AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
kocurstvo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od kocurstvo »

Jaký je ,prosím vás, rozdíle mezi Alienem 2 Triple a Twin tuner (samozřejmě krom těch tunerů)? Mám triple, chci koupit ještě druhý, ale chci, abych měl možnost přenést všechny data, nastavení a pluginy z toho Triple do Twin... oba dva chci provozovat na Sparku. Díky za odpovědi
androgen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od androgen »

wanthom píše:Netreba nič odinštalovať, rovno nainštaluješ novú a tá stará sa prepíše. Odporúčam urobiť si zálohu enigma image v Sparku cez Enigma2upgrade plugin, možno sa ti to hodí, ak sa ti tá nová nebude páčiť, a aspoň to nemusíš nanovo nastavovať...
Niekde som čítal, že bol aj nejaký plugin na vymazanie enigmy, ale bežne to nieje potrebné...
Diki za radu, vytvoril som si zalohu tej starej enigmi v Enigma2upgrade plugin a ako teraz tu zalohu nainstalujem spat?
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

androgen:
No však tak isto cez ten plugin v Sparku to vieš urobiť, len nedáš Backup aj Update (či ako to tam je vlastne uvedené....

all:
inak celkom pekný font pre Spark som našiel, LCD/Plasmu nemám, ale tam by to mohlo ešte lepšie vyzerať, dajte vedieť...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ Duo 4K, VU+ Uno 4K SE
AB Pulse 4K, dvojtuner
Maximum E-85 multifocus - 0,8W° + 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
kocurstvo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kocurstvo »

kocurstvo píše:Jaký je ,prosím vás, rozdíle mezi Alienem 2 Triple a Twin tuner (samozřejmě krom těch tunerů)? Mám triple, chci koupit ještě druhý, ale chci, abych měl možnost přenést všechny data, nastavení a pluginy z toho Triple do Twin... oba dva chci provozovat na Sparku. Díky za odpovědi
Nějaká odpověď?
androgen
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od androgen »

wanthom píše:androgen:
No však tak isto cez ten plugin v Sparku to vieš urobiť, len nedáš Backup aj Update (či ako to tam je vlastne uvedené....
diki za radu, ale ked nad tym tak rozmyslam tak to by som mohol stiahnut aj niaku inu enigmu
a dam ju na hdd e cez enigma2upgrade plugin ju mozem nainstalovat, ze?
cuco11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2

Příspěvek od cuco11 »

1. Ahoj mam tento prijimac par dni, vsetko sa mi podarilo nastavit, ale mal by som par otazok co mi nie su jasne.
Mam tam HDMU enigmu, Oscam-ymod-t35.
Chcem sa opytat hlavne na oscam - treba nieco specialne nastavit aby mohol oscam dekodovat naraz z oboch tunerov? Ide mi to ale pri nahravani jedneho cez share a prepinani programov po chvili oscam spadne. Inak sa sprava stabilne bez vypadkov.
ALebo je nejaka specialna verzia Oscamu pre dvojtunerove prijimace? Skusal som stiahnut nejake oscamy cez menu prijimaca ale nefungovalo mi to tak ako by som si to predstavoval.
2. pripojil som si nejake sietove disky - vsetko OK ale ked so zapol prijimac a niektory z diskov nahodov nebol dostupny tak bootovanie prijimaca trvalo neskutocne dlho a aj prijimac sa spomalil vkuse nieco instaloval. Neda sa niekde vypnut aby kontrolaval dostupnost sietoveho disku len na poziadanie a nie pri bootovaní a neustale pri cinnosti prijimaca? Na HD boxe som takyto problem nemal.
3. Odinstaloval som HDMU media center - nainstaloval som si mediaplayer2ab_0.35. Po stlaceni tlacitka folder na DO - zelenac - vypise ze chyba media center plugin. Je mozne premapovanie tohoto tlacitka na mediaplayer2ab_0.35?

Dakujem
VU+ SOLO2 .::. 2×DVB-S2, 1×DVB-T .::. OpenSPA_5.0.006 .::. Motor PowerSat DG-380S .::. Parabola 105cm

Amiko Alien 2 Twin + HD-BOX FS-9105+
-->Dreamsky NXP 256HD --> SKY STAR2 --> KAON 570CX
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinxp »

pouzij oscam ne Oscam-ymod ... V dvb api nastav box type na ufs10 .. na HDMU to staci na dekodovani vice kanalu.
Zgemma H7S
Tevii -S660 ... TechnoTrend S2-3200 ... DvbViewer ...
tvheadend, VDR, mumudvb
cuco11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO2

Příspěvek od cuco11 »

pouzij oscam ne Oscam-ymod ... V dvb api nastav box type na ufs10 .. na HDMU to staci na dekodovani vice kanalu.
Diky, aku verziu oscamu by si odporucil? A boxtype ma byt asi ufs910 nie ufs10, to mam tak nastavene.
S tym premapovanim tlacitka ma navedies? K tvojej zalohe pises ze to mas premapovane na movielist. To by bolo celkom fajn aj pre mna.
VU+ SOLO2 .::. 2×DVB-S2, 1×DVB-T .::. OpenSPA_5.0.006 .::. Motor PowerSat DG-380S .::. Parabola 105cm

Amiko Alien 2 Twin + HD-BOX FS-9105+
-->Dreamsky NXP 256HD --> SKY STAR2 --> KAON 570CX
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Zdravím.nevíte prosím někdo kam se kopírují soubory oscam config v E2 Hyperion? Nějak tam ty doporučované složky nemohu najít. Díky
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
midamida
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od midamida »

