AMIKO ALIEN 2
Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Re: AMIKO ALIEN 2
V programu Easeus Partition Master jsem formatoval disk ext3 formatem a pak v hyperionu me ho to sice pripojilo, ale kdyz jsem zadaval cestu aby se na nej nahravalo, tak to neslo udajne kvuli nemoznosti zapisu na disk (!?) rikal jsem si, ze to muze byt proto, ze enigma nepovoli zapis do rootu disku (v enigme zrejme nejde nejen formatovat disk ale ani vytvorit direktorar).
Spark odmitl s tim diskem pracovat, tak jsem ho v nem preformatoval (na ten samy format ext3) a pak jsem ho pripojil k pc pomoci ext2fs a ten ho nejdriv identifikoval jako ext2 format ale byly problemy a po znovupripojeni okenka hlasila, ze ho musim nejdriv formatoat a ext2fs ho nevidel... tak ted v tom programu Easeus provadim kontrolu povrchu (ten ted vidi ten sparkovy ext3 jako ext2 (??!!), ale tam zrejme problem nebude (v chybe povrchu), proste ten ext3 format je proklety, ruzne programy s nim maji ruzne potize, nemuzou se shodnout, ani spark a enigma se neshodnou, kazdy ma zrejme svuj druh ext3, znovu se opakuje ta smutna serie nehod s timto potizistovym formatem zktereho me uz boli nejen hlava, ale uz i zuby.
Asi budu muset ten hyperion vzdat a zkusit hrnigmu, jestli ta dokaze pouzit fat32 disk jak androgen rika.
Vsimnul jsem si ze hyperion nabizi konverzi ext3 do ext4, k cemu je to asi dobre?
Spark odmitl s tim diskem pracovat, tak jsem ho v nem preformatoval (na ten samy format ext3) a pak jsem ho pripojil k pc pomoci ext2fs a ten ho nejdriv identifikoval jako ext2 format ale byly problemy a po znovupripojeni okenka hlasila, ze ho musim nejdriv formatoat a ext2fs ho nevidel... tak ted v tom programu Easeus provadim kontrolu povrchu (ten ted vidi ten sparkovy ext3 jako ext2 (??!!), ale tam zrejme problem nebude (v chybe povrchu), proste ten ext3 format je proklety, ruzne programy s nim maji ruzne potize, nemuzou se shodnout, ani spark a enigma se neshodnou, kazdy ma zrejme svuj druh ext3, znovu se opakuje ta smutna serie nehod s timto potizistovym formatem zktereho me uz boli nejen hlava, ale uz i zuby.
Asi budu muset ten hyperion vzdat a zkusit hrnigmu, jestli ta dokaze pouzit fat32 disk jak androgen rika.
Vsimnul jsem si ze hyperion nabizi konverzi ext3 do ext4, k cemu je to asi dobre?
Mě po formátu v programu acronis disc director na ext3 funguje fleska jak v hyperionu, tak ve sparku,tak ve win 7 64 bit bez problémů již 6 mesiců.Chce to jen si trošku namáhat hlavičku. Mě je v květnu 61 let a Linux jsem poprvé viděl před půl rokem.!Když nevis jaký je rozdíl mezi ext3 a ext4,tak na to raději zapomen,nebo googluj.
Naposledy upravil(a) Inuita dne 29.březen 2014 - 17:07, celkem upraveno 1 x.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
- Pr0metheUs
- Pokročilý

- satelitni prijimac: VU+
Příspěvek od Pr0metheUs »
Nerozumiem preco sa tu silou mocou trapite s ext3 systemom, ked mozte pouzit ext2? Oproti ext3 je rychlejsi je s nim menej problemov.
Nerozumiem, v com je problem s ext3/ext4, su to standardne filesystemy, ktore pouzivaju vsetky linuxy
a teda aj enigma, su rychle a nemaju problem s fragmentaciou ani obmedzenie na velkost suboru. Treba na
disku vytvorit jednu particiu, ak nie je, a cez telnet sa prihlasit do enigmy a sformatovat disk napr.
mkfs.ext3 -L RECORD /dev/sda1
a potom tu particiu /dev/sda1 primontovat na /media/hdd, napr. v h3 cez Blue panel a Mount center. To je vsetko.
a teda aj enigma, su rychle a nemaju problem s fragmentaciou ani obmedzenie na velkost suboru. Treba na
disku vytvorit jednu particiu, ak nie je, a cez telnet sa prihlasit do enigmy a sformatovat disk napr.
mkfs.ext3 -L RECORD /dev/sda1
a potom tu particiu /dev/sda1 primontovat na /media/hdd, napr. v h3 cez Blue panel a Mount center. To je vsetko.
Napsal jsi to perfektně
,já už jsem tu ten postup popisoval také a stále s tím formátem EXT3 mají někteří zde problém. Ono také bude asi záležet jakou mají rychlost zápisu na flešku,neb na HDD.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Me vubec nejde o spolehlivost, me jde v prve rade o rozchozeni a jak to potom bude bez problemu fungovat, to uz bude jina vec. Verim za az ty potize prekonam, ze pak me to taky bude dlouhodobe fungovat. Kdyby ten hyperion s marcin0 skinem nebyl tak dobry uz bych se s tim neparal (i kdyz to ma tendenci zpomalovat co se prepinani menu tyka, a infobar na dvb-t naskakuje pomalu jako kdyz kocka nemuze projit dvermi, asi jsem jeden z mala lidi co pozemni prijem uzivaji a tak se na tom nepracuje).Inuita píše:Mě po formátu v programu acronis disc director na ext3 funguje fleska jak v hyperionu, tak ve sparku,tak ve win 7 64 bit bez problémů již 6 mesiců.
