Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Milos999
Odborník
Odborník

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od Milos999 »

No nakoniec som musel pouzit svoju staru 1gb usb flesku Kingston Data Traveler biela a mam ju asi 8 rokov tak ide o.k. A som skusal z nej 4 raz zasebou nainstalovat PKT Hyperion v4 a chytila vzdy hned na prvy krat... Aj Patriot XT Porter 8gb je tiez dobra tiez chyta a instaluje sa znej dobre aj E2 aj upraveny fw od octagonu do anacondy !!! Ale napr. a-data alebo ta mala celokovova 8GB Kingston USB 2.0 DataTraveler SE9 nie a nie chytit...
Zgemma H9 Combo, + WDC WD64 640 gb Scorpio Blue Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v7.4,OpenPLI 9.1,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + JVC LT-65VAQ8235 a 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Nahodil som PKT Hyperion v4. Všetko som už nastavil čo potrebujem, šlape to dobre, jedine ma trápi to, že mediaplayer neprehrá všetky avi a mkv súbory. Neidentifikuje ich ako video súbor ale ako nejaký súbor s m3u koncovkou. Zatiaľ som nezistil, že pri ktorých súboroch, myslím pri akých video a audio kodekoch. Treba nejaký kodek nahrať alebo v nastaveniach treba niečo nastaviť?
VU+ DUO 4K SE, Qiart Lunix 4K, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV
Pr0metheUs
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+

Příspěvek od Pr0metheUs »

Skusal si Media Player 2 ?
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Nieco som nasiel na nete, ale zelena smrt bola, ale odtialto som to nestiahol. Vyskusam odtialto. Diky zatial.
pravyroxor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Uno 4k SE, vu+ zero

Příspěvek od pravyroxor »

petersk píše: Neidentifikuje ich ako video súbor ale ako nejaký súbor s m3u koncovkou. Zatiaľ som nezistil, že pri ktorých súboroch, myslím pri akých video a audio kodekoch. Treba nejaký kodek nahrať alebo v nastaveniach treba niečo nastaviť?
m3u je štandardný playlist súbor, neobsahuje žiadny multimedialny obsah - hudbu/video. Pri enigme2 je súbor s príponou m3u - playlist.m3u len odkaz na http link so streamovaným videom napr. cez webif - do PC. Na to potrebuješ buď VLC player, alebo podľa mňa lepší prehrávač Media player classic. Je súčasťou balíka kodekov s optimalizovaným nastavením - Klite codec pack http://www.free-codecs.com/download/k_l ... c_pack.htm :idea:
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

To mi je jasné, ale ja nemám problém to prehrať v PC, ale v E2 PKT Hyperion v.4.
pravyroxor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

V tom prípade ale zrejme chceš sledovať streamovanú IPTV na enigme 2, potom hľadaj video stream player for enigma 2 v googeli.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Nie nechcem, chcem len prehrať filmy z HDD a zo siete.
pravyroxor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

potom mi ale nejdú do hlavy tie prípony m3u.
zdroj wikipedia:
M3U is a computer file format that stores multimedia playlists. It is supported by many applications, including media players such as Windows Media Player, iTunes, Winamp, Audacious, foobar2000, Totem, JuK and VLC media player on Windows PC's and Astro Player,[1] N7Player, Cubed on Android OS devices. M3U's can also point a media player to an online streaming audio source.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Ved to, že ani mne. Niektoré rozozná ako video súbor aj prehrá a pri niektorých objaví sa názov videosúboru s m3u príponou, ale ja na HDD taký playlist súbor nemám.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Už je to OK, nahodil som tam Mediaplayer2. Ďakujem Pr0metheUsovi za link a pomoc.
jjohny76

Příspěvek od jjohny76 »

Chcem sa spytat, vy co mate nahodenu E2 na Anaconde, nezahrieva sa vam pristroj prilis ?
Ja som zistil ze ked vypnem tlacidlom "power" (to znamena ze je to "standby" a nie "deep standby") tak sa aj tak pristroj mierne zahrieva, to znamena ze vkuse bezi nieco. Lenze ked dam "deep standby" tak sa samozrejme nedostanem do pristroja cez FTP ani cez WebIf, ani sa nezapne sam aby spravil nacasovanu nahravku.
Niekedy ked je zapnuty pristroj ze nieco pozeram tak sa zahrieva riadne, mozno preto sa mi obcas restartne (zmrzne), len som nespozoroval kedy sa tak silno prehrieva. AK ste mali podobne skusenosti, ako ste to riesili ?

Dik.
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

Ahoj.
Mne sa nezahrieva, zatiaľ beží OK.
pravyroxor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Tak nie je ani studena ani horúca, taký priemer zapnutého prístroja. Akurát mi neskutočne vadí neustále svietiace logo Optiboxu aj pri standby režime, ktoré ako na potvoru svieti max. podsvietením #-o
jjohny76

Příspěvek od jjohny76 »

To hovoris o teplote v "standby" ?
Ano to logo, je v enigme moznost nastaveni tusim jasu aj vypnutia loga ale dajak to nezaberie. Ja na noc ak spim v tej izbe tak logo prekryjem ponozkou :-) (alebo niecim inym co je po ruke), ale iba logo lebo cas sa mi zijde ale to logo svieti naozaj paradne na noc .....
pravyroxor píše:Tak nie je ani studena ani horúca, taký priemer zapnutého prístroja. Akurát mi neskutočne vadí neustále svietiace logo Optiboxu aj pri standby režime, ktoré ako na potvoru svieti max. podsvietením #-o
pravyroxor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jjohny76 píše:Ja na noc ak spim v tej izbe tak logo prekryjem ponozkou :-)
v tomto smere sme obaja rovnako vynaliezaví ... Tiež na to používam dajaké zvršky. :D
petersk
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od petersk »

petersk píše:Už je to OK, nahodil som tam Mediaplayer2. Ďakujem Pr0metheUsovi za link a pomoc.
Celkom nie je OK, ale prišiel som nato, že cez UPNP neprehrá všetky mkv súbory. Tak som to namountoval ako CIFS a tak už prehrá všetky. Asi to závisí od rýchlosti siete. Možno, že to niekomu pomôže. Ináč Hyperion v4 môžem len každému odporúčať, stabilný, rýchly.
jjohny76

Příspěvek od jjohny76 »

Ako je s instalaciou V4, ostanu zachovane predosle nastavenia z V3 (vratane pluginov), alebo je to uplne nova instalacia a vsetko aj zoznamy programov treba nahodit nanovo ?
petersk píše:
petersk píše:Už je to OK, nahodil som tam Mediaplayer2. Ďakujem Pr0metheUsovi za link a pomoc.
Celkom nie je OK, ale prišiel som nato, že cez UPNP neprehrá všetky mkv súbory. Tak som to namountoval ako CIFS a tak už prehrá všetky. Asi to závisí od rýchlosti siete. Možno, že to niekomu pomôže. Ináč Hyperion v4 môžem len každému odporúčať, stabilný, rýchly.
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

Ked si mal Hyperion V3 v prijimaci a chces novsiu V4 do prijimaca treba nanovo nastavit nastavenia a nainstalovat aj pluginy co si mal na usb vo V3...
Zgemma H9 Combo, + WDC WD64 640 gb Scorpio Blue Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v7.4,OpenPLI 9.1,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + JVC LT-65VAQ8235 a 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek
Pr0metheUs
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+

Příspěvek od Pr0metheUs »

Treba zalohovat nastavenie kanalov a druzic.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“