AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
dr.eam
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od dr.eam »

sraldoryny píše: neviem aky spark myslis, ale zrovna dnes som externe flashoval jeden spadnuty spark, teda konkretne GM990Spark a tam kombinacia irdeto karta v oscame a mgcamd klient chodila OK

tyzden dozadu bol u mna kolega z nejakymi amiko shitmi spark one samozrejme z eľáňa "super" nasoftovanymi a ten jeden z nich co skom skusal kua tak ten mal problem sam zo sebou a nieto este aby tam cokolvek rozumne - teda stabilne chodilo ..
...mal som doma spark alien2 , ale bola to riadna divočina kým som ho nejak rozumne rozchodil v E2, flashoval som ho X-krát a rôzne image (hdmu , pkt, hrnigma...) , no hrôza ako to chodí v E2 (zvyknutý som na dream) ,napr. disec som nerozbehal viac ako na dvoch družiciach , ako náhle som dal diceq na ABCD ,tak nešlo nič .... a tie pluginy sh4 ,je bieda...
najlepšie asi funguje v sparku , E2 asi ešte doň nieje celkom OK.

oscam s kartou išiel aj mne celkom OK , ale bez karty na share to riadne blblo , hlavne mark.HD sekala ako divá ...neviem prečo iba táto jedna stanica blbla , napr. HBO HD to nerobila...

Ď.
Visiosat Big-Bisat 6x Lnb quad , VU+ Ultimo 4K 640GB ; DM 920UHD, 1TB HDD
dr.eam
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.eam »

dr.x píše: jA POUZIVAM , JE LI NUTNO VE SPARKU "MGCAMD" NEBO cccam - JE TO V PLUGINECH A DA SE TO Z MENU SPARKU I NASTAVIT - ZASE JE NA TO PLUIGIN - TAKZE STACI SI NAJIT BALICEK PLUGINU PRO SPARK - POKUD JE TAM NEMAS A PAK SI SPUSTIT JEDNOTLIVE KLIENTY A NASTAVIT TAKE PLUGINEM PRO RPIPOJENI K SERVERU

...asi som prehliadol , ale samotný cccam v pluginoch sparku a ani v E2 som nenašiel ,
ak máš nejaký overený cccam230.ipk pre spark , tak by si ho mohol sem šupnuť ..
:poklona:

Ď.
Visiosat Big-Bisat 6x Lnb quad , VU+ Ultimo 4K 640GB ; DM 920UHD, 1TB HDD
Astrid

Příspěvek od Astrid »

Odkud stahujete binarky s nejnovějším oscamem pro Alien II a Spark ?
hekos
satelitni prijimac: amiko alien2 triple
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hekos »

hekos píše:cau mam taky dotaz vcera jsem zapojil i druhy tuner dvb-s prvni i druhy tuner mam nastaveny na 23,5 a na kazdy tuner zvlast kabel do lnb a kdyz na jednom zapnu nahravani bo se divu pres notas a chci si prepnout na jiny kanal v telce tak mi nabehne na tv cerna obrazovka signal vsechno je vporadku aj dekodovani naskoci ze to dekodovalo ale porad tma cim to tak muze byt? pouzivam e2 nebula pkt alien2 triple tuner dik za rady
tak uz jsem dosel vcem byl problem kdyz se to nekomu stane tak at skusi dat bluepanel potom emumanager a vtom dat mapping ca1 to ca0 - disabled kdyz je tam enabled tak to bude delat ten problem co jsem psal
hekos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hekos »

pres webove rozhrani mi to pise Error Parsing EPG: TypeError: xml.getElementsByTagName(...).item(...) is null a nejde mi vstoupit do favoritnich ani spustit (vyresil jsem to prehranim enigmy)
M0f0

Příspěvek od M0f0 »

skusim ten CCcam, ked uz ho dostanem do pluginov, potom cez cervene tlacitko editnem servery na ktore sa ma pripajat? alebo ako vlastne funguju tieto pluginy? vysvetli nejaka dobra dusa? :thankyou:
LubomiP

Příspěvek od LubomiP »

