Opticum HD X403p

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Re: Opticum HD X403p

Příspěvek od vlado.ucho »

Skontroluj pripojenie káblu na "F" konektor, či je zasunutý do správneho konektoru,ak nemáš signál ani v takom prípade že je všetko akože OK,tak bude chybný tuner,alebo jeho napájanie zo zdroja,v takom prípade len servis.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
kardinal_emilius

Příspěvek od kardinal_emilius »

Vďaka za odpoveď, kábel je samozrejme zapojený.
bigsat
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H9 Combo,Zgemma H7S

Příspěvek od bigsat »

:book: jak ti nenebehnu ani hodinky tak jedine servys signal stim nema nic spolocne :book:
Zgemma H9 combo, H11,H8.2,H7,octagon sf8008 -parabola multi-85 -28,23,19,16,13,4.8,0.8,
kardinal_emilius

hodiny nabehnu, ale nieje na nich aktualny cas, a neaktualizuje sa ... ja som si myslel ze sa aktualizuju prostrednictvom druzice. Ale vdaka, nesiem to do servisu.
vador
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vador »

To áno - čas sa aktualizuje zo satelitu ale ak nemá signál, tak sa nevie aktualizovať. A parabola nie je pohnutá ?
VU+ SOLO2 /Openpli 8.3-release/
1x 90 + monoblok Quad
1x M85 + 0,8W-5E-13E-16E-19,2E-23,5E-28,2E
kardinal_emilius

Tak prijimac je v poriadku, bude to niekde vonku - kabel alebo parabola. Jedine co som vedel svojpomocne urobit bolo vymenit LNB, ale nebol signal ani tak. Parabola je tam na fest, neviem ako by sa pohla... pride technik s meracimi zariadeniami. Vdaka za pomoc.
wasrman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od wasrman »

kardinal_emilius píše:Tak prijimac je v poriadku, bude to niekde vonku - kabel alebo parabola. Jedine co som vedel svojpomocne urobit bolo vymenit LNB, ale nebol signal ani tak. Parabola je tam na fest, neviem ako by sa pohla... pride technik s meracimi zariadeniami. Vdaka za pomoc.
Jak víš že přijímač je v pořádku ?
kardinal_emilius

zobral som ho do servisu a tam ho predomnou vyskusali aj s mojou kartou... funguje bez problemov.
marekhk

Příspěvek od marekhk »

Zdravim nevíteněkdo v jakem tvaru atd, dostat tytulky z flešky? Zkouším titulky v sub,srt,txt a jedine co funguje tak restart přijímače po nahrátí titulků v sub či srt, txt to vubec nevidi ,poradí nekdo?
figmar
satelitni prijimac: Amiko 8250+

Příspěvek od figmar »

Zdravím,potreboval by som poradiť. Mám soft globo_x4_rc1_synaps_dinavision_1.5.28_gisclub.tv
keď dám správu služieb a chcem niektoré programy napr. vymazať, tak na pozadí nevidím či ten program funguje alebo nie,tak som si zopár programov zbytočne vymazal.V starých softoch bolo dokonca aj okienko,že som videl čo ide a čo nie.Má s tým niekto skúsenosť?
duro28

Příspěvek od duro28 »

Zdravim, mam tento prijimac cca 2,5 roka. Prijimac po chvile zacne mrznut tak ze obraz sa zastavuje a nereaguje na dialkove, po odpojeni koax kablu z prijimaca dialkove reaguje bezproblemov. Robi to aj na free kanaloch ako ta3 ct24 cize nejaka nekompatibilita s kartou to nebude. Takisto vyskusane 3 rozne firmware. Nestretol sa niekto s tym? Vdaka vopred za radu...
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

No po takomto dlhom čase používania,by som radil pozrieť sa do zdrojovej časti,ale odborníkovi,laik závadu nezistí.Nech sa darí.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od hlustvisihak »

nejlépe odborníku nejvyššímu co si říka vladoucho
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

To hlustvisihak,by si bol prekvapený na čo všetko som odborník,ale priznávam,že neviem všetko a ani nikdy nebudem,človek sa učí celý život a ja už 67 rokov,na čo si ty ale odborník,asi na zapáranie a vyrývanie?Nech sa ti darí.
hlustvisihak
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od hlustvisihak »

vladko

něco tady smrdí !

:poklona:
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

mám tento opticum 403 doma od sestry / že vraj deti niečo stlačili na d.o / a nereaguje na d.o . a nejde obraz ani zvuk cez HDMI , jedine scart a chinc samozrejme ked stlačím na d.o. menu tak je len modrá obrazovka , asi tam treba prepnúť výstup scart alebo hdmi a rozlíšenie obrazu . kedže nevidím žiadne menu tak to asi nenastavím . skúšal som na d.o. stláčať biele tlačítko P/N a nič sa nedeje . /aspon tak som to našiel na fore / je nejaká možnosť to prepnúť aby to fungovalo normálne ??? :thankyou: :thankyou:
Všetko 4K
coxxxx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od coxxxx »

efendy55 píše:mám tento opticum 403 doma od sestry / že vraj deti niečo stlačili na d.o / a nereaguje na d.o . a nejde obraz ani zvuk cez HDMI , jedine scart a chinc samozrejme ked stlačím na d.o. menu tak je len modrá obrazovka , asi tam treba prepnúť výstup scart alebo hdmi a rozlíšenie obrazu . kedže nevidím žiadne menu tak to asi nenastavím . skúšal som na d.o. stláčať biele tlačítko P/N a nič sa nedeje . /aspon tak som to našiel na fore / je nejaká možnosť to prepnúť aby to fungovalo normálne ??? :thankyou: :thankyou:
skus rs232 upgrade. :)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

hm , to neexistuje niečo jednoduchšie . práve som sa od sestry dozvedel že sa jej to stalo pri zapnutí elekt. nedojeb... to deti . niečo som našiel aj tu: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=50269
ale ja mám staré d.o. a tam také tlačítko neni do prčic . :cry:
no asi má na víkend o srandu postarané . ](*,)
ešte nejaký nápad . :thankyou: :thankyou:
Všetko 4K
coxxxx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od coxxxx »

nic ine ma nenapada ak som natom mal problem tak rs232 ale to uz bolo daaaaavno) na tom aliene 8900 co mas v popise mas enigmu? mohol by si mi tu niekde zavesit oscam?ale komplet poprosim :D ebem sa stym uz nejaky cas a mam nejaku vyberavu citacku :)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

čo si pamätám tak je tam soft 1.2.87 už dva roky a šlapal ako hodinky nikdy s ním nebol problém ide ako klient v sieti úplne bez problémov až teraz sa pojeb.....
takže tvrdíte že jedine ,,bezbolestný rs-232 " ???? #-o ](*,)
Všetko 4K
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“