Amiko Alien2 Triplex+ Pkt Hyperion v3

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
vinov
Odborník
Odborník

Re: Amiko Alien2 Triplex+ Pkt Hyperion v3

Příspěvek od vinov »

Dik za potvrzeni. Myslim ze nejen hyperion v3 a 4, ale i jine enigmy jsou na pozemnim tuneru velice znatelne pomalejsi oproti satelitnimu tuneru. Hadam ze je to neco spatneho v enigme jako takove, nikoli v nejake jeji verzi od toho ktereho tymu, protoze jsem zkousel OpenAR-P enigmu a tam bylo to same.
Na satelitu me bezne vse prepne lehce do jedne vteriny, kdezto u pozemniho prijmu je to od dvou do peti vterin. Vadi me kdyz prepnu na program kde prave bezi pitoma reklama a jsem nucen ji minimalne vyslechnout kdyz odvratim oci, nez se bud vypne zvuk, nebo se prepne na dalsi program. A audio u reklam je jeste stupidnejsi nez obraz.

Behem te pauzy se vetsinou ukaze kursor aktivity, mozna zkusim zmenit jeho vzhled, zatim jsem na to radsi nesahal protoze si pamatuji jak Inuita s tim 'spinerem' mel problem.
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

:good: Som podobný "alergik" na reklamy... :clapping:
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

tak to sme dva alergici :Yahoo!:

Mam dotaz, tady v downloadu dal avatar99 do placu mcas emulator, to je jen pro Spark, nebo i pro Enigmu?

Zkusil jsem to v Enigme, ale pro tu to bud neni, nebo jsem to spatne instaloval.
Po rozbaleni mam slozku 'plugin' a uvnitr je 'var' a uvnitr pak nekolik slozek a jejich obsah jsem zkopiroval do slozek stejne pojmenovanych v Enigme (ty slozky ktere v ni nebyly jsem tam zkopiroval cele). Po restartu jsem v modrem panelu sel do Emu(lation) Manazera, ale tam zadny MCAS ve vyberu neni (ja tam tedy nemam ani nic jineho protoze nepouzivam zadnou kartu ani zadnou nesdilim)

Nevim tedy jestli se to takhle rucne vubec muze 'instalovat', spis je to asi jen pro Spark, kde se ta slozka plugin da na usb klic a Spark si to pri startu sam najde a nainstaluje to. Ve Sparku uz mam mcas starsiho data. Jestli tomu rozumim, tak tenhle novy mcas s temi klici by me zprovoznil uvedene zakodovane programy i bez jakekoli karty?

Je neco obdobneho k mani pro Enigmu?
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

To bude inštalácia pre Spark. Dáš na USB kľúč rozbalený adresár plugin a Spark ti sám ponúkne inštaláciu.
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Čo sa týka Enigmy, pre teba bude najlepšie - nainštaluj si verziu mcas z pluginov z blue panelu. Nemusí byť najnovší. Ak sa ti správne nainštaluje tak už len cez ftp zmeníš najnovšiu binárku mcas (prekopíruješ s rovnakým názvom ako bol ten starý).
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

logan píše:Čo sa týka Enigmy, pre teba bude najlepšie - nainštaluj si verziu mcas z pluginov z blue panelu. Nemusí byť najnovší. Ak sa ti správne nainštaluje tak už len cez ftp zmeníš najnovšiu binárku mcas (prekopíruješ s rovnakým názvom ako bol ten starý).
Vy si myslíte,že vám v E2 bude fungovat MCAS? Asi jste tu na fóru málo četli. :book: :book: :book:
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Sorry myslel som mgcamd.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Takze mgcamd je 'neco' co by melo fungovat s temi 'binarkami' [keydata.bin & keydata.def] co sem dal avatar99 do placu pro mcas? Jeste jestli bys nevedel, kam pres ftp ty .bin a .def soubory umistit.

@Inuita, pote co jsem se tu optal jsem se dovtipil, ze ten typ slozek 'plugin' je autoinstalacni pro Spark. Muj problem je, ze je to uz dele nez rok co jsem neco ve Sparku musel instalovat a vykourilo se me to z hlavy.

