Vu Solo2 diskusia

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
adams
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Vu Solo2 diskusia

Příspěvek od adams »

Dík za rady,chybka seděla na židli.
VU Duo 4K (PurE2 6,5), Formuler S Turbo, motor Opticum (75E - 45W P105) + P 75 (28-19-23E).
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

dipol100 píše:Ahoj,

koupil jsem si před týdnem SOLO2 (openatv-4.2-vusolo2-20140818_usb, Karta ICE -cccam 2.3.0) a zjišťuju, že na ČT HD jsou tak 2x do hodiny problémy s obrazem - výpadek/kostičky, Nova HD i Prima HD jedou bez problémů. To samé se ale projevuje i na TV LG 42LA620S, která má vlastní kartu (Irdeto). Netuší někdo co s tím můžu mít, má někdo podobné problémy? Sílu signálu mám kolem 94% a společné mají tyto obě zařízení jen QUAD LNB DUO.

Předem moc dík za pomoc.
kofolak píše:Nove drivers pre vas tu
20140829(solo2, solose)
- Fix transcoding problem(solo2, solose)
- Optimize memory usage(solo2)
Tak ani po výše uvedené aktualizaci to nefunguje správně, na ČT HD mám občas kostičky dál (Nova HD a Prima HD jsou OK). Nahrával jsem celou noc, tam tentokrát kostičku nebyly (výjimečně), přes den ale už zase ano. Jsem z toho špatnej a uvítám jakoukoliv radu.
rip_svk

Příspěvek od rip_svk »

w.o.l.f. píše:
adams píše:Ahoj lidi
mám nově solo2 a nemůžu ho připojit do sítě.Nemůžu mu routeru zadat pevnou ip,mac adresa je samé nuly.Poradí někdo,dá se nějaká mac zadat nebo co s tím?(DHCP taky nepřipojí).Dík.
Mac adresa jakéhokoliv zařízení nemůže obsahovat samé nuly, to je kravina. Restartuj obě zařízení a použij funkřní kabel je jedno, zda bude křížený anebo přímý. pak dej vědět co a jak.
zvláštne ja som musel z priameho spraviť krizeny inak mi nešlo pripojiť cez ftp, pritom ani switch ani solo by nemalo mat problem
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Jsem čerstvý uživatel Solo2 a mám problém s občasným kostičkováním na ČT HD, jaké máte SNR na ČT HD (já cca 92) a ČT2 (já jen 60)? Je to normální, že na ČT2 tak málo?
pcword
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+UNO 4K SE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pcword »

Na mém Solo2 mám tyto parametry u CT1HD bez žádných kostiček přitom mám LNB na Tisk MAXIMUM E-85 Multifocus jako 3 / ve středu 13 pak 19 a 23.5/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+UNO 4K SE+Vu+ Solo 2+VTI + VU+USB Turbo Tuner DVB-T2 / 500GB HDD+ 2TB USB HDD Motor AMIKO +120 parabola +multibeam MAXIMUM +7 LNB 28.2+23.5+19+13+0.8W+4.8E+4W
USB sat.tuner TS5922SE
pcword
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+UNO 4K SE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pcword »

zapomněl jsem zde je normální SD CT2 na 23.5
VU+UNO 4K SE+Vu+ Solo 2+VTI + VU+USB Turbo Tuner DVB-T2 / 500GB HDD+ 2TB USB HDD Motor AMIKO +120 parabola +multibeam MAXIMUM +7 LNB 28.2+23.5+19+13+0.8W+4.8E+4W
USB sat.tuner TS5922SE
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Hm, tak to mám buď vadný Solo2, nebo LNB :-(
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Nebo špatně nastavená parabola s LNB. Ale i těch 60% by mělo stačit ma bezproblémový příjem. Mi padá obraz až tak při cca 53-50%.
@ pcword:
Když tu dáváš screeny, nedávej tu ty miniatrury, ale grabni to jako High Resolution. Dík.
1_0_1_1F44_BC6_3_EB0000_0_0_0.jpg
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

dipol100 píše:Hm, tak to mám buď vadný Solo2, nebo LNB :-(
Nevím jak máš velkou parabolu, jaká je Tvá lokalita a co máš za lnb. Nastavení dle teploměrů není ono a každá enigma ukazuje úplně jiné hodnoty..
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
Tabi
Odborník
Odborník

