AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od logan »

Hmm... Tu poradím - dať čistú inštaláciu len s nutnými pluginmi. Nezapínať nič, čo nevyužijem!Disk moutnuť a preformátovať v STB(nie je však podmienkou). Máš internet stále pripojený? Nesťahuje ti niečo z neho? Skús ho odpojiť a tak nahrávať :)
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

dipol100 píše:Hm, to vám můžu jen tiše závidět, včera jsem se celý den trápil s mountnutím NTFS a Ext4 a ani jeden mi to nepobere, asi ho neumím správně připojit (můžete prosím napsat polopaticky, v čem vytváříte partition, formátujete, zda vytvoříte na HDD nějaký adresář a pak co v Blue panelu atd...?) . Za to Ext3 se mountne hned a jede bez problémů, tedy až na to pozastavení na pár sekund při souběžném nahrávání a přehrávání, jinak taky umí souběžně nahrávat 3 HD programy, ale prostě to během hodiny na 5-10 sekund zastaví a pak běží dál a já pořád nemůžu přijít na to, co ho na tu chvilku zaměstná natolik, že nestíhá nahrávat.
Co tam máš za oscam? Mě to dělaly všechny oscamy mimo ymod48. Dokonce mi po startu z deep standby natáčely tmu. ](*,)
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Mám tam OSCAM 1.20-unstable_moded_by_Black_ship build #7266, s jiným mi karta Irdeto nejde, zkoušel jsem i ymod48, ale buď ho neumím nastavit, nebo s kartou Irdeto do T-Mobile nechodí. Možná, kdybyste mi dali odkaz na konkrétní ymod48 včetně configů pro něj na kartu Irdeto, tak to testnu. Ráno jsem něco nahrával ,mělo to asi 1:30 a při přehrávání jsem zjistil, že tam opět asi 10-15 sekund chybí cca 15 minut po začátku a během přehrávání se to 2x na cca 10-15 sekund zastavilo. Zdá se, jako by možná tahal EPG, nebo něco takovýho. takže se zastavuje i při nahrávání jen jednoho pořadu, případně jen při přehrávání jen jednoho pořadu v HD kvalitě (původně jsem myslel, že to dělá při souběžném přehrávání a nahrávání). Už jsem vyměnil i disk 1TB za 750G a dělá to úplně to samé a je jedno, zda je v tu chvíli je internet zapnutý, nebo vypnutý, pluginy tam nemám žádné. Udělal jsem i čistou instalaci a je to stejné a to mám už druhý přístroj.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

dipol100 píše:Mám tam OSCAM 1.20-unstable_moded_by_Black_ship build #7266, s jiným mi karta Irdeto nejde, zkoušel jsem i ymod48, ale buď ho neumím nastavit, nebo s kartou Irdeto do T-Mobile nechodí. Možná, kdybyste mi dali odkaz na konkrétní ymod48 včetně configů pro něj na kartu Irdeto, tak to testnu. Ráno jsem něco nahrával ,mělo to asi 1:30 a při přehrávání jsem zjistil, že tam opět asi 10-15 sekund chybí cca 15 minut po začátku a během přehrávání se to 2x na cca 10-15 sekund zastavilo. Zdá se, jako by možná tahal EPG, nebo něco takovýho. takže se zastavuje i při nahrávání jen jednoho pořadu, případně jen při přehrávání jen jednoho pořadu v HD kvalitě (původně jsem myslel, že to dělá při souběžném přehrávání a nahrávání). Už jsem vyměnil i disk 1TB za 750G a dělá to úplně to samé a je jedno, zda je v tu chvíli je internet zapnutý, nebo vypnutý, pluginy tam nemám žádné. Udělal jsem i čistou instalaci a je to stejné a to mám už druhý přístroj.

Koukni přes ftp do složky HDD co tam máš za adresáře. Zneschopni plugin cross epg,stejně je na ho..no. Já ho mám zapnutej a stejně mám některé slovenské a naše třeba Telka,Pohoda a Smíchov bez popisu.Musím na ně stejně kliknout,abych měl přehled.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
MagnaWoX

Příspěvek od MagnaWoX »

Zkus můj oscam: http://czshare.com/5708741/Oscam.rar mám T-mobile kartu, 1TB disk (na nahrávání mám oddíl 150 GB ext3) a nahrává úplně v pohodě i z deep standby.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Ten tvůj oscam určitě zkusím, nicméně binárku tam mám stejnou jako ty, stejně jako oscam.conf, oscam.server a oscam.user. Já tam nemám oscam.srvid, oscam.services, ale ty tam myslím nejsou potřeba a mám jiný oscam.dvbapi, a to jenom proto, že tam nemám prioritní jiné karty, než tu svou s CAID 0624, nicméně jsem tam nakopíroval pro jistotu všechno od tebe. Jakou máž verzi image, mohl bys mi ji poslat? Já mám originál nějakou předinstalovanou z ellano.sk, jiné, které jsem zkoušel buď některé pořady vůbec nenahrajou, nebo jen část. Tato nahraje všechno, ale s tím pozastavením-výpadkem, což mi ale jiné dělali také. Zkusil bych zneschopnit cross epg, ale nevím jak na to, když dám menu_pluginy_odebrat plugin, tak to zahlásí "No new plugin found" a po stisknutí exit tam ten plugin pořád je. Ty pluginy byli v image už předinstalované a nejdou touto cestou pryč, tuto image ale bez pluginů nemám a jak jsem psal, ostatní image mi nenahrávají spolehlivě. Dají se pluginy odinstalovat i jinak?
Díval jsem se přes FTP na HDD a mám tam adresáře crossepg, lost+found a nahrané filmy, v tom crossepg jsou mimo soubor crossepg.log a ext.epg.dat všechny soubory nulové velikosti.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

