Vaše skúsenosti z Parabola 85Fe multibeem + 5x LNB držiak?!

Odpovědět
vald
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Vaše skúsenosti z Parabola 85Fe multibeem + 5x LNB držia

Příspěvek od vald »

Ak môžem aj ja niečo k téme, tak túto parabolu mám dolu v pivnici a dôvod prečo som ju ešte nevyhodil je ten, že stála dosť peňazí a tak nejako som dúfal, že sa snáď niekomu niekedy bude hodiť. Mal som ju nahodenú cca asi 4 mesiace ale príjem som nemal viac než na 54%. (merané ešte openboxom X820). Montér čo mi ju nastavoval tvrdil, že z nej viac nedostane pretože krajné LNB sa pýtali ešte o 2 cm ďalej od zrkadla, čo ale vodiaca lišta neumožňovala. To som videl na vlastné oči! Teraz neviem či som mal iba ja zlý kus, ale faktom je, že po výmene za klasickú 85cm offset z jednoduchými nožnicovými multifeedmi mi "stúpol" signám na 97%. (stred je na Astru1)
Prikladám foto. Mnou zvolený multifeed je tam dobre vidieť.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
minestra
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od minestra »

Nemyslím si, že jsem nějaký šikula, spíš naopak... ;-) Multibeam 85 jsem řešil zde: http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=27 ... 40#p453209 a vůbec toho nelituju, do sklepa bych ji rozhodně nedal, smontoval a zaměřil jsem ji s manželkou a 2 lahvemi vína a příjem se středem na 13E je naprosto v poho i při zhoršených podmínkách ;-)
Mutant HD51 multiboot: ATV 6.4-7.3, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w
warkiller
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od warkiller »

Lyzina pre LNB je dost dlha pre cca 35 orbit. stupnov,(ja mam na jednom konci 28E a na druhom 5W a ta dlzka postacuje), tak tiez si myslim, ze E85 je v poriadku a bud je to chyba montera alebo ten tvoj kus je bud nejaky neorig. smejd s krivou geometriou, alebo bol len chybne zmontovany pripadne zle nastaveny....

Profi monter, co sa touto pracou zivi by mal mat nejaky lepsi merak, to je fakt, ale ten Openbox X820CI by som nezatracoval, ma skutocne oproti inym sat-boxom celkom citlivy tuner a aj ked je len SD, na nastavenie spravnej polohy paraboly a LNB mne ako amaterovi dodnes sluzi celkom dobre.
SAT-HD:VU+DUO, HD-BOX 7119, Ariva 200HD, Tevii S660 (USB tuner),
SAT-SD: Pace MSS1000(analog), Echostar AD3600IP, Openbox X540/X820, DM500S
Paraboly s motorom:Gibertini 100cm + SG2100A+IBU,Offset 140cm + Opticum 3800+IBU, PF180cm+A/E+Invacom QDF-031
Paraboly Multifocus: Maximum E85+8xLNB
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

To nebyl montér, ale BASTLÍŘ!
Vyndej ju ze sklepa a prodej někomu kdo ví co s tím..
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E
vald
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od vald »