Příspěvek od Tabi »

toprun píše:Mi padá obraz až tak při cca 53-50%.
No, ještě při 40% solo2 na SD jede.
w.o.l.f. má pravdu - ty teploměry jsou jen orientační. Výpadky jsou tak kolem 33-35% v ATV 4.2
VU+ Uno 4K SE / Turbo USB tuner DVB-T2 / SSD 120GB /mechanika DVD Dell
iNEOS ZX4 / AB WiFi dongle 5dB
Toroidal T55 (28E, 23E, 19E, 13E, 9E, 4,8E, 1W, 5W)
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

Tabi píše:
toprun píše:Mi padá obraz až tak při cca 53-50%.
No, ještě při 40% solo2 na SD jede.
w.o.l.f. má pravdu - ty teploměry jsou jen orientační. Výpadky jsou tak kolem 33-35% v ATV 4.2
ano, je to tak nějak...
jelikož vlastním profesionální měřák můžu do jisté míry porovnat přesnost "bargrafů" na finderu u přístroje s E2 a tím co se naměří.
SD programy opravdu začínají vypadávat pokud je MER 6dB (na přijímači to je v odchylce cca 0.5-1dB)
HD programy pokud je na měráku MER 9dB může se tedy stát, že někdo při 9,5-10 dB už bude míst výpadky.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

nechcem sa do vás miešať ,ale nedávno som niečo podobné riešil na novom xtrende ,ale na thore na niektorých nových tp v DVBS2 sa mi to správalo podobne ako tebe a vidím že máš tam disec . skús to na priamo bez disecu čo to spraví . mne síce všetky satel. išli na tie isté káble v pohode ,ale xtrend nie ,ale na priamo už nabehol ale ,len na lnb SMART opticum ani golden ani neškrtli u mna o tieto tp ,jedine cez satfinder .
Všetko 4K
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

efendy55,
nepochopil jsi oč tu běží, problém má user Dipol100, to že někdo jiný sem začal vkládat nějaké obrázky s tím nemá co do činění. Pokud nenapíše jaké má zařízení je diskuse marná. Neuvedl, že má diseqc-neuvedl nic. Naopak správný postřeh doplnil Tabi. Je jedno jestli někdo má nebo nemá diseqc, primární je dobré nastavení paraboly, neboť průchodem signálu přes diseqc se samzřejmě úroveň i další hodnoty sníží.
jano73
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jano73 »

Aj keď budete mať parabolu nastavenú na 100% na danej pozícii, vždy to bude závisieť od LNB. LNB sú napr. zavádzajúco označené s citlivosťou 0.1dB, to však bolo namerané možno na jednej frekvencii a podaktoré frekvencie budú aj 0.8dB.
Hľadám niekoho, kto mi opraví starú poruchanú kosacku
a zavezie jedno dlhe pole hnojom.
Kto do mňa kameňom, ja do neho balvanom.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

ne,
vždy záleží na celé sestavě, jelikož i kombinace lnb x parabola nemusí být vždy to pravé ořechové, proto má každý kdo se tím zabývá odzkoušeny různé kombinace parabol a lnb. Kdysi jsem do volné diskuse dával test srovnání asi 5 lnb při příjmu slabých transpoderů z 28,5°E. Bylo to tuším někdy na podzim loni.
Čím větší parabola, tím se chyby při nastavení vymstí. Stejně tak to platí pro multifokusy.
Nastavení paraboly bychom měli provádět za horších podmínek, při snaze dosáhnout co nejpřesnějšího nastavení. Pokud takové podmínky nemáme-můžeme je nasimulovat známý je trik s mokrým kapesníkem, který simuluje déšt, vlhkou mlhu atd.:
Přikládám 3 obrázky, všimněte si jak se změnily hodnoty pokud je lnb zakryto vlhkým hadříkem. Při správně nastavené parabole, ikdyž se zastíněným lnb je úroveň MER (jedna z důležitějších hodnot) 11,4dB, což je slušná hodnota. Pod 11dB bychom při nastavení neměli klesnout a stále máme rezervu 2dB do rozpadu obrazu, ke kterému u HD kanálů dojde při úrovni MER (chyb v modulaci) okolo 9dB. Při SD kanálech je to okolo 6dB-viz ten správný postřeh od Tabiho.
Pro úplnost uvádím, že k měření byl použitý "choulostivý" TP Skylinku
jano73
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jano73 »

