AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
perseus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od perseus »

Zdravim
funguje Vam stream kanalov v Sparku ? Skusal som to aj na IE aj na Opere a nejde to, skusal som aj cez vlc a stale nic,
nejaky napad ? vdaka
ztomikz

Příspěvek od ztomikz »

Me to funguje dobre na poslednim sparku v ie i v opere, zkontroluj ze mas naistalovanou javu, kdyztak ji i zaktualizuj.
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

Mne sa zmenila čitateľnosť fontu v menu po prechode na najnovší Spark (mám ešte CRT Sony). Máte niekto odskúšaný, ktorý font je vhodný, aby to bolo pekne čitateľné aj na CRT?
Vďaka.
VU+ Duo 4K, VU+ Uno 4K SE
AB Pulse 4K, dvojtuner
Maximum E-85 multifocus - 0,8W° + 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
perseus
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od perseus »

Mam aktualizovanu Javu, ono ukaze mi to okno kde sa ma prehravat stream ale nic tam nejde stale cierne .... nechapem preco
miracz
satelitni prijimac: xtrend 6500 / GM990

Příspěvek od miracz »

sry spletl jsem si téma smazat pls!
xtrend 6500 / GM990
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

perseus píše:Mam aktualizovanu Javu, ono ukaze mi to okno kde sa ma prehravat stream ale nic tam nejde stale cierne .... nechapem preco
Mrkni se do IE v nastavení doplňku,zda tam máš prvek aktiveX video lan a máš ho povolený. V tom okně by se ti měla objevit ikona VLC,ten kužel.Také záleží jak rychlou máš síť.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

wanthom píše:Mne sa zmenila čitateľnosť fontu v menu po prechode na najnovší Spark (mám ešte CRT Sony). Máte niekto odskúšaný, ktorý font je vhodný, aby to bolo pekne čitateľné aj na CRT?
Vďaka.
segoeui.ttf je nejlepsi font, kompromis mezi prakticnosti a citelnosti pro CRT nebo horsi oci. Nekdo me ji tady poradil a po zkouseni i jinych jsem se k teto vratil. Jine fonty jsou treba vetsi, ale pak nazvy az moc skroluji a myslim ze jsou i jine potize v zobrazovani nazvu, jako uriznuti textu, ale uz si to presne nepamatuji. Asi jde hlavne o tu citelnost a to skrolovani.
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

No dal som ten font segoeui.ttf ale čitateľnosť nieje lepšia... Čitateľnosť bola v poriadku v predposlednom Sparku, neviem čo sa zmenilo a či to máte všetci tak... (samozrejme na CRT, na LCD to je iste iné...)

A ďalšia zaujímavá vec... urobil som si zálohu Nebuly PKT 1852 Enigmy cez Spark. Potom po pár dňoch som ju nahral cez plugin e2upgrade a Enigma nabehla, ale obraz pomaly skroloval zdola hore. Všetko fungovalo, aj oscam, ale nerozumiem tomu skrolovanie, normálne obraz pomaly išiel hore. Telkou to nebolo, lebo po prepnutí do Sparku tak to išlo normálne...

Ide mi o to, či tá záloha image je spoľahlivá vec, aby keď si nastavím Enigmu, aby som si ju v tom stave mohol kedykoľvek obnoviť... Napr. záloha Open AR-P od martinxp čo je v downloade mi ani nešlo nainštalovať... Aké máte s tým skúsenosti?
AB Pulse 4K, dvojtuner
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

wanthom píše:No dal som ten font segoeui.ttf ale čitateľnosť nieje lepšia... Čitateľnosť bola v poriadku v predposlednom Sparku, neviem čo sa zmenilo a či to máte všetci tak... (samozrejme na CRT, na LCD to je iste iné...)

A ďalšia zaujímavá vec... urobil som si zálohu Nebuly PKT 1852 Enigmy cez Spark. Potom po pár dňoch som ju nahral cez plugin e2upgrade a Enigma nabehla, ale obraz pomaly skroloval zdola hore. Všetko fungovalo, aj oscam, ale nerozumiem tomu skrolovanie, normálne obraz pomaly išiel hore. Telkou to nebolo, lebo po prepnutí do Sparku tak to išlo normálne...