Prave stahuju ten Acronis Disk Director Home 11 a uvidim (taky mam PartedMagic bootovaci cd, ale to zkusim az v opravdove nouzi). O tech ruznych formatech jsem si precetl, ale ty znalosti me nijak nepomahaji, nejdriv nejak musim jakykoli z nich pripojit k enigme a vytvorit na nem slozku kde se bude ukladat nahravani a timeshift. Zatim kdyz slozku vytvorim, tak ji to odmitne zapsat na disk. Ten se ukazuje jako pripojeny, ale zrejme na nej nejde zapisovat (pripojil jsem ho v ty prvni polozce, v ty druhy 'media' (polozky 2 az 9) to jde taky, ale po vycouvani z toho menu se uz disk jako pripojeny neukazuje, kdyz ho pripojim jako hdd v te prvni polozce, tak se do toho menu muzu vratit a porad je tam ukazany jako pripojeny - ovsem to nastaveni 'automount' se vzdy samo vrati na 'disabled', nevim jak to vlastne ma fungovat, ale hlavni je, ze ten muj disk enigma vidi jako pripojeny, ted jeste aby na nej mohla zapisovat).
V menu jsem zvolil kontrolu disku, ale to vzdycky hodi chybovou hlasku (ta se ovsem ukaze az po vycouvani ze vsech menu k tv programu), tak jsem pouzil to nabidnute konvertovani z ext3 na 4, zadna hlaska nebyla, nevim jestli to vubec neco delalo, ale vytvorit slozku na tom disku zaboha nemuzu, odmitne ji to vytvorit (zkousel jsme jednoduche jmeno, jako e2 nebo e2pvr, nic se specialnimi znaky, nebo neco tak). Na tu geekovskou interface si uz nestezuju, nakonec se tim da prokousat a dela se to jen jednou, ale proc me to nevytvori slozku na ten disk, to tedy nevim. Ozvu se az vyzkousim toho acronise direktora. Musim ale rict, ze s okenkovymi formaty jsem nikdy takovy potize tedy nemel (tedy krome exfat formatu - ten jsem nekolikrat zkousel kvuli makintosum, exfat disk udajne 'ma' fungovat (r/w) jak s win tak mac pocitaci, ale ten je taky na baterky, nakonec necha cloveka na holickach, jak se rika, moje opakovana zkusenost)
Před chvílí jsem jednu starší flešku naformátoval programem mini tool partition wizard na EXT4 a H3 mě ji po mountu vzala a nahrávám na ni normálně.Ve flešce se mi sama vytvořila složka MOVIE.To nastaveni 'automount' se vzdy samo vrati na 'disabled,ale funguje to,vždy se po probuzení fleška automaticky připojí.Právě teď na tu flešku s EXT4 natáčím bez problémů 2HD+1SD kanál.A to je obyčejná Trascend32GB s pomalým zápisem.Takže zápis na EXT3 i na EXT4 v pohodě.Když použiji mou kingston high speed,tak určitě půjde 2 kanály natáčet a ještě při tom sledovat jinou nahrávku s té samé flešky. 
Tak jsem zjistil,že fleška s formátem EXT4 sice nahrává,ale nepřipojí se automaticky po deep standby.
Takže jen EXT3 funguje jak má. I když to může také dělat to,že flešku trascend po restartu H3 nepozná.
Dik za odpoved.
Formatoval jsem bezproblemove v tom Acronis direktoru (vytvoril novy a jedinny oddil ext3, alokace bloku jsem nechal na automatickem nastaveni, a nechal jsem vykonat zmeny, tedy aby to formatovalo - to pisu pro jistotu aby se me tu nekdo nezeptal, jestli vlastne vim co delam, protoze nekdy lidi nevi, ze je pak jeste treba ty zmeny 'ulozit', tedy zapsat na disk... a pichnul disk do pusteneho hyperiona, pak jsem sel do Bluepanelu, tam prvni polozka Disk, pak zase prvni polozka HDD Manager, tam jsem pripojil disk na prvni polozce Mount Point 1 /hdd (sipkou doprava aby se u teto polozky ukazalo /dev/sda1 a pak dolu na 'Use automount' kde sipkou nastavim na Automaticky a pak zmacknu zelene Mount Devices a pak cervene Exit.
Jeste v tom mount panelu kdyz zmacknu modre Show Devices, tak jako Detected Devices mam /dev/sda 500.1 GB /dev/sda1 blocks=####### System='Linux' -> takze se vse zda byt jak ma.
Pote vycouvam Exitem zpet, jdu do Setup, System, Harddisk... (vim ze se vse da delat v tom blue panelu, ze v menu je to jen z toho panelu 'vytahane') a tam jsem sel do nastaveni 'Recording Paths'
Tam jako prvni polozka je zvyrazneno Default movie location - /hdd/movie/, zmacknu OK, pak Menu a vyberu 'Switch to filelist', OK, pak dvakrat na <Parent direktory> az se dostanu k <List of storage devices>, tam OK vyvola dve polozky, Internal Flash a muj disk MK5055GSXF, takze neni omyl o mem usb disku 500GB ze je pripojeny.
Tady je to takove vachrlate, tedy linuxove. Cili nevim moc dobre, co vlastne delam, nebo mam delat. Ted jak je nize ta polozka bookmarks, tak pod ni mam dve polozky.
Bookmarks
/autofs/sda1/
/hdd/movie/
Kdyz zvolim tu prvni, a zmaknu zelene jako OK, tak dostanu hlasku ze "The directory /autofs/sda1/ is not writable..." tedy ze nejde do tohoto mista zapisovat.
Kdyz zvolim tu druhou, spodni (/hdd/movie/) a zmacku zelene jako OK, tak se vratim nahoru do toho menu Recording Paths. V tomto pripade si myslim, ze by se nahravky zapisovaly na flesku a ucpaly by ji behem par minut nahravani, protoze myslim ze tam neni moc mista vedle linuxu sparku a enigmy.
Dalsi moznost je ze zvyraznim ten muj disk, nikoli interni flesh pamet, a zmacknu Menu a tam si vyberu polozku 'create direktory' a zmacknu OK ale to me vrati zpet kde jsem byl, predtim jsem me to hodilo do policka, kde jsem mohl pomci DO vepsat jmeno slozky, ktera ale pak stejne byla odmitnuta, protoze nelze do toho mista zapisovat...
Jsem z toho uplny jelen. Vubec nechapu jak ma cele tohle v tomto panelu fungovat, jake bookmarks (mimochodem, v Anglictine jsem naprosto doma, proto si enigmu ani pocitace nepocestuju, cestine bych rozumel hur) a co s nimi, kdyz nemuzu vytvorit na tom mem disku zadnou slozku pro filmy (to jako mozna musim do PC a v ext2fs si rucne nejakou tu slozku vytvorit v rootu disku??
