Optibox Anaconda

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
pravyroxor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Uno 4k SE, vu+ zero

Re: Optibox Anaconda

Příspěvek od pravyroxor »

skipi1 píše:Uvazoval som nad tou prepatovou ochranou, len som nevedel ci pomoze. Len preco mi to zacalo robit az po cca 1,5 roku a stale rovnako zapojene....len kabel som skracoval lebo bolo velke klbko.
uvidim ci kupim prepatovu alebo ten zalozny. dakujem za rady.
Ak sa u teba vyskytovali časté problémy v el. sieti, problém môže súvisieť s poškodeným napájaním. V každom zdroji, ale aj na napájaní procesora (ako v pc) sú osadené elektrolytické kondenzátory ako stabilizátory napätia, aby nedochádzalo k prudkým výkyvom. Tieto majú svoju kapacitu udávanú obvykle v mikrofaradoch (bežné hodnoty 1000-2500) ale aj predpísané max. napätie a tu je problém. Ak dochádza k prepätiu, kondenzátor dostáva doslova rany, ktoré ho pomerne rýchlo odpíšu. Poškodený resp. prerazený kondík sa správa tak, že po určitú hodnotu kapacity funguje ako nepoškodený a v určitom momente záťaže stratí schopnosť udržať el. náboj, čo spôsobí pokles v napájaní dôležitých obvodov a reštart, mrznutie a bluescreen je na svete. Poškodený kondík býva väčšinou už na pohľad viditeľný, je to valček s vydutou "strechou" - hliníkový obal je vydutý, príp. ak došlo prasknutiu obalu, tak na plošáku je vidno vytečený, prisušený elektrolyt. Oprava = výmena kondíkov s rovnakou kapacitou a rovnakým alebo vyšším max napätím. A doplnil by som tú prepäťovku.
skipi1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: octagon sf8008 combo

Příspěvek od skipi1 »

Vcera som to poprepajal aj z vedlajsich izieb a stale to robilo, tak som odrezal koncovky na koaxialy spravil nanovo podla navodu na nete kde pise /medeny vodic ma trcat 1cm/
Obrázek
nepomohlo, neslo mi to do hlavy, tak som skusil odrezat dlhsi ten medeny vodic /asi 1,5cm/ do steny vosiel ale do prijimaca nie, tam len 1cm. Zapol som a problem vyrieseny, ziadne vypadky.
pravyroxor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Uno 4k SE, vu+ zero

Příspěvek od pravyroxor »

Na tom F konektore je úzky prechod medzi prednou (montážnou) časťou so závitom a šesťhranom a zadnou časťou, ktorá sa má naskrutkovať na kábel. Ja vždy ponechávam trčať kúsok bielej - stredovej izolácie asi cca 2 mm a potom už len holý medený stredový vodič. Tienenie (medený úplet) omotaný spolu s ochrannou hliníkovou fóliou na vonkajšej izolácií káble "naskrutkujem" do konktora tak, že sa žiadne vlákno tienenia nesmie dostať cez strednú bielu izoláciu k stredovému vodiču. A vo finále musia tie cca 2 mm stredovej izolácie upchať/vyplniť ten prechod v F konektore, čím sa dokonale izoluje konektor od stredu. Niekedy majú konektory väčší priemer ako vonkajší priemer koax. kábla, potom používam elektrikársku pásku priamo na kábel a priemer kábla tým zväčším, aby bol spoj tesnejší. Potom na izolačku dám úplet tienenia a F konektor. Pre istotu je dobré overiť vodivosť a hlavne prechod medzi tienením a stredovým vodiťom pomocou multimetra, aby tam nebol žiadny prechod, resp. skrat. :idea:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
skipi1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: octagon sf8008 combo

Příspěvek od skipi1 »

Nainstaloval som enigmu 2 zo sekcie download, ale neviem co dalej, nainstalovala sa v poriadku ale nedetekuje mi kartu, co je potrebne este spravit a doinstalovat. Vdaka za kazdu radu
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

Nastavit v oscame citanie karty podla toho aku kartu mas ci Skylink ICE alebo Skylink Irdeto...