Ide mi o to, či tá záloha image je spoľahlivá vec, aby keď si nastavím Enigmu, aby som si ju v tom stave mohol kedykoľvek obnoviť... Napr. záloha Open AR-P od martinxp čo je v downloade mi ani nešlo nainštalovať... Aké máte s tým skúsenosti?
Tiež som si nahral svoju zálohu a po zapnutí a nabootovaní sa na pár sekúnd rozpadá obraz na voľnej stanici. Rozmýšľam či to nie je preto že som robil zálohu s nastavením oscam y_mod zapnutý a teraz sa zapína takto. Zapol som mgcamd a po reboote sa zapol normálne ako pred zálohovaním.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
marospet

Příspěvek od marospet »

Neviem kde je problem neviem rozbehnuť Free-xtv kľuče som nahral všetko ostatné fakči jak ma ale ten program to neotvori zapnuty pluding mcas 1,17 s najnovšim softwerom.
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien Triplex 2+

Příspěvek od jouda100 »

Chtěl bych doma zkusit Hom.Sha.. s přijímačem Edison Pingulux plus. U něho jsem si na Internetu přečetl, že ve vypnutém stavu nemůže být serverem (zní to logicky). Nevíte jak je to s naším Alienem? Pokud požíváte HS (softwarově, oscam) máte ho trvale zapnutý? Nebo doporučíte využít HW sdílení?
Amiko Alien 2+Triple;85cm-23,5E@19,2E;85cm-0,8W
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

CHLAPI - vite nekdo, kde se daji sehnat nove image E2 na naseho ALIENA2 ve verzi " tar.gz " treba od HDMU , nebo HR enigma , testuji instalaci MULTIBOOT J00ztalator a zatim jsem nasel neco stareho jen od PKT:-(
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

A skúšal si nový Hyperion od PKT? Je na báze OpenPLI a je vynikajúci, veľa skvelých vylepšení, veľa pluginov v štandardnom feede, stabilita, paráda.
Link a podrobnosti nájdeš v downloade:
http://ab-forum.info/viewtopic.php?p=495892#p495892

A čo sa týka HDMU, tak tie nájdeš tu:
http://www.hdmedia-universe.com/image/images.html
AB Pulse 4K, dvojtuner
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

jj diky , vim o nich ,ale to je verze IMAGE .img !dva soubory ve slozce ENIGMA2 - ja potrebuji jeden instalacni soubor s koncovkou tar.gz treba jako toto gm7162_GIT-4513_PKT-1852-NP_stm24-p0211.tar
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Ale nic :P

A tak prece neco, ta zminena PKT Hyperion image je .tar.gz a teprve pak uvnitr je e2jffs.img & uImage soubory

http://linuxsat-support.com/amiko-alien ... lien2.html
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

dr.x: Naozaj nerozumiem načo tu riešiš akým spôsobom je image zbalený, je to predsa jedno... Prečo je to pre teba dôležité?
Inštalovať sa to predsa dá aj priamo zo Sparku cez e2upgrade plugin...
AB Pulse 4K, dvojtuner
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

Dekuji VINOV .......................Je to proto , ze chci otestovat Multiboot od JOOZTALATOR A TAM JE PODMINKA ENIGMY TAR.GZ , JINAK TO program NEROZBALI A NENAFLESUJE NA hdd VIZ. prilohy...... jedna se mi o posledni obrazek amiko alien DuckBA... toto nemuzu nijak provest... nevim jak ten dualboot dodelat ani ve windows program j00ztalator, a ta sama aplikace do ENIGMY "Amiko alien DuckBA " se mi ani nenainstaluje v AR-P enigme .... jinak vse z navodu jde ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) dr.x dne 27.duben 2013 - 2:02, celkem upraveno 1 x.
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

Neviem či ste si všimli, ale v Hyperion image cez Aktualizácie je možné aktualizovať na verziu 2064.

dr.x: možno by sa nejak dal v linuxe rozbaliť img a zabaliť do podoby tar.gz. Možno by ti s tým pomohli ľudia od Ipboxov, tam je viac múdrych hláv ako tu...
AB Pulse 4K, dvojtuner
vinov
Odborník
Odborník

Nahravani se predcasne zastavi, DO prestane fungovat

Příspěvek od vinov »

a tv program bezi dal, jen se neda nic delat jak s DO tak s knofliky ovladani na prijimaci. Mluvim o Sparku posledni verze a spusteni nahravani rucne uprostred nejakeho poradu.

Kdyz pak natvrdo restartuju vypinacem vzadu na prijimaci, tak nahravky tam mam 14 minut a konci pred koncem toho poradu, cili kdyz ovladani zamrzlo, prestalo to i nahravat, ale jak rikam, divat se da dal, jen se neda nic prepinat, menit hlasitost, nic.

Uz se me tohle same stalo nekolikrat, nevim jiste jestli i se to stavalo i v predchozi verzi Sparku, myslim ze jo.
logan
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od logan »

Hyperion, chcem prepnúť tuner A na DVB-C a buď som slepý ale -nie je to tam!!! Ináč sa mi celkom pozdáva. Má niekto lepšie oči? :)
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“