Mozna je mozne, ze to uz mam nastavene na nahravani na ten muj disk, jenze z toho nastaveni vubec nepoznam, jestli to tak je doopravdy, leda mozna testem nahravani a pak se me zacpe fleska a budu namydleny, jako tuhle nekdo tady, a budu muset vse vymazat a zacit znovu s instalaci, mozna i rescue sparkem... to by me opravdu nebavilo. Spis myslim ze to poznam az moc dobre, ze je to namireny na tu interni flash pamet a na muj disk to kali. To je tedy porod, tolik casu straveneho nad takovou pitomosti a ani nemam pocit, ze i kdyz to vyresim, ze me to neco da, jako ze budu vic rozumet linuxu.
Formatoval jsem bezproblemove v tom Acronis direktoru (vytvoril novy a jedinny oddil ext3, alokace bloku jsem nechal na automatickem nastaveni, a nechal jsem vykonat zmeny, tedy aby to formatovalo - to pisu pro jistotu aby se me tu nekdo nezeptal, jestli vlastne vim co delam, protoze nekdy lidi nevi, ze je pak jeste treba ty zmeny 'ulozit', tedy zapsat na disk... a pichnul disk do pusteneho hyperiona, pak jsem sel do Bluepanelu, tam prvni polozka Disk, pak zase prvni polozka HDD Manager, tam jsem pripojil disk na prvni polozce Mount Point 1 /hdd (sipkou doprava aby se u teto polozky ukazalo /dev/sda1 a pak dolu na 'Use automount' kde sipkou nastavim na Automaticky a pak zmacknu zelene Mount Devices a pak cervene Exit.
Jeste v tom mount panelu kdyz zmacknu modre Show Devices, tak jako Detected Devices mam /dev/sda 500.1 GB /dev/sda1 blocks=####### System='Linux' -> takze se vse zda byt jak ma.
Pote vycouvam Exitem zpet, jdu do Setup, System, Harddisk... (vim ze se vse da delat v tom blue panelu, ze v menu je to jen z toho panelu 'vytahane') a tam jsem sel do nastaveni 'Recording Paths'
Tam jako prvni polozka je zvyrazneno Default movie location - /hdd/movie/, zmacknu OK, pak Menu a vyberu 'Switch to filelist', OK, pak dvakrat na <Parent direktory> az se dostanu k <List of storage devices>, tam OK vyvola dve polozky, Internal Flash a muj disk MK5055GSXF, takze neni omyl o mem usb disku 500GB ze je pripojeny.
Tady je to takove vachrlate, tedy linuxove. Cili nevim moc dobre, co vlastne delam, nebo mam delat. Ted jak je nize ta polozka bookmarks, tak pod ni mam dve polozky.
Bookmarks
/autofs/sda1/
/hdd/movie/
Kdyz zvolim tu prvni, a zmaknu zelene jako OK, tak dostanu hlasku ze "The directory /autofs/sda1/ is not writable..." tedy ze nejde do tohoto mista zapisovat.
Kdyz zvolim tu druhou, spodni (/hdd/movie/) a zmacku zelene jako OK, tak se vratim nahoru do toho menu Recording Paths. V tomto pripade si myslim, ze by se nahravky zapisovaly na flesku a ucpaly by ji behem par minut nahravani, protoze myslim ze tam neni moc mista vedle linuxu sparku a enigmy.
Dalsi moznost je ze zvyraznim ten muj disk, nikoli interni flesh pamet, a zmacknu Menu a tam si vyberu polozku 'create direktory' a zmacknu OK ale to me vrati zpet kde jsem byl, predtim jsem me to hodilo do policka, kde jsem mohl pomci DO vepsat jmeno slozky, ktera ale pak stejne byla odmitnuta, protoze nelze do toho mista zapisovat...
Jsem z toho uplny jelen. Vubec nechapu jak ma cele tohle v tomto panelu fungovat, jake bookmarks (mimochodem, v Anglictine jsem naprosto doma, proto si enigmu ani pocitace nepocestuju, cestine bych rozumel hur) a co s nimi, kdyz nemuzu vytvorit na tom mem disku zadnou slozku pro filmy (to jako mozna musim do PC a v ext2fs si rucne nejakou tu slozku vytvorit v rootu disku??
Mozna je mozne, ze to uz mam nastavene na nahravani na ten muj disk, jenze z toho nastaveni vubec nepoznam, jestli to tak je doopravdy, leda mozna testem nahravani a pak se me zacpe fleska a budu namydleny, jako tuhle nekdo tady, a budu muset vse vymazat a zacit znovu s instalaci, mozna i rescue sparkem... to by me opravdu nebavilo. Spis myslim ze to poznam az moc dobre, ze je to namireny na tu interni flash pamet a na muj disk to kali. To je tedy porod, tolik casu straveneho nad takovou pitomosti a ani nemam pocit, ze i kdyz to vyresim, ze me to neco da, jako ze budu vic rozumet linuxu.
Nastartoval jsem laptop z usb klice do live Ubuntu v13.10 a kdyz pak pripojim ten disk formatovany v Acronis direktoru, tak me ubuntu linux rekne, ze je Unable to mount Alien-E2 (coz je jmeno ktere jsem tomu memu disku dal), ze k tomu nemam autorizaci (??!!).
Takze jdu do okenek kde mam ext2fs a tam v tom Ext2 volume manageru me to rika, ze file system toho meho disku je RAW (!!??!!)
To jako znamena, ze neni formatovany?? Vzdyt jsem ho formatovat v tom Acronisu? V okenkovem pruzkumniku se ukaze jako genericky disk a kdyz na nej kliknu, je me receno, ze ho musim nejdriv formatovat. Ja se z toho asi tento, to je presne co rikam o tech linuxovych diskovych formatech, mam s nimi jen spatne zkusenosti, leda ze se jedna o linux
Nejspis to znamena, ze ten program je uz par let stary a zapomel jak ext3 format vypada.
Takze jdu do okenek kde mam ext2fs a tam v tom Ext2 volume manageru me to rika, ze file system toho meho disku je RAW (!!??!!)
