Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
helix26
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: linux, XBMC, Android
Kontaktovat uživatele:

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od helix26 »

V poslednom case mam problem s tym ze mi Anaconda prestane s Mcasom dekodovat kanaly.
Dal som posledny fw 2.11.57 hd box posledny Mcas a tyzden to fungovalo a uz znova nedokoduje asi minutu po zapnuti. pri nahravani noveho fw som sformatoval vnutornu pamet vymazal vsetky pluginy, skusil som proste vsetky moznosti este rozmyslam vycistit celu anacondu HD cleanorom. Ma niekto podobnu skusenost ?
jedine co som si vsimol je ze ked prestane dekodovat a vypnem ho tak nesvieti cervena kontrolka standby ... respektive na napise OFF a je potrebne prijimac vypnut zadnym vypinacom
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

Vycisti, ale nie hdcleanerom .
stopni vsetky pluginy.
cez ftp odmaz obsah adresara /tmp/ a obsah adresara /var/
nainstaluj pluginy a pouzivaj.
jory
satelitni prijimac: AB IPBOX9900HD plus HDD 500GB,

Příspěvek od jory »

revis píše:do priority.list si dopln caid pre 0D96 .
ale tie programy funguju len pri odomknutej karte, teda najskor kartu do original modulu , -maturity rating nastava na 18+ , popripade si posli cez web reset pinu .
Ale v optiboxe gekko s protokolom mgcamd neviem kde nájsť priority list

Odoslané z GT-N7100 cez Tapatalk 2
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

revis píše:Vycisti, ale nie hdcleanerom .
stopni vsetky pluginy.
cez ftp odmaz obsah adresara /tmp/ a obsah adresara /var/
nainstaluj pluginy a pouzivaj.
odmazane asi po 10 minutach znovu kanal zakodovany ... po pokuse o hlboky spanok znovu prijimac zatuhol s napisom OFF na displeji
skipi1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: octagon sf8008 combo

Příspěvek od skipi1 »

Caw, mne to tiez robi, ale nie samovolne, len pri prepinani programov, hlavne ked prepnem z FOOR na iny kanal napr.markiza, podotykamze mam zapnuty blocker, takze to moze mat suvis.
revis
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: vsetky

Příspěvek od revis »

Skus pouzit fw , ktory je ako posledny originalny pre tvoj prijimac. Bude tam kdesi problem , mozno ze aj s pouzitim pluginu OsdDateTime plugin .
Zapnuty bloker - to som nikdy nepouzival. Na dekodovanie UPC je potrebne nechat spracovavat emm .
mufak76
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda

Příspěvek od mufak76 »

2helix26: Zkus starsi verzi nez nej octaCAM__MCAS_EMU_MCLIENT__05072013 a v nastaveni Anacondy si v nastaveni casu vypni tyto vsechny volby: mod spanku, mod vstavavani, autovypnuti
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

@revis @mufak
vyzera to byt problem s prehrievanim mam Anacondu v takom stoliku ktory ma priestor vyskou asi na videokazetu a Anacondu vnutri takze sa dost prehrieva, ked ju vytiahnem von tak funguje zatial bez problemov
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

takýto problém s prehrievaním hlavne v lete som mal s dreamskym-256 . musel som k nemu postaviť stolný ventilátor potom ako tak išiel . tak som sa nasral poslal tam kde som ho kúpil doplatil 100-euro a mám uno . :good: niektoré satelity sa dosť náchylné na teplo a hlavne ak sú nejakých skrinkách a podobných píčo.... kde není dostatočná cirkulácia vzduchu . potom niektorý skúšajú rôzne softy ,nastavenia a neuvedomujú si tento fakt ako a prečo im to odrazu mrzne ked všetko do teraz išlo bez problémov . samozrejme netvrdím že je vždy problém v prehrievaní satelitu , ale je to v tomto extreme jedna z možných príčin . preto pred tým ako začnete prehrávať a skúšať rôzne nastavenia a softy skúste k nemu len tak so srandy postaviť ventilátor čo to spraví , za to nič nedáte a predídete možno zbytočným starostiam . ako som písal hore / osobná skúsenosť s dreamskym-256 / tiež som vyskúšal všetky softy čo k nemu boli všetkým to fungovalo a mne ten koko..... vždy mrzol a 20 x denne reštart kým som na to prišiel čo mu je. hehe , už som vedel v tom šrote prehrať soft aj so zaviazanými očami . v servise tiež na to neprišli u nich šlapal 3-týždne ako hodinky ja som ho zapojil a za 20 minút bol kaput a tak dookola . musím ale upozorniť že to sa prejavovalo len v lete ked bolo teplo / bývam v paneláku pod strechou tak viete aký tu mám hic / ](*,)
Všetko 4K
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

presne tak aj ja byvam v panelaku pod strechou a kedze tu mame rekordne studene leto :D tak ma napadlo skusit prijimac vytiahnut kedze sa mi zdal dost horuci ... no hlavne ma zmiatlo ze pol roka isiel uplne krasne a tak pricina je jednoducho zlozita ](*,) prijimac ide od vcera uplne bez problemov akonahle ma lepsie chladenie ...
fedorflasnik

Příspěvek od fedorflasnik »

Zdravím.

Mám menší problém a potreboval by som poradiť, nakoľko google zlyhal...

Upgradoval som Anacondu na nový fw (http://www.digitalne.ellano.sk/forum/op ... e?start=15) a po natiahnutí software sa reštartovala a vypisuje ER.72.