mmiriboy píše:
vald píše:Ak môžem aj ja niečo k téme, tak túto parabolu mám dolu v pivnici a dôvod prečo som ju ešte nevyhodil je ten, že stála dosť peňazí a tak nejako som dúfal, že sa snáď niekomu niekedy bude hodiť. Mal som ju nahodenú cca asi 4 mesiace ale príjem som nemal viac než na 54%. (merané ešte openboxom X820). Montér čo mi ju nastavoval tvrdil, že z nej viac nedostane pretože krajné LNB sa pýtali ešte o 2 cm ďalej od zrkadla, čo ale vodiaca lišta neumožňovala. To som videl na vlastné oči! Teraz neviem či som mal iba ja zlý kus, ale faktom je, že po výmene za klasickú 85cm offset z jednoduchými nožnicovými multifeedmi mi "stúpol" signám na 97%. (stred je na Astru1)
Prikladám foto. Mnou zvolený multifeed je tam dobre vidieť.
:) :) :)
To musel byť "velice šikovný" montér, ktorý nastavuje parabolu SD-čkovým boxom, povedal by som priam akademický umelec :!: :!: :!:
:D :D :D
Ďalšia vec, ktorá by ma zaujímala je, že aké pozície si chcel príjmať :?: :!: O tomto nepíšeš nič :!:
A to máš odkiaľ, že mi to nastavoval "SD-čkovým boxom"??? Asi vieš viac než ja, takže blahoželám! Ja som písal, že som tam mal 54% na Openboxe ale nie, že mi to nastavoval Openboxom!! Stačí lepšie čítať a až potom podpichovať!
On sám vravel, že to bude asi vadný kus, pretože už také paraboly montoval a takéto výsledky ešte nemal. Teraz mi je ťažko špekuľovať o tom kde bola chyba, ale asi najpravdepodobnejšia príčina bola vo vadnej lište kde sa upevňovali LNB. Reklamácia sa nakoniec nekonala (nepýtaj sa prečo), ale nastavilo sa to aspoň tak ako sa najlepšie dalo s tým, že to bude treba ešte doriešiť (čo sa nakoniec aj stalo).
Chcel som na nej chytať od 28°E po 1°W. Presne na to bola určená a presne to aj mala v popise.
Zaujímavé je, že s klasickou 85cm offsetovou (ktorou sme ju potom nahradili) boli výsledky oveľa lepšie, tak mi na môjho majstra nekydajte. Je jednoduché posmešne kritizovať, ale tu bol problém a bolo treba ho riešiť. Majstrovi rozhodne nemožno upierať snahu o vyriešenie k mojej spokojnosti! Nastavovaním zabil oveľa viac času, len aby z toho dostal čo sa dalo a vôbec nič navyše nezobral!! To, že sme to vyriešili takto bola moja voľba, pretože sme preberali možnosti a tak som volil ako som volil. Dodnes toho neľutujem a taktiež by som si iného majstra už ani nevolal.
Mojím príspevkom som rozhodne nemal v úmysle nikoho odrádzať od tejto paraboly. Iba som uviedol svoju skúsenosť, to je všetko. Možno to teraz číta potencionálny kupec a po prečítaní môjho príspevku si dá aspoň pozor na to čo kupuje..
vald
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od vald »

Jasné, tu sú všetci odborníci, o tom nepochybujem. Opakujem ešte raz: ten údaj som uviedol ja a nie montér. Ja ako bežný užívateľ nemám inú možnosť ako to posúdiť, len tú čo mi ponúka box, ktorý som v tom čase mal. Keď sa pozriete na hodinky tiež nediskutujete o tom akým spôsobom merajú čas. Sú na to určené a hotovo.
Čo sa týka koaxiálov, LNB a pod. tak môžem zodpovedne prehlásiť, že po výmene paraboly sa všetko premontovalo na offset, t.j. tu sa nemenilo nič. Chyba musela byť jedine v parabole, na tom trvám.
Inak súhlasím s tým čo písal Warkiller bol to nekvalitný kus. Či bol originálny alebo nie, to ja neviem, mal som ju po prvý krát. (a aj naposledy)
tary

Příspěvek od tary »

Tiež sa pridávam na stranu tých ktorý nedajú na 85Fe multibeem dopustiť v porovnaní s klasickou 80-tkou parabolou určite kvalitnejší príjem + samozrejme multifocus.
Optibox Anaconda, 2xAmiko mini HD, TV LG 50pa5500 + SENCOR SLE 39F52M4
28,2E+23,5E+19,2E+13E+1W
Parabola - 85e Multifocus
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

