TP-Link TL-WR1043ND

Oscam - rady, návody a postupy
Odpovědět
kosacka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: TP-Link TL-WR1043ND

Příspěvek od kosacka »

Třebas takhle:

Kód: Vybrat vše

./upx Compress /usr/local/bin/oscam-1.20-unstable_svn9732-x86_64-linux-gnu
                       Ultimate Packer for eXecutables
                          Copyright (C) 1996 - 2013
UPX 3.91        Markus Oberhumer, Laszlo Molnar & John Reiser   Sep 30th 2013

File size         Ratio      Format      Name
   --------------------   ------   -----------   -----------
upx: Compress: FileNotFoundException: Compress
    697328 ->    353580   50.70%  linux/ElfAMD   oscam-1.20-unstable_svn9732-x86_64-linux-gnu

Packed 1 file.
A to už je hodně polopatě. A jestli už ani tomu nerozumíš, tak to radši nech být.
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
otto69

Příspěvek od otto69 »

Tak toto asi nedám. Díky za odpovědi.
vita.g

Příspěvek od vita.g »

Nenasel by se tu nekdo kdo by pomohl s ozivenim TL-WR1043ND v1.10 po neuspesnem upgradu firmware (gargoyle) s pokusem obnovit nastaveni?

Nedari se mi dostat ho do failsafe podle zadneho z vygooglenych navodu. At delam co delam rozsviti jen power, probliknou vsechny kontrolky, dvakrat se na chvili rozsviti wan a lan1-4 s odstupem par vterin a pak uz jen poblikava port na kterem je pripojen PC, sys se nerozsviti nikdy (krom probliknuti vsech kontrolek). Router nereaguje na zadne tlacitko (QSS ani reset) v zadne chvili.
loop12
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od loop12 »

vita.g píše:Nenasel by se tu nekdo kdo by pomohl s ozivenim TL-WR1043ND v1.10 po neuspesnem upgradu firmware (gargoyle) s pokusem obnovit nastaveni?

Nedari se mi dostat ho do failsafe podle zadneho z vygooglenych navodu. At delam co delam rozsviti jen power, probliknou vsechny kontrolky, dvakrat se na chvili rozsviti wan a lan1-4 s odstupem par vterin a pak uz jen poblikava port na kterem je pripojen PC, sys se nerozsviti nikdy (krom probliknuti vsech kontrolek). Router nereaguje na zadne tlacitko (QSS ani reset) v zadne chvili.
cez seriovu konzolu si skusal?
vita.g

Příspěvek od vita.g »

loop12 píše:cez seriovu konzolu si skusal?
Nezkousel, nevim jak na to, nemam s nicim takovym zkusenosti a nemam potrebne vybaveni. Jakmile si to se mnou prestane povidat pres LAN port tak koncim :( Proto tu zkousim jestli by se nenasel nekdo se zkusenostmi a vybavenim ochotny mi router zachranit.
loop12
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od loop12 »

vita.g

Příspěvek od vita.g »

Ano, bez úspěchu. Do failsafe se vůbec nedostanu. SYS se nikdy ani nerozsvítí ani nerozbliká. Na adrese routeru je mrtvo. Myslím že je třeba jít dovnitř. A na to už nestačím.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra
satelitni prijimac: VuSolo4k DM800SE kathrein910

Příspěvek od dlhe_pole »

vita.g píše:
Ano, bez úspěchu. Do failsafe se vůbec nedostanu. SYS se nikdy ani nerozsvítí ani nerozbliká. Na adrese routeru je mrtvo. Myslím že je třeba jít dovnitř. A na to už nestačím.
jj, presne tak.. vybrat flash a externe preprogramovat
kisf
satelitni prijimac: DM800HDse,DM500s,Opticum9600HD

Příspěvek od kisf »

vita.g píše:
vita.g,
presne taky isty problem som mal na wdr3600...na nic nereagoval...
jedine riesenie je s U-BOOT cez seriovy kabel, potom nahratie fw pomocou tftpd servera...
seriovy kabel som spravil z NOKIA kabla(tusim ca-198), ktory ma zabudovany prevodnik.
skus podla tohto:
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd#serial
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl- ... 232.method

daj si tam Attitude Adjustment, bude bezproblemovy.
PC OSCAM 1.20, DM 800HD Se, DM 500-S, 2x AB 400HD, Opticum 9600HD TS...
vita.g

Příspěvek od vita.g »

kisf píše: ... presne taky isty problem som mal na wdr3600...na nic nereagoval...
jedine riesenie je s U-BOOT cez seriovy kabel, potom nahratie fw pomocou tftpd servera...
seriovy kabel som spravil z NOKIA kabla(tusim ca-198), ktory ma zabudovany prevodnik.
skus podla tohto:
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl- ... 232.method ...
A najdu tady nekoho kdo by to byl schopen za nejaky rozumny peniz provest?
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

vita.g píše:
kisf píše: ... presne taky isty problem som mal na wdr3600...na nic nereagoval...
skus podla tohto:
http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl- ... 232.method ...
A najdu tady nekoho kdo by to byl schopen za nejaky rozumny peniz provest?
neviem co je pre Teba rozumny peniz, ale ja externe preprogramovania robim po 16,6 € + postovne...
vita.g

