ENIGMA 2 / AMIKO SHD 8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Inuita
Odborník
Odborník

Re: ENIGMA 2 / AMIKO SHD 8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Příspěvek od Inuita »

Zkoušel jste někdo tuto nejnovější HDMU Enigmu z linuxsat? HDMU_10790_E2_spark7162_211_git_5400_nodebug_Diff0 _gst_Flash
Chtěl bych se zeptat,zda enigma butuje rychleji než Spark. Bude mi v té Enigmě fungovat skylink irdeto ICE? Bude mi stb nahrávat 2 kódováné kanály v HD a jeden sledovat,tak jako je tomu ve Sparku? Děkuji za případné rady.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
saturnin9

Příspěvek od saturnin9 »

Inuita píše:Zkoušel jste někdo tuto nejnovější HDMU Enigmu z linuxsat? HDMU_10790_E2_spark7162_211_git_5400_nodebug_Diff0 _gst_Flash
Chtěl bych se zeptat,zda enigma butuje rychleji než Spark. Bude mi v té Enigmě fungovat skylink irdeto ICE? Bude mi stb nahrávat 2 kódováné kanály v HD a jeden sledovat,tak jako je tomu ve Sparku? Děkuji za případné rady.
Ano, mám jí nainstalovanou, boot má nepatrně rychlejší, mám jej v pohotovstním režimu, pak je náběh i s programem asi 3s. Nahrávání funguje i sledování ze stejného TP. Aby HDMU našlo disk je nutné provést Aktualizaci software. Karty čte, je nutné nainstalovat příslušný plugin, oscam a pod.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

saturnin9 píše:
Inuita píše:Zkoušel jste někdo tuto nejnovější HDMU Enigmu z linuxsat? HDMU_10790_E2_spark7162_211_git_5400_nodebug_Diff0 _gst_Flash
Ano, mám jí nainstalovanou, boot má nepatrně rychlejší, mám jej v pohotovstním režimu, pak je náběh i s programem asi 3s. Nahrávání funguje i sledování ze stejného TP. Aby HDMU našlo disk je nutné provést Aktualizaci software. Karty čte, je nutné nainstalovat příslušný plugin, oscam a pod.
Co myslíš tím aktualizovat software,já myslel,že když je to nejnovější verze tak to poběží. ve standby ji máš v módu TRUE,nebo FALSE? Mě to ve Sparku v módu FALSE taky najede okamžitě,ale z módu TRUE to trvá skoro 30 sec.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
saturnin9

Příspěvek od saturnin9 »

Inuita píše:
saturnin9 píše:
Co myslíš tím aktualizovat software,já myslel,že když je to nejnovější verze tak to poběží. ve standby ji máš v módu TRUE,nebo FALSE? Mě to ve Sparku v módu FALSE taky najede okamžitě,ale z módu TRUE ,se aktualizovatto trvá skoro 30 sec.
I když je nejnovější, musí se aktualizovet, jinak neumožní nastavení ukládání nahrávaní. Zde je už standby nastaveno. Je tu ještě takový malý zádrhel, nevím, proč, ale nemá údaje pro Astru 3A. Mám uložený soubor satellites.xml a ten tam ak jen nahraji a je to.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Díky za rady,ale zůstanu u Sparku. Nemá cenu dráždit chřestýše bosou nohou. tolik výhod zase ta E2 nemá,abych riskoval.
hdcz
satelitni prijimac: Vu zero, solo 2

Příspěvek od hdcz »

update pozdeji.
Vše, co se najde na krámě...nej je zatím VU+ Solo2. Překvapením je Amiko alien 2.
kamosamko
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: XTREND ET9500, EDISION VIP2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamosamko »

má niekto nainštalovanú - gm7162_GIT-4513_PKT-1852-NP_stm24-p0211.tar.gz , ako sa to inštaluje , mám pingulux plus a v ňom e2 open......
XTREN ET9500 ,EDISION VIP2, parabola BIG BISAT
strinflo

Příspěvek od strinflo »