Instaloval jsem ten recordinfobar plugin do hyperionu a moc diky za nej. Ten druhy cfsd nebo jak se jmenoval je 'jen' pro info o filmech, asi detailnejsi nez co je v epg? Myslim, ze to bych malokdy pouzival. Nedavno jsem taky opruboval nejaky plugin, pomoci ktereho slo i prehravat archivovane porady, ale ackoli nemam spatny internet, presto me to sem tam sekalo, proste nic moc. Streamovani videa 'on demand', aby to bylo prakticke, je spis porad jeste veci budoucnosti.

Musim rict, ze vcera jsem z malomyslnosti nad tou pomalosti enigmy pri praci s dvb-t tunerem hodil rucnik do ringu a restartoval jsem zpet do Sparku. Tam aspon to co je nejvic podstatne funguje jak ma, ty ruzne vylepseni a vychytavky v enigme jsou sice pekne, ale neni to nic, co by me ve Sparku chybelo tak, ze by me to primelo zustat u enigmy, i pres tu pomalost. Uvidim jestli na pkt foru nekdo zabere na moje postezovani. Zatim porad beru Enigmu jako hracku a pro denni pouzivani satboxu budu asi dal pouzivat Sparka.
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

[keydata.bin & keydata.def] jen a pouze pro Multicas a spark
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

avatar99 píše:[keydata.bin & keydata.def] jen a pouze pro Multicas a spark
Dik za ujisteni. Snad vypatram kam se tyto soubory maji umistit. keydata.bin jdou do var/keys ale nevim kam dat keydata.def, taky tam?

Je tu sekce fora, kde se tyhle veci diskutuji? Z toho tveho popisu krome toho 13E v zavorce prakticky nicemu nerozumim, zrejme je to jen pro lidi co jsou 'in' a vi co delaji... takze i kdyz me ten mcas s temi klici bude chodit, k nicemu me to nebude, protoze nevim co me to vlastne ma chodit, kde to hledat.

Naposledy jsem piratil pred lety s klici na cslink/skylink, jenze to pak zrejme kvuli prechodu na jine lepsi kodovani prestalo byt mozne, navic karty pak byly zpoplatnene a tak to neni aktualni. Nevim jestli ty ceske kodovane programy jsou taky na pozemnim vysilani, myslim ze ne. Ale zpristupneni nejakych tech anglickych a francouzskych bych ocenil. O polske moc nestojim, i kdyz mam dojem, ze jsou u nas popularni.
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinxp »

Co umi mgcam navic oproti oscamu s emu (ymod) .... i na platforme mips jsem ho nenasadil 2 roky. Na sh4 nema smysl a u twin dvb-s tuneru vubec, protoze neumi dual descrabling ...
Zgemma H7S
Tevii -S660 ... TechnoTrend S2-3200 ... DvbViewer ...
tvheadend, VDR, mumudvb
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

@vinov
ano oboje do keys a jede na 13 E dole uvedené

Kód: Vybrat vše

http://sat0najm1.us/SRG%20SSR%20FREQ.html
a že pod mgcamdem na sh4 nic nejede není pravda stačí použít tenhle mgcamd1.38_srf.sh4

https://webshare.cz/#/file/6ff1Ct19i5
a tento SoftCam.Key

https://webshare.cz/#/file/6tZ7303354
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinxp »

a že pod mgcamdem na sh4 nic nejede není pravda stačí použít tenhle mgcamd1.38_srf.sh4
nepsal jsem ze nic nebezi, nefunguje u twin tuneru tak jak na mips ...
Zgemma H7S
Tevii -S660 ... TechnoTrend S2-3200 ... DvbViewer ...
tvheadend, VDR, mumudvb
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

ano oboje do keys a jede na 13 E dole uvedené

http://sat0najm1.us/SRG%20SSR%20FREQ.html
Moc diky, funguje me to! :)
Nevim tedy jestli ty kanaly budou nejak zajimave, ale zrejme kdyz si s tim dal nekdo praci, a kdyz jsou kodovane, tak snad tam neco na kouknuti bude. Pro dalsi zacatecniky jako ja, jde o svycarske kanaly bezneho druhu (tedy zadna specializace na filmy nebo neco takoveho) ve trech hlavnich svycarskych jazycich a taky v Anglictine, tedy filmy zustavaji v puvodnim zneni coz zrejme casto bude Anglictina (a to me vyhovuje nejlip), s titulky fr. de. it.