ZDRAVÍM všechny sat-maníky,

asi jsem udělal někde chybu,po koupi třítunerového Aliena 2,jsem aktualizoval nový Spark,
poté nahrál plugin karetní verze pro....sky...cz,potud vše funkční,po té v přehnané sna-
ze nacpat tam E2 jsem natáhl Spark 1.2.51 E2 Boot up.,no a výsledek byl ten,že když
načasuji nahrávání v časovači na jeden kanál a chci se dívat na jiný,tak se objeví hláška,
že nahrávání selhalo...Příjem z LNB mám jedním kabelem,na přijímači vzadu mám proklemovány
výstup S1na vstup S2.Jestliže,zůstanu na nahrávaném kanálu nahrávání proběhne normálně.
Vyzkoušel jsem dvě flash paměti a chová se to stejně.
Prosím,poraďte,každá zkušenost je k dobru....děkuji.
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

To že to máš propojené je jedna věc, ale druhá je to, že stále můžeš sledovat kanály v dané polarizaci. Čili pokud budeš mít nahravý na Horizontal a budeš se dívat na vertical tak ti to nepude.
Jinak s tim nahravanim taky bojuju, ale dost se to zlepšilo novou verzi fw. Dej tam poslední a uvidíš.

Před několika příspěvky jsem se též dotazoval na nastavení nahrávání, ale nikdo mě neodpověděl. Nicméně pokud chci něco nahrát tak si nejdřív nastavim zapnutí boxu na danou stanici o něco dřív než se spustí nahrávání dle EPG. To funguje, ale jediný co nvim jak to udělat, když chci různé kanály. a různě zapínat a vypínat. Jak už jsem psal tohle umělo video před 25ti lety a dnes je to problém #-o
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
fatter
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Coolstream Tank,S3mini,Dreambo

Příspěvek od fatter »

Chlapi viete teda poradit ,aky soft je treba do tohto aliena aby spolahlivo aj so zapismi cital skylink ice a aby dokazal nahravat a sucasne ine sledovat? S dvoma kablami z LNB samozrejme.Ziadne ine funkcie ma nezaujimaju.
hekos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hekos »

fatter píše:Chlapi viete teda poradit ,aky soft je treba do tohto aliena aby spolahlivo aj so zapismi cital skylink ice a aby dokazal nahravat a sucasne ine sledovat? S dvoma kablami z LNB samozrejme.Ziadne ine funkcie ma nezaujimaju.
ja mam e2 od pkteamu 1852 a funguje to ok i vpoho nahrava pres lan na pc takze nemusim mit hdd nebo flash!
fatter
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fatter »

aha ok a co pouzivas na dekodovanie karty,oscam ci nieco ine?Nepotrebujem zdielat tak mi staci cokolvek co spolahlivo cita ICE a posiela zapisy
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Já používám ve SPARKu ke spokojenosti Mcas :) Ice funguje spolehlivě.

fatter
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fatter »

ja som s tymto alienom iba na zaciatku.Napriklad som stiahol zo Sparku aktualizaciu pluginu na instalaciu Enigmy2 ale nikde ju v pluginoch nevidim.Ako mam ten plugin teda spustit?Ci bude lepsie si ho naistalovat z usb?
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Porad me trapi degradace signalu na DVB-T (vsech CT programu plus PrimaLove), ktera nastane kdyz prepnu na DVB-S. Mluvim o Sparku a delala to predchozi 1.2.54 i ta nejnovejsi 1.2.61 verze. Nevim jiste jak to bylo s drivejsimi verzemi.

Nevim presne cim to je, ale kdyz se vratim ze sledovani sat programu do mozna pul hodiny, je vsechno na pozemnim vysilani jeste dobre, i kdyz ty 'citlivejsi' programy, jako Prima Love uz maji signal hodne spatny (cukani az vypadek obrazu, popripade jen zvuk bez obrazu).

Po delsim case na satelitnim vysilani pak vsechny CT programy vcetne PrimaLove a myslim i ta nova Zoom tv zmizi, signal v tom druhem ukazovateli uplne zmizi, obrazovka je cerna, zdny zvuk, nic, ani tuk...

