Vu Solo2 diskusia

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: Vu Solo2 diskusia

Příspěvek od liquere »

A pozerali aky kernel ktory img pouziva? Vyskusal niekto z vas co som pisal o atv. Asi pre srandu kralikov nerobia img s novym aj starym kernelom.....
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
jano73
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jano73 »

Možno ten 6.0.8 je bez problema, ale bez aktualizácie
Hľadám niekoho, kto mi opraví starú poruchanú kosacku
a zavezie jedno dlhe pole hnojom.
Kto do mňa kameňom, ja do neho balvanom.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

uff, tak to mi nejako ušlo . ](*,) takže ked si stiahnem dnešné image openatv tak ako zisistím pred nainštalovaním aký tam je kernel ??? nikdy ma to vlastne nenapadlo . čo som čítal na forach tak vraj tieto nové image pri kompletnom inštalovaní už všetko potrebné obsahujú . alebo je to blbosť ???
Všetko 4K
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Dal som sem dnes niekde link na img 4.2 a stary kernel. U nich na fore vo vlakne pre vuplus je o tom oznam pre majitelov vu par tyzdnov. Ako to obhosporaruju inde tvorcovia VTI,BH atd. neviem.
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
jano73
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jano73 »

efendy55 píše:uff, tak to mi nejako ušlo . ](*,) takže ked si stiahnem dnešné image openatv tak ako zisistím pred nainštalovaním aký tam je kernel ??? nikdy ma to vlastne nenapadlo . čo som čítal na forach tak vraj tieto nové image pri kompletnom inštalovaní už všetko potrebné obsahujú . alebo je to blbosť ???
Kedysi som testoval stadeto

http://images.mynonpublic.com/openatv/n ... en=vusolo2
Hľadám niekoho, kto mi opraví starú poruchanú kosacku
a zavezie jedno dlhe pole hnojom.
Kto do mňa kameňom, ja do neho balvanom.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Dal jsem tam OpenATV 4.2 se starým kernelem tak jak radil liquere a šlape to zatím bez problémů.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Chlapi vo vlakne openatv je ten link, kde dipol pise.......
Efendy nejde o to ze tam nieco chyba, ale nejake muchy to ma, ale neprejavuje sa to na vsetkych strojoch.Preto napr. ja na 1 tunerovom une nemam problem, ale u vas moze nieco blbnut, preto to takto riesili zatial, uz neviem ako to mam napisat....:)
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Takže po spoustě testů se mi podařilo konečně nasimulovat poruchu.
Solo2 se kouslo a v pravidelných intervalech každých 10 sekund začalo vytvářet log. Zjistil jsem že z adresář \usr\share\enigma2\ zmizel soubor keymap.xml, naštěstí jsem si alespoň část těchto souboru zkopíroval (nebýt odkazů adresářů samy na sebe, měl bych zálohu všeho), takže jsem tam soubor dohrál a Solo samo dokončilo spuštění a bez problémů naběhlo. Teď by mne zajímalo, proč se maže a kam tento problém zaslat. Přikládám tři debug logs, tak jak šly po sobě, tedy když se ještě spuštění povedlo a Solo nahrával, pak další, který už je menší a poslední nejmenší (vznikl 12 sekund po předchozím a v něm už je keymap.xml postrádán) mám jich se stejným obsahem asi 300, tak jak přibývaly, než jsem tam nakopíroval zpátky keymap.xml ze zálohy.

Protože nevím, jestli to souvisí s image, nebo s HW, dávám příspěvek i sem.
Neměl tedy někdo podobný problém, že se mu Solo2 zastavilo na úvodní obrazovce a dál nepokračovalo a pomohla jen přeinstalace?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Skus po flashovani nepreberat ziadny setting backup, proste surovy img a potom cez ftp dohrat len fav zoznamy kanalov, nic ine. Pokial si to robil takto aj doteraz, tak nic ma uz nenapada.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Vždycky jsem jen nahrál čistou image, přihrál do temp softcam-feed-mipsel_1.0_all.ipk, stáhnul a aktivoval Cccam 2.3.0, přes dreamboxEDIT nahrál seznamy programů a vypnul počasí v MyMetrix, toť vše. Pak jen naprogramoval nahrávání a jak jsem poslala debug logs, v 17-48-35 to nastartovalo a nahrálo 1 minutu záznamu, pak se vypnulo do hlubokého spánku a při startu v 17-51-20 už to nenaběhlo a skončilo na úvodní obrazovce a začalo generovat další debug logs, které byly ještě kratší než ten ze 17-51-20, ve všech mu schází keymap.xml, kam se poděl neví, ale soubor prostě v \usr\share\enigma2\ opravdu zmizel, ale jestli při ukončení po nahrávání v 17-48-35 při přechodu do hlubokého spánku, nebo až při startu v 17-51-20, to neumím z debug log vyčíst.
pcword
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+UNO 4K SE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pcword »