To jako znamena, ze neni formatovany?? Vzdyt jsem ho formatovat v tom Acronisu? V okenkovem pruzkumniku se ukaze jako genericky disk a kdyz na nej kliknu, je me receno, ze ho musim nejdriv formatovat. Ja se z toho asi tento, to je presne co rikam o tech linuxovych diskovych formatech, mam s nimi jen spatne zkusenosti, leda ze se jedna o linux
Nejspis to znamena, ze ten program je uz par let stary a zapomel jak ext3 format vypada.
Naformatovať v Sparku na ext3, do windowsu nainštalovať ext2fs pre správu hdd vo windowse a beží to ako raketa. Mal som raz problém s formatovanom hdd, v Sparku som musel najprv dať vytvoriť partycie.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
Já tedy Vinove nevím co s tím děláš za psí kusy.Jestli je disk připojen zjistíš dvěma způsoby.Buď stlačením tl.hledat na DO ti vlevo na obr.vyjede info,nebo v modrém panelu položka mounted.Tam se všimni,zda tam nemáš zápis vícero mountnutí tj.sda1,sdb1,sdc1 atd.jestli jo tak to je špatné.Vše odmoutni,abys tam neměl mountnutý disk,pak celkový restart,nejlépe vypnout a zapnout a pak strčit flešku do usb portu a tak 3 minuty čekej,pak nahoře najeď na sda1(nesmí to být jiný
a potom povolit automount a zelený tl.Potom jak si psal zadáš cestu k HDD a i když ti to poprve nahlásí,že do disku nelze zapisovat,nezoufej,vrať se zpět do základního menu a za chvíli to zkus znovu.Ono to chvíly trvá než H3 disk učuchá. Pak si to vytvoří samo složku MOVIE a tam jdou nahrávky.Poté si můžeš vytvořit buď v H3,nebo v PC složku timeshift a vH3 nastavit cestu pro nahrávky timeshiftu.Ten se poté nahrává do složky timeshift. Když chceš celý timeshift uložit,tak stačí myslím zmáčknout tl.REC a vybrat jednu z možností k uložení záznamu pořízeného funkcí timeshift. Jinak bych chtěl říci,že win7 64bit klidně pomocí programu Ext2Fsd zapisujebez problémů do flešky formátu EXT4.
vinov roil si to dobre az po tuto vetu:vinov píše:Dik za odpoved.
Bookmarks
/autofs/sda1/
/hdd/movie/
"V tomto pripade si myslim, ze by se nahravky zapisovaly na flesku a ucpaly by ji behem par minut nahravani, protoze myslim ze tam neni moc mista vedle linuxu sparku a enigmy."
to neni Pravda ze sa ti to bude nahravat na flesku. aby si sa ustil tak viskac z toho von a daj tlacitko "folder" na DO a pokial budes mat vlavo dole napisanu velkost tvojho ext. HDD tak je to spravne. Na flesku by sa ti to zapisovalo keby si tam mal velkost niakych 50MB.
skus to a daj vediet...
tu je navod pre H3 nastavenia nahravania na hdd a timeshift:
nahravanie na hdd:
-vo sparku naformatovat HDD na ext3
-prejst naspat do hyperionu v3; blue panel
-disk; HDD manager; v hornom ridaku prednut pravou sipkou z "-_ na "/dev/sda1, potom OK
- uistit sa modrym tl. ci satelit vidi moj HDD
- zelenym dat Mount Devices
- cervenym ukoncit.
-vyskakat odtial von, potom: Menu/Nastavenia/System/Pevny disk/Zanamove cesty/
-horny riadok "predvolene umiesnenie filmov" a dat OK
- menu/ prepnut na zoznam suborov/...a najst cestu externeho hdd tak aby bolo hore vidiet
"hdd/movie/"
- zelenym dat ok.; vyskakat odtial von a ked dame "folder" na DO tak vlavo dole musi byt kapacita
externeho HDD(teda v GB a nie v MB).
vytvorenie timeshift:
-ces dcc_E2 si otvorime FTP; dame.../media/hdd a vytvorime folder s nazvom " timeshift"
-pozatvaram to; a dame menu/nastavenia/system/pevny disk/zaznamove cesty/ a spodny riadok
"umiestnenie casoveho posunu" a dame OK
- menu/ prepnut na zoznam suborov/...a najst cestu externeho hdd tak aby bolo hore vidiet
"/media/hdd/timeshift/"
- zelenym dat ok.; vyskakat odtial von
-timeshift sa spusta tlacitkom pauza, alebo sa da nastavit automaticke zapnutie
v menu/system/user interface/
- tiez sa tam da vypnut "show warning when timeshift is stopped"
nahravanie na hdd:
-vo sparku naformatovat HDD na ext3
-prejst naspat do hyperionu v3; blue panel
-disk; HDD manager; v hornom ridaku prednut pravou sipkou z "-_ na "/dev/sda1, potom OK
- uistit sa modrym tl. ci satelit vidi moj HDD
- zelenym dat Mount Devices
- cervenym ukoncit.
-vyskakat odtial von, potom: Menu/Nastavenia/System/Pevny disk/Zanamove cesty/
-horny riadok "predvolene umiesnenie filmov" a dat OK
"hdd/movie/"
- zelenym dat ok.; vyskakat odtial von a ked dame "folder" na DO tak vlavo dole musi byt kapacita
externeho HDD(teda v GB a nie v MB).
vytvorenie timeshift:
-ces dcc_E2 si otvorime FTP; dame.../media/hdd a vytvorime folder s nazvom " timeshift"
-pozatvaram to; a dame menu/nastavenia/system/pevny disk/zaznamove cesty/ a spodny riadok
"umiestnenie casoveho posunu" a dame OK
"/media/hdd/timeshift/"
- zelenym dat ok.; vyskakat odtial von
-timeshift sa spusta tlacitkom pauza, alebo sa da nastavit automaticke zapnutie
v menu/system/user interface/
- tiez sa tam da vypnut "show warning when timeshift is stopped"
Moc diky za ty dva tipy na tlacitka Folder a Find, aspon ted s tim muzu zacit trochu vic inteligentne pracovat, resit ten muj problem.