dipol100 píše:Ten tvůj oscam určitě zkusím, nicméně binárku tam mám stejnou jako ty, stejně jako oscam.conf, oscam.server a oscam.user. Já tam nemám oscam.srvid, oscam.services, ale ty tam myslím nejsou potřeba a mám jiný oscam.dvbapi, a to jenom proto, že tam nemám prioritní jiné karty, než tu svou s CAID 0624, nicméně jsem tam nakopíroval pro jistotu všechno od tebe. Jakou máž verzi image, mohl bys mi ji poslat? Já mám originál nějakou předinstalovanou z ellano.sk, jiné, které jsem zkoušel buď některé pořady vůbec nenahrajou, nebo jen část. Tato nahraje všechno, ale s tím pozastavením-výpadkem, což mi ale jiné dělali také. Zkusil bych zneschopnit cross epg, ale nevím jak na to, když dám menu_pluginy_odebrat plugin, tak to zahlásí "No new plugin found" a po stisknutí exit tam ten plugin pořád je. Ty pluginy byli v image už předinstalované a nejdou touto cestou pryč, tuto image ale bez pluginů nemám a jak jsem psal, ostatní image mi nenahrávají spolehlivě. Dají se pluginy odinstalovat i jinak?
Díval jsem se přes FTP na HDD a mám tam adresáře crossepg, lost+found a nahrané filmy, v tom crossepg jsou mimo soubor crossepg.log a ext.epg.dat všechny soubory nulové velikosti.
V nastavení crossepg nastav v configure vše na NE a ještě pro jistotu skoukni jestli nemáš zelenou fajfkou zatržený nějaký ten rytec u providerů. Ale podle mne to máš nějak divně nastavené,protože já mám soubor epg.dat kolem 1,5 MB.

Teď mě ještě napadlo,jestli se crossepg vůbec s kartou t-mobile stahuje,jestli to nejde jen ze skylinkem.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Já mám ext.epg.dat velikost cca 2,4 MB a crossepg.log 353b, vše ostatní mám velikos 0. Zafajfovaný jsem měl v skylink, to už jsem ale dávno zrušil, ještě zkouknu v configu všechno na ne, ale každopádně je tam úložiště HDD, jinak jsem zvolit už pouze interní úložiště a to se mi dávat nechtělo.
MagnaWoX

Příspěvek od MagnaWoX »

dipol100 píše:Ten tvůj oscam určitě zkusím, nicméně binárku tam mám stejnou jako ty, stejně jako oscam.conf, oscam.server a oscam.user. Já tam nemám oscam.srvid, oscam.services, ale ty tam myslím nejsou potřeba a mám jiný oscam.dvbapi, a to jenom proto, že tam nemám prioritní jiné karty, než tu svou s CAID 0624, nicméně jsem tam nakopíroval pro jistotu všechno od tebe. Jakou máž verzi image, mohl bys mi ji poslat? Já mám originál nějakou předinstalovanou z ellano.sk, jiné, které jsem zkoušel buď některé pořady vůbec nenahrajou, nebo jen část. Tato nahraje všechno, ale s tím pozastavením-výpadkem, což mi ale jiné dělali také. Zkusil bych zneschopnit cross epg, ale nevím jak na to, když dám menu_pluginy_odebrat plugin, tak to zahlásí "No new plugin found" a po stisknutí exit tam ten plugin pořád je. Ty pluginy byli v image už předinstalované a nejdou touto cestou pryč, tuto image ale bez pluginů nemám a jak jsem psal, ostatní image mi nenahrávají spolehlivě. Dají se pluginy odinstalovat i jinak?
mám verzi hyperion v3 zde z downloadu
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Verzi hyperion v3 jsem tam měl před tím a mimo občasného pozastavení nahrávání mi navíc občas pořady nenahrála, nebo nahrála jen kus (S kartou Irdeto od T-Mobile).
marospet

Příspěvek od marospet »

