9105+ problém s načtením DHCP přes wifi

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu HD-BOX FS-9105+ , FS-7119HD , Dreamsky HD6
Odpovědět
zolik645

9105+ problém s načtením DHCP přes wifi

Příspěvek od zolik645 »

Snažím se připojit 9105+ přes wifi dongle (poslední sw 77), ale hdbox si stále nechce načíst IP adresu kterou mu přiděluje router. Přes kabel v poho. Např. Ostatní zařízení se bez problémů připojí. Předtím zkoušeno na jiném routru a vše chodilo OK.
Zkoušel jsem zadat IP adresu přidělenou routrem jako statickou (tu co přidělil přes kabel) a taky nic. Bohužel jsem se nemohl do routru TP-LINK dostat.

Už se mně to stalo jednou, ale zapojil jsem do boxu kabel a nevěnoval jsem tomu pozornost.
Není možné, že by si hd box uložil data z předchozího připojení a nové přes wifi nechtěl navázat ????

Jinak signál wifi ukazoval hd box full.

Díky za odpovědi
kuki_sk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: 9105+ problém s načtením DHCP přes wifi

Příspěvek od kuki_sk »

Ja som rezevoval v tp linku jedu IP pre HD box abych sa vyhol problemom s pridelovanim IP a router ostal v DCHP.

neviem aky mas model moj ma 192.168.0.1 admin/admin

address reserbation najdes v DCHP menu. Tam pridelis IP podla MAC addressy . Zatial problem nebol.
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Skús tento postup:
Prepni sa v HDBoxe na pripojenie káblom, vypni DHCP, zadaj pevnú IP, napr. 192.168.1.50 - v rozsahu routra musí byť samozrejme. Potom prepni na wifi a zadaj pevnú ip: 192.168.1.51, nechaj prepnuté na wifi, exit, vypnúť box - úplne, zapáliť si cigaretu, dofajčiť, zapnúť box. Možno neuškodí ani reštart routra.
V lokálnej sieti sa do HDBoxu dostaneš potom cez 192.168.1.50. :D
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
zolik645

Příspěvek od zolik645 »

Díky za rady pánové - jsem asi tulen, ale když zadám pevnou ip přes wifi 192.168.1.51, jaktože poté půjdu do routru přes ip: 192.168.1.50 ????? Že by soudruzi udělalí někde chybu ??? Zítra vyzkouším.
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Sú veci medzi nebom a zemou ktoré sa vysvetliť nedajú. :D
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

Podla otazky hore je jasne, ze nastavenie pevnej IP cez LAN a rezervovanie v routri pouzitim MAC adresy LAN sietovky, nemoze fungovat na pripojenie cez wifi . wifi adapter ma vlastnu MAC adresu , rezervaciu mozno nastavit aj na pripojeni usb wifi v PC . MAC sa totiz zmenou hostitelskeho zariadenia nemeni,ze ?
HDBox ma pri pripojeni wifi usb vlastne dve MAC - jednu trvalu LAN a jednu pre wifi usb. To, ktore sietove rozhranie sa pouzije, to rozhoduje o pouziti MAC .
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Ano, stačí sa nastaviť v sieťových nastaveniach na "spôsob pripojenia" - prvý riadok a dávať šípku vľavo/vpravo, dulu je vidno aj mac adresu ako sa mení.
Ale ja nemám na routry nastavené nič, žiadna ip podľa mac. Schválne som to bol teraz kuknúť či som to dobre napísal, ano v hdboxe mám nastavené pre pevné pripojenie ip: 192.168.1.105, pre wifi je ip: 192.168.1.106, nastavená je wifi, dhcp samozrejme off, kábel tam nie je, iba wifi klúč. Šecko funguje, z PC sa na box pripojím cez 192.168.1.105, aj webif, aj ftp, aj oscam, atď. . Reštart či už hdboxu alebo routra nespôsobí žiadne problémy, okamžite sa všetko chytí. :D
„Cross of Iron“
zolik645

Příspěvek od zolik645 »

HD box má pří připojení přes wifi více nedostatků - výše zmíněný problém šel vyřešit pouze výměnou routru, po váměně vše napoprvé OK. Doma právě zkouším svůj router - připojení přes wifi a nestačím se divit - všechny 3 USB wifi dongle v HD boxu jedou. jeden z nich normálně detekuje ostatní sítě, domácí však nemůže najít. Ani po ručním zadání se k routru nepřipojím. Připojím wifi dongle k některému z domácích PC nebo notebooků a není problém. Vrátím USB wifi k hd boxu a všechny okolní sitě bez problémů, ale k domácí se nepřipojím, např k sousedově ano.......... :( :( :( Kabel je kabel.
fukdes
satelitni prijimac: Hd box 9105+

Příspěvek od fukdes »

Chyba je v wifi dongle, vymen za iny kus a pojde to. Tipnem si, mas golden media?
HD box 9105+ @ Ab 500
Odpovědět

Zpět na „F O R T I S prijímače: HDbox 7119,9105+,Dreamsky HD6“