Cize treba prepisat v oscam.server udaje bud pre ICE alebo pre Irdeto...
Zgemma H9 Combo, + WDC WD64 640 gb Scorpio Blue Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v7.4,OpenPLI 9.1,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + JVC LT-65VAQ8235 a 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek
tomko
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: odoslane z PC

Příspěvek od tomko »

v prijimaci mam xcam clien a xcam configure. ale ked chcem prepisat resp. nastavit xcam configure cez total comander tak po otvoreni mi to vykresluje vselijake hakybaky. pod akym programom sa to konfiguruje? dik. mam skytec jobi
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

Zgemma H9 Combo, + WDC WD64 640 gb Scorpio Blue Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 8,PurE2 v7.4,OpenPLI 9.1,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + JVC LT-65VAQ8235 a 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek
style78

Příspěvek od style78 »

xcam sa nenastavuje editovanim xcam configure, ale suborom cardclient.conf v zalozke ETC
tomko
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: odoslane z PC

Příspěvek od tomko »

dik pozriem
hajo.b

Příspěvek od hajo.b »

zdravim všetkych. Mam nový notebook s windows 8. MPC-HC som použival na prehravanie nahravok .ts doma po sieti. Vyhoda bola, že som mohol súčasne na PC prehravat nahrávaný program. Prehravanie pokracovalo aj po dosiahnutí konca nahravky tak ako pokracovalo nahravnie na anakonde. Fungovalo mi to takto len na MPC. Na inych prehravacoh po dosiahnuti konca nahravky prehravanie prestalo. No a teraz vo Windows 8 mi to nefunguje ani na MPC. Všimol som si, že teraz mi .ts prehrava notebook hardwerovo kartou
(DXVA).Viete poradiť?
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

Skus nastavit ked spustas MPC-HC vo vlastnostiach prava mys ako kompatibilitu so Windows XP alebo nejakym starsim Windowsom... alebo vyskusaj popripade nejaky convertor TS suborov do ineho formatu napr. do AVI (xvid, divx)... Skusal si prehrat aj tie TS nahravky najnovsim VLC playerom ???
Obrázek
gortheb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Ab cryptobox 600HD

Příspěvek od gortheb »

mam otazku ci to aj ostatnym nejde alebo iba mne. mam v anaconde firmware prerobeny z hdboxu 9105 , konkretne v2.11.57 a dako prestali ist niektore videa na youtube. ako sa vtedy vydal tento firware na hdbox tak vse slo v pohode , ale teraz niektore videa prehra a ine nie :(
Milos999
Odborník
Odborník

Příspěvek od Milos999 »

Asi opat youtube zmenilo API... Vyskusaj aj fw od octagonu upraveny pre anacondu ci to ide.
Obrázek
dallas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dallas »

Robí to aj na inych prijmacoch ,octagon,skytec,hdbox....
skcookie

Příspěvek od skcookie »

mozete mi niekto hodit link na dake MCAS z tohto roku vsade su len stare. dakujem
Xtrend ET7500 - openATV 5.3
AV Receiver Onkyo HT-S5405 B
EX:Optibox Anaconda HD
dallas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dallas »

Best plugin v sekcie anaconda HD.....!
romcoTN

Příspěvek od romcoTN »

Ahojte,

potreboval by som poradit. Od vcera vecera my nejde ani jeden program zo sluzby Skylink (okrem Prima family, Prima cool, prima love + nemecke z Astra). Nic na prijmaci som nemenil.
Stale pise ze program je zakodovany. Dnes som uz upgradol FW na 2.11.57 ako aj posledny Mcas z 5.7.2013 (octaCAM__MCAS_EMU_MCLIENT__05072013) a stale nist.
Any ideas?
Optibox Anaconda HD <- Optibox 8750CICX
mufak76
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda

Příspěvek od mufak76 »

A nejdou ti ani volne programy napr CT24? Mas v Mcasu zaple EMU, pak jestli ti jede Prima family a dalsi programy bez karty?
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E
dallas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od dallas »

na tom novom plugine je skylink emu nefunkcny,ale upc cely balík funguje!takze nieco za nieco...
romcoTN

Příspěvek od romcoTN »

Ahojte,
Takze problem porieseny, aj ked pre mna trochu neporozumitelne. Bolo treba zapnut Mclient, co som predtym mat nemusel. Kazdopadne, Teraz idu aj programy Skylink.
R
Optibox Anaconda HD <- Optibox 8750CICX
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“