AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Inuita
Odborník
Odborník

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od Inuita »

Ten soubor si vyrobí sám WEBIF. Přepínat jde také.Při každém přepnutí se vytvoří zase nový soubor.Na jeden kanál můžeš koukat v PC a jiný sledovat v TV.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

webif, to zni jako z linuxu, mluvime tu vubec o otevreni ip adresy alienu v prohlizeci (google chromu), kdyz se objevi prihlaseni jmeno root, heslo root, pak mas tri moznosti, kliknes na TV knoflik uplne vpravo a dostanes se do rozhrani, kde se daji prepinat programy a sledovat obraz programu atd., coz me nefunguje, proto me to ani nestahuje zadny m3u soubor.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

vinov píše:webif, to zni jako z linuxu, mluvime tu vubec o otevreni ip adresy alienu v prohlizeci (google chromu), kdyz se objevi prihlaseni jmeno root, heslo root, pak mas tri moznosti, kliknes na TV knoflik uplne vpravo a dostanes se do rozhrani, kde se daji prepinat programy a sledovat obraz programu atd., coz me nefunguje, proto me to ani nestahuje zadny m3u soubor.
mluvíme tu o Sparku,nebo o E2??? V hyperionu to tak jede.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Inuita píše: mluvíme tu o Sparku,nebo o E2??? V hyperionu to tak jede.

Pozdeji vecer se do ty enigmy naloguju a uvidim, ale vyzkousel jsem tu enigmu ducktails co tu na ni nekdo upozornil, ale ma to plno nedostatku a cekal jsem jestli vyjde ta verze hyperionu 3.5 ktera je avizovana nekdy tento mesic. Ted koukam ve sparku na olympiadu a nechtelo se me v tom babrat.
Naposledy upravil(a) vinov dne 21.únor 2014 - 20:38, celkem upraveno 1 x.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Spark streamuje na ho..no. ](*,)
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Instaloval jsem OpenAR-P jak tu nekdo inzeroval novou verzi z ledna a uz me to funguje, v google chromu sice obraz nevidim, ale ta ikona telky tam je a stahne ten m3u soubor. Ten ve vlc hraje paradne.

Asi si takto vyrobim a pojmenuji ty m3u soubory pro vsechny programy ktere chci sledovat na pocitaci a pak spustim ten ktery chci, jen jeste nevim jak presne to bude fungovat, vypada to ze co muzu sledovat je omezene vyberem na transponderu toho programu, ktery prave bezi na Alienu. Je to jako kdybych spustil nahravani na Alienu. Zitra si s tim pohraju.

Jinak ten OpenAR-P je zajimavy, jedine graficke epg se me zda mene citelne (textove popisy), nez jak si to pamatuji z hyperionu.
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Podla mojich skusenosti je spark na streamovanie prakticky nepouzitelny a preto som presiel najprv na HDMU, s cim boli tiez problemy, a teraz na hyperion. V hyperione mi ide pozerat jeden program z jedneho transpondera a streamovat/nahravat z ineho, nastavenie ca0 ca1 mam na enabled. Na streamovanie pouzivam Firefox a VLC a funguje to, daju sa ulozit m3u fily pre rozne kanaly a potom uz staci len otvorit ich vo VLC.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Prave ted se v downloadu objevila nova enigma HDMU a rikal jsem ze se na ni :P
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 9&start=60

To streamovani a zaroven divani se na programy z ruznych transponderu asi zavisi na tom, jak jsou pripojene tunery? Jako kdyz mas twin LNB a mas tuner 1&2 pripojeny na LNB kazdy svym svodem? Mozna ruzne enigmy pracuji s tunery jinak.