Podobne me iritovaly skiny, ve kterych se treba na infopanelu nedalo poznat na kterem satelitu clovek prave je, coz krasne resi prave ten Marcin0 skin kde jsou informace vsechny a prehledne - diky Inuita, jinak bych musel zkouset kdovikolik tech skinu z downloadu. Moc se me libi ze ma PIG skoro vsude, i v nastavovani v menu.
V tech informacich, kdyz zmacknu Find na DO, tak tam mam HDD sda1 (ext3) Toshiba MK### 458GB, coz vse je spravne jak ma byt. Predtim jsem ho v tom blue panelu musel pripojit (nevim proc ten prvni mount point je /hdd a ty zbyle az do deviti jsou /media/ - na ktery bych se mel spravne pripojovat)
Jeste vetsi pomoc je to tlacitko Folder, kdyz dam zlute Location, tak vyber 1 me vezme do toho nastaveni se kterym jsem vcera bojoval, na c2 mam /hdd/movie, 3 je Interni Flash a 4 je MK5055GSXF - /autofs/sda1
Volba 4 me nahodi hlasku, ze slozka /autofs/sda1/ neexistuje.
Volba 2 /hdd/movie a dole se ukaze napis Direktory 458GB, tedy muj disk, ale i tak cim dal zkoumam moznosti v tomhle menu, tim vic zase nevim, co delam, podle vseho je ta polozka /hdd/movie v tech linuxovych direktorarich na fleshce, coz se da dokazat vycestovanim nahoru ve slozkach, az se clovek dostane do rootu linuxove instalace enigmy.
Nechapu proc vyvojari enigmy nemohli nejak v principu znemoznit ukladani nahravek do /hdd/movie v instalaci enigmy kdyz se jedna o instalaci satboxu, ktere nikdy nemaji v te linuxove instalaci velke misto na ukladani nahranych filmu. To neni jako kdyz je linux instalovany na velkem disku radove desitek, nebo spise stovek GB.
Diky androgene za ten navod, uz ho studuji. Z toho co jsem videl v enigmach, tak jsou vsechny stejne co se toho nastaveni tyka, protoze maji stejny blue panel, kde je srdce vseho nastavovani pro kazdou enigmu (enigmy se lisi jen ve svych menu, ale ty jen odkazuji na ten bluepanel, nektere vice, jine mene, zalezi take na zvolenem skinu). Takze jde o vseobecny navod pro enigmu jako takovou.
Podobne me iritovaly skiny, ve kterych se treba na infopanelu nedalo poznat na kterem satelitu clovek prave je, coz krasne resi prave ten Marcin0 skin kde jsou informace vsechny a prehledne - diky Inuita, jinak bych musel zkouset kdovikolik tech skinu z downloadu. Moc se me libi ze ma PIG skoro vsude, i v nastavovani v menu.
V tech informacich, kdyz zmacknu Find na DO, tak tam mam HDD sda1 (ext3) Toshiba MK### 458GB, coz vse je spravne jak ma byt. Predtim jsem ho v tom blue panelu musel pripojit (nevim proc ten prvni mount point je /hdd a ty zbyle az do deviti jsou /media/ - na ktery bych se mel spravne pripojovat)
Jeste vetsi pomoc je to tlacitko Folder, kdyz dam zlute Location, tak vyber 1 me vezme do toho nastaveni se kterym jsem vcera bojoval, na c2 mam /hdd/movie, 3 je Interni Flash a 4 je MK5055GSXF - /autofs/sda1
Volba 4 me nahodi hlasku, ze slozka /autofs/sda1/ neexistuje.
Volba 2 /hdd/movie a dole se ukaze napis Direktory 458GB, tedy muj disk, ale i tak cim dal zkoumam moznosti v tomhle menu, tim vic zase nevim, co delam, podle vseho je ta polozka /hdd/movie v tech linuxovych direktorarich na fleshce, coz se da dokazat vycestovanim nahoru ve slozkach, az se clovek dostane do rootu linuxove instalace enigmy.
Nechapu proc vyvojari enigmy nemohli nejak v principu znemoznit ukladani nahravek do /hdd/movie v instalaci enigmy kdyz se jedna o instalaci satboxu, ktere nikdy nemaji v te linuxove instalaci velke misto na ukladani nahranych filmu. To neni jako kdyz je linux instalovany na velkem disku radove desitek, nebo spise stovek GB.
Diky androgene za ten navod, uz ho studuji. Z toho co jsem videl v enigmach, tak jsou vsechny stejne co se toho nastaveni tyka, protoze maji stejny blue panel, kde je srdce vseho nastavovani pro kazdou enigmu (enigmy se lisi jen ve svych menu, ale ty jen odkazuji na ten bluepanel, nektere vice, jine mene, zalezi take na zvolenem skinu). Takze jde o vseobecny navod pro enigmu jako takovou.
Vinove použij plugin Dream-Explorer,uvidíš pěkně co a kde v E2 je.Já ho používám i když dávám zálohu vytvořenou přímo H3 zpět a nechce se mi přepínat na Spark a dávat zálohu vytvořenou Sparkem.
Pres FTP se dostanu jen do linuxoveho systemu enigmy (zrejme se tak nejde pripojit primo do usb disku - uvidim jak bude fungovat SAMBA, ted jsem instaloval plugin). To jako tam vytvorim slozku timeshift a ta je pak mapovana tak, aby nahravani do ni vlastne umistilo nahravky na muj externi usb disk? Moc se me to nezda, ale zrejme to tak bude.androgen píše: vytvorenie timeshift:
-ces dcc_E2 si otvorime FTP; dame.../media/hdd a vytvorime folder s nazvom " timeshift
Trochu jsem si s tim hral a opravdu to vypada, ze ta slozka 'hdd' na interni pameti v linuxove instalaci enigmy je mapovana na ten muj disk, i kdyz me to hlava nebere, ty moje potize zrejme prameni z tohoto matouciho usporadani.
Přes FTP se musíš dostat do HDD. Klikni na Media/HDD/Movie.Já jsem myslel,že jsi zkušenější v linuxu. 
Tak moje zkusenost je dost nevyrovnana, nekde jde hlubeji, jinde se brodim na melcinach.Inuita píše:Přes FTP se musíš dostat do HDD. Klikni na Media/HDD/Movie.Já jsem myslel,že jsi zkušenější v linuxu.