vald píše:Jasné, tu sú všetci odborníci, o tom nepochybujem. Opakujem ešte raz: ten údaj som uviedol ja a nie montér. Ja ako bežný užívateľ nemám inú možnosť ako to posúdiť, len tú čo mi ponúka box, ktorý som v tom čase mal. Keď sa pozriete na hodinky tiež nediskutujete o tom akým spôsobom merajú čas. Sú na to určené a hotovo.
Čo sa týka koaxiálov, LNB a pod. tak môžem zodpovedne prehlásiť, že po výmene paraboly sa všetko premontovalo na offset, t.j. tu sa nemenilo nič. Chyba musela byť jedine v parabole, na tom trvám.
Inak súhlasím s tým čo písal Warkiller bol to nekvalitný kus. Či bol originálny alebo nie, to ja neviem, mal som ju po prvý krát. (a aj naposledy)
Namontoval jsem jich okolo 30ks a žádný kus jsem neměl nějaký deformovaný nebo nepoužitelný, na parabole jsou 2 stupnice.
- jedna určující skew talíře (náklon)
- druhá sloužící pro elevaci
pokud s tou parabolou nikdo nic nedělal, rád bych viděl fotky obou stupnic....
minestra
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od minestra »

Skvělý nápad, hned se vyčasí ;-)
Mutant HD51 multiboot: ATV 6.4-7.3, A64 rom64/ram4 1gb lan, E-85 multifocus 23.5e,19.2e,13e,1w
vald
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od vald »

w.o.l.f. píše:
vald píše:Jasné, tu sú všetci odborníci, o tom nepochybujem. Opakujem ešte raz: ten údaj som uviedol ja a nie montér. Ja ako bežný užívateľ nemám inú možnosť ako to posúdiť, len tú čo mi ponúka box, ktorý som v tom čase mal. Keď sa pozriete na hodinky tiež nediskutujete o tom akým spôsobom merajú čas. Sú na to určené a hotovo.
Namontoval jsem jich okolo 30ks a žádný kus jsem neměl nějaký deformovaný nebo nepoužitelný, na parabole jsou 2 stupnice.
- jedna určující skew talíře (náklon)
- druhá sloužící pro elevaci
pokud s tou parabolou nikdo nic nedělal, rád bych viděl fotky obou stupnic....
Maximálne môžem poslať fotku toho čo tam mám teraz. (85cm offset) Ale tú som už veď poslal. (viď príspevok na predošlej strane). Buď bola chyba v rahne, alebo v lište na LNB (multifeed). Alebo v oboch, ja neviem, súdim tak podľa toho čo mi ukazoval majster.
No veď on sa sám čudoval, že čo to mám za kus!?
ondrej9
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ondrej9 »

mmiriboy píše:To musel byť "velice šikovný" montér, ktorý...
Bez urážky, ale s týmto fenoménom sa stretávam bežne na slovensku a nie len v sat tecnike "keď to ja nespravím, tak už nikto".
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

Caute, nedavno som kupil Multifocus E-85 a dnes som mal chvilu cas na montaz. Mne osobne vyhovuje 5 druzic (0.8W, 13E, 19.2E, 23.5W a 28.2E) Na tri stredne pozicie som pouzil konvertor LNB SILVER SKY QUAD a na krajne pozicie som pouzil o nieco lepsie LNB GT-SAT DIAMOND Quad GT-QD40D

Signal som chytal s prijimacom Golden Interstar XPEED LX2
moje dosiahnute hodnoty na vsetkych satelitoch (vzdy HD kanal DVB-S2) sa pohybuju v romedzi 70/95 - 75/100 (mala vynimka je 28.2E, kde je to 65/95)

Moja otazka: Kanaly na 0.8W od poskytovatela UPC slapu super 75/100, len od poskytovatela DIGI TV sa neviem dostat cez 45/90

Mate niekto tento isty problem - alebo napad kde by mohla byt chyba? - alebo su tie TP od DIGI TV take slabe?

