Xtrend zkušenosti

Forum pre prijimace znacky X-Trend
Odpovědět
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: Xtrend zkušenosti

Příspěvek od liquere »

Keby si cital ich forum (ATV) nemusel si nic skusat ............ od 27. robia zmeny, cize na testovanie si si vybral ten najlepsi cas..... =D>
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
minestra
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od minestra »

Ten nej čas je když mám čas, tak dej link na stabilní verzi, budu rád :poklona:
Mutant HD51 multiboot: ATV 6.4-7.3, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w
jaydoo
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend ET4000

Příspěvek od jaydoo »

minestra : podľa teba je kde najlepší SD obraz?

Sent from tablet
Xtrend ET4000 OpenPLi-4.0
vlastvs499
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K

Příspěvek od vlastvs499 »

Poslední stabilní OpenATV je zde: http://www.share-online.biz/dl/6JA7XBGNLDK3
XTA tady: http://uloz.to/x9Hnp1Vd/et4x00-openxta- ... lastvs-zip

U XTA je moc šikovný Extra setup, oba uvedené beru jako s nejlepším SD i HD obrazem.
Novější na tom byly ještě líp, ale ty po slavných aktualizacích 13.11 2014 nerozjedu.
Rok jsem jel na OpenPli, v září 2014 jsem přešel na XTA.

Všechno na nových driverech je buď nestabilní, nebo vůbec nefunguje.
Od data vydání 13.11 img OpenPli, OpenXTA a OpenATV nerozjedu po prvním restartu.
Vyzkoušena úplně všechna každodenní nová vydání, dohromady cca 150 img.
Řeší se to mimo jiné tady: http://www.opena.tv/xtrend-et4000/11196 ... 000-6.html
Tento syndrom je ale u všech img pro ET4k na kernelu 3.14.16, autoři ovladačů o tom vědí.
Zatím není jasné, proč to někomu jede a někomu ne.
Doufám, že co nevidět vyjdou nové drivery.
Zero, DM7080HD, DM920
Jijirka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jijirka »

vlastvs499 píše: Tento syndrom je ale u všech img pro ET4k na kernelu 3.14.16, autoři ovladačů o tom vědí.
Zatím není jasné, proč to někomu jede a někomu ne.
Doufám, že co nevidět vyjdou nové drivery.

Ještě štěstí, že to zlobí jen někomu, jinak by těch naštvanejch bylo daleko více. Snad se i majitelům ET4000 brzy poštěstí a vydají jim opravené a funkční verze! :x
VU+ ULTIMO4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery FBC 2 x 4 SAT + 2 x DVB-T2/C
Dříve také a VU+ SOLO4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200, Showbox 300/700, Openbox 820/810,...
P.S.: Šíleně se nudím, a tak tady prudím!!!
davidas
Odborník
Odborník

Příspěvek od davidas »

v et 8000 jsem presel z pli na openatv a jsem prekvapen, obrazove urcite, akorat to nemusi vyhovovat nekomu jinemu
skype = davidas-cz
Zgemma H7s, Octagon SF8008, Extrend ET8000
local - 0624 full cz-sk, 0B01 (NC+), 0650 (Orf), 1830 (HD+)
hop - 0653
minestra
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od minestra »

@ vlastvs499
jooo, to video je přesné i stejné důvody...jen řešení je asi zatím v pýru :(
Mutant HD51 multiboot: ATV 6.4-7.3, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w
minestra
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od minestra »

jaydoo píše:minestra : podľa teba je kde najlepší SD obraz?

Sent from tablet
Co se týká SD obrazu, neviděl jsem nějaké vážnější rozdíly... subjektivně... OpenATV. V HDF je perfektní nastavení obrazu přímo v instalaci img, určitě jde nastavit vše podle uživatele. Nej HD má HDF.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

ja frčím na xtrende v HDFREAKS už pekne dlho a šlape to ako hodinky . :good: občas oprobujem openatv ,ale tam posledné mesiace nie je možnosť prepínať PIP číselnými tlačítkami čo mne osobne dosť vadí v starších verziach tento problém nebol ,lebo som tiež dosť dlho frčal v openatv . skin používam KRAVEN HD ten mi najviac vyhovuje . :smoke:
Všetko 4K
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Minestra tie upravy po 27. co som pisal su ineho charakteru ako problem s ovladacmi pre et-4000. Pokial su specificke problemy len pre tento stroj z ovladacov, to je ine kafe, ale nie to som myslel. V tom pripade ale musi vyskocit aj v inych img, vsetci pouzivaju ovladace rovnake. Myslim z rovnakeho zdroja.......sme sa nerozumeli.....
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
minestra
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od minestra »

Tak já to beru velice jednoduše: chtěl jsem to pozkoušet, ted už není cas, škoda tady se to reakcemi moc nehemží... tak nebylo moc a z čeho usuzovat že netestovat. Jen Pavel1978 psal o Openpli... a něco o nefunkční verzi ATV4.3.
Až bude čas... a problemy zmizí... dej info ;-) jsi zjevně u zdroje ;-)
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

ATV 4.3 je stale len test verzia. Na stabilne pouzivanie stale aj oni povazuju verziu 4.2. Snad jedine pokial su chyby v poslednych driveroch skusit prekopirovat poslene ktore isli dobre do img 4.2 a skusit. To len tipujem, lebo nemam tento stroj. Aj na VU+ vydali posledne decembrove dni 2x drivery, tak sa mozno zobudia po sviatkoch aj xtrendaci... :)
minestra
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od minestra »

