Vu Solo2 diskusia

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
pcword
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Vu+UNO 4K SE
Kontaktovat uživatele:

Re: Vu Solo2 diskusia

Příspěvek od pcword »

Dal jsem dnes aktualizovat Vu+ solo2 co nabídl systém ,ale po aktualizaci je již nedostupné tlačítko TV tím aktivoval seznam programu,ale ted již nereaguje taky má někdo tento problém?
VU+UNO 4K SE+Vu+ Solo 2+VTI + VU+USB Turbo Tuner DVB-T2 / 500GB HDD+ 2TB USB HDD Motor AMIKO +120 parabola +multibeam MAXIMUM +7 LNB 28.2+23.5+19+13+0.8W+4.8E+4W
USB sat.tuner TS5922SE
hitman222
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hitman222 »

pcword píše:Dal jsem dnes aktualizovat Vu+ solo2 co nabídl systém ,ale po aktualizaci je již nedostupné tlačítko TV tím aktivoval seznam programu,ale ted již nereaguje taky má někdo tento problém?
Music citat co tam je nove.
add option not to show service list at TV/Radio mode switch
Da sa to povolit v VTi Panel,VTi moznosti:
show service list at TV/Radio mode switch ANO

Dream800 HDse_OpenPLI 4
Vu+UNO 4K SE_OpenPLI 7.2
Dreambox 7020
motor SG2100(SKYLink-ICE)
TV Samsung UE46ES8000
martin.domes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od martin.domes »

Budu přistupovat přes DCC, jak se do něho dostanu?

Děkuji
VU+ Solo2, VU Zero,HD-BOX XBMC,VU Zero 4K
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Rovnako ako ostatne vu img
Meno. root
Heslo bez
martin.domes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nainstaloval jsem VTI image na můj přijímač a chtěl jsem přes modré tlačítko stáhnout cam, ale pořád mi to píše aktualizace seznamů balíčků a pořád nic, na internetu jsem, zkoušel jsem se z vu solo 2 připojit a je to ok, poradíte?

Děkuji
martin.domes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Mám tam ten poslední image VTI. Děkuji
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Martine a ake mas solo2 (co ine) strieborne, alebo cierne ?
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
martin.domes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

černé, už jsem to rozchodil, ale mám problém že mi to nechce ze sítě, kde mám nas sinology přehrávat avi, zobrazí se pouze černá obrazovka, neví te radu, jak to zprovoznit?
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

skusal si viac avi suborov?
avi je totiz len kontajner, kde moze byt x druhov kodekov pouzitych a teda tam moze byt aj taky, aky stb nedokaze dekodovat.
dalsim dovodom moze byt napr. ze v avi je video v HD rozliseni. nie vsetky "prehravace" to "pochopia".
v avi moze byt viac jazykovych stop, atd, atd...
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
aadam
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od aadam »

martin.domes píše:černé, už jsem to rozchodil, ale mám problém že mi to nechce ze sítě, kde mám nas sinology přehrávat avi, zobrazí se pouze černá obrazovka, neví te radu, jak to zprovoznit?
Ako si to rozchodil?
martin.domes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Nakonec to byla ve VTI panelu jiná volba na stahnutí cam, ale pořád mi nejde přehrát avi soubor, zkoušel jsem jich asi 20 a ani jeden nejde, mám poslední VTI image 5.1.0, poradíte někdo?

Děkuji
taiwan

Příspěvek od taiwan »

Uvažuju o Solo2, ale zajímalo by mě jestli umí Solo2 nahrávat přes časovač 2 různé programy, které se časově překrývají ?
GigaBlue HD Quad Plus 4x DVB-S2
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

taiwan píše:Uvažuju o Solo2, ale zajímalo by mě jestli umí Solo2 nahrávat přes časovač 2 různé programy, které se časově překrývají ?
solo dokaze nahravat aj viac programov naraz ako 2, ale ucasne len z 2 roznych tranponderov, kedze je to dvojtuner. avsak to vyzaduje k obom vstupom dotiahnut samostatny kabel od dvoch samostatnych lnb, alebo z dvoch vystupov twin lnb. proste kazdy tuner musi mat moznot prepinat transpondery ako potrebuje. zjednodusene povedane - jedno lnb (resp. jeden vystup z twin/quad lnb) dokaze do stb (teda aj do solo2) poslat signal len z jedneho TP, teda z jednej frekvencie. kedze solo2 ma 2 tunery, tak po dvoch kabloch tam dokaze prijimat 2 rozne signaly. takze odpoveda na tvoju otazku je ano, solo2 dokaze nahravat 2 rozne programy, ktore sa prekryvaju. ak teda su privedene 2 kable ako pisem vyssie.

existuju aj triple stb-3 tunery, ak by bolo treba. alebo mozes este do usb solo2 dat dvb-t tuner a teda nahravat z "tretieho" zdroja, ak by si potreboval. samozrejme v tomto pripade len to, co dokazes v tvojej lokalite chytit na dvb-t antenu.
dalej plati to, ze na jednom TP je vysielanych sucasne 1-X programov, niekedy aj 10. takze ak budes nahravat aj 2 alebo viac programov, ktore idu z jedneho TP, stale mozes na solo2 vyuzit 2 tuner (ak je zapojeny) na dalsi program z ineho TP.
este konretnejsie - napr. skylink vysiela Markizu na rovnakom TP ako aj STV1, STV2, Doma, TV JOJ, JOJ Plus, TA3, DAJTO. takze sucasne s markizou mozes nahravat z JOJ, alebo inej vymenovanej stanice a stale bude "obsadeny len 1 tuner. resp. taketo nahravanie ti zvladne aj hocijaky 1-tunerovy stb.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
toprun
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od toprun »