Dakujem
Vu+ Uno 4K SE [E2 - ATV], lcd4linux - SAMSUNG SPF-107H
auto update picons, ASUS router OSCam, enigma2 OSCam
w.o.l.f.
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od w.o.l.f. »

dufoq3,
pár stránek zpátky jsou mé experimenty s uvedenou parabolou a naměřené hodnoty. Na stále slabší pozici 28°E už parabola nestačí, při horším počasí čekej možné výpadky hlavně na TP kde je hudební kanál clubland-podle něho simůžeš parabolu doladit na maximum.
Jinak ty quady jsou poměrně těžké a lyžinu tak tlačí dolů, pokud bys lyžinu třeba zespod prstem jemně pozvedl, můžeš se podívat, že Ti stoupne síla a kvalita signálu...
Družice Intelsat je "slabší" než Thor a navíc vysílání DiGi není nic moc. Laicky řečeno je slabší asi o 1/3 tedy cca okolo 30%. Výjimka je TP 11900-společný pro HBO comedy a pak snad ten kde obě platformy snímají Fishing a Hunting..ale nemůžu říci na 100% nejsu teď u boxu....Nejslabší z DiGi je možná TP s čt24 já podle něj nastavuju paraboly.
minestra
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od minestra »

U Digisportu jsem na 90/71 po skewu dle rady tady wolfika, az na ex. spatne podminky divatelne (pda) ;-)
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

Vdaka za rady - este sa s tym pohram - ale skusal som daj ten thor 0.8W co cca 1cm - 2cm vyssie, no zmenu signalu som zezbadal
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

Caute, viem, ze tento dotaz sem celkom nepatri, ale odkial tahate settingy?

Mna osobne zaujimaju 1W, 13E, 19.2E, 23.5E, 28.2E

skusil som stiahnut tu: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=555867#p555867 ale nie je to presne to co hladam
jhugo123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jhugo123 »

dufoq3
Seting si udělej svůj - nakopíruj aktuální satelites.xml, proskenuj a v dreamboxedit si udělej své favoritní programy.
OCTAGON sf4008-OpenHDF6.4-Oscam, XPEEDLX2-OpenHDF6.2-Oscam, ARIVA 200HD + 202E, parabola T90 16xLNB, MAXIMUM E85 8xLNB, 3xDiSEqC, SAMSUNG UE50H6200
masko52
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+,Xtrend,AbIpbox,Ariva ...

Příspěvek od masko52 »

síce mam svoj seting upravení podľa seba no môžeš vyskúšať setings od Likra
Vu+, Xtrend, Ipbox, Ferguson
Obrázek
dufoq3
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od dufoq3 »

vdaka - vyskusam
kaplonko
satelitni prijimac: Hdbox Enibox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaplonko »

Tiez sa podelim so svojimi prvotnymi skusenostami stouto parabolou, nieze ma hned zkritizujete za kvalitu LNB :D
Rozsah: 1W-13E(c)-19,2E-23,5E (neskor pridam urcite 28,2E)
AB ipbox 55HD
Elevacia: 44 stupnov
Pouzite LNB: Silver Sky+, Inverto Multiconnect a jeden stary Sharp na 19,2E
- zatial len docasne riesenie, neskor dojde k vymene LNB, uvidim ako toto zvladne burky :)

Namerane hodnoty SNR na boxe AB Ipbox 55HD:
1W Thor/Intelsat: (Inverto Multiconnect Single)
- CT24 TP kde je DIGI == 40-41%
- CT24 12073V == 67%
- Mooz Dance HD == 65%

13E Hotbird:
- Supertennis HD == 70%

19,2E Astra 1:
- VH1 == 71%
- ORF1 HD == 72%

23,5E Astra 3:
- NOVA HD == 78%
- CT HD == 77%
- JOJ == 75%

Aktualizovane dna 31.5.2014
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) kaplonko dne 31.květen 2014 - 11:28, celkem upraveno 5 x.
AB Ipbox 55HD, OSCam
Hdbox Enibox, OSCam
Multifocus E-85 (1W-13E-19.2E-23.5E,28.2E)
Odpovědět

Zpět na „LNB konvertory“