Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
fuxo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od fuxo »

Tak to je opticum súce asi už len do zberného dvora.
miroslavt
satelitni prijimac: Opticum HD X403p

Příspěvek od miroslavt »

Páni, po poslednom prelaďovaní v Skylinku aj mne prestali ísť kompletne všetky HD programy. Predtým išli bez problémov. Máte nejaké riešenie? Mám tento satelit 4x a nejdú nikde. Parabolou to nebude...
satelitni prijimac: Opticum HD X403p

Příspěvek od miroslavt »

Nový sken nepomohol, začínam mať silný pocit, že posledný vietor mi pootočil parabolu, ale niesom si istý, lebo do 24.2. mi išlo všetko v pohode. Neviete niekoho dobrého v Trnave alebo blízkom okolí, kto by vedel jemne doladiť parabolu?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fuxo »

vlado.ucho je z Trnavy ,tak mu napíš
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

fuxo píše:vlado.ucho je z Trnavy ,tak mu napíš
nemusí nič písať,ja na strechy už neleziem,za žiadne peniaze,môžem jedine poradiť.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
fildo4

Příspěvek od fildo4 »

no na frekvenciach 12207V,11797H ziaden signal , na frekvenciach 12109H,11934V,11739V,11856V sila signalu cca85 percent a kvalita kolise 25-50 percent a daju sa aj naladit aj pozerrat , frekvencia 12032 ide OK aj ostatne SD frekvencie
std77

Příspěvek od std77 »

Ja mám ten istý problém na frekvenciach 12207V,11797H ziaden signal. Skúšal som to na rôznych parabolách a stále to isté. Aký ta máš soft? Ja mám ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_ps_amstar_1.3.37 EMU.

Neviem či pomôže zmena softu.
fildo4

Příspěvek od fildo4 »

zmena softu nepomoze ,skusal som asi 3softy stale to iste ... mam tusak ze to bude IO na doske tunera ,niesom si 100 percemt isty ale asi som to uz dakomu menil skusim objednat vymenit je dost drahy inac MP2374DS
mirob111
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirob111 »

Skús zmeniť frekvencie o 1MHz hore alebo dolu niekedy to pomôže. Už som sa stým stretol.
saturnin9

Příspěvek od saturnin9 »

Pokud můžeš, vem příjmač k někomu, kde to fiunguje a vyzkoušej. Pokud to nebude fungovat, tak bude asi vadný tuner.
fildo4

Příspěvek od fildo4 »

aj jedno aj druhe som uz skusal
mirob111
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mirob111 »

Skús ešte ísť do menu inštalácia a skontroluj ako máš nastavené SR a Fec. Skús prepínať polarizáciu na jednotlivých frekvenciách či nabehne signál. A na sto percent mi funguje pri optucumoch ladenie staníc podla tohto postupu: nájdem si tp index 11836H SR 27500 FEC auto, stlačím žlté tlačidlo-upraviť (podľa potreby upravím) a následne červené tlačítko prehladať. Nit nastavím - ano a potvrdím ok. Keď je v poriadku anténa a príjmač, tak mi vyhľadá všetky stanice Skylink HD i SD.
mascarpone

Příspěvek od mascarpone »

"nové" frekvencie skylink sú náročné na presné nastavenie paraboly, nielen v smere W/E ale aj
na eleváciu paraboly, nielen v pripade tohto typu STB.
Ja som nastavoval eleváciu od "oka" tak, že som dal stanicu "Ocko- SNR71%" vs "Papriku-SNR0%" a začal som zvyšovať eleváciu, až kým nemala "Paprika aj Ocko -SNR71%".
Pozor -pri moc vysokej elevácii pôjdu zasa iba "nové" frekvencie a "staré" stratia SNR.
Kto nemá naladenú niektorú z presunutých staníc musí SNR pozerať v menu "inštalácia" na príslušnom TP, samozrejme.
civic

Příspěvek od civic »

