AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Inuita
Odborník
Odborník

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od Inuita »

Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Mám tam teď čerstvě 69, tak uvidím, ale raději bych rozchodil E2.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

dipol100 píše:Mám tam teď čerstvě 69, tak uvidím, ale raději bych rozchodil E2.
stáhni tu co jsem ti dal link a neupgraduj ji. Mě to po upgradu taky blblo. #-o
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

OK, už stahuju, a na oscam bys měl taky odkaz? Dik
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

dipol100 píše:OK, už stahuju, a na oscam bys měl taky odkaz? Dik
Na oscam irdeto t-mobile bohužel ne.Zkus pohledat
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Ty používáš sharing, nebo jinou kartu?
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

dipol100 píše:Ty používáš sharing, nebo jinou kartu?
Skylink ICE,sharing nepoužívám.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

A co používáš na ICE kartu, oscam? Tam by se pak nastavení lišilo pouze CAID kódem a to bych si dokázal upravit, kdybys mi dal odkaz na stažení s ICE nastavením.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

dipol100 píše:A co používáš na ICE kartu, oscam? Tam by se pak nastavení lišilo pouze CAID kódem a to bych si dokázal upravit, kdybys mi dal odkaz na stažení s ICE nastavením.
používám oscam ymod48,ten jediný mi najel obraz 20sec po probuzení z deep stanby. Ostatní oscamy jsem musel přepnout kanál. :twisted: Hodím ti configy na soukromou adresu.
bore67
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bore67 »

bore67 píše:Zdravím.
Potřeboval bych poradit jak rozchodit SPARK, nevím co jsem udělal špatně, ale přestal mi na ALIEN 2 fungovat SPARK,při spuštění nabíhá SPAR po potvrzení OK BOOO, BO50, NULL, STAR a zustane zamrznuto na FAIL, přitom ENIGMA PKT HYPERION 3 bootuje normálně. Zkoušel jsem Alien2_1.2.50_rescue_image přes zadní USB postupem jak je tu napsaný který proběhl že při potvzení FACT se ukáže U LD, které bliká po cca 20s počítá od 5100 po 5299 poté opět začne blikat U LD, nechal jsem to v tomto stavu 5 min. a po restartu opět FAIL. Děkuji předem za každou dobrou radu.
Tak po x hodinách bádání mi SPARK opět funguje, pokud by se Vám také toto stalo, tak řešení je zde http://www.sparkfans.net/viewtopic.php? ... 6&start=30
skipi1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: octagon sf8008 combo

Příspěvek od skipi1 »

Ahojte, poradi niekto neviem sa rozhodnut pri kupe amiko alien 2 twin alebo skytec nerine, doma je uz anaconda hd. Surne potrebujem poradit, lebo uz fakt neviem co zobrat. Vdaka
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

a čo od toho očakávaš ?
Všetko 4K
ajkali
satelitni prijimac: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od ajkali »

Ahoj, nainstaloval jsem do AA2 krome Sparka i Hyperion a neco malo do nej nainstaloval.Přestalo mi reagovat dal.ovl. Poradte co s tim, ovladani na pristroji funguje, ale potrebuji i barevne tlacitka na ovladaci.Ve Sparkovi funguje OK.
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Restartuj v zadu vypinacom.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
Demont
Pokročilý
Pokročilý

AMIKO ALIEN 2 + sharing

Příspěvek od Demont »

Zdravím znalce. Jsem čerstvým majitelem Amiko Alien 2+ 3tunery. Požaduji od toho:
1. Aby to jelo spolehlivě dívání i nahrávání současně na USB disk, nezávisle (žádné sekání).
2. Aby to spolehlivě sharovalo kartu po ethernetu v rámci domácnosti (ne jako levná Amika bez Linuxu - nepoužitelné, často se sekaly, zbavil jsem se jich).
Mám základní znalosti Linuxu (Open SUSE). Dočetl jsme se, že od výrobce to celkem nic neumí. ale s Enigma2 by mělo. Tak čím má začít? Omlouvám se, ale číst 95 stran povídaček nemám čas. Šlo by to v několika bodech? První krok mi prosím doplňte linkem a další v tom duchu:
1. Stáhnei Enigma 2 (3 nebo něco jiního) z http://.......
2. Nainstaluj Enigma2 z USB ...(postup)
3. Nainstaluj pluginy XXXX, ketré stáhneš z http://....... + postup instalace
Pokud je něco lepšíno, než Eigma2, rád si nechám poradit. Ale prosím fakt věcně, ne povídačky coby kdyby, jsem na tom špatně s časem... Díky obětavci, který mi věnuje 10 minut... :good: Prosím jen toho, kdo Alien2 má a funguje mu tak, jak požaduji. Ne teoretiky... díky...