A načo by som mal nastavovať parabolu za zhoršených podmienok. Zbytočná veda. Však mi stačí parabolu nastavovať na najslabšom transpordéri, pokiaľ sa jedná o nejakú veľkú parabolu. Niet toho, aby som to nenastavil presne a to bez dajakých merákov. Na dajakých multifeedoch a focusoch by som to určite nerobil. Ja som si sám bez nejakého meráka spravil záves na ktorom, krútim ručne parabolu 120 od 68.5E-30W. A že to mám presne tak som sa o tom uistil, tak že som každú pozíciu najprv testoval samostatne a vyhľadal som si vhodný transpordér, ktorý keď teraz porovnám pri otočení sa mi zhoduje cca 2% hore dole, ale to môže byť vplyvom počasia ako aj nestability či už uplinku, downlinku alebo satelitného beamu. Nejaké inklinácie družíc som vylúčil.
Iba nejaké pozície ako Astra al Hotbird Thor môžu mať rôzne vyžarovacie hodnoty, lebo je tam nakopené viac družíc a nie každý beam je rovnaký silou. No a veľkú vec v tomto hrá aj poloha, kde sa daný užívateľ nachádza. Daktorý satelit to páli severne a daktorý južne. Veru 100km na mape hore dolu svoje dakedy ukáže.
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

1. nikdo tu nepsal o nastavení motorické paraboly to je specifická věc
2. nejslabší TP nemusí být nejproblematičtější, u Astry je jedním z nich právě 11797H s modulací 8psk
3. nerozumím v čem vidíš vědu, prykrytí lnb namočeným kapesníkem je starý a známý trik - který viz foto dokumentace funguje ten problematický TP bude při simulaci zhoršeného počasí ještě problematičtější
4. že sis vyrobil natáčecí zařízeni Ti chválím, je vidět, že jsi šikovný
jano73
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jano73 »

Nemyslel som to zle. Chcel som povedať, že napr. pri tak veľkej parabole ako mám väčšina tp ukazuje 99% aj keď je to nepresne nastavené. Pri tom s nižšími percentami sa to dá doladiť. Asi toľko.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Pro upřesnění, mám parabolu Fuba 85 Al. Dnes jsem si nechal parabolu přeměřit a kvalita kolísá mezi 92-94%, síla cca 86%, BER 0. LNB quad monoblok 19.2/23.5 je uchycený za tu část, která míří na Astra 23,5, dnes jsem to raději odzkoušel i zakrytím ruky, Astra 19,2 má kvalitu cca 94% a sílu 91%. Kabely jsou cca půl roku staré (128 měděných žil + měděná fólie) a dlouhé dle toho, kam je vedu od 10 do 25m a dělá to na všech koncích to samé. Stejné výpadky má i LG TV s vlastním CI modulem a vlastní kartou. Obávám se, že na svědomí to může mít buď menší zisk LNB, nebo to, že ve vzdálenosti 300m jsou na betonovém silu umístěny vysílače všech mobilních operátorů a některých poskytovatelů internetu. V té vzdálenosti 300m jsou od směru osy Astry 23,5 vlevo o 25m. Zajímavé je, že to dělá na Solo2 a TV LG jen u ČT HD. ČT Sport, Nova HD a Prima HD jsou bez výpadků. Zkoušel jsem souběžně nahrávat ČT HD, ČT Sport a Nova HD v blocích po 3 hodinách po celý den a po celou noc, a to jak na LG, tak na Solo2. Pak jsem videa projel přes TS Doctor a Videa z ČT Sport a Nova HD během 24 hodin 0 chyb, ČT HD 978 chyb - kostičky a občas 1-2sec. výpadek. Stejné chyby ve stejném čase byly jak na Solo2, tak na LG. Ještě je zajímavé, že neHD programy ze skupiny ČT (ČT1,2,Sport...) mají SNR jen 60%, Nova, Telka a atd ... mají SNR 100. Neexistuje LNB s filtrem proti Wifi a GSM? Nemá někdo stejný problém......
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

jano73 píše:Nemyslel som to zle. Chcel som povedať, že napr. pri tak veľkej parabole ako mám väčšina tp ukazuje 99% aj keď je to nepresne nastavené. Pri tom s nižšími percentami sa to dá doladiť. Asi toľko.
Já to tak neberu jednoduchý návod je pro ty, kteří si chtějí ověřit jak mají nastavenou parabolu, pokud mají nějakou 85-90tku a po překrytí mokrým kapesníkem budou mít na finderu (jaký sem dal např.Tabi) a u hd programů na 11797H SNR 13dB a více můžou být v klidu.
Naposledy upravil(a) w.o.l.f. dne 04.září 2014 - 19:45, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“