Kdyz restartuju, tak je vsechno zase v pohode. Ovsem kdyz provedu restart ze satelitnich programu, pak kdyz hned prepnu na pozemni vysilani, ty zminene programy maji signal nula...

Jsem tu jediny kdo pouziva DVB-T tuner?
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

to fatter: Jestli jsem to pochopil správně, tak to vše motáš dohromady. E2 je vlastně druhý system nikoli plugin. Nejprv bych ti doporučil mít aktuální SPARK a rozchodit, co potřebuješ, v něm. Pak pokračulj v Enigmě. Zatim , aspoň co vim, neni žádná stoprocentně ve všem funkční.
Pokud jsem tě pochopil špatně tak se omlouvám. :)

to Vinov: Já nic takovýho ve Sparku nepozoruju.

fatter
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fatter »

Ja viem ze spark a enigma su dva rozne fw.Mam uz nainstalovanu enigmu 2 ale problem mam ten ze neviem nainstalovat ziadny plugin (oscam).Nemam ziadny blue panel a pod ako som mal v dreamboxe.Ani ked nakopirujem nejaky oscam do temp tak ho tam box nevidi..
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Jasan S E2 nemůžu radit, protože mě to taky nejde :(

fatter
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fatter »

hm zda sa ze niektorym to funguje..ale odkial stiahnut a ako nainstalovat plugin je mi zahadou
jouda100
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien Triplex 2+

Příspěvek od jouda100 »

fatter píše:Ja viem ze spark a enigma su dva rozne fw.Mam uz nainstalovanu enigmu 2 ale problem mam ten ze neviem nainstalovat ziadny plugin (oscam).Nemam ziadny blue panel a pod ako som mal v dreamboxe.Ani ked nakopirujem nejaky oscam do temp tak ho tam box nevidi..
Ve Sparku žádný blue panel není. V tomto systému vkládáš pluginy buď pomocí flešky (nakopíruješ plugin do vytvořeného adresáře plugin) a po zasunutí do USB sám systém se tě zeptá jestli ho chceš nainstalovat. Nebo plugin zkopíruj přes datovou síť přímo do adresáře /var/bin (né do temp!!!). Poté uvidíš ve Sparku další plugin. Konfigurační soubory se vkládají do adresáře /var/keys (jednoznačně budeš potřebovat pro OSCAM).
E2 se instaluje též několika způsoby, ale v novějších verzích Sparku je plugin e2upgrade, který když spustíš (např. nahraješ dva soubory firmwaru s E2 na flešku a zinicializuješ ten plugin), tak se tě zeptá odkud chceš instalovat a E2 ti nainstaluje.
Nediv se, že ti nikdo na tyto otázky neodpovídá, protože ti co tu jsou mnohem zkušenější, tak pro ně jsou tyto otázky jak pro gymnazistu abeceda. Navíc by ti napsali, že to tu nejen na tomto fóru, ale i v tomto tématu bylo řešeno mockrát. Já samozřejmě pokud vím, pomůžu, ale sám jsem začátečník a dlouho budu. Třeba jednou poradíš ty mně, proto ty fóra existují. A o tom to přeci je...
Amiko Alien 2+Triple;85cm-23,5E@19,2E;85cm-0,8W
fatter
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fatter »

Mam nejake skusenosti s linuxovymi strojmi a do dreamboxov ci ipboxov som instaloval image a pluginy,ale tie postupy mi tu nefungovali.Napriklad ze sa nieco instaluje do var/bin a nie temp citam prvykrat!A samozrejme som precital vsetko co sa tu o aliene pise.Kazdopadne,stiahol som si najnovsi spark 1.2.61 a potom nainstaloval mcas (jediny ktory mi nainstaloval priamo z kluca). Musim povedat ze zatial to funguje,dokonca automaticky ladi oba tunery(v ponuke ani nie je vidiet ze su dva) a zatial bez problemov nahrava a sucasne sa sleduje iny program..tak dufam ze to vydrzi..kazdopadne dakujem za rozumnu odpoved.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“