Dobry den Pani velmi pekne vas prosim nevedel by mi niekto pomoct s nastavenim oscamu aby zdielal kartu z ineho boxu v domacnosti? mam amiko alien2 s enigmou2 rozchodil som na tom mgcamd ale nie je to 100percentne sem tam vypadok! chcel by som oscam kedze vie aj dva tunery skusil a precital som toho vela ale nie dost vela aby som to rozchodil a uz neviem ako dalej! ten druhy box je openbox s1 a je to newcamd server a neviem nastavit oscam aby to fungovalo v linuxovych primacoch som totalna lama prosim skuste ma nakopnut spravnym smero ak nie uz poradit ako na to no a chcel by som ho pouzivat len ako klienta
frantisek68

Příspěvek od frantisek68 »

ako vypli cw u HD programov v digitáli prestal mi oscam7111 čitať kartu skylink-výmena idreto.Kartu som overil mala by fungovať.Treba niečo upraviť?,Doteraz fungoval bezchybne v E2.Ešte že ide emu cez CCcam 2.1.4.
Dík za radu.
amiko alien 8900
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

strinflo píše:Dobry den Pani velmi pekne vas prosim nevedel by mi niekto pomoct s nastavenim oscamu aby zdielal kartu z ineho boxu v domacnosti? mam amiko alien2 s enigmou2 rozchodil som na tom mgcamd ale nie je to 100percentne sem tam vypadok! chcel by som oscam kedze vie aj dva tunery skusil a precital som toho vela ale nie dost vela aby som to rozchodil a uz neviem ako dalej! ten druhy box je openbox s1 a je to newcamd server a neviem nastavit oscam aby to fungovalo v linuxovych primacoch som totalna lama prosim skuste ma nakopnut spravnym smero ak nie uz poradit ako na to no a chcel by som ho pouzivat len ako klienta
na tvojom mieste by som to urobil opacne. a to:
amiko alien ako server cez oscam
openbox ako newcamd klient
:wink:
DM800HD klon - Image OpenPLI
13E + 19,2E + 23,5E + 28,2E
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
mareksy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od mareksy »

frantisek68 píše:ako vypli cw u HD programov v digitáli prestal mi oscam7111 čitať kartu skylink-výmena idreto.Kartu som overil mala by fungovať.Treba niečo upraviť?,Doteraz fungoval bezchybne v E2.Ešte že ide emu cez CCcam 2.1.4.
Dík za radu.
amiko alien 8900

vymen si birarku za .....
ipbox 200,400,9000HD,dreambox 500,
Amiko alien -E2 openpli,
xpeed xl - openpli
optimuss 0S2- openpli
vu uno ,vu zero
hdbox
azbox
1W,13E,19.2E,23.5
oscam,cccam,mgcamd,newcamd,
Roshtak

Příspěvek od Roshtak »

Zdravím, mám problémy s bootovaním enigmy 2. Mám krátce AMIKO ALIEN 2. Stáhnul jsem si hrnigma-slp-secondedition a když chci do enigmy nabootovat přes zapnutí a zmáčknutí OK na předním panelu tak se objeví BOOT pak 2 x problikne INIT a pak to nabootuje do sparku. Zkoušel jsem i jiné verze enigmy a stále to samé. Prosím o pomoc a radu codělám špatně. Díky
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

no podla mna nedodržuješ postup pri bootovaní do enigmi2 ,alebo si tam praskol enigmu čo nie je pre tvoj satelit . skús dodržať postup : tuším že to je takto aspon v aliene 8900: vypni satelit vypínačom ,drž tlačítko OK na prednom panely zapni druhou rukou v zadu vypínač ked sa zapne pusť tlačítko OK. a stlač šípku tuším dole / to je pre boot do enigmi a šípka hore je pre boot do sparku tuším / a potvrd tlačítkom OK a ak je tam správna enigma tak to musí nabehnúť bez problémov . ak som na niečo zabudol tak ma opravte ,ale tuším že na prvej strane tohto vlákna je komplet postup ako na to . :good:
Všetko 4K
Roshtak

Příspěvek od Roshtak »