Ten plugin te umozni to same, jako kdyz se z pocitace pripojis do enigmy pres ftp? Pro ftp pristup zvenci pouzivam WinSCP a pro telnet Putty. Nejspis presne nechapu jak to myslis, prece nemuzes obnovit zalohu enigmy uvnitr z ni, z pluginu ktery v ni bezi, to jako ten plugin je instalovany a bezi nezavisle na hyperionu?Inuita píše:Vinove použij plugin Dream-Explorer,uvidíš pěkně co a kde v E2 je.Já ho používám i když dávám zálohu vytvořenou přímo H3 zpět a nechce se mi přepínat na Spark a dávat zálohu vytvořenou Sparkem.
Zrejme i nastaveni enigmy je ulozene nekde mimo vlastni enigmu, protoze kdyz jsem instaloval H4, tak jsem tam po instalaci mel skin silver-HD, ktery jsem si zvolil v H3 a nebyl defaultni skin kdyz jsem ten hyperion v3.0 instaloval.
Ted jak jsem stahoval SAMBu plugin jsem v utilitach videl plugin ntfs3g, pro pripojeni ntfs disku k enigme, stahnul jsem ho, ale v pluginech po instalaci nikde neni videt, i kdyz v seznamu pro uninstalaci pluginu uvedeny je. To asi znamena ze nejde pouzit. V hyperionu3 kde jsem to pred casem taky zkousel to bylo to same.
Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“
Přejít na
- Informace AB-Fóra
- ↳ Informace ABF
- VOLNÁ DISKUSE
- ↳ Volná diskuse
- ↳ Poradna pri nákupe
- ↳ Satelitné / terestriálne / IPTV / a iné ... platformy
- ↳ Skylink, Antena+
- ↳ FreeSat
- ↳ Digi TV
- ↳ Telly
- ↳ Magio Sat, Magio IPTV, Magio Go
- ↳ Antik Sat, Antik IPTV
- ↳ Orange TV
- ↳ Pantelio (Obecné siete)
- ↳ Plustelka
- ↳ Magenta TV, Magenta TV SAT
- ↳ DVB-T, DVB-T2, DVB-C, DVB-C2
- ↳ DVB-T prijímače
- ↳ DVB-C prijímače
- ↳ DVB-T regióny
- ↳ DVB-C regióny
- ↳ DVB-T/C antény a meracia technika
- ↳ DVB-T2, HEVC 265, 4K
- ↳ Všeobecný F.A.Q.
- ↳ Návody na inštaláciu sat reciverov a príslušenstva
- ↳ Zoznam a poloha satelitov na orbite
- ↳ Satelitná encyklopédia
- ↳ Užitečné odkazy
- Satelitné příjímače so systémom Linux
- ↳ Octagon
- ↳ Octagon HD SF 918, SF 1008, ...
- ↳ DOWNLOAD - Octagon HD SF- 918
- ↳ OCTAGON SF3038
- ↳ DOWNLOAD - OCTAGON SF3038
- ↳ Octagon SF4008 4K UHD Triple
- ↳ DOWNLOAD - Octagon SF4008 4K
- ↳ Návody, postupy - Octagon SF4008 4K
- ↳ Octagon SFX6008/6018
- ↳ DOWNLOAD - Octagon SFX6008/6018
- ↳ Octagon SF8008 4K UHD
- ↳ DOWNLOAD - Octagon SF8008 4K UHD
- ↳ OCTAGON SF108
- ↳ DOWNLOAD - OCTAGON SF108
- ↳ OCTAGON SF208
- ↳ DOWNLOAD - OCTAGON SF208
- ↳ OCTAGONS SX Family
- ↳ DOWNLOAD - OCTAGONS SX Family
- ↳ Dreambox
- ↳ Diskuse - Dreambox
- ↳ Dreambox Seven Ultra HD
- ↳ DM-9XX UHD
- ↳ DM-ONE UHD
- ↳ DM-8000 HD
- ↳ DM-820 HD
- ↳ DM-800 HD
- ↳ DM-800 HD SE
- ↳ DM-7080 HD
- ↳ DM-7020 HD
- ↳ DM-52X HD
- ↳ DM-500 HD
- ↳ DM-DVB-S
- ↳ DM-7025S
- ↳ DM-7020S
- ↳ DM-7000S
- ↳ DM-600 PVR
- ↳ DM-56x0
- ↳ DM-500S
- ↳ DOWNLOAD - Dreambox
- ↳ DM-9XX UHD
- ↳ DM-ONE UHD
- ↳ DM-TWO UHD
- ↳ DM-8000 HD
- ↳ DM-820 HD
- ↳ DM-800 HD
- ↳ DM-800 HD SE
- ↳ DM-7080 HD
- ↳ DM-7020 HD
- ↳ DM-52X HD
- ↳ DM-500 HD
- ↳ DM-DVB-S
- ↳ DM-7025S
- ↳ DM-7020S
- ↳ DM-7000S
- ↳ DM-56x0
- ↳ DM-600 PVR
- ↳ DM-500S
- ↳ Plugins
- ↳ Tools
- ↳ VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K
- ↳ VU+ SOLO 4K
- ↳ Diskusia VU+ SOLO 4K
- ↳ Download image VU+ SOLO 4K
- ↳ Download plugins VU+ SOLO 4K
- ↳ VU+ Uno 4K
- ↳ Diskusia VU+ Uno 4K
- ↳ Download image VU+ Uno 4K
- ↳ Download plugins VU+ Uno 4K
- ↳ VU+ Uno 4K SE
- ↳ Diskusia VU+ Uno 4K SE
- ↳ Download image VU+ Uno 4K SE
- ↳ Download plugins VU+ Uno 4K SE
- ↳ VU+ Duo 4K
- ↳ Diskusia VU+ Duo 4K
- ↳ Download VU+ Duo 4K
- ↳ VU+ Ultimo 4K
- ↳ Diskusia VU+ Ultimo 4K
- ↳ Download image VU+ Ultimo 4K
- ↳ Download plugins VU+ Ultimo 4K
- ↳ Download VU+ DUO2
- ↳ Download VU+ DUO
- ↳ Download VU+ SOLO
- ↳ Download VU+ SOLO 2
- ↳ Download VU SOLO SE
- ↳ Download VU+ UNO
- ↳ Download VU+ ULTIMO
- ↳ Download VU+ ZERO
- ↳ Download VU+ ZERO 4K
- ↳ Download plugins
- ↳ Download tools
- ↳ Formuler
- ↳ Zgemma
- ↳ PULSe 4K
- ↳ uClan
- ↳ Gigablue
- ↳ GigaBlue UHD Quad 4k Pro
- ↳ DOWNLOAD - GigaBlue UHD Quad 4k Pro
- ↳ Gigablue Trio 4K Pro
- ↳ DOWNLOAD - Gigablue Trio 4K Pro
- Satelitní příjímače Globo / Opticum / Optibox / Amiko
- ↳ Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko
- ↳ DOWNLOAD - Globo / Opticum / OptiboX / Amiko
- Satelitné prijímače so systémom ANDROID
- ↳ AB IPBox ONE, TWO, TWO Combo
- ↳ GTMEDIA
- Satelitní příjímače
- ↳ AB Cryptobox 4XX,5XX,6XX,7XX,8XX
- ↳ AB Cryptobox 800UHD, ...