Inuita píše:Zdravím.nevíte prosím někdo kam se kopírují soubory oscam config v E2 Hyperion? Nějak tam ty doporučované složky nemohu najít. Díky
skúšal som to tiež. narval som to cez sparka,vsjo ok,ale zistil som, že mi odišla nezapojená sieťovka, takže so sa cez DCC nepripojil.laboroval som s nastavením WIFI,našlo sieť, ale pripojiť ani za toho čerta. tak ti asi nepomôžem.
ALE, mám na teba inú otázku. vieš ako napisať referencie pre DVB-T ikony pre spark?
na skylink mám, na upc pracujem.
vďaka midamida
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+SOLO 4K Open ATV 6.4 FLASH a 4 image v multiboot na USB-testy
Golden Media Triplex DualBoot SW 1.2.80/Open ATV 6.2
ARIVA 200 SW 2.18B8p
Skylink ICE
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

kocurstvo píše:Já vím, ale všude je to kódované. Mě by zajímalo, zda to tím Linuxem jde nějak obejít...
http://www.gsmobil.net
Mrkni se semhle, jsou tam i nejake programatory karet a podobne veci, ale ja sam tomu moc nerozumim, tak se me moc neptej. Mel jsem odtud koupeny muj prvni prijimac ABIPBox250 a neni to nic kde by ses 'spalil'. Prodejni kontakt je v Praze, ale zaslani je take mozne.
Naposledy upravil(a) vinov dne 06.květen 2013 - 14:19, celkem upraveno 1 x.
joe6pack
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od joe6pack »

Inuita píše:... kam se kopírují soubory oscam config v E2 Hyperion?
rovnako ako v nebule
binarka do var/emu/
config do var/keys/
samozrejme zalezi od verzie oscamu....
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

joe6pack píše:
Inuita píše:... kam se kopírují soubory oscam config v E2 Hyperion?
rovnako ako v nebule
binarka do var/emu/
config do var/keys/
samozrejme zalezi od verzie oscamu....
Díky. Zůstávám u Sparku. Hyperion mě zklamal na celé čáře! :twisted:
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

wanthom píše:celkom pekný font pre Spark som našiel, LCD/Plasmu nemám, ale tam by to mohlo ešte lepšie vyzerať, dajte vedieť...
Citelnost je o fous lepsi nez s fontem segoeui.ttf ktery jsem doposavad pouzival. Uz nemusim skoro hadat z mista kde normalne sedim co je tam napsane... Ale mozna by ta abeceda nemusela byt tak 'tlusta'?
V Enigme1 jsem zadne potize s citelnosti nikdy nemel, mozna se podivam jaky font tam byl pouzity, ale domnivam se ze u Sparku je to asi zalezitost tech panelu ve kterych se to info zobrazuje, mely v prve rade byt vetsi, a dozajista sirsi, jako to je v E1. Pak by sla nahrat vetsi abeceda a neurezavalo by to tu abecedu na vysku, nebo by nemusela tolik skrolovat do stran jako ted kdyz se zvoli vetsi pismo.

Zase jako u vseho musim rici, proc pokrok vzdycky znamena zniceni neceho, co tak krasne fungovalo v predchozich verzich. :x
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Inuita píše:Díky. Zůstávám u Sparku. Hyperion mě zklamal na celé čáře! :twisted:
Pomohlo by kdybys byl trochu presnejsi. Jinak jsem zjistil, ze se pripravuje PKT GM HYPERCUBE E2 HYPERION ALPHA IMAGE... zprava ze 4 kvetna [-o<
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

vinov píše:
Inuita píše:Díky. Zůstávám u Sparku. Hyperion mě zklamal na celé čáře! :twisted:
Pomohlo by kdybys byl trochu presnejsi. Jinak jsem zjistil, ze se pripravuje PKT GM HYPERCUBE E2 HYPERION ALPHA IMAGE... zprava ze 4 kvetna [-o<
mrkni na http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 71#p499171
tam to popisuju na co jsem zatím přišel
Efaboys

Příspěvek od Efaboys »

Zdravím,jak velká je záloha Enigmy Pkt Nebula,přes spark plugin E2upgrades ?Vejde se mi na 16 giga flesku?A zálohuje se i nastavení oscamu? Díky
vasekberan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Xtrend 9200,Xpeed LX3,VU+4K

Příspěvek od vasekberan »

Efaboys píše:Zdravím,jak velká je záloha Enigmy Pkt Nebula,přes spark plugin E2upgrades ?Vejde se mi na 16 giga flesku?A zálohuje se i nastavení oscamu? Díky
Komplet vše se zazálohuje a je to jen kolem 128 mega
martinxp
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od martinxp »

cuco11 píše:Diky, aku verziu oscamu by si odporucil? A boxtype ma byt asi ufs910 nie ufs10, to mam tak nastavene.
S tym premapovanim tlacitka ma navedies? K tvojej zalohe pises ze to mas premapovane na movielist. To by bolo celkom fajn aj pre mna.

7900 pouzivam na vice platformach a bez problemu.

Premapovani: najdi v /usr/share/enigma2/keymap.xml radek <key id="KEY_ARCHIVE"

takhle ma vypadat
<key id="KEY_ARCHIVE" mapto="showMovies" flags="m" />

po editaci restart enigma ...
Zgemma H7S
Tevii -S660 ... TechnoTrend S2-3200 ... DvbViewer ...
tvheadend, VDR, mumudvb
ztomikz

Příspěvek od ztomikz »

https://play.google.com/store/apps/deta ... mZ1bGFuIl0.
Funkcni ovladani sparku s androidu. Da se pouzit jako ovladac. I prepina programy a pousti stream na mobilu. Fajn aplikace.

Odesláno z mého One V pomocí Tapatalk 2
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“