AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od Demont »

Inuita píše: Hele,když jseš takovej expert na linux,tak by si snad uměl najít na tomto fóru fungující E2. Pokud se týče toho,že já se chlubím jakou mám telku,tak to nebylo chlubení,ale srovnání kvality obrazu na Amiko Alien2 s tak drahou telkou. :good: Ne že bych ti nechtěl pomoci,ale ten tvůj příspěvek mi připadal jako diktát.,,potřeboval bych za prve,za druhe atd.Tak se vzpamatuj. :oops:
Ad1) Kvalitu jsme srovnal subjektivně jako ty, faktem je že Spark nemá základní funkce k doladění jas/kontrast... E2 to má, snad s tím půjde něco udělat, aby to bylo aspoň jako v Amiko Mini HD za 800 Kč... :D Není porblém najít E2, mám jich najítých asi 8, problém je zjistit, co je použitelné dřív, než to nainstaluju, proto se ptám uživatelů fóra. MMCH návody na instalci jsou tu taky v 80% špatné a nefungují, jeden opisuje od druhého chyby, nakonec jsem to zjistil pokus-omyl. Víš co je problém? Tvé EGO. To co je pro mě jasné vyjmenování cílů, ke kterým chci s pomocí ochotných lidí dojít, to je pro tebe diktát... Nejsem zvyklý ptát se stylem "jaký přijímač si mám koupi?" aniž bych měl jasnou představu co od něj chci... OK, neobtěžuj se, dál se bav o sobě... Pomůžu si asi sám jako vždy, jen mě to bude stát víc času... Čekal jsem spolupráci, ne zbytnělé EGO. "Expert" na Linux jsem v PC a síťařině, v proprietálních krabičkách ne a to jsem uvedl. V A2 asi nenajdu Midnight Commandera a příkazový řádek, nebo možná jo, ale ne po spuštění Spark...,
Jinak XBMC media center z desktopu Linux je asi tak xicht, který bych očekával od Aliena s patřičnou E2. Žádná zbytečná složitost, dobrá čitelnost menu na HD i SD, dostatek mediálních funkcí jak za SAT, tak i lokálního disku a internetu, trošku slušný skin. Zatím vídím na Alienu 2 extémy:
1. Spark primitivní aplikace co dohromady nic neumí,
2. E2 HDMU, napůl strojový kód kde se vývojář fakt vyřádil co do zamtení uživatele a zasral to tunou zbytečných položek, naprosto nepřehledné, jen v USALS je snad 80 položek k nastavení proboha proč? Někomu jeblo? Takže jdu vyzkoušet modifikovaný hyperion... Jinak Ti "díky" za neochotu, jak vidíš, brzy se k cíli dohrabu sám, nikdo není nenahraditelný... :D
Až budu u cíle, tak to snad popíšu na 1 stránku, jak z prodejního shitu udělat příjemný spolehlivý přijímač, nikde to tu k nelezení není... :smoke:
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

efendy55 píše:http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=41348
nie je to náhodou rovnaké aj na tvoj alien ? :Yahoo!:
Nie je to rovnaké ! Alien 2 a SHD8900 mají různé procesory, tedy mají i různé Enigmy. Půl dne v řiti. "Díky" za takové odkazy k ničemu... ... Někdy je lépe mlčet a říkat jen to, co vím... Že já vůl se chytil... :twisted:
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

Instalace,pluginy atd je stejné E2 samozřejmě podle procesoru ,ale to takový odborník na linux musí hned poznat
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Demont píše:
Nie je to rovnaké ! Alien 2 a SHD8900 mají různé procesory, tedy mají i různé Enigmy. Půl dne v řiti. "Díky" za takové odkazy k ničemu... ... Někdy je lépe mlčet a říkat jen to, co vím... Že já vůl se chytil... :twisted:
Kdybys sis místo toho vypisování negativ raději něco přečetl s těch našich ,,blábolů" tak bys zjistil že Amiko Alien2 má procesor 7162 a nelze do něj cpát image pro 7111. Stáhni si tuto http://ulozto.sk/xdt4Wft7/pkt-gm7162-e2-hyperion-v3-zip pluginem E2Upgrade.s ze Sparku dej instalaci a nalaď dle svého. A buď rád,že se ti ještě alespoň vzpamatoval ve Sparku. :shock:
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