Dale jde o radu kanalu na A19.2 ale da to praci je dohledat, nepodarilo se me je nejak izolovat podle poskytovatele.
Naposledy upravil(a) vinov dne 13.duben 2014 - 1:00, celkem upraveno 1 x.
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Nainstaloval som na AA2 spark 1.2.72 a zda sa mi pomaly, boot trva viac nez 2 min a aj prepinanie kanalov je
dost pomale. Ma niekto podobnu skusenost?
Lotus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2 , Xtrend ET4000

Příspěvek od Lotus »

Zdravim , mam 3x Amiko Alien2 na tom bezi hyperion V3 , teda doteraz bezal. Jeden po druhom mi odchadzaju. Jednoducho najprv prestane prepinat pomocou DO , po restarte nechce nabehnut , alebo nabehne a nieje obraz iba zvuk , ma niekto podobny problem? Vobec netusim co s tym a ako tento virus zastavit :x

Dakujem

Lotus
Amiko Alien 2, Xtrend ET4000
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Muzes restartovat do Sparku? A tam vse funguje? Mozna zkus instalovat H4

Mozna mas prepnuto do moc vysoke kvality obrazu, namisto 570i do 1080i napriklad (to sice funguje, ale kdovi jak je to dlouhodobe), ja jsem treba zjistil, ze ve Sparku zapnutim nahravani dvou HD programu se tyto nenahravaji a navic zmizi obraz. Alien se dle meho nazoru pohybuje vykonnostne nekde pobliz hranice moznosti CPU a kdyz nestiha, zmizi obraz.

Taky me napada takova asi spis hloupa vec, jestli treba nemas ty prijmace v moc prasnem prostredi a potrebuji otevrit kastli a profouknout?
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Vinove,to je sice pěkné co tu píšeš,ale na co by si uživatel kupoval HD přijímač,kdyby potom nastavoval rozlišení 576i :?: :?: :?: Jak to,že mi potom H3 nahrává 3HD kanály v 1080i :?: Nesvádějte to na procesor,a zamyslite se nad tím co jste při pokusech s E2kami všechno dělali.Jestli si myslíte,že přijímači dělá dobře každý den do něj rvát jiný image,tak to jste na velkém omylu :!: V servisu mi řekli,že se tím totálně poškozuje flash paměť.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Lotus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2 , Xtrend ET4000

Příspěvek od Lotus »

Inuita píše:Vinove,to je sice pěkné co tu píšeš,ale na co by si uživatel kupoval HD přijímač,kdyby potom nastavoval rozlišení 576i :?: :?: :?: Jak to,že mi potom H3 nahrává 3HD kanály v 1080i :?: Nesvádějte to na procesor,a zamyslite se nad tím co jste při pokusech s E2kami všechno dělali.Jestli si myslíte,že přijímači dělá dobře každý den do něj rvát jiný image,tak to jste na velkém omylu :!: V servisu mi řekli,že se tím totálně poškozuje flash paměť.
Mam tam rovnaky image V3 posledne 4 mesiace , ziadne zasahy iba pozeranie TV , vobec ziadne experimenty. Urobilo mi to tak uz na 2 prijimacoch , na tretom bezi stale V3. Mam tam nastavene rozlisenie 1080p ktore doteraz v pohode chodilo! Aby bolo uplne jasne , mne sa menu zobrazi , ale pocujem iba zvuk stanice , obraz nie je. Menu prijimaca ide! Spark bezi uplne bez problemov , prepnem do E2 a toto!
Amiko Alien 2, Xtrend ET4000
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Je úplně zbytečné mít nastaveno p - progressive protože v tomto rozlišení žádná naše stanice nevysílá.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“