- ↳ AB Cryptobox 700HD, 750HD, 752HD Combo DVB-T2/S2/C
- ↳ Download ABCRBOX 700 HD
- ↳ Download ABCRBOX 750 HD
- ↳ Download ABCRBOX 752 HD Combo
- ↳ Download ABCRBOX 700 HD mini
- ↳ Návody , postupy 7xx HD , 752 HD Combo
- ↳ Pomôcky a pluginy 7xx HD , 752 HD Combo
- ↳ AB Cryptobox 600HD , 600HD mini, 650 HD, 650 HDC, 652 HD Combo
- ↳ Download ABCRBOX 652 (Combo)
- ↳ Download ABCRBOX 650 HDC (Cabel)
- ↳ Download ABCRBOX 650 HD
- ↳ Download ABCRBOX 600 HD
- ↳ Download ABCRBOX 600 HD mini
- ↳ Návody , postupy 600 HD, 650 HD , 650 HDC, 600HDmini, 652 HD Combo
- ↳ Pomôcky a pluginy 600 HD , 650 HD ,650 HDC, 600HD mini, 652 HD Combo
- ↳ Diskusia - AB Cryptobox
- ↳ Ferguson Ariva 102,202,100,200,4K
- ↳ Diskuse- Ariva 102, 202
- ↳ Diskuse - Ferguson Ariva 200
- ↳ Diskuse - Ariva @Link 200
- ↳ Diskuse - Ariva 4K
- ↳ Download - Ariva 100,200
- ↳ Download -Ariva combo 120,200,210,220,250
- ↳ Download -Ariva 102E,202E,102mini,52E
- ↳ Download - Ariva @Link 200
- ↳ Download - Ariva 4K
- ↳ Dreamsky
- ↳ DOWNLOAD - Dreamsky
- Satelitní přijímače - nezařazené
- ↳ Satelitní přijímače - nezařazené
- ↳ Nelinuxove prijimače
- ↳ Linuxové prijímače
- ↳ GoSAT
- Hardware ostatný /LNB, CI moduly, Motory, Switch-e .../
- ↳ LNB konvertory
- ↳ CI moduly
- ↳ T-REX / DRAGON / DIABLO CAM
- ↳ DOWNLOAD - T- REX / DRAGON / DIABLO CAM
- ↳ Motory
- ↳ Switch-e / prepínače
- ↳ Meracie zariadenia
- Softcams / Camds / Emulators / Keys
- ↳ Oscam - multiprotokolárny kartový server
- ↳ oscam - vseobecne
- ↳ i386-pc-linux - diskusia
- ↳ mips-wrt54g - diskusia
- ↳ Oscam - TV API
- ↳ Oscam - konfigurácie
- ↳ CCCam
- ↳ Softcams / Camds - ostatné
- ↳ DOWNLOAD - Keys, Emulators
- Doplnky/nastavenia/pomôcky univerzálne
- ↳ Picons
- ↳ Enigma
- ↳ Bílé
- ↳ Černé
- ↳ Transparentní
- ↳ Oscam
- ↳ Bílé
- ↳ Černé
- ↳ Transparentní
- ↳ Neutrino
- ↳ Bílé
- ↳ Černé
- ↳ Transparentní
- ↳ Spark
- ↳ Bílé
- ↳ Černé
- ↳ Transparentní
- ↳ Ostatné
- ↳ Enigma2 Settings
- ↳ Plugins
- ↳ Skins
- ↳ Editors / tools
- Alternativní příjem
- ↳ Alternativní příjem
- ↳ Diskuse
- International Board
- ↳ International Board
- ↳ AB DSR xxx / DMSIS
- ↳ AB IP BOX / DREAMBOX
- ↳ Globo
- ↳ Openbox
- ↳ AB Cryptobox
- Fotovoltaika
- ↳ Fotovoltaika (pro domácnosti, firmy a svépomocí)
- Smart home - chytré ovládání domácnosti
- ↳ Home Assistant
- ↳ Tuya Smart - Smart Life
- Kamerové systémy a zabezpečení domu
- ↳ Vše kolem kamerových systemů
- ↳ Vše kolem zabezpečovacích systémů
- Ostatní - provoz fóra
- ↳ Názory, informace a připomínky k tomuto fóru
- ↳ Mimo mísu
- ↳ Inzerce
- ↳ Darujem - vymením
- Archív
- ↳ SATELITNÉ PŘÍJÍMAČE SO SYSTÉMOM LINUX
- ↳ AB IPBox PRISMCUBE RUBY
- ↳ AB IPBox PRISMCUBE RUBY - download
- ↳ Firmware download
- ↳ Plugins download
- ↳ Návody , postupy .....
- ↳ Tools download
- ↳ ABcom HD prijimace - IPBox9900, IPBox99, IPBox55
- ↳ Návody a rýchla pomoc
- ↳ Download 9900 HD
- ↳ Download 99 HD
- ↳ Download 55 HD
- ↳ Download -pluginy, návody ....
