Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
Zapa
Odborník
Odborník

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od Zapa »

PC1 píše:Rád bych kdyby mě někdo poslal návod pro Pantheru. Nemám s jiným FW vůbec zkušenosti a popravdě se bojím, abych nenapáchal nějakou škodu. Nechci mět pak doma nefunkční krabici. Ale FW bych chtěl jiný , nějaký lepší. Podrobný návod jak postupovat bych tedy bral. zatím jsem z toho zmatený. Děkuji nějakému ochotnému předem.
Dávám jednoduchý návod, jednodušeji to už asi udělat nejde (video návod)jak udělat SW jakéhokoli klonu.Úplně stejně je potřeba udělat návratové SW.Pokud se nezmění boot, loader,tak se nic pokazit nedá .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Pro kontakt.spy:Vše je na Manhattan Passion SW 21.96 OK.Na žádný problém jsem zatím Manhattan Passion SW 21.96 zhruba za dva měsíce nenarazil.Bloker je je také Ok.Všechny klíče ,které máš na Alligatorovi budeš mít i po přeflešování na Manhattan Passion.I když nepoužíváš sdílení ,které je výrazně lepší na Manhattan Passion SW 21.96,než na Alligator SW 21.66, tak se přeflešování na Manhattan Passion vyplatí i kvůli záznamu a obrazu.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Zapa,díky asi se o to pokusím,hlavně mě zajímá obraz ! :)
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Určitě budeš spokojený.
Abys nemusel skenovat sat. a nastavovat Fav.skupiny ,tak si udělej zálohu Alligatora po síti do PC.Po naistalování SW Manhattan Passion nahraj po síti pouze ze zálohy is_ch.db,is_sat.db,is_tp.db.Pokud máš problém zálohovat a nahrávat po síti, mohu ti poslat aktualizovanou UserDataBase pro Manhattan Passion, kde bys musel po nainstalování poopravit pouze nastavení pro tvůj sat.příjem a přeskenovat DVB-T.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

To ne-díky,s tím nastavením si rád pohraju,aspoň zabiju noční čas a něco mi utkví v stárnoucím mozku,ale hlavně-doufám že mi to nevypne blocker,kody na CAS a zálohu doufám zůstavají stejné!
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Pro jistotu si vytáhni kartu.Myslím si,že CAS nastavení zůstane stejné.(ale po dvou měsících to na 100% nevím )Pro jistotu zkontroluj nastavení v CAS.Po nainstalování musíš zadat 2142, aby jelo EMU a schare. Na 100% vím že klíče zůstanou jak byly v Alligatorovi.Blocker je také na 100%Ok.
PC1
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008 UHD 4K

Příspěvek od PC1 »

Zapa píše:
PC1 píše:Rád bych kdyby mě někdo poslal návod pro Pantheru. Nemám s jiným FW vůbec zkušenosti a popravdě se bojím, abych nenapáchal nějakou škodu. Nechci mět pak doma nefunkční krabici. Ale FW bych chtěl jiný , nějaký lepší. Podrobný návod jak postupovat bych tedy bral. zatím jsem z toho zmatený. Děkuji nějakému ochotnému předem.
Dávám jednoduchý návod, jednodušeji to už asi udělat nejde (video návod)jak udělat SW jakéhokoli klonu.Úplně stejně je potřeba udělat návratové SW.Pokud se nezmění boot, loader,tak se nic pokazit nedá .
Je to vše hezké,ale vubec netuším, kde získat software a navíc video ač povedené je v tak špatné kvalitě že pořádně nevidím co je co. Ale i tak děkuji za snahu.
28, 2°E/23, 5°E/19, 2°E/13, 0°E
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

http://www.sendspace.com/file/zoks22

Pre pantheru starmax 2x2 HD 21.70 a navrat na 21.28 tusim.
Ak to niekto vyskusa nech napise vysledok pre ostatnych....
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

PC1,no a mrknul ses do douwnload v této sekci,stahovat na flešku snad umíš ! :shock:
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

Přeflešováno na Manhattan,všechno fachčí,jdu dolaďovat a zkoušet,obraz v pohodě,díky ZAPA!!! :Yahoo!:
PC1
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PC1 »

kontakt.spy píše:Přeflešováno na Manhattan,všechno fachčí,jdu dolaďovat a zkoušet,obraz v pohodě,díky ZAPA!!! :Yahoo!:
Prosím, poradíš neznalému či případně pošleš FW co jsi upravil? Bojím se,abych něco nepokazil. Díky
PC1
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PC1 »

kontakt.spy píše:PC1,no a mrknul ses do douwnload v této sekci,stahovat na flešku snad umíš ! :shock:
To umím ,ale souborů je tam tolik, prostě nevím co je to pravé. a z videa moudrý taky nejsem.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