Takže po vybalení a cca 2 hodinách experimentů: Je to totální s*ačka, co jsem koupil a nikomu to nedoporučuju! Zítra to asi vrátím. Fatální problémy:
1. Nelze naladit jediný program na Astře 23,5E , ani na jednom tuneru. USALS nastaven stejně jako v Amiko Mini, kde funguje normálně.
2. DVB-T naladit šlo, ale kvalita obrazu nic moc, horší jak satelit na Amiko Mini, horší jak z tuneru TV. Obraz jakoby zastřený v mlze, bez kontrastu, v menu nikde možnost zvětšit kontrast. Když zvětším na TV, bude přetažený při přepnutí na tuner televize, video a DVD. To Amiko HD Mini tu možnost nastavit parametry výstupního obrazu má...
3. Nelze regulovat v sateltu sílu zvuku. Obrázek regulátoru běhá po obrazovce na povely DO, ale hraje stále stejně silně. To v Amiku Mini funguje normálně (propojení přes HDMI v obou případech)
4. Obraz z DVB-T sebou občas škubne. To by se u cajku za 3,5 litru stávat nemělo !
5. Ukazatel síly signálu má jen 2 stavy: 0% nebo 90% Nelze tak rozlišit sílu 2 vysílačů stejného programu na různých frekvencích a tím si vybrat kvalitnější... ukazatel Q ukazuje u obou okolo 80% nebo nulu, ale jeden občas vypadává a zamrzá. Takže vím (přímo z DVB-T tuneru televize) že je mezi nima značný rozdíl v síle i kvalitě. V Alienu to nelze rozeznat. Oba ukazatele jsou asi fake.
Jo a za 6: nelze spustit nic z Youtube. Klip se vyhledá, spustím Play a nic, nějaká chybová hláška ve smyslu "video nelze spustit". Přitom vyhledávací funkce pracuje, takže spojení s Youtube je.... Na Amiku HD Mini Youtube funguje...

Jsem naprosto rozčarován tímto cajkem, nedával jsme 5x větší cenu oproti Amiko HD Mini za to, abych měl problémy hned na začátku, které na Amiko HD Mini nejsou. Nezajímá mě, co je tam za SW, je to nové od výrobce, má tam být takový, který aspoň plní základní funkce, jako laciné přístroje, důvod nefunkčnosti SAT tunerů neznám, jsou mrtvé.

Příliš mnoho problémů hned na začátku, než abych s tím ztrácel nervy... Očekával jsem možnost Dual BOOTu pro experimentování s druhým systémem, ale zároveň jsem čekal, že ten originální bude plnit aspoň základní funce laciných přijímačů. Není tomu tak. Asi skončím se značkou Amiko... Jsou to nedodělky... ](*,)
Naposledy upravil(a) Demont dne 05.prosinec 2013 - 0:21, celkem upraveno 1 x.
ajkali

Příspěvek od ajkali »

Mohu restartovat i jak chci, a DO v Hyperionu nereaguje
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Demont: Máš nepodarok - stáva sa to! Vymeniť u predajcu. Spark po nastavení a naladení staníc musí ísť. :!:
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

ajkali píše:Mohu restartovat i jak chci, a DO v Hyperionu nereaguje
Ešte sa mi nestalo, že by nejaký image po nainštalovaní nereagoval na DO. Dal si nesprávny image pre iný STB prijímač - nie je to náhodou tak? Preto nerozozná tvoj DO. Pri prvom spustení Hyperionu DO reaguje zvláštne - niekedy opozdene - ak nastavíš jazyk a ostatné základné nastavenia a dáš reštart enigmy, bude reakcia DO normálna.
Inuita
Odborník
Odborník

Re: AMIKO ALIEN 2 + sharing

Příspěvek od Inuita »