Tazatel se ptal ale na něco úplně jiného:
umí nahrávat přes časovač 2 různé programy, které se časově překrývají ?
Nevím, jestli pro časovač platí to samé co pro běžné nahrávání. Nezkoušel jsem.
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.
Katikakus

Příspěvek od Katikakus »

toprun píše:Tazatel se ptal ale na něco úplně jiného:
umí nahrávat přes časovač 2 různé programy, které se časově překrývají ?
Nevím, jestli pro časovač platí to samé co pro běžné nahrávání. Nezkoušel jsem.
Duo to umi, takze nevidim duvod, proc by to Solo2 nemelo zvladnout take.
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

sice som to neuviedol vyssie, ale hovorim aj z vlastnej skusenosti. nahravam vela a casto. a aj casovo prekryvajuce sa nahravky. pekne spolahlivo sa vsetko nahra.
dokonca to funguje, tak ze ked dam nahravat dve relacie nasledujuce na jednom programe za sebou, tak urobi dve rozdielne nahravky, co ja povazujem za vyhodu, oproti mojmu staremu nelinuxovemu stb, ktory to dal do jedneho suboru velkeho. ale samozrejme da sa nastavit aj aby to islo do jednej nahravky, cez viac programov. staci upravit vytvoreny casovac - v nom sa da upravit cokolvek - dlzka, opakovanie, iba prehrat, kedy zacat, kedy skoncit...
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Příspěvek od havana »

:) Samozřejmě všechno funguje :!: Dokonce může do časovače zadati nekolikrát nahrávat stejný program - nahraje se dvojmo i trojmo. Zároveň časovač ohlídá i možnosti tunerů a pokud zadá nahrávání pro program, kde vzhledem k překrývání nebude volný tuner, tak daný časovač neuloží dokud ho neupraví dle možností tuneru (posunutí nahrávky , zrušení iné naplanované...) ...
V tomto směru jsou to velmi chytré stroje...
:poklona: :poklona:
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
Ferino425

Příspěvek od Ferino425 »

Ahojte, po vyskúšaní viacero Image som sa vrátil k VTi 5.1....Som spokojný len neviem dosiahnuť aby sa zobrazovali picony.Vyskúšal som viacero súborov (stiahnuté z panela) , aj sú (picony) v položke esr/...../enigma2/picon ale nezobrazujú sa.Vypátrať dovod je nad moje schopnosti..Na čo sa mám zamerať?? Som začiatočník, tak ma hneď nesfúknite...!
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

ano, suhlasim, co sa tyka casovacov, su tam velke moznosti. ale na druhej strane mozno pre niekoho az velmi velke.
pre jednoduchsie ovladanie casovacov by som osobne este doporucil pouzivat plugin CoolTvGuide (ale mozno to funguje aj v nativnom EPG), kde pri prehliadani EPG najdem program, ktory chcem nahrat a stlacim tlacidlo REC (dole na DO) a je vystarano. Pokial nie je konflikt (prekryvanie s inou nahravkou, a teda nemam k dispozicii volny tuner v tom case), tak sa len dany program oznaci vyrazne cervenou farbou (a toto oznacenie ostane aj do buducnosti, teda EPG sa stale "synchronizuje" s casovacmi, co sa tyka oznacovania) a hotovo. Lebo je tam este moznost pouzit cevene tlacidlo, kedy sa zobrazi konfiguracna obrazovka casovaca, kde mam moznost doupravit cas, opakovanie, atd. Ale pri stlaceni REC sa ani tento dialog nezobrazi a casovac sa prida automaticky.
Osobne som si na to velmi rychlo zvykol, myslim pouzivanie tlacidla REC a cerveneho tlacidla v CoolTVGuide podla toho co prave potrebujem.
Este pripadne treba mysliet, ze v nastaveniach systemu sa da navolit aky presah bude casovac defaultne mat, teda kolko min dopredu a kolko min po dokonceni (podla casu v EPG napriklad) sa bude nahravat navyse. Osobne pouzivam 2min pred a 5 min po. ale toto je individualne samozrejme. Ked sa nahrava casto z nasich standarnych programova (Markiza, Joj, atd) kde zaciatok a koniec relacie je casto oproti EPG posunuty aj 15 minut, tak treba dat ine hodnoty.

Som sa rozkecal zase, sorry... 8)
Nie som doma, tak neviem sem dat obrazky, ale mozno niekto by vedel, keby teda bolo treba pre nazornost.
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

Ferino425 píše:Ahojte, po vyskúšaní viacero Image som sa vrátil k VTi 5.1....Som spokojný len neviem dosiahnuť aby sa zobrazovali picony.Vyskúšal som viacero súborov (stiahnuté z panela) , aj sú (picony) v položke esr/...../enigma2/picon ale nezobrazujú sa.Vypátrať dovod je nad moje schopnosti..Na čo sa mám zamerať?? Som začiatočník, tak ma hneď nesfúknite...!
napis presnu kompletnu cestu, kde davas picony.
a pozor pri nahravani picon z pocitaca napr. cez ftp. mozes mat zapnutu funkciu konverzie nazvov suborov na male pismena, co moze byt problem. v linux systemoch je to rozdiel a dovoluju mat na rozdiel do windows, v jednom adresari viac suborov s rovnakym nazvom, ale rozdielnou velkostou pismen.
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“