Inuita píše:Kdybys sis místo toho vypisování negativ raději něco přečetl s těch našich ,,blábolů" tak bys zjistil že Amiko Alien2 má procesor 7162 a nelze do něj cpát image pro 7111. Stáhni si tuto http://ulozto.sk/xdt4Wft7/pkt-gm7162-e2-hyperion-v3-zip pluginem E2Upgrade.s ze Sparku dej instalaci a nalaď dle svého. A buď rád,že se ti ještě alespoň vzpamatoval ve Sparku. :shock:
To vysvětli vašemu "Veteránovi fóra" efendy55, co mě tam nasměroval. Blbec... Divný druh zábavy... Moc jsem se s tou kritikou nezmýlil.. :smoke:
Každopádně díky za odkaz, tuším ho mám někde už stažený, jen jsem nevěděl co dřív začít zkoušet... :wink:
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

@Demont-OpenAR-P_OE2.0_211_alien2_epl3-git-31-03-13

Kód: Vybrat vše

https://tdt-amiko.googlecode.com/files/OpenAR-P_OE2.0_211_alien2_epl3-git-08-04-13_v2013-03-31-25-g6fbce32.zip
ztomikz

Příspěvek od ztomikz »

Neodpustim si napsat. Aliena2 mam ca pul roku a bez problemu, ani sem nemel potrebu sem psat, stacilo cist. Debil jsi ty a jen tu spamujes negativama, pristroj vrat a jak bylo receno, koukej z okna a nebo cti a uc se... Alien slape supr jak ve sparku tak v hyp. v3.

Odesláno z mého HTC One V pomocí Tapatalk
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

ztomikz píše:Neodpustim si napsat. Aliena2 mam ca pul roku a bez problemu, ani sem nemel potrebu sem psat, stacilo cist. Debil jsi ty a jen tu spamujes negativama, pristroj vrat a jak bylo receno, koukej z okna a nebo cti a uc se... Alien slape supr jak ve sparku tak v hyp. v3. Odesláno z mého HTC One V pomocí Tapatalk
Jasně jsi genius s HTC One V a Tapatalk a já jsem debil u PC, pochopil jsem jádro tvého sdělení, kterým je osobní urážení a opět vytahování se čím kdo má... S úctou se asi rozloučím s celou komunitou zdejšího vlákna, je to zdá se ztráta času, z nováčka kterému prodali shit s 1,5 roku starým nefunkčním firmwarem se nejdřív musí udělat debil, pak si musí projít mazáckou vojnou 99 stránek keců, zopakovat omyly všech "veteránů" a pak se může ptát a stejně je mu poraděno blbě "veteránem" ... díky a sorry, jsme zvyklý na tah na bránu a konstruktivní spoupráci z voleje, ne na opakování omylů druhých a mazáckou vojnu... :poklona: Díky za těch pár odkazů co jsem tu vyčetl a těm co poradili...
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

avatar99 píše:@Demont-OpenAR-P_OE2.0_211_alien2_epl3-git-31-03-13
https://tdt-amiko.googlecode.com/files/ ... fbce32.zip
Díky ! =D>
ztomikz

Příspěvek od ztomikz »

Sorry nemyslel jsem to ve zlem, jen je lepsi prvni neco pocist o tomto pristroji a pak psat, software spark vysel posledni myslim v listopadu a ne pred pul rokem. Tez je mozne ze jsi kapl na spatnej kus :-( nemyslel jsem to spatne a pisu s telefonu on to tam napral sam uz jsem zakazal. Nechci ukazovat ze pisu s mobilu...
rudolfk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

HDMU E2 a OSCAM ve verzi 11768

Příspěvek od rudolfk »

Ahoj,

Muzu se zeptat, zda-li vam na posledni verzi HDMU E2 funguje spravne OSCAM {cardsh*ing}? Mam vzdycky timeouty kdyz se pripojuju na server a to uz bohuzel poslednich 5 verzi. Posledni verze kde mne to funguje je 11592.

