
neviem koľko máš klientov ale ošetri si posielanie EMM od userov au maj povolené u 1 max2 userov, lebo aj toto môže zvyšovať latenciu, veľa záleží aj od použitej čítačky, karty, atď.
bufo

Příspěvek od bufo »

emm mám iba od jedného klienta...ostatní ani emm posielať nevedeia. 0d96 v smargo+. Príde mi že tá odozva je taká akú zrovna karta má náladu :D ...dnes max 300ms
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“