Skúšal som flashnúť staršie aj novšie softy cez tlačidlo On/Off + Ch Up a vyhadzuje po SCAN - ER90 alebo ER92

Zúfalosť... dá sa to nejako spraviť?
Optibox AnacondaHD verzia 1.09.05
dallas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dallas »

chybove hlasenia znamenaju:
E-72 fs zařízení (Device file systémová chyba)
E-90 No USB
Skus ine usb,prazdne-naformatovat na fat32,rozbaleny subor ird hlavnom adresari usb....
Pokial ti vypisuje scan-to je dobre lebo komunikuje s usb,horsie je naopak,potom uz len cez
pc s rs232!nezufaj! :)
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

fedorflasnik píše:Zdravím.

Upgradoval som Anacondu na nový fw (http://www.digitalne.ellano.sk/forum/op ... e?start=15) a po natiahnutí software sa reštartovala a vypisuje ER.72.

Skúšal som flashnúť staršie aj novšie softy cez tlačidlo On/Off + Ch Up a vyhadzuje po SCAN - ER90 alebo ER92

pokial si flashoval s povodneho softu 1.09.05 co mas v podpise na verziu softwaru 2.xx.xx prejdes iba softwarom bootbridge tusim ze mal oznacenie 1.99.99 az potom po nahrati tohto firmwaru tam dostanes vyssie verzie firmwaru ... tu ho mozes stiahnut http://www.ulozto.sk/xmYQhY1/fac-optibo ... -99-99-ird
a pozri si stranky AB fora tu http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... &start=740
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

fedorflasnik píše:Zdravím.

Aj mne sa to uz stalo... Ale ja som to spravil cez kabel rs232 a program porter.exe ... Najprv som doneho natiahol fw 1.99.99 ten bootbridge a potom dvojkovy fw...
Zgemma H9 Combo, + WDC WD64 640 gb Scorpio Blue Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v7.4,OpenPLI 9.1,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + JVC LT-65VAQ8235 a 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek
62popo

Příspěvek od 62popo »

Seznam ¨ERR 0X.... " Přijímač GI,OCTAGON,OPENBOX,Skyway a další FORTIS......
0x00 Žádná chyba
0x01 Chyba aplikace
0x02 Power Xpress
0x03 Neplatná blesk
0x04 Bezpečnostní Chief BCB
0x05 bezpečnostní vchodové PCB
0x10 Systémové ID neshodují
Rozsah 0x11 (Stáhnout soubor přesáhne arear vyhrazena)
0x12 UartTimeOut (Serial chyba komunikace)
0x13 zlomené soubory (Stažené soubory ze systému)
0x14 Typ dat (nepodporují datový typ)
0x15 XfdVer (IRD nepodporuje verzi)
0x20 OtaTimeOut (I když OTA, anténa linka je dole)
0x21 OtaCrc32 Ota stáhnutý soubor havaroval
0x70 kernel souborový systém
0x71 chyba kořenový souborový systém
0x72 fs zařízení (Device file systémová chyba)
0x80 zápisu flash (chyba při psaní Flash)
0x81 Eeprom záznam
0x82 XfdmWriting (IRD chyba zápisu)
0x83 Eeprom Read
0x90 No USB
0x91 Chyba při zapisování USB
0x92 Žádný soubor na USB
0x93 Chyba při čtení USB

Pokud se přechází s 1fw na 2fw, nejprve nahrát přechodový fw1.99.99_bootbridge a až potom fwv2.09.49. Ten 2fw se nenahrává přes tačitko On/Off + Ch Up ani rs232,ale instaluje se ve spuštěném přijimači.
elbrko

Příspěvek od elbrko »

Potrebujem pomoc..... pripájal som zdieleanie na Anaconde za pomoci mcas client, bohužiaľ nie som schopný zadať IP serveru. Keď sa snažím použiť priamo čísla alebo ísť cez tlačidlo OK nefunguje to. Port, login a password mi ide zmeniť bezproblémov... už som skúsil asi 5 druhov rôznych mcas pluginov a rôznych firmwarov. Stále rovnaké chovanie. Mam pripojenie cez router - prpajam Anacondu a Gekko
Vďaka za odpoveď
helix26
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helix26 »

IP servera upravis zadanim dialkoveho ovladača kod 1407
ben141
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ben141 »

Zdravim chcem sa opytat, idem si vymenit kartu staru irdeto skylink , za novu M7 kartu, ked plati este do konca augusta ta vymena a chcem sa opytat ci mi ta nova v mojej Anaconde HD pojde urcite,vdaka
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

a prečo meníš vlastne irdeto kartu za M7 ? pokial viem tak tú meniť nemusíš a ked už ju chceš s nejakého dôvodu vymeniť tak sa vraj ešte dá zohnať ice výmena a karte M7 sa radšej s daleka vyhni ak to chceš aj na share . ak nie a máš satelit skylink ready tak môže byť aj M7 . ](*,)
Všetko 4K
ben141
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od ben141 »

co znamena satelit skylink ready? mam anacondu a klasicku parabolu. Vymenu preto, ze mam staru cryptworks a staru optibox X810 a anacondu s ICE kartou. do optiboxu dam tu ice a do anakondy dam M7 , cakam totiz , ze cryptoworks uz coskoro skonci teda a nejako tu vymenu urobit musim asi.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“