Napriklad jsem ocenil, ze AR-P enigma cisluje tunery logicky, na rozdil od hyperionu. Cili T1 Sat tuner je TunerA, nikoli TunerC jako v hyperionu, ktery ma abecedni poradi obracene. :cry: Mam pak trochu potiz s fyzickym urcovanim sat tuneru T1 & T2, ktery je ktery, je to zbytecne matouci. :unknown:
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

Ja by som ti radšej odporučil image čo dnes tiež vyšiel, autor je tu na fóre, je to odladené pre SK/CZ užívateľov:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 64#p552964
VU+ Duo 4K, VU+ Uno 4K SE
AB Pulse 4K, dvojtuner
Maximum E-85 multifocus - 0,8W° + 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

vinov píše:Prave ted se v downloadu objevila nova enigma HDMU a rikal jsem ze se na ni :P
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 9&start=60

To streamovani a zaroven divani se na programy z ruznych transponderu asi zavisi na tom, jak jsou pripojene tunery? Jako kdyz mas twin LNB a mas tuner 1&2 pripojeny na LNB kazdy svym svodem? Mozna ruzne enigmy pracuji s tunery jinak.

Napriklad jsem ocenil, ze AR-P enigma cisluje tunery logicky, na rozdil od hyperionu. Cili T1 Sat tuner je TunerA, nikoli TunerC jako v hyperionu, ktery ma abecedni poradi obracene. :cry: Mam pak trochu potiz s fyzickym urcovanim sat tuneru T1 & T2, ktery je ktery, je to zbytecne matouci. :unknown:
To nevím co je na tom matoucího.Logicky Tuner A=DVB-T/T2/C Tuner B=DVB-S Tuner C=druhý DVB-S. Béčko a céčko každej svůj svod.Já jako bývalý zastánce Sparku musím říci,že Hyperion 3 je pro mne nejspolehlivější image pro AA2 Triple+. :good: Funguje v něm vše co potřebuji.Když se člověk dozví a pochopí jak co nastavit,tak to nemá chybu.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Nerozumel jsi jak jsem to myslel.

T1 ma byt Tuner A, nikoli Tuner C! To same pro ostatni dva tunery.

V popisu v menu jsou spolu uzivane obe znaceni tuneru, jak ciselne, tak abecedni a logicky prvni tuner T1 ma byt Tuner A (nikoli C), T2 ma byt B (tam se to shoduje jen kvuli symetrii) a T3 (DVB-T) ma byt C (nikoli A)

Vim ze je to jen prkotina, navic to clovek nastavuje jen jednou, ale je to presne co by clovek ocekaval od linuxovych geeku, kteri jak ja rad rikam, maji hlavu na krku nasroubovanou na levy zavit, na rozdil od zbytku populace.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

wanthom píše:Ja by som ti radšej odporučil image čo dnes tiež vyšiel, autor je tu na fóre, je to odladené pre SK/CZ užívateľov:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 64#p552964
Uz jsem v diskuzi k predesle verzi napsal sve vyhrady, jedno zklamani bylo pismo v grafickem epg - tam je grafika tech barevnych policek takova nic moc a pismo nazvu poradu v tech polickach je takove hubene, spatne citelny font. Z hyperionu si pamatuji o hodne lepe vypadajici epg menu.
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

Vzhľad je len vecou skinu, nemá to spoločné nič s image, dáš si tam skin aký sa ti páči a hotovo...
Prípadne si naištaluješ nejaký plugin na EPG a budeš používať ten. Enigma je o tým zaujímavá, že si ju vieš prispôsobiť.

Inak ako teraz čítam, ty si reagoval na image OpenAR-P...
AB Pulse 4K, dvojtuner
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Chcel by som sa opytat, aka je normalna uroven kvality signalu na AA2, kedze kazdy prijimac to ukazuje inac.
Na SD kanaloch mam okolo 75 %, na HD trochu menej, obvykle 70 - 72 %, ale na niektorych z ASTRY 19.2 ako napr. ARTE HD to silne osciluje a niekedy ide aj pod 50 %. Obcas sa mi na HD kanaloch objavuje stvorcekovanie, ale nie je jasna priama suvislost s kvalitou, Markiza HD moze stvorcekovat pri 70 % a ARTE HD moze byt v poriadku aj pri 40 % kvalite. Mam 85 cm parabolu a dvojity monoblok, pre informaciu.