Příspěvek od vita.g »

dlhe_pole píše:neviem co je pre Teba rozumny peniz, ale ja externe preprogramovania robim po 16,6 € + postovne...
Jasny, zadarmo to nebude. S postovnym bych se dostal k cene nove WR841. I kdyz to neni srovnatelny router je to pro me hranice rozumnosti. Takze se omlouvam a diky za rady i ferovou nabidku pomoci.
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

vita.g píše:
dlhe_pole píše:neviem co je pre Teba rozumny peniz, ale ja externe preprogramovania robim po 16,6 € + postovne...
Jasny, zadarmo to nebude. S postovnym bych se dostal k cene nove WR841. I kdyz to neni srovnatelny router je to pro me hranice rozumnosti. Takze se omlouvam a diky za rady i ferovou nabidku pomoci.
no jo no, ale tplink 1043 s 1Gb LAN kontra wr841 so 100Mb LAN, tak si vyberam 1043 a nielen preto, ale v 1043 mozes rozsirit ramky a potom je z toho o triedu vyssi router
joe6pack
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od joe6pack »

pozeram, ze tu mate vsetci verziu routra 1.x...
nejak sa mi nedari dostat oscam do V2.1 - opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-usb-serial-ftdi Cannot install package oscam...
da sa s tym pohnut na OpenWrt Barrier Breaker r41584, kernel 3.10.44?
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

joe6pack píše:pozeram, ze tu mate vsetci verziu routra 1.x...
nejak sa mi nedari dostat oscam do V2.1 - opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-usb-serial-ftdi Cannot install package oscam...
da sa s tym pohnut na OpenWrt Barrier Breaker r41584, kernel 3.10.44?
heh.. a to jako si zadal v konzole opkg install oscam ??
mna drbne .. :lol:
joe6pack
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od joe6pack »

to by si nebol ty aby si sa neozval...
root@OpenWrt:/tmp# opkg install oscam_1.00-r5542-1_ar71xx.ipk
je mi jasne ze je problem s Barrier Breaker
joe6pack
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od joe6pack »

mno, nie je problem cosi skompilovat, ci nejaky ten skriptik, ale kedze nejdu nainstalovat ani niektore balicky z downloadu openwrt (koncia: Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for blabla:
* kernel (= 3.10.44-1-63f772c5c75a78190c93e1131f549327) *),
tak sa len chcem uistit, ze nemarnim zbytocne cas...
ma to teda niekto na V2 zmaknute?
p.s. serioznu odpoved od blbouna nejapneho ani neocakavam :D
(blboun nejapny - ftak, co si samoznicujuco zil iba vo vlastnom svete, neschopny sa adaptovat, cim si privodil zahubu; mozno sa aj naslo zopar ludi, co ho lutovali, na rozdiel od tohto nasho ftaka, co keby ho aj drblo, jak pise, asi tazko by ho niekto uprimne lutoval :lol: )
joe6pack
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od joe6pack »

takze zabijam cas: balik oscamu ma nastavenu zavislost na drajvri usb-serial a kedze ho nemam nainstalovany a ani si ho balikovaci system nevie stiahnut, tak ho odmietne nainstalovat; keby som usb-serial modul nepotreboval, teda ak by som nechcel pchat citacku do usb tohto wifi routra (coz je samozrejme volovina), tak to viem preskocit a mam to tam... no je mozne ze niektora zo zavislosti je kniznica bez ktorej tento balik aj tak nebude fungovat; potom je moznost stiahnut iny balik co to ma fixnute - zatial som nenasiel...
takze ake su teda moznosti?
idealne skompilovat, nastavit a optimalizovat na masinu na ktorej sa spusta..
treba zaklady linuxu a skriptenie v bash-i, pozistovat ako funguju binarky v linuxe a ako ich skompilujes/nalinkujes (v linuxe je vsetko super zdokumentovane); teoreticky sa potom vies prepracovat k samostatnej priprave operacneho systemu pre akukolvek masinu alebo kavovar, lebo skoro vsetko co sa dnes predava ma v sebe aspon mikroprocesor...
mozno si na to najdem cas ked sa znovu narodim :D
dlhe_pole
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od dlhe_pole »

joe6pack píše:takze zabijam cas: balik oscamu ma nastavenu zavislost na drajvri usb-serial a kedze ho nemam nainstalovany a ani si ho balikovaci system nevie stiahnut, tak ho odmietne nainstalovat; keby som usb-serial modul nepotreboval, teda ak by som nechcel pchat citacku do usb tohto wifi routra (coz je samozrejme volovina), tak to viem preskocit a mam to tam... no je mozne ze niektora zo zavislosti je kniznica bez ktorej tento balik aj tak nebude fungovat; potom je moznost stiahnut iny balik co to ma fixnute - zatial som nenasiel...
takze ake su teda moznosti?
idealne skompilovat, nastavit a optimalizovat na masinu na ktorej sa spusta..
treba zaklady linuxu a skriptenie v bash-i, pozistovat ako funguju binarky v linuxe a ako ich skompilujes/nalinkujes (v linuxe je vsetko super zdokumentovane); teoreticky sa potom vies prepracovat k samostatnej priprave operacneho systemu pre akukolvek masinu alebo kavovar, lebo skoro vsetko co sa dnes predava ma v sebe aspon mikroprocesor...
mozno si na to najdem cas ked sa znovu narodim :D
pekny monolog na urovni manzela/dedula ktory je cely zivod pod papucou - teda vykecat sa moze len po forach...
je kopu ftakov ktorym to bezi na 2 verzii tplinku akurat ze sa s tym tiez co to potrapili, takze je logicke ze tu nebudu pastovat svoje skusenosti nejakemu kolemjdoucimu somrackovi ...
Odpovědět

Zpět na „Oscam - multiprotokolárny kartový server“