- ↳ DGS HD prijimace - IPBox9000, IPBox900, IPBox910, IPBox91
- ↳ Download 9000HD
- ↳ image Enigma2
- ↳ image DGS
- ↳ image Neutrino
- ↳ Download 900HD
- ↳ image Enigma2
- ↳ image DGS
- ↳ image Neutrino
- ↳ Download 910HD
- ↳ image Enigma2
- ↳ image DGS
- ↳ image Neutrino
- ↳ Download IPbox 91HD
- ↳ image Enigma2
- ↳ image DGS
- ↳ image Neutrino
- ↳ Download HD spolecne
- ↳ Download - Plugins
- ↳ Ipbox - uzavrene forum /rady, vyvoj, zkousky/
- ↳ X-Trend ET 10000, 9xxx,8000,8500,6500,4000
- ↳ X-Trend ET4000
- ↳ ET4000 - postupy, návody
- ↳ ET4000 - download plugins
- ↳ ET4000 - images E2
- ↳ X-Trend ET 6500
- ↳ ET6500 - postupy, navody
- ↳ ET6500- download plugins
- ↳ ET6500 - images E2
- ↳ X.Trend ET 7x00
- ↳ X-trend ET8000 , ET10000
- ↳ ET8000 - postupy, návody
- ↳ ET8000 - download plugins
- ↳ ET8000 - images E2
- ↳ ET10000 - images E2
- ↳ X-Trend ET 8500
- ↳ ET8500 - postupy, navody
- ↳ ET8500- download plugins
- ↳ ET8500 - images E2
- ↳ X-Trend ET 9x00
- ↳ ET9x00 - postupy, návody
- ↳ ET9x00 - download plugins
- ↳ ET9x00 - images E2
- ↳ X-Trend : download spoločné
- ↳ HD-BOX Enibox
- ↳ Download HD-BOX Enibox
- ↳ Download image -Enibox
- ↳ Download - Navody , postupy
- ↳ Download emu, plugins
- ↳ Download - PC nástroje na správu prijimača
- ↳ Download settimgs
- ↳ F O R T I S prijímače: HDbox 7119,9105+,Dreamsky HD6
- ↳ Dreamsky HD6
- ↳ Diskusia Dreamsky HD6
- ↳ Download Dreamsky HD6
- ↳ HD-BOX Enigma2 v internal flash
- ↳ Download
- ↳ enigma2 7819 -HDBOX9105 plus
- ↳ enigma2 7919 HDBOX 7119
- ↳ enigma2 7119
- ↳ enigma2 8200
- ↳ HD-BOX Neutrino - internal flash
- ↳ Download - HDBOX Neutrino
- ↳ Download - HD-BOX
- ↳ Návody - HD-BOX pre IRD sw
- ↳ Návody - HD-BOX pre enigma2 USB verzia
- ↳ Zmena bootloadera a jtag pre Fortis prijímače.
- ↳ SHOWBOX -Vitamin - enigma2
- ↳ Download - enigma2 image
- ↳ Download -plugins
- ↳ Návody , postupy
- ↳ Downloads - utils
- ↳ Downloads -settings
- ↳ IQON Force
- ↳ Download IQON Force -1
- ↳ Download IQON Force 2+ combo
- ↳ Edision
- ↳ Download Edision
- ↳ QVIART
- ↳ Download Qviart LUNIX
- ↳ Download Qviart LUNIX CO
- ↳ Download Qviart LUNIX 4K
- ↳ Download Qviart LUNIX3 4K
- ↳ SATELITNÍ PŘÍJÍMAČE GLOBO / OPTICUM / OPTIBOX / AMIKO
- ↳ SATELITNÉ PRIJÍMAČE SO SYSTÉMOM ANDROID
- ↳ HDBOX -XBMC
- ↳ Download HDBOX -XBMC
- ↳ WeTek Play
- ↳ WeTek - enigma2
- ↳ WeTek - Android
- ↳ SATELITNÍ PŘÍJÍMAČE
- ↳ AB CRYPTOBOX 4XX,5XX,6XX,7XX,8XX
- ↳ AB Cryptobox 450,400,400 mini,200
- ↳ Diskuse -AB Cryptobox 450HD, 400HD, 400HD mini
- ↳ Diskuse - AB Cryptobox 200 SD
- ↳ Download - spoločné - návody, postupy, pomocný sw ...
- ↳ Download - AB Cryptobox 450HD
- ↳ Download - AB Cryptobox 400HD , 400HD mini
- ↳ Download - AB Cryptobox 200SD
- ↳ AB Cryptobox 500, 550, 500 Mini ,550C
- ↳ Diskuse - AB Cryptobox 500HD , 550HD , 500HD Mini
- ↳ Download - AB Cryptobox 550HD
- ↳ Download - AB Cryptobox 500HD
- ↳ Download -AB Cryptobox 500HD Mini
- ↳ Download AB Cryptobox 550 HD C
- ↳ Download - spoločné , návody, nástroje
- ↳ AZBOX
- ↳ DOWNLOAD - AZBOX
- ↳ Golden Interstar
- ↳ DOWNLOAD - Golden Interstar
- ↳ Satelitní přijímače - Neutrino HD
- ↳ Coolstream Link , Trinity DUO
- ↳ Základné informácie o prijímači Coolstream Link
- ↳ Diskusia Link
- ↳ Download image Link
- ↳ Coolstream Tank
- ↳ Základné informácie o prijímači Coolstream Tank
- ↳ Diskusia Tank
- ↳ Download image Tank
- ↳ Coolstream Trinity
- ↳ Základné informácie o prijímači Coolstream Trinity
- ↳ Diskusia Trinity
- ↳ Download image Trinity
- ↳ Coolstream ZEE 2 , Trinity V2 (nie DUO !!!)
- ↳ Základné informácie o prijímači Coolstream ZEE 2
- ↳ Diskusia ZEE 2
- ↳ Download ZEE 2
- ↳ Diskusia Neutrino HD1 , HD2
- ↳ Download - spoločné Tank, Trinity ZEE 2, Link
- ↳ Rady a návody
- ↳ Emulátory a Softcamy -Tank, Trinity , ZEE 2
- ↳ Download subory - ostatné
- ↳ Download - pluginy
- ↳ Mutant HD51
- ↳ Diskusia Mutant HD51
- ↳ Download Mutant HD51