Vu Solo2 diskusia

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Re: Vu Solo2 diskusia

Příspěvek od dipol100 »

Když už se bavíte o HDD, má někdo z vás v Solo2 HDD už od výrobce? Jaké tam dávají? Někde jsem četl, že do Solo2 nedoporučují WD, přitom s WD mám nejlepší zkušenosti. Teď tam mám nějaký starý Quantum, ten ale asi občas nestíhá, protože pokud je se při spuštěném nahrávání spustí další nahrávání, tak v tom již spuštěném je občas bug. S jakým HDD vám to bug v takových případech nedělá?
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

dipol100
to už se tu mockrát probíralo kdo jaký disk používá tak pohledej, já osobně mám toshibu a vše funguje jak má. Nahrávání i více pořadů funhguje bez problémů.
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Probíralo, ale jaký HDD dávají do Solo2 již z výroby, na to jsem nenarazil. Mě můj HDD zvládá nahrávat i 6 HD programů najednou a ještě další přehrávat, ale pokud při nahrávání začne nahrávat další, tak tam ten bug bývá a netuším, jestli za to může ten starý Quantum, nebo je to vlastnost přístroje, že nestíhá při náběhu dalšího nahrávání na chviličku obsloužit i ten již nahrávaný pořad.
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Stroj ma vyrobcom specifikovane rozhranie SATA III a smitec, vid manual.
/naco by sa vyrobca niecim takym v dnesnej dobe zatazoval ze?/ :)
Vyrobca tam nedava nic, v baleni je support pre montaz HDD, stroj nie je plombovany
Co tam davaju predajcovia je ich vec, oni drzia potom komplet zaruku, stroj si zaplombuju.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Mám ještě otázku ohledně nahrávání. Pokud přístroj spustí nahrávání (třeba na Nova HD) a pokud při tom sleduji třeba ČT HD (živě), tak se mi při spuštění nahrávání na chviličku rozhodí obraz na ČT HD, dělá to někomu to samé? Připadá mi, jako by v tu chvíli přijímač nestíhal, nebo netuším, čím by to mohlo být, nebo jestli je to vlastnost Solo2.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

NE vubec!
furt s tim neco mas naflashuj tam cisty image a pak pomalu doinstaluj potrebne.. Takto se to nemuze chovat...
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Já tam ale čistou image mám (Open ATV 4.2, Cccam 2.3.0), nic mimo picons tam přidané nemám.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Skus vcerajsie drivery, tie este nie su v img.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Vedla / nove drivery opravuju DVB T/,
staci aby v okamihu zaciatku nahravania bol HDD v otackach a nic by nemalo mrznut.
SSD to nerobi a ani pri nahravani na NAS nic take nie je viditelne.
Hold nez sa HDD pohne a odoberie data zaplni sa buffer + cache a je..
Ak by bol problem, tak by to predsa mrzlo aj pri prepinani HD kanalov a sucasnom HD PIP.
PS: vplyv dekodovania sa da vylucit skuskou na FTA HDD / na 19 ke ich je na mrte/
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

To by mohol odsledovat, nahravka by bola v poriadku a to seknutie ako to vola je zanedbatelne. Aj ked neviem, stale pouzivam stare uno a nemam ziadny problem s nicim co pouzivam. A tu stale na novych vykonnych masinach nieco riesia 24 hodin denne. :unknown:
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Ty HD FTA z 19 zkusím, případně něco jiného než Cccam 2.3.0. Odběr HDD bude možná o trošku větší, je dost starej, ale ten zdroj zase utáhne 36W, ale i tak zkusím o víkendu změřit pokles napětí do LNB, jestli i tam by nemohl být problém. Divné je, že před nahráváním HDD běžel, takže při začátku nahrávání moc velký proudový odběr být nemohl. Divné je, že to udělá po spuštění přijímače většinou vždycky při prvním nahrávání a při dalších už většinou ne, pak zase až po novém zapnutí.
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Poprobuj, kazda skusenost dobra. :)
Ja som mal v Solo2 HDD len na 2-3 dni nez som ho otestoval, teraz uz tlaci pripadne nahravanie do NAS.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Tak jsem bádal, za jakých okolností se mi rozhodí obraz a zvuk živého vysílání na ČT HD, když začne přijímač nahrávat na Nova HD a zjistil jsem následující:

Pokud je přijímač zapnut z hlubokého spánku a mám přijímač přepnut na ČT HD, spustím EPG a v něm si vyberu Nova HD a naprogramuji na ní nahrávání třeba jen na 1 minutu a pak dál sleduji ČT HD, tak asi 20 sekund před zahájením nahrávání a před vyskočením hlášky o zahájení nahráván se obraz a zvuk na cca 2-3 sekundy rozhodí (ve VTi se v době rozhození obrazu a zvuku objeví vlevo nahoře pod logem ČT HD hláška "LOADING"). Pokud naprogramuji další nahrávání, aniž bych přijímač přepnul do hlubokého spánku, tak se problém už neobjeví.

Pokud se ale nahrává pořad ze ze stanice stejného transpondéru ze kterého zároveň sleduji i jinou stanici (Nahrávám Prima HD a sleduji Nova HD), problém se neprojeví ani při startu přijímače z hlubokého spánku. Stejně tak se neobjeví problém ani tehdy, pokud přijímač zapnu ze standby.

Na rozhození obrazu nemá vliv HDD, ICE karta ani Cccam 2.3.0. Testoval jsem nahrávání v době, kdy byl disk v režimu spánku i když byl aktivní a výsledek byl vždy stejný. Zkoušel jsem i nahrávat FreeAir HD programy z 19.2, a nahrávat kódované z 23,5, ale i opačně, nebo jen Free Air a výsledek byl vždy stejný - rozhození obrazu, pokud byly programy v rámci jiných transpondérů (možná spíš polarizací, zpětně si nedokážu vybavit, zda byl nahrávaný a sledovaný vždy opačné polarizace, nebo jen na různých transpondérech).

Může tedy prosím někdo ověřit postup z mého druhého odstavce? Zapnout přijímač z hlubokého spánku na ČT HD, v něm přes EPG naprogramovat na Nova HD nahrávání a sledovat program ČT HD před zahájením, zda se cca 20 sekund před zahájením rozhodí obraz a zvuk? Pokud máte VTi 7, tak se přesně v době rozhození obrazu objeví pod logem ČT HD hláška "LOADING".

Byl bych vděčný, kdyby někdo ověřil, zda mu to funguje stejně, nebo je to problém jen mého přijímače.
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Takze HDD a okolie su v tom zrejme nevinne, aspon podla toho co popisujes.
Z popisu to vyzera, ze signal z konvertora cukne vtedy ked na iny vystup pride napatie,
pripadne poziadavka na prepnutie.
Skus popisat konvertor, pripadne prepinace. Mozno niekto uz nieco take riesil.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Mám tam Inverto BLACK Monoblock 4.3° Quad 0,2dB, nic jiného.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Takto podstatnou informaci jsi měl uvést již dávno, možná je příčinou potíží.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Můžeš to nějak upřesnit?
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Když máš quad, tak asi bude připojeno více přijímačů, ne?
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Dva vstupy do Solo2, jeden volný a jeden do TV.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Až budeš příště testovat, odpoj ten TV svod, vyměň hdmi kabely, prohoď porty a já nevím co ještě.
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“