Demont píše:Zdravím znalce. Jsem čerstvým majitelem Amiko Alien 2+ 3tunery. Požaduji od toho:
1. Aby to jelo spolehlivě dívání i nahrávání současně na USB disk, nezávisle (žádné sekání).
2. Aby to spolehlivě sharovalo kartu po ethernetu v rámci domácnosti (ne jako levná Amika bez Linuxu - nepoužitelné, často se sekaly, zbavil jsem se jich).
Mám základní znalosti Linuxu (Open SUSE). Dočetl jsme se, že od výrobce to celkem nic neumí. ale s Enigma2 by mělo. Tak čím má začít? Omlouvám se, ale číst 95 stran povídaček nemám čas. Šlo by to v několika bodech? První krok mi prosím doplňte linkem a další v tom duchu:
1. Stáhnei Enigma 2 (3 nebo něco jiního) z http://.......
2. Nainstaluj Enigma2 z USB ...(postup)
3. Nainstaluj pluginy XXXX, ketré stáhneš z http://....... + postup instalace
Pokud je něco lepšíno, než Eigma2, rád si nechám poradit. Ale prosím fakt věcně, ne povídačky coby kdyby, jsem na tom špatně s časem... Díky obětavci, který mi věnuje 10 minut... :good: Prosím jen toho, kdo Alien2 má a funguje mu tak, jak požaduji. Ne teoretiky... díky...

Takže po vybalení a cca 2 hodinách experimentů: Je to totální s*ačka, co jsem koupil a nikomu to nedoporučuju! Zítra to asi vrátím. Fatální problémy:
1. Nelze naladit jediný program na Astře 23,5E , ani na jednom tuneru. USALS nastaven stejně jako v Amiko Mini, kde funguje normálně.
2. DVB-T naladit šlo, ale kvalita obrazu nic moc, horší jak satelit na Amiko Mini, horší jak z tuneru TV. Obraz jakoby zastřený v mlze, bez kontrastu, v menu nikde možnost zvětšit kontrast. Když zvětším na TV, bude přetažený při přepnutí na tuner televize, video a DVD. To Amiko HD Mini tu možnost nastavit parametry výstupního obrazu má...
3. Nelze regulovat v sateltu sílu zvuku. Obrázek regulátoru běhá po obrazovce na povely DO, ale hraje stále stejně silně. To v Amiku Mini funguje normálně (propojení přes HDMI v obou případech)
4. Obraz z DVB-T sebou občas škubne. To by se u cajku za 3,5 litru stávat nemělo !
5. Ukazatel síly signálu má jen 2 stavy: 0% nebo 90% Nelze tak rozlišit sílu 2 vysílačů stejného programu na různých frekvencích a tím si vybrat kvalitnější... ukazatel Q ukazuje u obou okolo 80% nebo nulu, ale jeden občas vypadává a zamrzá. Takže vím (přímo z DVB-T tuneru televize) že je mezi nima značný rozdíl v síle i kvalitě. V Alienu to nelze rozeznat. Oba ukazatele jsou asi fake.
Jo a za 6: nelze spustit nic z Youtube. Klip se vyhledá, spustím Play a nic, nějaká chybová hláška ve smyslu "video nelze spustit". Přitom vyhledávací funkce pracuje, takže spojení s Youtube je.... Na Amiku HD Mini Youtube funguje...

Jsem naprosto rozčarován tímto cajkem, nedával jsme 5x větší cenu oproti Amiko HD Mini za to, abych měl problémy hned na začátku, které na Amiko HD Mini nejsou. Nezajímá mě, co je tam za SW, je to nové od výrobce, má tam být takový, který aspoň plní základní funkce, jako laciné přístroje, důvod nefunkčnosti SAT tunerů neznám, jsou mrtvé.

Příliš mnoho problémů hned na začátku, než abych s tím ztrácel nervy... Očekával jsem možnost Dual BOOTu pro experimentování s druhým systémem, ale zároveň jsem čekal, že ten originální bude plnit aspoň základní funce laciných přijímačů. Není tomu tak. Asi skončím se značkou Amiko... Jsou to nedodělky... ](*,)
Tak kamaráde,nikdo ti tu na zlatým tácu ty tvoje pořadavky nepodá. Od toho je tu toto fórum,aby ses učil. Já mám Amiko Alien2 Triple plus už skoro rok a jak ve Sparku,tak v E2 Hyperion šlape jako hodinky! [-X Musíš si s tím trochu pohrát. Musíš si uvědomit,že to není Humax za 9000Kč,ale linux. Pokud se týče obrazu,tak já ho mám stejně kvalitní jako na 24000 Kč televizoru Samsung 600Hz.Na kanálu Discovery HD ShowCase si kolikrát myslím,že už snad ani lepší obraz být nemůže.
ajkali

Příspěvek od ajkali »

Diky za rady, znovu jsem nainstaloval Hyperion a vše běží ......
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“