Přesně takhle to dělám... Po zapnutí a držení OK se objeví FORCE. šipkou dolu navolim enigmu stisknu OK objeví se BOOT pak problikne 2 x INIT a pak to nabootuje do sparku. Neobjeví se tam vůbec succes :(
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

no tak potom ti bud neprebehla inštalácia enigmi2 správne / preto ťa asi automaticky prepne do sparku / lebo tam enigmu samozrejme nevie nájsť ,alebo si tam dal nesprávnu enigmu . prehraj tú enigmu ešte raz . podla toho čo tu píšeš tak to asi nerobíš spravne ,ale pozor ja to takto inštalujem v aliene 8900-ke , ale teoreticky by to malo byť to isté . alebo nech sa vyjadria borci čo majú aliena -2 či ťa navigujem správne .ak nie tak sa ospravedlnujem. :cry:
Všetko 4K
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

Základná otázka, akú máš verziu Sparku.
http://www.amikostb.com/?q=product&id=153
Tu v Download musíš mať verziu vyššiu ako 1.2.51_E2_Boot. Niekde som čítal, že je lepšie urobiť upgrade pomocou AMIKO_ALIEN2_1.2.51_E2_Boot_Upgrade.rar a následne urobiť upgrade na AMIKO_ALIEN2_1.2.61_app.rar
Inak je tu vlákno aj pre ALIEN2.
VU+ Duo 4K, VU+ Uno 4K SE
AB Pulse 4K, dvojtuner
Maximum E-85 multifocus - 0,8W° + 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
Roshtak

Příspěvek od Roshtak »

wanthom: Díky chlape! To bylo přesně ono musel sem udělat downgrade na 1.2.51 a pak teprve upgrade na 1.2.61. Takže enigmu tam mám. Ještě bych se chtěl zeptat co mám udělat aby mi fungovala karta skylink irdeto. Respektive jaký plugin a kam nahrát. A dále vůbec nevím jak se potvrzuje v menu uložení nastavení, nastavil sem digisec AB a když dám exit tak se mě to zeptá zda opravdu chci odejít bez uložení. Ale čím uložím nastavení jsem nenašel... Díky

edit: Tak asi dobrý plugin sem žádnej nenahrával a teď už ladim kanály, snad to dobře dopadne :)
Pitrs123
satelitni prijimac: VU+Duo,VTI 3.2,VU+Solo SE

Příspěvek od Pitrs123 »

Prosím o radu,do Pinguluxe jsem nahrál image HDMU_10709_E2_spark_211_git_5302_nodebug_Diff0_gst_Flash,mám nastaveno sdílení přes mgcamd k VU+Duo ve druhém pokoji,na VUčku vše funguje ale na Pinguluxu jdou pouze programy z placené nabídky 0D96,nejde žádný český ani slovenský volný program.Když přepnu do Sparku,programy jdou,ale Spark dost často zamrzá,proto bych chtěl rozchodit Enigmu.V Nebule byly obdobné problémy,také některé programy šly a některé ne.Mohl by mi někdo ,prosím,poradit?Děkuji
VU+Duo,image VTI 3.1,VU+Solo SE V2
frantisek68

Příspěvek od frantisek68 »

mareksy píše:
frantisek68 píše:ako vypli cw u HD programov v digitáli prestal mi oscam7111 čitať kartu skylink-výmena idreto.Kartu som overil mala by fungovať.Treba niečo upraviť?,Doteraz fungoval bezchybne v E2.Ešte že ide emu cez CCcam 2.1.4.
Dík za radu.
amiko alien 8900

vymen si birarku za .....
--------------------------------------------------
problém vyriešený-po odpojení cw zablokovalo kartu a pomohlo strčenie karty do lacného kamarátovho štb z cerzif.dek.irdeto na 1 min. :clapping:
dr.ahlin

Příspěvek od dr.ahlin »

Zdravím.
Mám již asi rok Pinguluse,vše zatím fungovalo bezvadně,až nyní mi přestala fungovat instalace nových
verzí E2 z USB,samozřejmě používám popsaný postup,z použitého USB disku jsem již několikrát E2 instaloval.Ze Sparku jde E2 nainstalovat normálně.Nevíte náhodou čím to může být?Po připojení USB a následném zapnutí Pinguluse se led.kontr.na disku ani nerozsvítí ani neproblikne,rozsvítí se teprve až když systém naběhne.Podotýkám,že jsem z disku již několikrát Enigmu instaloval.Jedná se o USB CORSAIR Voyager 8 GB.Děkuji za rady a názory.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“