Dekuju za odpoved,
R.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

Demont píše:
Inuita píše:Kdybys sis místo toho vypisování negativ raději něco přečetl s těch našich ,,blábolů" tak bys zjistil že Amiko Alien2 má procesor 7162 a nelze do něj cpát image pro 7111. Stáhni si tuto http://ulozto.sk/xdt4Wft7/pkt-gm7162-e2-hyperion-v3-zip pluginem E2Upgrade.s ze Sparku dej instalaci a nalaď dle svého. A buď rád,že se ti ještě alespoň vzpamatoval ve Sparku. :shock:
To vysvětli vašemu "Veteránovi fóra" efendy55, co mě tam nasměroval. Blbec... Divný druh zábavy... Moc jsem se s tou kritikou nezmýlil.. :smoke:
Každopádně díky za odkaz, tuším ho mám někde už stažený, jen jsem nevěděl co dřív začít zkoušet... :wink:
toho blbca myslíš mňa ???? ja som ťa len nasmeroval ako sa tam nahráva enigma2 . máš to tam pekne po lopate napísané . písal si že sa ti nechce čítať 90 strán a chcel si pekne všetko hotové a presviedčal si nás tu že ten návod tu na fore neni . tak prepáč že nesedím pri nete nostop a nečakám na takých .............. ako si ty . ked si s tým nevieš rady tak sa do toho nej..... a mal si si to všetko dať nastaviť kde si to kúpil a nie tu urážať niekoho čo sa ťa snaží aspon nasmerovať kde , čo a ako . ja na rozdiel od teba sa snažím tu aspon trocha odplatiť niekomu za to že ked som si tiež nevedel s niečim poradiť tak mi tu borci pomohli a poradili ,ale najprv som tu prečítal tisícky strán a potom som sa pýtal .keby si si ty láskavo prečítal aspon dve strany ako tam dostať a zálohovať enigmu . ty si ani tolko satelitov nevidel kolko krát som ja v aliene inštaloval a zálohoval enigmu . ver tomu že ten môj alien ide úplne bez problémov . aj tak ti prajem vela šťastia s tým tvojim satelitom . maj s a krásne :poklona:
Všetko 4K
Demont
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Demont »

efendy55 píše: Toho blbca myslíš mňa ???? ja som ťa len nasmeroval ako sa tam nahráva enigma2 . máš to tam pekne po lopate napísané . písal si že sa ti nechce čítať 90 strán a chcel si pekne všetko hotové a presviedčal si nás tu že ten návod tu na fore neni . tak prepáč že nesedím pri nete nostop a nečakám na takých .............. ako si ty . ked si s tým nevieš rady tak sa do toho nej..... a mal si si to všetko dať nastaviť kde si to kúpil a nie tu urážať niekoho čo sa ťa snaží aspon nasmerovať kde , čo a ako . ja na rozdiel od teba sa snažím tu aspon trocha odplatiť niekomu za to že ked som si tiež nevedel s niečim poradiť tak mi tu borci pomohli a poradili ,ale najprv som tu prečítal tisícky strán a potom som sa pýtal .keby si si ty láskavo prečítal aspon dve strany ako tam dostať a zálohovať enigmu . ty si ani tolko satelitov nevidel kolko krát som ja v aliene inštaloval a zálohoval enigmu . ver tomu že ten môj alien ide úplne bez problémov . aj tak ti prajem vela šťastia s tým tvojim satelitom . maj s a krásne :poklona:
Díky žes mě nasměroval z 99 stran na 65 stran jiného přístroje bez jakékooliv vysvětlivky ale zato se smějícím se smajlem ! :Yahoo!: Postup nahráni E2 jsme nakonec našel sám na stránkách výrobce: http://sat-support.tv/?a=downloads&dir=94 . Ano já vím, že tu na fóre všechno někde je, ale bohužel je to v poměru 3% užitečné informace k 97 % tápání a blábolů. Přitom zprovoznění zcela mrtvého A2 lze popsat na jedné stránce...
"ale najprv som tu prečítal tisícky strán a potom som sa pýtal "??? Když si přečtu tisícky stran, už se nemusím pýtat... Efektivita je v tom ty tisícky stran nečíst, enecaht si za 10 minut poradit a navázat tak, kde ostatníé skončili apostrčit to dopředu... Když budou všichni číst od začátku tisícky strán omylů a roky nefunkčních linků, tak to dopředu nikdo nikdy nepostrčí... :)
Takže konstruktivně: Mám tam PKT_GM7162_E2_HYPERION_v3, jede to jen FTA, nahrál jsem tam nějké pluginy a dívatelný skin, po síti se tam dostanu přes Open Webif, je tam spuštěná samba, která se ale po síti nehlásí, FTP chce heslo, které neznám. Zná to v USALS asi 15 satelitů (stačí). Nainslaloval jsem tam pluginy oscam (poslednízačínající 8xxx) klient i server, bohužel opět bez dalších informací kde se co konfiguruje, takže karta T-mobile irdeto stále nejede. Bohužel jsm neobjevil ani žádnou utilitu ke správně vestavěných čteček...na vsunutí karty nic nereaguje ať ji dám čipem nahoru nebo dolů do jakékoil čtečky... Takže kdyby mě někdo nakopnul směrem k rozjetí čtečky v této E2, byl bych vděčen samozřejmě... Ale asi jsem si to tu už notně polepil, takže jdu hledat a googlovat... 8) Další co v tom chybí je jakýkoli webový prohlížeč... aní ani mezi nabízenými pluginy...
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

jmeno- root
heslo- pkteam
nastavení oscamu :arrow: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=85&t=27528
lipinak