Ahojte, mám trošku problém s LAN share a sekaním. Skúšal som aj najnovší black synaps 1.5.50, ale tam sekal zvuk a menu bolo strašne spomalené. Skúšal som aj amstar 1.4.34 ako tu niekto písal, ale tam sa nedalo LAN ani nastaviť v menu. Teraz som stále na nejakom stašom black sysnaps, no stane sa že obraz sa zasekne a pustí sa až po nejakých 20 sek., alebo keď dám napr. menu-RSS reader a naspäť tak naskočí. Vedel by niekto prosím poradiť nejaký firmware, ktorý funguje spoľahlivo a rýchlo? Alebo je problém inde?
Ďakujem
Peter91

Příspěvek od Peter91 »

Ahojte.
Mám na Vás jednu prosbu.
Mám tento prijímač ale keď mám pripojený HDMI kábel tak celý je spomalený
a aj prepínanie kanálov trvá asi 10 sekúnd.
keď pripojim k telke cez scart tak to je celkom svižné len nevidno názov kanalu akože nič ani menu ani hlasitost.
Mohlo by ste mi poradiť ako by som to vedel spojazdniť buď HDMI alebo SCART.
inač teraz tam mám SW:
globo_x4_black synaps_gi_1.5.37_gisclub.tv.abs
ale už som skúšal aj
globo_x4_RC1.2_Proton_lemontree_1.5.41.VI
globo_x4_black synaps_gi_1.5.50_gisclub.tv
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Mám pocit že spomalené uvažovanie máš ty a nie STB.Ak mám STB v HD prevedení,nebudem sa drbať zo Skartom,to je debilina/minimálne o 50%/je horšia kvalita obrazu.Načo tam drbeš najnovšie FW.ak to môžeš používať aj s FW.1.4.99-lemontre,Ja takýchto nickov nechápem čo si od novších a ešte novších FW sľubujete,že to bude multimediálny prehrávač,kombajn,čo mi uvarí kávičku,pozametá,uprace?Tak vám treba ak sa danej problematike nerozumiete.Najnovšie FW,neznamená aj najlepšie,vylepšené,upravené chyby a pod.skôr naopak,dodrbané aj to čo fungovalo na starších verziách.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

Peter91 píše:Ahojte.
Mám na Vás jednu prosbu.
keď pripojim k telke cez scart tak to je celkom svižné len nevidno názov kanalu akože nič ani menu ani hlasitost.
inač teraz tam mám SW:
ale už som skúšal aj
tak sa priprav odchádza ti asi do večných lovíšť . :cry: presne toto robil aj sestre s hdmi kamoš tam vymenil kondiky išiel asi tri mesiace a potom cez hdmi začal obraz aj zvuk sekať ,ale cez scart ide bez problémov . momentálne je napojený na crt tak že tam zatial ide a ked dodýcha tak pôjde do popolnice .
Všetko 4K
coxxxx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od coxxxx »

Peter91 píše:Ahojte.
Mám na Vás jednu prosbu.
inač teraz tam mám SW:
ale už som skúšal aj
http://files.agem.sk/manualypdf/opticum/hdx40xp_sk.pdf .....prestuduj a pojde :wink:
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

čo na tom preštuduje ? podla toho čo tu píše tak sa to správa presne tak ako sestrina 403-ka . kondiki pomohli len dočasne ,ale bolo treba prehrať soft cez rs-232 lebo cez usb to nerozchodí . tiež mi tu jeden borec čo sa do toho rozumie písal ,, nechať ho dodýchať aspon v mojom prípade na crt cez scart " a ked zachrčí úplne tak len do popolnice . ak si to nevie vyskúšať sám vymeniť kondiki tak jedine servis aj ked mu ich vymenia tak mu nikto nezaručí že to pôjde . zaplatí nejakých 20 až 30 euro . ale kludne ak chce sa s tým drbať tak mu držím palce ,ale pri dnešných cenách by som sa s tým už určite nedrbal po servise .
Všetko 4K
coxxxx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od coxxxx »

chcel to prepnut tak nech si to prepne.a ne hned menit kondiky)najprv vyskusaj ci ti to pojde nastuduj navod a potom men ci nemen rozhodnut sa vies aj sam.netreba zo seba robit hned kaspirovskeho)
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“