Tiez sa mi niekedy pri prepinani kanalov objavi dvojite praskanie vo zvuku, a je to uplne rovnake teraz, ked mam Hyperion, ako predtym na HDMU. Na sparku sa to neobjavilo. Da sa s tym nieco robit?
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

To je divné,to už jsi druhý co mu praská zvuk.Já jsem se s tím na Hyperionu3 počas 4měsíců nesetkal.Mám ten zatím nejkvalitnější hdmi kabel a při přepínání je zvuk v pořádku.Je to asi kus od kusu.
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

Praská to na SCARTe...
AB Pulse 4K, dvojtuner
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Praskanie slabo počujem, ak si zapojím externý stereo zosilňovač a napájam ho signálom z STB cez "cinče" - t.j. červený- biely. Na TV hlasitosť je vypnutá. Obmezím ho na minimum tak, že ovládam hlasitosť v okolí max. úrovne v STB. Vtedy to puknutie pri prepnutí počuť velmi slabo.
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

AA2 mam pripojeny na TV cez HDMI kabel a myslim si, ze to praskanie vo zvuku s kablom najskor nijako nesuvisi.
Objavuje sa to sice nahodne pri prepinani, ale znie to vzdy uplne rovnako, prve prasknutie silnejsie, druhe cca po 1 - 2 s
slabsie, a presne tak isto to bolo aj ked som mal HDMU. Skor si myslim, ze je to softwarovy bug v linuxe, ktory je spolocnym zakladom HDMU aj hyperionu. Da sa to do istej miery potlacit nastavenim vysokej hlasitosti na AA2 a nizsej na TV, ale aj tak je to pocut, a bolo by fajn, keby sa to dalo nejako eliminovat.
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinxp »

Bude nejspise problem v driverech a enigme ... vsechny image pouzivaji stejny zdroj a to open-duckbox-project-sh4
Zgemma H7S
Tevii -S660 ... TechnoTrend S2-3200 ... DvbViewer ...
tvheadend, VDR, mumudvb
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

wanthom píše:Inak ako teraz čítam, ty si reagoval na image OpenAR-P...
Ted koukam ze v Arpu (ktery ted zkousim) je to takove nanicovate epg, uz nevim jestli to bylo to same v HDMU of martinXP, ale plati co jsem uz napsal v komentari k te enigme.

Ohledne ruznych vydani enigmy nejsem nijak chytry, nevim proc si kdo hraje na svem pisecku, kde je ten hlavni rozdil mezi temi ruznymi druhy, kdyz jak rikas, muzu si vse upravit pluginma, skinama. Zajimal by me puvodni popud proc ta ktera skupina vyvojaru sla svou jinou cestou, mozna potom bych byl schopny si mezi nimi nejak vybrat.

Zajimave je, ze nevidim zadny rozdil v obraze kdyz jsem pripojeny pres HDMI kabel mezi 1080p nebo 1080i a taky frekvence obnovovani, ci co to je nemaji zadny vliv (zpravidla od asi 23Hz az po 60, nektera enigma max 50Hz). Jestli to nebude tim, ze jako tv obrazovku pouzivam PC display s HDMI vstupem, ktery na pocitacove strane ma Quad HD rozliseni 2560x1440

Zadneho praskani pri prepnuti programu jsem si nevsimnul. Ted ale jak jsem se sel podivat do A/V nastaveni ve Sparku, tak jsem zapnul 'Dolby Digital HDMI' a ted mam regulaci zvuku z DO nefunkcni, jen Mute knoflik funguje. Graficky ukazatel urovne zvuku se ukazuje a pohybuje se, ale uroven zvuku to neovlivni. Ale muzu ji regulovat z klavesnice, ktera umi menit zvuk pocitace. Je to divne ze by Alien nedokazal regulovat vystup Dolby Digital HDMI. Az doted jsem mel tuto moznost ve Sparku vypnutou.
Naposledy upravil(a) vinov dne 24.únor 2014 - 17:43, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“