Příspěvek od lipinak »

Ahoj,
při spuštění systému (Spark + Mcas) nenaběhnou HD programy, je nutné přepnout na SD program a pak zpět na HD program který pak již naběhne. Pokud systém nabíhá na SD program tak se spouští okamžitě.
Je to standarní chování tohoto plaginu nebo je nutné něco nastavit ?
Díky za info
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

Jde o to jakou verzi Mcas používáš ,pravděpodobně ti načte keys 0D03 a teprve potom jde na kartu,smazal bych proto tyto keys přes menu v přijímači
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Prosím o radu, přečetl jsem několik celých diskuzi o AA2, oscam..., a to celé, ale bohužel jsou v nich uváděny chybné rady a údaje, takže bych rád rady skutečného odborníka, nedávno jsem se ptal, na jaké hodnoty nastavit cardmhz a mhz v oscam.server pro kartu Irdeto s CAID 0624 a bylo mi doporučeno cardmhz 327 a mhz 500, jenže jsem jinde nalezl, že 357 je pro ICE s CAID 0D96 a pro Irdeto s CAID má být 600, tak kde je pravda s frekvencí pro CAID 0624 a co potom mzh, má být pro AA2 500mhz, nebo je to taky omyl? Taký by mne zajímalo nastavení pmt_mode
v oscam.conf, někde píšou že pro E2 jedině 0, někde 1 a někde 4, tak netuším, jak to nastavit. Nefunguje mi totiž spolehlivě nahrávání, jako by byl na chvilku přerušen tok dat, přitom íslu i kvalitu signálu mám na 90%, tak už se chytám všeho, taky mám podezření na crossEPG. Mám tam poslední verzi pkt-gm7162-e2-hyperion-v3 s oscamem balck sheep a obraz pěkný, jen to nahrávání je absolutně nespolehlivý, někdy nenahraje vůbecnic, někdy jen kus, někdy je v nahrávce několik vynechání a někdy je bez problémů...
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

tak aby bolo raz a na vždy medzi nami jasno . toto je môj jediný príspevok na tvoju žiadosť kde som ti dal link ako na tú enigmu do aliena , nič viac nič menej som ti ja osobne neradil ani nepísal ,až do vtedy kým si ma tu nezačal bezdôvodne osierať že ja som ti to poradil a podobné pí....... preto ti takmer kvôli ,, mne " zachrčal ten tvoj zázrak . a to že ti tu niekto píše že si láskavo aspon niečo o tom prečítaj tak má pravdu a plne s ním súhlasím .
Všetko 4K
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Hází mi to v Oscam občas chybu typu "2013/12/08 16:04:30 4EA1B0 r horni [irdeto] EMM write error 76", v čem by moh být problém? V oscam.server mám emmcache = 1,1,2 a někdo doporučuje emmcache = 1,3,2 nemůže to být tím?

2013/12/08 16:04:27 4EA1B0 r horni [irdeto] lokal emmtype=global, len=37, idx=32, cnt=1: written (101 ms)
2013/12/08 16:04:29 4EA1B0 r horni [irdeto] lokal emmtype=global, len=37, idx=33, cnt=1: written (104 ms)
2013/12/08 16:04:30 4EA1B0 r horni [irdeto] lokal emmtype=global, len=34, idx=34, cnt=1: written (99 ms)
2013/12/08 16:04:30 4EA1B0 r horni [irdeto] lokal emmtype=global, len=37, idx=35, cnt=1: written (109 ms)
2013/12/08 16:04:30 4EA1B0 r horni [irdeto] lokal emmtype=global, len=37, idx=36, cnt=1: written (109 ms)
2013/12/08 16:04:30 4EA1B0 r horni [irdeto] lokal emmtype=global, len=34, idx=37, cnt=1: written (100 ms)
2013/12/08 16:04:30 4EA1B0 r horni [irdeto] EMM write error 76
2013/12/08 16:04:30 4EA1B0 r horni [irdeto] lokal emmtype=global, len=30, idx=38, cnt=1: written (88 ms)
2013/12/08 16:04:31 4EA1B0 r horni [irdeto] lokal emmtype=global, len=37, idx=39, cnt=1: written (103 ms)
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“