Neviem v čom je problem pri zdielani cccam všetko ide v pohode iba niekedy to sekne asi každu minutku neviem či je to netom lebo mam slabe pripojenie 2mgb/s alebo je problem pri zdielani cccam 2.14 . Server je profesionalny čiže tam problem nebude určite to sekanie sa prejavuje na sky italia a sky british inde to ide v pohode sekne iba niekedy.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

dobre nastavený server nesmie sekať . [-X a každú minútu ako píšeš to seka tak to stojí asi za hov.... . neviem síce ako zvláda alien čistý cccam 2.3.0 ako klient /oscam na 8900-ke ide perfektne a je mu šum a fuk či ide ako klient ,alebo ako server / mám osobne odskúšané medzi sebou : dreambox 800 hd se ,7000s ,ipbox-350,400,uno, solo2 v čistom cccame 2.3.0 a nikdy mi to nesekalo ani v jednom a o oscame ani radšej nepíšem tie tiež nemajú žiadny problém . :good: ale ak k čistému cccamu pripojíš nelinux ako klienta tak to už stojí fakt za hov.... napr: satelita-2000, cryptobox-4xx,5xx opticum-403 atd. :cry:
Všetko 4K
marospet

Příspěvek od marospet »

efendy55 píše:dobre nastavený server nesmie sekať . [-X a každú minútu ako píšeš to seka tak to stojí asi za hov.... . neviem síce ako zvláda alien čistý cccam 2.3.0 ako klient /oscam na 8900-ke ide perfektne a je mu šum a fuk či ide ako klient ,alebo ako server / mám osobne odskúšané medzi sebou : dreambox 800 hd se ,7000s ,ipbox-350,400,uno, solo2 v čistom cccame 2.3.0 a nikdy mi to nesekalo ani v jednom a o oscame ani radšej nepíšem tie tiež nemajú žiadny problém . :good: ale ak k čistému cccamu pripojíš nelinux ako klienta tak to už stojí fakt za hov.... napr: satelita-2000, cryptobox-4xx,5xx opticum-403 atd. :cry:
v oscame treba nastaviť cccam ako klient a pôjde to bez sekania :?:
ja to mam cez c line nastavene a asi to amiko nezvlada ten cccam.
bore67
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bore67 »

Zdravím.
Potřeboval bych poradit jak rozchodit SPARK, nevím co jsem udělal špatně, ale přestal mi na ALIEN 2 fungovat SPARK,při spuštění nabíhá SPAR po potvrzení OK BOOO, BO50, NULL, STAR a zustane zamrznuto na FAIL, přitom ENIGMA PKT HYPERION 3 bootuje normálně. Zkoušel jsem Alien2_1.2.50_rescue_image přes zadní USB postupem jak je tu napsaný který proběhl že při potvzení FACT se ukáže U LD, které bliká po cca 20s počítá od 5100 po 5299 poté opět začne blikat U LD, nechal jsem to v tomto stavu 5 min. a po restartu opět FAIL. Děkuji předem za každou dobrou radu.
Naposledy upravil(a) bore67 dne 27.listopad 2013 - 22:26, celkem upraveno 1 x.
marospet

Příspěvek od marospet »

bore67 píše:Zdravím.
Potřeboval bych poradit jak rozchodit SPARK, nevím c o jjsem udělala špatně, ale přestal mi fungovat, spuštění nabíhá SPAR po potvrzení OK BOOO, BO50, NULL, STAR a zustane zamrznuto na FAIL, přitom ENIGMA PKT HYPERION 3 bootuje normálně. Zkoušel jsem Alien2_1.2.50_rescue_image přes zadní USB postupem jak je tu napsaný který proběhl že při potvzení FACT se ukáže U LD, které bliká po cca 20s počítá od 5100 po 5299 poté opět začne blikat U LD, nechal jsem to v tomto stavu 5 min. a po restartu opět FAIL. Děkuji předem za každou dobrou radu.
naformatuj usb na fat32 nahraj sparks a daj kľuč zo zadu nie spredu.
bore67
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bore67 »

To vše jsem dělal, ještě mmne napadlo, jestli nemám vadnou flash, jinou tu bohužel nemám, zkusím zítra
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

5 min. je málo - nechaj to prebehnúť do konca, alebo chybovej hlášky! Čakaj min 20 min.
vbor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2 Triple Plus

Příspěvek od vbor »

MagnaWoX píše:Dobré ráno,

já používám EPG refresh a co je na všech kanálech vidím hned, kromě ÓČKA, ale to mě moc netrápí :)

Chtěl bych se, ale zeptat, je nějaká možnost nastavit v enigmě nahrávání pluginů na ext. disk? Nikde nemůžu nic najít. Hledal jsem totiž nějakéj web browser a jediný co jsem našel měl 58 MB...

Používáte nějaký prohlížeč, případně jaký, mám Hyperion v3.

Děkuju za rady :thankyou:
Taky něco hledám (Opera ze Sparku by se hodila). Nepřišel už tady někdo na něco?
Amiko Alien Triple Plus 23,5@19,2 ENIGMA2 PKT HYPERION 4 SVN-2860 / Spark 1.2.72
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

no ak vám to pomôže tak prehliadač funguje na sole2 a une bezvadne . :good: ked som to skúšal ,ale nepoužívam to , na takéto srandy mám predsa pc . nemá náhodou alien fleshku 512-ku ??
Všetko 4K
bore67
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od bore67 »

logan píše:5 min. je málo - nechaj to prebehnúť do konca, alebo chybovej hlášky! Čakaj min 20 min.
Nechal sem to do rána a nic. Ted to zkouším přes novou 4GB flash, dám vědět, jak to dopadlo
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“