Mám dotaz doposud jsem používal v Solo2 VTI Cccam 2.30 chci vyzkoušet oscam poraďte kam vše nahrát ...config.......
VU+UNO 4K SE+Vu+ Solo 2+VTI + VU+USB Turbo Tuner DVB-T2 / 500GB HDD+ 2TB USB HDD Motor AMIKO +120 parabola +multibeam MAXIMUM +7 LNB 28.2+23.5+19+13+0.8W+4.8E+4W
USB sat.tuner TS5922SE
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

podala image napr. etc/tuxbox/config , var/keys atd.atd.... :poklona:
Všetko 4K
pcword
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+UNO 4K SE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pcword »

Mám VTI 7.0.1 ,kterou verzi oscam má nahrát
VU+UNO 4K SE+Vu+ Solo 2+VTI + VU+USB Turbo Tuner DVB-T2 / 500GB HDD+ 2TB USB HDD Motor AMIKO +120 parabola +multibeam MAXIMUM +7 LNB 28.2+23.5+19+13+0.8W+4.8E+4W
USB sat.tuner TS5922SE
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Mám 9831 ten je docela gut, v tom mi chodi v horni čtečce irdeto a ve spodni ice karta, taky ho používám chvilku ještě mi chodil zkušebně snad i 9842, ale zkusil jsem jich docela dost ne každý fungoval. Chtěl jsem se s tím trošku potrápit, abych zjistil co a jak. Binárky jsem si různě pozkoušel co mi dodali kolegové nebo různě postahoval po fórech. Když jsem se naštval, přepnul jsem si kartu na Cccam 2.3.0, koukl na bednu a pak zas šel na to. To je výhoda těch linuxů a Ice karet.
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
karnek

Příspěvek od karnek »

Zdravim,
Tak som si kupil SOLO2 a nemozem rozchodit ani PIP a ani nahravanie so spolocnym pozeranim ineho programu.
Mam naisntalovany OpenPLi 4.0 a moje TUNER configuration: Tuner A: Loop through to Tuner B.

Mam iba jeden kabel privedeny do Tuneru B. Vazne potrebujem dva kable od paraboly?

Dakujem za kazdu radu
Karnek
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

@ karnek
Vsetko tu uz je x krat..
Jedina rada.. :book: :book: , skusat a az potom sa pytat.
PS: a nezakladaj pre kazdu hlupost nove vlakno.
hopkok
satelitni prijimac: Openbox X800 a X810
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hopkok »

Zdravim pani, otazocka, mam VU+SOLO2 komplet nastaveny, vsetko ako potrebujem, viem to nejak komplet oklonovat na novy box? Samozrejme totozny. Staci zaloha IMAGE a potom ho nahrat do noveho boxu?
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Image nepotřebuješ zálohovat, tu máš nejspíše v PC, potřebuješ zálohovat pluginy, camy, nastavení. Nepíšeš jakou máš image, ale asi ve všech (v BH i VTi určitě) se dá udělat full backup. Ten si pak nahrej kolikrát chceš.
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
hopkok
satelitni prijimac: Openbox X800 a X810
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hopkok »

myslel som prave ten full backup, mam BH 179, staci dat menu a Full backup? V media/HDD,vuplus/solo2 vytvorilo 3 subory, to je ten full backup? Dik

Edit: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=131&t=58051 da sa toto nakonfigurovat aj tak, ze bude fungovat iba tlacidlo zapinania a vypinania TV cez dialkove VU+ a ovladanie hlasitosti zostane v povodnom stave? (teda nebude ovladat hlasitost TV ale hlasitost boxu)
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

A sakra. U tak historického image si už přesně nepamatuji kolik vytváří souborů.
Měl by si mít složku "vuplus", v ní vnořenou další složku "solo2" a v ní 2 soubory: "kernel_cfe_auto.bin" a "root_cfe_auto.jffs2". Tak to je u současného BH a mého DUA. Ale nejspíš to co popisuješ, tak je ten full backup.

Nevím, proč toto chceš řešit, zapnutí a vypnutí TV si nastavím v pluginu HDMI CEC (nastavíš si tam i jestli chceš nebo nechceš používat DO k TV) a hlasitost reguluješ jen na boxu. Já s hlasitostí TV téměř nehýbu (jen když sleduji DVB-T).
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“