PC1 ty si robis prdel, alebo mas problem citat ? Ked si to nevies urobit sam s programom co dal lovec do downloadu, kde staci vediet citat, tak vyskusaj toho starmaxa co som sem dal vyssie.Co este potrebujes? Ten postup od zappu, alebo hex editor nie je pre kazdeho, ale ty neodskusas ani to co sem ludia daju ako hotove......... ](*,) Kde to ma logiku?
Stale si zhanal pre pantheru, tak to vyskusaj.
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

PC1 píše:
kontakt.spy píše:PC1,no a mrknul ses do douwnload v této sekci,stahovat na flešku snad umíš ! :shock:
To umím ,ale souborů je tam tolik, prostě nevím co je to pravé. a z videa moudrý taky nejsem.
Soubor mod_allinone_Starmax_2x2_HD_Plus_VVEC021.70 je už upravený pro přeflešování Pantery na Starmax sw 21.70. Soubor mod_allinone_Optibox_PANTHERA_VVPL021.28 je upravený návratový soft ze Starmax na Panteru sw 21.28.
Takto upravené sw se nemusí upravovat v Hexeditoru.
Soubor mod_allinone_Starmax_2x2_HD_Plus_VVEC021.70 natáhneš na flěšku a uděláš klasickou aktualizaci sw z menu boxu.Před aktualizaci je potřeba udělat tovární nastavení!!!
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Zappa :good: teraz vsetci cakaju kto to prvy vyskusa. Myslim tych co nahanali nieco pre pantheru. Alebo to skusaju ale nenapisu pre druhych nic...........
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

První dojem z Manhattanu je pohodový,obraz se mi zdá ostřejší,ikdyž na HDready plazmě to může být jen pocit,po bezproblémovém naladění/blindscan/ jsem dal CAS/2142/ a zablokoval kartu/sw zadáván bez karty,tovární s heslem 2142/,menu je rovněž v poho,dvb-t bez problémů,ZATÍM jsem nezaznamenal žádný výpadek zvuku ani obrazu/karta ICE/,jestli to tak zůstane návrat na Aligátora se nekoná !!!/stroj mi připadá i rychlejší v přepínání,a to mám kartu za blockerem,který zpomaluje/Zapa-ještě jednou dík !!!
jkmusic

Příspěvek od jkmusic »

tak jsem to také přeflešnul , nově naladil (A19, A23,5,A28,2,H13) zapl bloker, zatím vše OK, možná pár posrřehů:
fungují bez problémů CI moduly, na verzi tuším 21_39 to po zasunutí skyslo,
občas používám Aston - cyfra plus bez blokeru, skylink v uni s blokerem ....
Menu je téměř totožné s modelem KOSCOM HD7400, který mám taktéž a který je vice méně totéž co Aligator, zkusím jestli budou fungovat settingy a editor kanálů ( dříve to nešlo ), který u Aligatora stál za prd, editor key a klíče jsou totožné, takže by bylo dobré , kdyby settingy pasovaly ....., co mi trochu vadí jsou barvy v menu ..... nepřišel jsem na to jak to upravit ..... Jinak obraz lehce doladím (Panasonic plazma 50VT50) uživatelský mod zústal spolu s klíči patrně zachován , jen ta divná modrá barva .... nezvyk. Pokud někdo víte jak v menu doladit zobrazení samotného menu, tak poraďte . První dojmy OK.
PC1
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od PC1 »

Zapa píše:
PC1 píše:
Soubor mod_allinone_Starmax_2x2_HD_Plus_VVEC021.70 je už upravený pro přeflešování Pantery na Starmax sw 21.70. Soubor mod_allinone_Optibox_PANTHERA_VVPL021.28 je upravený návratový soft ze Starmax na Panteru sw 21.28.
Takto upravené sw se nemusí upravovat v Hexeditoru.
Soubor mod_allinone_Starmax_2x2_HD_Plus_VVEC021.70 natáhneš na flěšku a uděláš klasickou aktualizaci sw z menu boxu.Před aktualizaci je potřeba udělat tovární nastavení!!!
Díky vyzkouším to a uvidím. Moc děkuji za pomoc.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Zappa pokial mas chut
http://db.tt/1jo5wijj

ten izraelsky oron fw z konca 2012, atypicky oznaceny ale ten soft na klonovanie ho berie a pracuje s nim............. :)
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

V menu OSD je kolonka dole-změna barvy podsvícení,ale reakce žádná !
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“