Už jsem našel starší verzi: openatv-4.2-et4x00-20141019_usb.zip, ta snad je Ok :?: a snad najdu čas na test.
Ještě se zeptám na názor na EMC 3.7.4 plugin, kt. je jak u HDF tak u OpenATV? Na některých videích neumožnil přetáčení, jen: pustit-vypnout, dlouho se spouštěl atd. Jakou náhradu za něj pro ET4000?
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

To by ti mal povedat niekto s rovnakym strojom, u seba nepozorujem problem, mozno nejake sietove nastavenie,skin, alebo tiez drivery? Neviem....
minestra
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od minestra »

Skin default: NobileHDF, viz http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=22 ... 78#p599278
FW se jinak chová stabilně, nepadá, nezelená. Sitařinu má HDF velmi vyspělou, OpenATV také, tak snad drivery, jak píšeš. :(
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

s tými novými drivermi ,alebo kernelmi to robí poriadny bordel v PIP na xtrende a dokonca aj solo2 takmer vo všetkých image . so starým kernelom pre solo2 ide pip-ko ako s praku a s novým je to už takmer nepoužitelné pokial prepnete oba obrazy s jedného tp tak zvuk s hlavného je už v prdeli na sole2 . :cry: neviem ako funguje solo2 s novým VTI ,ale ked som to naposledy skúšal tak to bolo to isté ako vo všetkých iných nových image . v xtrende s image openatv PIP-ko ide tiež už poriadne dolu vodou ,ešte že to bezvadne funguje v HDFREAKS aspon na xtrende . v sole2 už pip blbne aj v hdfreaks . ked som tam fleshol old verziu openatv tak pip šlape ako hodinky . :good: uvidím do kedy preto momentálne preferujem toto image pred openatv a o nových openpli škoda aj písať , ako prehrávač nepoužitelné . [-o< aj by som im na ich fore napísal svoje poznatky s PIP / nech si to strčia do prdele / ale neviem nemecky ani amerikánsky. :ROFL: v old verzii s týmto nie je žiadny problém ,ale tam už skončila podpora . :cry: ked nefunguje správne pip na dvojtuneroch ktoré to podporujú tak to už nepotrebuje komentár . ako tak čítam tak som asi jediný čo používa PIP na týchto strojoch . preto ked skúšam nové image tak to je prvé čo opačim na dvojtuneroch a pokial to nefunguje tak ako má tak okamžite ide image von s boxu , na jednotuneroch mi je to šum a fuk aj celé pip, ale u tých dvojtuneroch to proste požadujem ked som už za to tolko zaplatil .proste mám rád všetko funkčné čo používam . :smoke: chcel by som aj tu na fore niekoho poprosiť kto vie nemecky nech im aspon stručne napíše ako drbú PIP-ko hlavne na solo2 a v poslednom čase aj na xtrende . :thankyou: :poklona:
Všetko 4K
vlastvs499
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zero/ET7000/DM7080HD/DM900 4K

Příspěvek od vlastvs499 »

Díky liquere, který napsal, že pro VU+ vydali za poslední dny 2x nové drivery, jsem se vrátil k testu.
Poprvé za 2 měsíce nahodím OpenXTA, poslední včerejší verzi. Takže něco se přece jen děje.
Poslední HDF končí na obrazovce Boot System. Tam se nedostanu vůbec nikam, ani do základního nastavení. To vůbec nenajede.
Na OpenXTA 4.0 jsem provedl zatím 8 restartů systému, najelo to pokaždé. Dřív nemyslitelná věc.
Na OpenATV už bohužel nemám čas.
Bordel je v tom dokonalý, naprostý souhlas.
liquere díky, už jsem to totiž vzdával.
Pokud se objeví problém, dám vědět, mám to v ET4k dvacet minut.
OpenATV prubnu večer.
Zero, DM7080HD, DM920
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

efendy55 můžu tě ubezpečit že na LX3 se to chová podobně. Jedinej image kde PIP chodí jak má je openHDF Nevím jestli má cenu jim něco psát, už jsem to zkoušel s jinými problémy a prakticky to zůstalo bez odezvy. Zkusím napsat na Egami forum / u egami im. to taky nechodí na 100%/ jestli něco poradí. Ale moje jazykové vybavení je podobné jako u tebe tak nevím.
Octagon 8008, různé image v multibootu
Zgemma H7.S image openATV
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

ok , vdaka takže naozaj to ide s PIP-kom dolu vodou takmer vo všetkých image / okrem ako píšeš HDFREAKS tam to zatial naozaj funguje špičkovo , dúfam že to tento team nedodrbe / a ako čítam tam vo všetkých boxoch nie len xtrend a solo2 . že by blbé kerneli alebo drivre ??? lebo starých to fungovalo bezvadne . ako ked utneš čarovným prútikom ked jeden to dodrbe tak potom to už blbne u všetkých image ,okrem zlatého HDFREAKS . :good: momentálne je toto u mna 1 -team :ROFL: :Yahoo!: \:D/
Všetko 4K
georg11
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od georg11 »

PIP dobře funguje ještě v openPLi i po dnešní aktualizaci
Octagon 8008, různé image v multibootu
Zgemma H7.S image openATV
Odpovědět

Zpět na „X-Trend ET 10000, 9xxx,8000,8500,6500,4000“